בשוק המינאטורי של הסטריאו הי אנד בארץ , שום יבואן לא ירכוש רכב מסחרי , ושום יבואן לא יסבל ציוד כבד לוגיסטית ,ישבור את הגב ויסתכן בפריצת דיסק, ללקוח,להדגמה בחינם , אין דבר כזה ,זה מדע בדיוני .
אגב, עופר שחורי בעבר ( וגם אנוכי) דפק את הגב ולא יכל לזוז תקופה ארוכה מסבלות של מוצרים כבדים.
לגבי הדגמות בבית:
היה לי לקוח שרצה לשמוע רמקולים כבדים ויקרים אצלו בבית , אז מוביל דרש 1,500 שח עבור הובלה הלוך חזור + 3-4 שעות המתנה . אני דרשתי 400 שח עבור 5 שעות נסיעה הלוך וחזור עם ההמתנה (לא סומך על אף אחד ומפרק את הציוד היקר בעצמי). האם הוא שילם , ברור שלא !
דוגמא אחרת ללקוח שרצה לשמוע מגבר, שלזה לא נידרש הובלה עיי מוביל , וכששמע 400 שח עבור הדגמה , נעלם .....
לא שאין כאלה , אבל מעטים האנשים שמשלמים עבור הדגמות .
אני לא משאיל ציוד כאשר מדובר על ציוד יקר של עשרות אלפי שח , אלא רוצה להיות נוכח ואחראי על הציוד.
בעבר לקוח שרט לי רמקול יקר , ואחד החזיר לי מגבר עם ערוץ ימני תקול , עכשיו לך תריב עם אנשים.
ולכן אני לפחות , מבצע הדגמה תמורת תשלום, אבל
מרכיב בעצמי את המוצר בבית הלקוח ותמיד נוכח , או לחילופין משאיר וחוזר לאחר מס שעות .
כמובן שלקוחות מגיעים חופשי להתארח עם המגבר (ציוד) שלהם והמוסיקה שלהם לשמוע רמקולים או ההפך .
אגב, מאחר ומדובר בציוד הי אנד , ולמרות התצוגה הרחבה שיש ליבואנים בארץ , בלא מעט מקרים
דווקא האודיופילים הכבדים כאן , ובכלל , רוכשים על עיוור דגמים שאין ליבואנים בכלל בתצוגה ...
וכמובן , לפותח השרשור , תתחדש ותהנה.