סאונדקווסט --- מומלץ בחום!

EREZ100

אוהב את התחום
מעורבות
48
נקודות
28
אני חושב ובדרך כלל גם מתנהג בהתאם, ששירות שווה כסף. אני מוכן לשלם יותר אם השירות איכותי יותר.
המשמעות הכלכלית להשקעה בציוד מבלי לבדוק אותו בבית יכולה להיות גדולה.

לא צריך לעשות מהפכה, צריך להיות יותר ביקורתיים כלפי יבואנים.

אריה
מסכים איתך אריה בהחלט שצריכים להיות ביקורתיים .
לדעתי הביקורת צריכה להיכתב בפוסט נפרד ולא בפוסט מסוג זה .
כותב הפוסט התכוון להחמיא לגבי וזה לגיטימי לחלוטין ואני תמיד בעד פירגון .
אני משוכנע שאילו היית פותח פוסט בנושא התגובות היו הרבה יותר מתונות.
מועדים לשמחה
ארז

dor_s

חבר משקיען
מעורבות
151
נקודות
43
אריה אם זה בוער בך עשה מהפכה,בדרך כלל
המהפכה שמצליחה היא גם צודקת :)
הוא מנסה
פשוט רוב המשתתפים משתיקים אותו
לדעתי בביתו שלו לקוח יהיה יותר החלטי לגבי מוצר שבבדיקה
בנוסף השאלה לבית לא אמורה להיות כזו שהמוכר מגיע עם הציוד למספר שעות, זה יכול להיות סתם סיר לחץ יותר מאשר בחנות
אלא השאלת הציוד ללקוח מפתח החנות ל נאמר יומיים. אני מדבר על אלקטרוניקה וכבלים מוגנים באריזתם, לא על רמקולים יקרים שיותר מסובך להעביר אותם

היבואנים יודעים לזהות בין "מתעניין רציני" אמיתי לכאלו שלא. ויש הרבה שסתם עושים קולות של "קונה".
לגבי יכולת המוכרים "להריח" קונה רציני: כבר נתקלתי בחנות שמסרה לי מספר כבלים לבדיקה (בעבור פיקדון כמובן) ובסיום החשבון אמר לי המוכר הייתי בטוח שלא תרכוש. לשיטתך זה מוכר לא מוצלח

את גבי אני לא מכיר, אולי כדאי לפתוח פוסט אחר

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
906
נקודות
113
כל מוכר שקניתי ממנו משהו, כאשר רציתי לבדוק ציוד שהיה לו בתצוגה, נתן לי בשמחה
אף אחד לא מצפה ממוכר שיפתח קופסא סגורה כדי לתת ללקוח לבדוק בבית.

dor_s

חבר משקיען
מעורבות
151
נקודות
43
כל מוכר שקניתי ממנו משהו, כאשר רציתי לבדוק ציוד שהיה לו בתצוגה, נתן לי בשמחה
אף אחד לא מצפה ממוכר שיפתח קופסא סגורה כדי לתת ללקוח לבדוק בבית.
ברור, מדובר על ציוד שכבר נפתח ומומלץ שיעבור הרצה לפני השאלה

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
477
נקודות
83
הוא מנסה
פשוט רוב המשתתפים משתיקים אותו
לדעתי בביתו שלו לקוח יהיה יותר החלטי לגבי מוצר שבבדיקה
בנוסף השאלה לבית לא אמורה להיות כזו שהמוכר מגיע עם הציוד למספר שעות, זה יכול להיות סתם סיר לחץ יותר מאשר בחנות
אלא השאלת הציוד ללקוח מפתח החנות ל נאמר יומיים. אני מדבר על אלקטרוניקה וכבלים מוגנים באריזתם, לא על רמקולים יקרים שיותר מסובך להעביר אותם

לגבי יכולת המוכרים "להריח" קונה רציני: כבר נתקלתי בחנות שמסרה לי מספר כבלים לבדיקה (בעבור פיקדון כמובן) ובסיום החשבון אמר לי המוכר הייתי בטוח שלא תרכוש. לשיטתך זה מוכר לא מוצלח

את גבי אני לא מכיר, אולי כדאי לפתוח פוסט אחר

היבואן לא רוצה להיות בעמדה נחותה מול
הלקוח ,אלא אם הלקח יפצה אותו על הטרחה,
לדעתי לפני שהלקוח יקנה מוצר יקר ויסתכן,
כדאי לו לשלם סכום סביר על הטרחה,אחרת הלקוח יגדיל לעשות ויקח מכמה יבואנים
את המוצר בו מעוניין ויעשה השווה ביניהם
בביתו וזה חוסר יושר.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
מעניין שאתם מתעלמים מכך שגבי לא מאפשר לבדוק את הציוד שלו בבית שזה א' ב' במכירת ציוד סטריאו, או שיש לכם דעה אחרת? מעניין לשמוע אותה.

אריה

אריה. יש הבדל עצום בין להתקשר ליבואן ולשאול אותו אם אפשר להאזין בבית לבין לבוא לחנות, להתרשם, להראות ליבואן שאתה רציני, גם מגבי תקבל ציוד להאזנה. ולא, לא רק מגבי, מהרבה יבואנים. בלי קשר, ציוד יקר להאזנה זה מפחיד.

עלה פוסט התחדשתי. מילה אחת טובה לא יכולת לשחרר מהמקלדת שלך? הבן אדם קנה מערכת נפלאה, משתף את כולם, והנה אתה בא ומזריק רעל? למה אחי? בשביל מה זה טוב?

לפותח השירשור.

אנא התעלם מרעשי רקע, תהנה בענק מהמערכת שרכשת, שלח לנו קצת תמונות שנשטוף את העיניים.
ספר לנו קצת איך התחושות שלך במרוצת הימים עם המערכת? יש ברייק אין, היא משתנה, מתחדדת ומתיישרת.

תן לנו קצת מהתחושות שלך.

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
עם גישה כזאת, כל חברת היי-טק הייתה פושטת רגל
לא רק הדגמות, אתה עושה פיתוחים חינם והרבה השקעות "חינם".
שאלה אם זה משתלם בסוף
לא חושב שההשוואה נכונה.
סטארט אפ זה ארגון שעובד כלכלית ועסקית אחרת לגממרי מארגון עסקי רגיל.

Roip1

אוהב את התחום
מעורבות
30
נקודות
18
A1 זi הגרסה המדפית של הA4?
אחלה רמקול, תהנה! הh90 הוא value מעולצה

zvi-ka

אוהב את התחום
מעורבות
85
נקודות
28
עולה ביקורת על כך שבמקום לפרגן לפותח השירשור על הרכישה המוצלחת, וליבואן המקצועי שעזר לו לקנות מה שמתאים לו התפתח דיון בנושא אחר, אבל נושא זה לדעתי חשוב ומהותי לדיון בפורום כזה ואם ועולה כאן אז גם אני רוצה להתייחס...
רכשתי את עיקר הציוד שלי לפני כמה שנים, ביקרתי אצל מספר יבואנים וכמעט אף אחד לא איפשר לי לשמוע ציוד בבית למעט כבלים. עפר שחורי היה היחיד שאיפשר. איפשר בחינם . , ואני מאוד מעריך אותו על כך. לא קניתי אצלו. יבואנים אחרים לא הסכימו או שהסכימו בתשלום בלי להמליץ על כך, אז לא לקחתי הביתה כי כמי שלא היה מנוסה בתחום לא הייתי מודע לחשיבות של בדיקה בבית. מה ששמעתי כשקיבלתי את המערכת בבית היה שונה למדי ממה ששמעתי בחנות, ואז גם הבנתי עד כמה ההשוואות שעשיתי בראש בין מכשירים ומערכות שנמצאות במקומות שונים הינן מוגבלות. אני לא מתלונן על מה שקניתי, יצא טוב... אבל קניתי ציוד יקר בסיכון גדול וללא בדיקה אופטימלית. בשונה ממכונת כביסה שהוזכרה, זאת קנייה ייחודית שבה אנשים נכנסים לרזולוציות גבוהות של בדיקת ניאנסים קטנים, כש מקום ההאזנה משפיע דרמטית על התוצאה. קשה לבדוק בחנות. לכן משהו צריך לדעתי להשתנות באופן שמוכרים וקונים ציוד כזה, ולנו הפורום יכולה להיות השפעה על כך
צודק כל מי שמצביע על זכויות היבואנים, אי אפשר לדרוש שיעבדו בחינם. ודאי שצריך לתמחר בדיקה בבית. אבל בהחלט ממליץ שהגישה תשתנה, שהגישה תהייה שבאופן רגיל בודקים ציוד בבית אולי שיבואנים ישקיעו באוטו גדול במקום לטפח חנות... או דרך אחרת..
ולגבי הנושא המקורי של השירשור גם אני התרשמתי (בתערוכה האחרונה) עד כמה גבי מצליח להציג מערכות נהדרות בתמחור הוגן...
ופותח השירשור תתחדש קנית טוב..

ארמה אודיו

עוסק בתחום
מעורבות
963
נקודות
113
בשוק המינאטורי של הסטריאו הי אנד בארץ , שום יבואן לא ירכוש רכב מסחרי , ושום יבואן לא יסבל ציוד כבד לוגיסטית ,ישבור את הגב ויסתכן בפריצת דיסק, ללקוח,להדגמה בחינם , אין דבר כזה ,זה מדע בדיוני .

אגב, עופר שחורי בעבר ( וגם אנוכי) דפק את הגב ולא יכל לזוז תקופה ארוכה מסבלות של מוצרים כבדים.

לגבי הדגמות בבית:
היה לי לקוח שרצה לשמוע רמקולים כבדים ויקרים אצלו בבית , אז מוביל דרש 1,500 שח עבור הובלה הלוך חזור + 3-4 שעות המתנה . אני דרשתי 400 שח עבור 5 שעות נסיעה הלוך וחזור עם ההמתנה (לא סומך על אף אחד ומפרק את הציוד היקר בעצמי). האם הוא שילם , ברור שלא !
דוגמא אחרת ללקוח שרצה לשמוע מגבר, שלזה לא נידרש הובלה עיי מוביל , וכששמע 400 שח עבור הדגמה , נעלם .....
לא שאין כאלה , אבל מעטים האנשים שמשלמים עבור הדגמות .

אני לא משאיל ציוד כאשר מדובר על ציוד יקר של עשרות אלפי שח , אלא רוצה להיות נוכח ואחראי על הציוד.
בעבר לקוח שרט לי רמקול יקר , ואחד החזיר לי מגבר עם ערוץ ימני תקול , עכשיו לך תריב עם אנשים.
ולכן אני לפחות , מבצע הדגמה תמורת תשלום, אבל
מרכיב בעצמי את המוצר בבית הלקוח ותמיד נוכח , או לחילופין משאיר וחוזר לאחר מס שעות .

כמובן שלקוחות מגיעים חופשי להתארח עם המגבר (ציוד) שלהם והמוסיקה שלהם לשמוע רמקולים או ההפך .

אגב, מאחר ומדובר בציוד הי אנד , ולמרות התצוגה הרחבה שיש ליבואנים בארץ , בלא מעט מקרים
דווקא האודיופילים הכבדים כאן , ובכלל , רוכשים על עיוור דגמים שאין ליבואנים בכלל בתצוגה ...

וכמובן , לפותח השרשור , תתחדש ותהנה.

נערך לאחרונה ב:

web

חבר משקיען
מעורבות
492
נקודות
63
לפותח השירשור (אתה עוד כאן?)
תתחדש
תהנה
תמונות

אפשר להבין איך נפלת בקסם של התצוגה של גבי, הבן אדם מעמיד מערכות שנראות
"פשוטות" ומוציאות סאונד חלומי...

והוא ועוד כמה עוסקים בתחום לא מאפשרים להביא דיסקים מהבית פשוט כי הם לא שמים נגן בתצוגה ומשמיעים מה שהם רוצים דרך הטאבלט שמחמיא לציוד.
אין דבר כזה, לא כאן ולא באוגנדה...
ראיתי רק בתערוכות שלפעמים מציגים (לא כולם ד"א) מתנגדים להשמעת מוסיקה של מבקרים
(ולפעמים בצדק) בגלל חשש של דיסקים צרובים דפוקים שמקלקלים כל דבר.
שם הם רוצים "להציג" לקהל רחב.
אבל בחנות, אחד על אחד, לא שמעתי מעולם תענה כזאת...
אם אין נגן, או שתביא אחד או שתביא קבצים משלך לשמוע

בקשר להבאת ציוד לבית הלקוח
כל אחד יבחר איך לקנות וממי.
לא מדברים על פטיפונים או רמקולים עדינים ויקרים שלא מזיזים מהמקום.
במקרה של מקור \ ממיר \ הגברה , אין סיבה שלא להביא הביתה כדי לשמוע
את השילוב עם המערכת שלך ב"שקט" ובלי לחץ...
ואם זה חשוב לך ולא מאפשרים, עוברים ליבואן הבא שכן מדגים בבית ולא בוכים.
ההפסד כולו שלו, ממילא אתה תקנה ציוד מעולה ממישהו אחר

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113
" אין דבר כזה, לא כאן ולא באוגנדה..."
מת על הכרזות קטגוריות כאלה! אני יכול לתת שלושה שמות אבל לא רוצה להרוס אם אצטרך אותם בעתיד, דוגמה: BG sound.

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
477
נקודות
83
מת על הכרזות קטגוריות כאלה! אני יכול לתת שלושה שמות אבל לא רוצה להרוס אם אצטרך אותם בעתיד, דוגמה: BG sound.

אם זה מתחיל עקום זה לא מתיישר צא מהחנות.

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
906
נקודות
113
לברוך מ bg sound יש את כל הדיסקים האפשריים על הטאבלט שלו - לא היה דיסק שרציתי לשמוע ולא היה. אם אתה בא לבדוק מגבר או רמקולים מה זה משנה המקור? אם תבוא לקנות נגן אני בטוח שיתן לך להביא דיסקים שלך לשמיעה. זה רק מטעמי נוחות ולא יפה ללכלך עליו כך. גם הוא וגם עוד כמה יבואנים קטנים יחסית עושים מעל ומעבר לרצות את הקונים בשוק קטן מאד שיש כאן
מועדים לשמחה

leni

אוהב את התחום
מעורבות
130
נקודות
43
"מה משנה המקור" אתה רציני?

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
906
נקודות
113
רציני לגמרי
אולי לא הבנת - אני מתכוון למצב שבו אתה שומע כמה סטים של רמקולים לבחור או כמה סטים של מגברים
כאשר אתה בא לבחון מגבר או רמקולים חשוב שתהיה המוזיקה שאתה מכיר וזה לא משנה אם השירים יגיעו מדיסק שתביא אתך או מקובץ שינגן המוכר בשני המקרים המקור הוא דיגיטלי

web

חבר משקיען
מעורבות
492
נקודות
63
פעם ראשונה שאני שומע ממישהו שלא נתנו לו לשמוע את המוסיקה
שהוא רוצה כדי לבחור רכיב אודיו כלשהו...

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113
אריה העלה נקודה חשובה, שמי שוותיק בתחום ומבין כמה טעויות יקרות ניתן לעשות בקלות כשמתפתים לרכוש בלי להבין מה רוכשים, יכול להזדהות איתה.
אבל אריה גם טועה לדעתי כשהוא מצפה שבשיחה קלה עם יבואן, הלה ישחרר לו מגבר או רכיב אחר הבייתה, כדבר שבשגרה.

רוצה לומר, מי שמצפה מיבואן לנקוט בגישה מקצועית ולספק ציוד להאזנה בבית, שינהג גם הוא באופן דומה. גש ליבואן, שב לפחות לסשן אחד של האזנה רצינית. אולי תחזור גם להאזנה נוספת, למשל עם רמקולים אחרים - גלה עניין, שדר רצינות. דון במחיר. ואז, אם אתה רציני ומשדר רצינות, אפשר לדבר על אפשרות של האזנה בבית, בסופה אתה קונה, או לא. בדרך אפשר גם לגבות משהו על הטרחה. אריה, אתה לא נהגת כך. התקשרת וביקשת שישאילו לך מגבר בכמה אלפים טובים.....לא רציני.

לאורך השנים השאלתי ציוד מכמה יבואנים ותיקים יחסית. לעיתים הם באו והדגימו, לעיתים - כמו אצל עופר שחורי למשל - לקחתי מהם את הציוד ברכב שלי והחזרתי לאחר כשבוע. מאייל פור ז"ל השאלתי לא פעם ולא פעמיים. כמעט אצל כל יבואן ממנו השאלתי, זה הסתיים בסוף בעסקה. כלומר, בטח שיש יבואנים שמשאילים ציוד.

לצעירים בתחום אני יכול להמליץ - תבדקו טוב טוב את מה שאתם קונים במיטב כספכם, לעיתים על חשבון החיסכון לדירה או לפנסיה. הלוחות מלאים בציוד כמעט חדש של מי שהתלהבו ואחר כך למדו ש"זה לא זה", רק בגלל שלא למדו עדיין איך רוכשים ציוד אודיו היי אנד. כולם מתלהבים, כולם משוכנעים שקנו את הציוד האולטימטיבי עבורם, ואחרי שנה - שנתיים פוזלים כבר לצדדים. קל להוציא הרבה כסף, כל ילד יכול. להוציא בחוכמה זו כבר מיומנות קצת יותר מפותחת.

ולפותח השירשור - רכשת ציוד מעולה, מחברות מצוינות. תתחדש ותהנה! (ורד)

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,883
נקודות
113
יותר מידי מקדשים פה את המנטרה שחובה לשמוע את הציוד הפוטנציאלי בבית מחובר לסטאפ, לפני הקניה.
אני לא אומר שזה לא דבר טוב, נהפוך הוא, אבל זה לא חובה ולא צריך להתעקש על זה בקנאות.
בניגוד לקודמי בשרשור, אני מוכן להתערב שמבחינת התפלגות סטטיסטית של הציוד שנמצא בלוחות, זה 50-50 בין מי ששמע בבית קודם ובין מי שלא.
פשוט, הפסיכולוגיה של התחביב הזה עוסקת בהחלפות וההתחדשות ובהתקדמות מבחינת התחביב והציוד ולכן אתה תחליף ציוד מתי ש״יבוא״ לך ותוכל מבחינה כלכלית ותרצה לעשות שינוי.
באופן פרדוקסלי, דווקא הציודים הכי יקרים שנמכרים בארץ, נמכרים ללא האזנה בבית וזה בגלל שליבואן אין עוד אחד כזה בכלל, שלא לדבר על מכשיר נוסף לתצוגה או הדגמה.
מה, נמר קנה את הדה וינצ’י לאחר סשן האזנה מדוקדק אצלו בבית?? ממש לא, והפטיפון שלו עדיין לא בלוחות...
כנל אלדר עם הרמקולים האיטלקיים במאות אלפי שקלים.
בקיצר, מחליפים ציוד כי אפשר ולא כי צריך, זה התחביב.

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,788
נקודות
113
יותר מידי מקדשים פה את המנטרה שחובה לשמוע את הציוד הפוטנציאלי בבית מחובר לסטאפ, לפני הקניה.
אני לא אומר שזה לא דבר טוב, נהפוך הוא, אבל זה לא חובה ולא צריך להתעקש על זה בקנאות.
בניגוד לקודמי בשרשור, אני מוכן להתערב שמבחינת התפלגות סטטיסטית של הציוד שנמצא בלוחות, זה 50-50 בין מי ששמע בבית קודם ובין מי שלא.
פשוט, הפסיכולוגיה של התחביב הזה עוסקת בהחלפות וההתחדשות ובהתקדמות מבחינת התחביב והציוד ולכן אתה תחליף ציוד מתי ש״יבוא״ לך ותוכל מבחינה כלכלית ותרצה לעשות שינוי.
באופן פרדוקסלי, דווקא הציודים הכי יקרים שנמכרים בארץ, נמכרים ללא האזנה בבית וזה בגלל שליבואן אין עוד אחד כזה בכלל, שלא לדבר על מכשיר נוסף לתצוגה או הדגמה.
מה, נמר קנה את הדה וינצ’י לאחר סשן האזנה מדוקדק אצלו בבית?? ממש לא, והפטיפון שלו עדיין לא בלוחות...
כנל אלדר עם הרמקולים האיטלקיים במאות אלפי שקלים.
בקיצר, מחליפים ציוד כי אפשר ולא כי צריך, זה התחביב.
:בעד:

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור