סידי ועוד סידי ואז פטיפון!

truejoker

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
נמר היכן אתה קונה תקליטים יפניים ? ואיזה סגנונות יש להם ? האם ברשת או בחנויות ?
ולNNHIFI אני מבטיח לך שגם עם פרוז'קט פשוט אם תשים לו ראש מעולה אתה תשמע את ההבדל . אני בזמנו השוויתי פטיפון 1200 של טכניקס שהוא פטפון טוב אבל יותר מיועד לDG , עם ראש של דנון 103 , ולעומתו נגן CD שעלה כ10K ועם כול הכבוד את המבחן של פינק פלוייד עם המסוק הוא לא הצליח לעבור . אז עד אשר תמצא לי נגן CD שיתן תחושה שאתה צריך לסובב את הראש בגלל המסוק , אז אולי CD יהיה מתחרה ראוי לLP טוב

דרך אגב מישהו יודע אם הראשים החדשים של אורטופון שאייל משווק , שווים או עולים על הדנון 103 ? ואיך הם בכללי

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
ג'וקר.

יש המון סיגנונות בהוצאות יפניות מג'אז ועד אלקטרוני.

לגבי פינק פלוייד והמסוק. אתה מייחס המון חשיבות לקטע בודד שנישמע טוב על פטיפון. האמן לי שזה לא הרצועה היחידה שנשמעת טוב בפטיפון , הטבעיות, החום , הפרטים והקסם שבצליל הוא זה שמשחק תפקיד , זה כמו מנורות מול דיגיטלי או טרנזיסטור. מיד חשים בקסם.

Ozen

חבר משקיען
מעורבות
2
נקודות
18
מצאתי גם הרבה אלבומי רוק בהוצאה יפנית - אבל מה שמעצבן זה שלרוב יש פס על האריזה שכתוב ביפנית - קטע של אסטתיות - אבל האיכות נהדרת!

mmhifi

אוהב את התחום
מעורבות
11
נקודות
18
Truejoker-you have to learn and learn much
The most important thing in vinyl system is deck itself,after that arm and then cartridge and phonostage. Good deck with good matched arm and cheap but matched cart and phonostage can sound awesome. And cheap deck with very dear cart and so-so arm can be impossible to listen​

מאסטרו אודיו

עוסק בתחום
מעורבות
338
נקודות
83
ל truejoker,
הזרוע יותר חשובה בסדר גודל מהראש.
רוצה לאמר, אם יש לך איזה $1000 פנויים עדיף שתשקיע אותם בזרוע.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
צודק בהחלט.

פטיפון בינוני עם ראש איכותי ישמע פחות טוב מפטיפון איכותי עם ראש בינוני... מנסיון.

אך בסופו של דבר הכל חשוב , גם הראש, הגוף , הפונו , הזרוע. זוהי מערכת שלמה בפני עצמה, ההתאמה חשובה מאוד.

לכן אין יותר חשוב - הכל חשוב.

מאסטרו אודיו

עוסק בתחום
מעורבות
338
נקודות
83
צודק בהחלט.

:
:

לכן אין יותר חשוב - הכל חשוב.

לא הבנתי,

לחלקים השונים יש משקל חשיבות שונה, על זה הסכמנו, ז"א יש יותר חשוב :מבולבל:

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
עופר.

כנראה שלא הסברתי טוב.

בכדי לבנות סטאפ אנלוגי טוב על כל הרכיבים להיות תואמים אחד לשני וחשיבות כל רכיב הינה משמעותית.

כאשר אנו מעוניינים לחסוך בעליות הראש חשוב יותר מהזרוע {לדעתי}.

אי לכך השקעה בסטאפ אנלוגי מבחינתי היא השקעה בסטאפ כולו.

מאסטרו אודיו

עוסק בתחום
מעורבות
338
נקודות
83
מה לזה ולחסכון ולמה עכשיו הראש חשוב יותר מהזרוע?
לא מצליח להבין אותך :מבולבל:

רציתי להבהיר רק נקודה אחת - לזרוע השפעה גדולה יותר מלראש ובגלל זה, כשהשדרגת מגרדת, כדאי לחשוב פעמיים - זרוע או ראש.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
עופר ידידי זה קל מאוד.

דיברתם על מה חשוב ומה פחות. אני אומר שהכל חשוב באותה מידה אם ברצונך להגיע לתוצאה הטובה ביותר עם סטאפ אנלוגי.

דהיינו.
ראש חשוב בדיוק כמו הזרוע והגוף, אם אחד מהם לא ישב טוב על הפטיפון אז הוא החוליה החלשה, כיוון שאנו מדברים כאן במישור הפילוסופי מבחינתי על כל הרכיבים בפטיפון חובה להיות איכותיים ולאף אחד אין חשיבות גבוהה מהשני.

לכן.
כאשר אמרת שזרוע יותר חשובה מראש או מהגוף טענתי שמבחינתי הזרוע והראש חשובים שניהם, הרי לא תשקיע על זרוע של שרדר וראש של גרדו סדרה אדומה ... נכון?

עדיף ללכת על זרוע זולה יותר וראש יקר יותר וכך לאזן את הפטיפון.

עכשיו אני ברור יותר?

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
אוסיף.

שמעתי כמה וכמה מערכות בחיי, אלה שהיו מושקעות באלקטרוניקה טונה של כסף ושודכו לכבלים של קנה ובנה וחשמל שנילקח יחד עם מכונת הכביסה והפלורסנט נישמעו פחות טוב ממערכות שעלו רק חצי טון כסף אך טופלו בכל המישורים,

נכון - האלקטרוניקה חשובה יותר מחשמל אך ממש לא במקום השקעה בחשמל ובכבלים טובים.

mmhifi

אוהב את התחום
מעורבות
11
נקודות
18
עדיף ללכת על זרוע זולה יותר וראש יקר יותר וכך לאזן את הפטיפון.

Error. Arm is much more important and is first thing to put on your money (after the deck itself). The right strategy is to buy the best arm you can and then to move forward with cart​

aloni

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
אני בטוח שגם ה-RPM5 שהיה לי לפני נישמע הרבה יותר טוב מהCD שלי שעלה כפליים ממנו, ראה מה כתב KOOK ידידי על המפגש הרב משתתפים שהיה בביתי, כולם שמעו זאת וכולם הסכימו כי הוא נישמע טוב יותר, האמן לי שפטיפון שמכוון נכון, שמשודך למערכת הנכונה יכול להעיף את המאזין המלומד לחלל בלי שום חליפה.

הפטיפון נשמע טוב יותר באותה פגישה כאשר המערכת שלך היתה לא מאוזנת ברמות (אם אני זוכר נכון זה היה בגלל מנורות חדשות או משהו כזה), בפגישה מאוחרת אצלך לא הבחנתי ביתרון של הפטיפון על ה- CD מלבד אולי ההרגשה הספק רומנטית ספק ארכאית של הוצאת תקליט והצבתו על הפטיפון וצפייה בפלטה מסתובבת תוך כדי האזנה...

באף מקרה לא הרגשתי שאני זקוק לחליפת חלל :מה??????????:

שוב, מה עדיף אני עדיין לא יודע, אני רק יודע שאתה לא נתת פייט הוגן ולכן לא מבין את הנחרצות שלך.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
כלומר אתה אומר שאם יש לי 5000 שקל עלי להשקיע בראש 600 שקל והיתר בזרוע?

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
הפטיפון נשמע טוב יותר באותה פגישה כאשר המערכת שלך היתה לא מאוזנת ברמות (אם אני זוכר נכון זה היה בגלל מנורות חדשות או משהו כזה), בפגישה מאוחרת אצלך לא הבחנתי ביתרון של הפטיפון על ה- CD מלבד אולי ההרגשה הספק רומנטית ספק ארכאית של הוצאת תקליט והצבתו על הפטיפון וצפייה בפלטה מסתובבת תוך כדי האזנה...

באף מקרה לא הרגשתי שאני זקוק לחליפת חלל :מה??????????:

שוב, מה עדיף אני עדיין לא יודע, אני רק יודע שאתה לא נתת פייט הוגן ולכן לא מבין את הנחרצות שלך.

אני מדבר על הפטיפון הנוכחי אלוני.

אותו לא שמעת עדיין.:)

אתה מוזמן כמובן.(Y)

מאסטרו אודיו

עוסק בתחום
מעורבות
338
נקודות
83
אוקיי נמר, הבנתי אותך.

נסיוני עם פטיפון אומר אחרת, כמעט הפוך.
לחלקים השונים של הפטיפון חשיבות שונה בהשפעה על התוצאה הסופית: לפי סדר יורד - זרוע, גוף, ראש.
הראש לא יותר מ 20% מהסה"כ. בדיוק מה שכתב לך mmhifi. זה ידע בדוק וטריוויאלי.

דוגמה מנסיון אישי - זרוע יקרה מאוד עם ראש MM פשוט וזול לעומת זרוע פשוטה וזולה עם ראש יקר MC. שניהם על אותו פטיפון והכל מאותה חברה (clearaudio) כך שההתאמה מצוינת.
סה"כ התוצאה היתה טובה עשרות מונים עם הזרוע היקרה וראש הזול.
זה במישור המעשי ולא הפילוסופי.

הפוטנציאל של ראש MM פשוט הוא עצום לעומת מה שאנשים חושבים. כל זה בגלל מוגבלות הזרוע שכמעט תמיד באה עם ראש כזה.

אתה יכול להבין את זה בצורה פשוטה גם ברמה הפיזיקלית. הגיון פשוט: הגוף והזרוע באים לאפשר לראש לקרוא את התקליט בצורה אופטימלית. ככל שהם איכותיים יותר כן הראש ייטיב לקרוא. מכאן חשיבותם הגדולה. במקרה השני - עם ראש משובח וגוף\זרוע פשוטים אתה לא קורא טוב את התקליט. התוצאה עלובה. אתה גם לא מנצל בכלל את יכולת הראש.

על התאמה בין חלקים אני לא מדבר כי זה א. ברור שזו חשובה ב. לא שייך לעניין

נערך לאחרונה ב:

mmhifi

אוהב את התחום
מעורבות
11
נקודות
18
כלומר אתה אומר שאם יש לי 5000 שקל עלי להשקיע בראש 600 שקל והיתר בזרוע?

Ok, you have Linn LP12 for instance(it's the world I know best) and you have 5000sh for arm and MC cart(you have MC only phonostage for instance). The first question-what is the cheapest MC cart compatible with Linn/Naim arms and with good reputation. For instance you can decide on AT OC-9 cart which cost 1500sh new(I don't recommend 2ndhand carts). Now you have 3500sh for Linn-compatible arm. For this kind of money you can buy 2ndhand Naim Aro for instance and it will do huge difference in sound quality to lesser Linn Akito or Linn Basik arms and will provide you option to use any Linn-compatible carts in future without any limitations

נערך לאחרונה ב:

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
עופר.

אתה יודע מה? מבחינה הגיונית אתה צודק ואני מקבל את טענתך. לא חשבתי על זה בדרך בצורה הזו ... טוב - תמיד לומדים ...לא?

MMHIFI ועופר קבלו ח"ח על ההסבר.

מאסטרו אודיו

עוסק בתחום
מעורבות
338
נקודות
83
נמר,
אפשר להתווכח לשם הויכוח אבל יצאת מזה כמו גדול.
כל הכבוד לך ואני מתכוון לזה מכל הלב!
עופר.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
תודה עופר.(Y)

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור