סידי ועוד סידי ואז פטיפון!

dupo

חבר משקיען
מעורבות
24
נקודות
28
אוזן אתה בכלל צריך לקפוץ לכאן ולשמוע איך הדביוט מככב :)

truejoker

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
לא ניסיתי ל"גייר" אותו לCD

ג'וקר ידידי היקר.

אני מבין לליבו של אדם {שעזב את ביתי לפני בדיוק שעה} ואני מכיר את התחושה ואת הצורך למקור אנלוגי טוב.

אגב ג'וקר אני חלילה לא מזלזל בהצעה שלך:). להיפך היא מעניינת מאוד ומומלצת למחפשי המקורות הדיגיטלים .רק שהיא אינה יכולה להשביע את רצונו של DUPO שניכנס לעולם האנלוג.;)
תירגע דיברתי כי הוא רצה CD , אז לפני שהולכים לזרוק 5000-10000 ש"ח על מקור דיגיטאלי , כדאי לבדוק את המחשב . כי הנוחות שלו עם יכולותיו הגדולות הן ללא תחרות
דרך אגב נמר , הכרטיס שהצעת לי , שמעתי שמישהו באודיוגון (אאל"ט) עשה לו מודינג ע"י שהוריד את החלק האנלוגי שלו והחליף את הכול , ידוע לך אם מישהו בארץ יודע לעשות כאלו דברים ?

ודרך אגב מהתרד' שלו הוא השווה את זה לארקם הכי גדול , ולמרידאן (הוא פשוט שאל אם כדאי לקנות נגן מרידיאן במקום הארקן שלו כי למחשב אין את היתימה של הארקן , והארקן הגדול טיפה אכזב אותו , אז היציעו לו את הדגם היותר קטן של ארקן ). העניין הוא שבכלל היה לחשוב שכרטיס קול כזה עם מודינג יכול להיות בחברה הזו והוא מתמודד טוב . אז לעומת השינדאק ו/או אחרים שהוצעו כאן ב7000 ש"ח אני בטוח שהמחשב יותר טוב

ולפני ששוב יהיהו בעיות אני לא מציע לוותר על הדביוט אלא אם כן אתה הולך על הספייסדק

דיטון66

חבר משקיען
מעורבות
163
נקודות
43
,תומר האם יש יבוא מסודר של מוצרי REGA לארץ הקודש?

יעקב ח

חבר משקיען
מעורבות
175
נקודות
63
פטיפון מול CD

שלום לחברי הפורום
אני חבר פורום חדש וזוהי ההודעה הראשונה שלי כאן.
לא יכולתי להתאפק בנוגע לשרשור הזה.
השבוע יצא לי לשמוע שתי מערכות שונות לחלוטין בשתי הזדמניות שונות.
אפשר לומר שהמערכות מצוינות ויקרות ,נשמעות טוב גם בדיגיטלי ונגיד
שגם באנלוגי.
ביקשתי שישימו לי לשמיעה שני אלבומים זהים-הראשון CD והשני תקליט.
ובכן,צר לי לקלקל לכם את החגיגה-
הסידי נשמע ה ר ב ה יותר טוב מתקליט.
יותר צלול,יותר ברור,יותר דינמי,יותר מפורט,וללא פיצפוצים מעצבנים.
התקליט נשמע לטעמי יותר סגור, עם פחות נפח.
לא שגיליתי את אמריקה באותו המעמד,לחלוטין לא.
תמיד הייתי בדעה שהפטיפון היה טוב לזמנו,וצריך להמשיך הלאה.
נו..אנלוגי כנראה לא עושה לי את זה.

יעקב

dupo

חבר משקיען
מעורבות
24
נקודות
28
החגיגה חייבת להמשך...מה שבטוח היא אף פעם לא מתקלקלת' , לכל אחד טעם אישי ורבוי דעות רק מרים תחגיגה ולוקח לכיוונים מעניינים...

אני לא יודע מה הגדרתך למצויין וקצת קשה להגדיר במילים , יקר אף פעם לא היה קשור אצלי למערכת טובה.

מה היו הרכיבים בסטאפים? , יכול להיות שהסינרגיה בין הסידי לשאר הרכיבים מצויינת ועל כן אהבת , מה שבטוח אתה ממש לא צריך לשחות בים של פיצפוצים ודעתי היא שלא האזנת לפטיפון בצורה ראויה ולכן לא יכלת להבחין בעולם שהוא מציג.

המלצה ראשונית היא לעבור על התקליטים ולנקות אותם היטב.

אלדר1

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
ליעקב

אתה צודק,כדי לקבל תוצאה טובה מפטפון צריך לשלם ים של כסף וששאר המערכת תתאים למקור.
לי באופן אישי נראה מגוחך שמסבירים לי על בית חזה של זמר שנשמע מלא בפטפון וחלול בסי,די וכל זאת כאשר המגבר הוא מגבר סיני ב400 דולר והסי,די שהשתמשו בו לקנה מידה גם הוא סיני שנשמע קצת פחות טוב מדי,וי,די שלLG .
קימים בשוק מספיק ממירים ומכשירי סי די במיוחד ביד שניה שכדי להתקרב אליהם בצליל צריך לקנות פטפון שעולה לפחות פי 10.
ומלבד זאת קשה ליקנות מוזיקה טובה ובמיוחד גז כך שהרוב קלאסי וגם אלו בינונים ביותר.
אז תפסיקו לבלבל במיוחד שכל העסק מחובר לאיזה מגבר מחורבן ופרה מאפן ואתם מדברים על מקור אנלוגי .

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
אלדר ידידי.

אחדש לך שיש המון ג'אז בתקליטים והמון קלאסי מצויין.

ראשית השוותי לא פעם בין פטיפון טוב לקומפקט, לפטיפון יש קסם שקומפקט פשוט לא מסוגל לתת. החמימות, ההרמוניות ועוד.

לגבי יעקוב.
פיצפוצים הוא דבר שאינו קיים כמעט בתקליטים שלי, טענת ששמעת שתי מערכות שונות האם ההשוואה נכונה לדעתך? באיזה פטיפון מדובר? איזה ראש? איזה זרוע? איזה פונו סטייג'? לאיזו הגברה שודך?

לדעתי לא שמעת את הפטיפון הנכון ובטח שלא את התקליט הנכון אם שמעת את כל הפיצפוצים.

נחזור לאלדר.

נכון לא חסרים אנשים שלא יודעים לבנות סטאפ אנלוגי כהלכה, אני נעזרתי באנשים שמומחים בתחום שכיוונו אותי לתוצאה שלי שאני מאוד אוהב אותה {באנלוגי} עדיין הגברה לא סגורה אך נכון לעכשיו הקומפקט כמעט ואינו נידלק.

ושוב ליעקוב ואלדר ביחד.

שימו לב שרוב האודיופילים {כולל היוונים המפורסמים} משתמשים במקור אנלוגי והדיגיטלי נידחק הצידה, האמינו לי שזה לא בשביל הפוזה אלה מה לעשות? הם בעצמם חושבים שהפטיפון נישמע להם טוב יותר. כל אחד וטעמו האישי וכל אחד ומה שעושה לו את זה. אני אישית מעדיף את הפטיפון על כל קומפקט שיעמוד מולי.

dupo

חבר משקיען
מעורבות
24
נקודות
28
מדובר בעולמות שונים , בדיוק כמו בורגר ראנץ' ושיבולת שועל , לדעתי אתה עוסק יותר ביוקרה ומותג מאשר בתחלס ואנא תזכיר לנו , האם התחלט ישר מהוי אר 7 ? , למי שאין לו מערכת בפחות מחצי מליון אין לו דיעה?

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
תירגע דיברתי כי הוא רצה CD , אז לפני שהולכים לזרוק 5000-10000 ש"ח על מקור דיגיטאלי , כדאי לבדוק את המחשב . כי הנוחות שלו עם יכולותיו הגדולות הן ללא תחרות
דרך אגב נמר , הכרטיס שהצעת לי , שמעתי שמישהו באודיוגון (אאל"ט) עשה לו מודינג ע"י שהוריד את החלק האנלוגי שלו והחליף את הכול , ידוע לך אם מישהו בארץ יודע לעשות כאלו דברים ?

ודרך אגב מהתרד' שלו הוא השווה את זה לארקם הכי גדול , ולמרידאן (הוא פשוט שאל אם כדאי לקנות נגן מרידיאן במקום הארקן שלו כי למחשב אין את היתימה של הארקן , והארקן הגדול טיפה אכזב אותו , אז היציעו לו את הדגם היותר קטן של ארקן ). העניין הוא שבכלל היה לחשוב שכרטיס קול כזה עם מודינג יכול להיות בחברה הזו והוא מתמודד טוב . אז לעומת השינדאק ו/או אחרים שהוצעו כאן ב7000 ש"ח אני בטוח שהמחשב יותר טוב

ולפני ששוב יהיהו בעיות אני לא מציע לוותר על הדביוט אלא אם כן אתה הולך על הספייסדק

לגבי הכרטיס - לא מכיר את השידרוג הזה.

2- שאתה אומר מחשב למה אתה מתכוון? מחשב למוסיקה נטו? או מחשב לאינטרנט וגם מוסיקה? איזה תוכנת נגינה? איזה DAC ? ומול איזה קומפקט בחנת זאת?

לגבי הפטיפון.

לא מדוייק - אומנם הספייסדק הוא מצויין אך יש הרבה פטיפונים ברמת בינתיים שהם פשוט טובים. מה שאתה אומר זה שהקפיצה היחידה מעל הדביוט היא הספייסדק?

כלומר הדרך היחידה של אדם להשיג שיפור מהדביוט זה להשכיר 14 על הפטיפון ועוד 6 על הפונו ועוד 2000 שקל על אינטרקונקט? זה אומר שפחות מ-22K אין אפשרות להיתקדם בסטאפ האנלוגי?

אני בטוח שאינך חושב כך באמת .;)

truejoker

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
לא יודע אם זה הספיידק או משהו אחר אבל שמעתי את הפטיפון אצל אייל והוא נשמע נהדר והוא לא עלה 22K אז . ואני אישית לא מכיר פטיפונים חוץ מהפרוז'קט והאנאלוג ההיא .

לגבי הבחינה , זה לא אני עשיתי , זה היה תרד' של מישהו שהיה לו את הארקאם סידרה 9 (הישנה ) , וכבר רצה לשדרג , אז הוא אמר שיש לו את הRME שעשו לו MODING בחלק האנאלוגי , לא ממש הבנתי את זה כי זה כבר אלקטרוני מידי בשבילי , ואני לא ממש זוכר אם הוא השתמש בDAC או שישר הזרים את זה למגבר שלו .
היות וכולם (ממה שראיתי בכול הפורומים )משתמשים עם FOOBAR הנחתי שהוא השתמש בזה . הנקודה היא שעם כרטיס קול מקצועי כמו הRME כול העונים לא חשבו שלשים את הPC לעומת הFMJ של ארקאן או מכשיר של מרידיאן זה לא במקום . כלומר שזה בהחלט קביל שPC ישמע טוב כמו נגן של מרידיאן . אז לכן אמרתי שאם כבר הוא מחפש נגן עדיף שילך על הPC כמערכת מוסיקה .

אני אישית עדיין לא קניתי , אני ממתין כי אני רוצה להשיג כסף כדי לשדרג גם את הזכרון , ואולי לקנות ביחד עם זה DAC ומגבר אוזסניות (אם אני אעשה משלוח אני מעדיף מאוחד , ממילא אצטרך טכנאי שיתקין לי את זה ) , כך שכנראה זה ידחה כחודש חודשיים

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
ג'וקר.

אני מכיר טוב את הפטיפון של אייל.
יש לו שם ספייסדק 14K ראש שלטר 900 עוד נניח {הוא כבר לא מיוצר} 7.5K פונו סטייג' של EAR עוד 6.5K כבל XLO מהדורה מוגבלת זה עוד 5K חשמל לפונו זה נניח עוד 3K רינגמט זה עוד 500 שקל.

אוקצור ג'וקר. הפטיפון ששמעת שווה 36K פחות או יותר מחיר צרכן. כמובן שאם תרד לראש זול יותר , זרוע פשוטה יותר , פונו פשוט יותר וכבלים קנה ובנה תגיע ל-22K מחיר צרכן אז הייתי לארג' איתך. האמן לי שהפטיפון הזה ששמעת {ויש לי דגם איכותי יותר }נישמע טוב יותר מכל מחשב שתמצא ולא משנה עם איזה כרטיס קול.
אתה יודע מה? לא יותר טוב {כי זה עיניין של טעם} אך ישמע מוסיקלי וטיבעי הרבה יותר.

לגבי ההשוואה של מחשב מול מקור של מרידאן. אני למדתי משהו חשוב מאוד בתחום והוא, לא שמעתי - לא יודע. אני יכול מקסימום להיות סבור. הסברה שלי היא שהמרידאן ישמע טוב יותר במיוחד כאשר אתה מדבר על כרטיסים של RME ובמיוחד כאשר אתה נישען {ויכול להיות שאתה צודק} על נסיונו של אדם אחר שכתב את נסיונו ברשת.

האמן לי ידידי, יכול בהחלט להיות שאתה צודק ב-100% ובהחלט אני יכול להאמין שאפשרי להגיע לתוצאה מדהימה עם מחשב שמיועד אך ורק לנושא הזה. אך הבן חבר יקר כי העסק אינו זול כלל. RME 400 עולה לפחות 4.5K ביד שניה. תוכנת נגן טובה {לא מהרשת} בגרסה מלאה זה עוד 600 שקל, השתקת המאווררים זה עוד כמה אלפים על מארז איכותי + קירור נטול מאווררים. וזו השקעה בתנאי שהמחשב שלך חזק, אם לא - תוסיף עוד כמה מאות שקלים לשדרוג. הגענו למחיר מרידאן ביד שניה שבטוח נישמע מצויין ונטול סיכונים. בלי תוכנות, השתקות מארז , זיכרון מטמון מוגדל, תוכנת ניגון, כרטיס קול , DAC ועוד.

אז מה אתה חושב עכשיו ידידי? האם הסיפור הוא כל כך חסכוני? אני מבטיח לך שלא.

לגבי איכות התוצאה?? אני ממש לא יכול להשוות או לצאת בהצהרה על דבר שלא שמעתי , חשתי , בחנתי לעומק.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,096
נקודות
113
אבל המחשב מביא איתו יתרונות נוספים מלבד הצליל

נמר אני חולק על דעתך שצריך להוציא סכום כו גדול על מחשב על מנת שהוא ישמע טוב, מספיק מחשב שקט (קירור פאסיבי) ולא חזק במיוחד, כרטיס קול מהשורה הראשונה והרי לך נגן שלא יפול מנגני CD טובים וזאת מישום שאין יותר מידי חברות המיצרות DAC's רוב השוק משתמש באותם מוצרי מדף מכמה יצרנים קבועים.

ערך מוסף שהמחשב מביא עימו הוא היכולת לאחסן כמות מידע עצומה (כמובן שלא חייב להיות דחוס) ובכך נותן לי את הגמישות ל play list על פי קריטריונים שונים.

האם אני אכניס את זה אצלי בסאלון זה כבר משהו אחר, ל CD בדיוק כמו פטיפון יש את ה"ניחוח" וההילה לה אני מצפה ממערכת אודיו, בתור מקור משני בהחלט שהייתי מאמץ את העניין.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,096
נקודות
113
אלדר ידידי.

שימו לב שרוב האודיופילים {כולל היוונים המפורסמים} משתמשים במקור אנלוגי והדיגיטלי נידחק הצידה, האמינו לי שזה לא בשביל הפוזה אלה מה לעשות? הם בעצמם חושבים שהפטיפון נישמע להם טוב יותר. כל אחד וטעמו האישי וכל אחד ומה שעושה לו את זה. אני אישית מעדיף את הפטיפון על כל קומפקט שיעמוד מולי.

לדעתי זה עניין של גיל והרגל, אנשים נוטים להישאר עם המוכר מאשר לאמץ חידושים (בייחוד בארצות עם "מסורת")

truejoker

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
נמר אני חולק על דעתך שצריך להוציא סכום כו גדול על מחשב על מנת שהוא ישמע טוב, מספיק מחשב שקט (קירור פאסיבי) ולא חזק במיוחד, כרטיס קול מהשורה הראשונה והרי לך נגן שלא יפול מנגני CD טובים וזאת מישום שאין יותר מידי חברות המיצרות DAC's רוב השוק משתמש באותם מוצרי מדף מכמה יצרנים קבועים.
אתה לא לגמרי צודק . יש חברה מאוד ידועה שמייצרת DAC PCM17XX 0לא זוכר את הסיומת ) הוא נחשב לDAC הכי טוב , כמעט כול יצרני הDAC משתמשים בו , האם זה אומר שכול הDAC נשמעים אותו דבר ? לא .

ונמר אני לא טענתי שהוא שווה למרידיאן . אני מציע שתקרא עוד פעם מה שכתבתי

מה שאני מנסה לומר שכשמזכירים PC ליד נגנים מהשורה העליונה כמו מרידיאן או ארקאם FMJ , זה אומר שמPC ניתן להגיע לרמות גבוהות יותר מאשר נגנים שנמכרים בארץ ב5000-7000 ש"ח .
והוא השתמש בכרטיס הזול יותר שמחירו הוא 400 דולר בארה"ב .

דבר נוסף : לא השוויתי PC לפטיפון גם לא דיגיטאלי לפטיפון .מעניין כמה פעמים אצטרך לחזור על זה :)

עריכה :
לFOOBAR יש PLUGIN בשם SSRC שעושה UPSUMPLE לאודיו ל24/192 . זה מוציא קובץ גדול מאוד (כמעט מכפיל את גודל הקובץ ) האם מישהו יודע אם זה באמת משפר את הסאונד ? (אני לא יכול לבדוק כרגע כי הציוד הנוכחי שלי לא מספיק טוב )

נערך לאחרונה ב:

Ozen

חבר משקיען
מעורבות
2
נקודות
18
אוזן אתה בכלל צריך לקפוץ לכאן ולשמוע איך הדביוט מככב :)
בכיף, בין לימודים ללימודים :(

התחלתי לפני שבועיים ללמוד לפסיכומטרי, מה שגורם לי לשבת וללמוד שעות על גבי שעות.

אבל יצא מזה גם משהו טוב - אני כל הזמן מאזין לתקליטים - פתאום הפך פחות נורא ללמוד... ;)

אז גם בגלל הלימודים פספסתי קצת דברים בפורום - אדם, למה אתה מוכר את כל הציוד שלך? :מה??????????:

dupo

חבר משקיען
מעורבות
24
נקודות
28
אני מתקדם הלאה אבל באותו כיוון אל תדאג :)

Ozen

חבר משקיען
מעורבות
2
נקודות
18
אני מתקדם הלאה אבל באותו כיוון אל תדאג :)

אה, נהדר, כבר נבהלתי :rolleyes:

אם היית עושה את השינוי הזה לפני כמה חודשים, הייתי קונה ממך את הדביוט, אבל לא נורא :p

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
truejoker - אני לא יודע איך אפשר לשפר איכות של קובץ אודיו, לדעתי אין משהוא שהוא יותר טוב מהמקור.

אלדר1

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
לא הבנת אותי בכלל

מדובר בעולמות שונים , בדיוק כמו בורגר ראנץ' ושיבולת שועל , לדעתי אתה עוסק יותר ביוקרה ומותג מאשר בתחלס ואנא תזכיר לנו , האם התחלט ישר מהוי אר 7 ? , למי שאין לו מערכת בפחות מחצי מליון אין לו דיעה?

ואני התכוונתי שכאשר בונים מערכת והמקור חזק מאוד והמשך השרשרת דל ביותר לא יבוא לידי ביטוי כלום ולכן עדיף לרכוש סי די טוב וזול מיד שניה ולשפר את השאר.
תגיד נראה לך שהנוטינגהם בא לידי ביטוי כשבקצה מחובר מגבר דיגיטליומלבד זאת בודאי אין קשר למה שיש או אין לי בבית ודעתך כמובן חשובה לא פחות ותאמין לי שאף אחד לא מבטל את דעתו של אחר בגלל כמה קופסאות עם נגדים וכבלים.
אבל כאשר אתה מנסה לחלק את הניסיון שלך ושל דומים לך כולם מסבירים לך שאתה וחבריך שחצנים מסונוורים וטוענים שלא לעינין האמיתי,
האם לדעתך מצווה עלינו להגרר לרמת האנטרי לבל או אולי להמליץ על ציוד יד שניה שעולה ברמתו על הנל,
רוצה דוגמה בבקשה ליפני חודשיים נימכרה מערכת שלמה ב30000 שח שכללה זוג גוורינרי מגבר אינטגרלי של גדיס סי די 3 חלקים של מרידיאן 506 איטר קונקטים של נורדוסט וכך גם כבלי הרמקול ובנוסף כללה המערכת גם סב וופר של ולודייןיו0

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור