הנה משפט שכתב jw: " גבי מציין שהחלל אצלו רחוק מלהיות אופטימלי ויש סיכוי טוב שבבית ישמע טוב יותר."
המשפט הזה, שאם אכן נאמר על ידי גבי, הוא משפט שיווקי שמייצג את האינטרס של גבי, לא היה עובר באף פורום של אודיופילים.
האם אנחנו פורום של אודיופילים או פורום של יבואנים? היבואנים צריכים לבצע את העבודה שלהם ומי מהם שלא מסוגל לתת לרוכש עתידי אפשרות להתרשם מהציוד בבית הלקוח, גישת המכירה שלו לא מתאימה לגישה אודיופילית וזה בכלל לא נתון לויכוח.
בוודאי שלהשאלת ציוד לבית הלקוח יש עלויות אבל למה עלויות היבואן צריכות לעניין אותי? שיתמחר את העלות. אני לא רוצה שאף אחד יפסיד עלי כסף ואני לא מאמין שיש יבואן שמפסיד פה כסף על לקוחות, אבל אני רוצה שלפורום יהייה "אינטגריטי". אם כל אודיופיל "ינוקא" יודע לייעץ שציוד צריך לבדוק טרם הרכישה בבית, לא יעלה על הדעת שיבואן שלא נוהג כך יזכה לשבחים של "מקצוען" בלי אף מילת ביקורת. אני גם לא חושב שצריך "להתלקק" עם יבואנים שעושים את עבודתם ואני שב וחוזר על העובדה הפשוטה שאנחנו פה צרכנים ואנחנו צריכים לדרוש את הכי טוב שיבואנים מסוגלים לתת לנו.
יש פה הרבה פוסטים שמשבחים יבואנים לטעמי באופן מוגזם והרבה פוסטים של יבואנים שמשבחים את הציוד שלהם שזה לטעמי לגיטימי רק שצריך לקרוא פוסטים כאלה כפרסום גרידא וכללי הפורום בנויים כך שברור היטב אם הכותב הוא חבר פורום או שהוא יבואן.
אני בדרך כלל לא מתערב בפוסטים האלה. מה קרה לי הפעם?
אני אסביר קצת בערפול כי אני לא יכול לספר על אנשים שאינם חברים בפורום. חבר כזה שאני מכיר זמן קצר יחסית, הוא מוזיקאי ששר נהדר ומתפרנס בחו"ל מיכולת השירה שלו. מדובר באדם עם תואר שני במוסיקה שהיה חבר בהרכבי רוק ואף הוציא דיסקים משלו, אך מאחר ומדובר בתחום מאוד ספציפי של מוסיקה, אתם לא מכירים אותו.
בערב החג הוזמנתי לביתו וכפי שסיפרתי בפוסט אחר, מייד קלטה את עיני המערכת שלו שמורכבת מנאד, מגבר משולב של הגל וספנדורים.
דיברנו כמה מילים על המערכת הוא גם סיפר לי ששמע על המערכת שלי ושהוא רוצה לשמוע אותה. בראש שלי, עם כל הרקע של החבר, חשבתי שהוא אודיופיל.
מזה תקופה ארוכה אני מנסה לבדוק אם אני יכול להחליף את ההגברה מרובת הקופסאות שלי במגבר משולב, והינה, מופיע לי אודיופיל שהוא גם מוסיקאי שבחר בהגל. שווה בדיקה.
התקשרתי לגבי, שוחחנו לא ארוכות אני יכול לאמר שבשיחה הקצרה ביננו לא היה שום דבר "אודיופילי" ובסופה גם עלה שגבי לא משאיל ציוד לבדיקה בבית.
בעקבות השיחה הזו הבנתי גם שהחבר שלי הוא לא אודיופיל, הוא לא בדק שום דבר, הגיע לגבי איך שהגיע וקנה אצלו את הציוד. הוא לא המוסיקאי הראשון ולא האחרון שכך נוהג.
על הרקע הזה חרה לי מאוד שבפוסט שמשבח את גבי לא מוזכר שהוא לא משאיל ציוד לבדיקה בבית בשעה שהשאלת ציוד זה הבסיס של הבסיס של הבסיס לרכישת ציוד אודיו.
הפורום פה צריך לבקר, לא להלל ולשבח מי שלא מאפשר לבדוק ציוד בבית. הפורום פה, לראייתי, צריך לדרוש את המקסימום מהיבואנים וחברי פורום לא צריכים - וסליחה על המילה הלא סימפטית אבל כך זה מצטייר בעיני - להתחנף ליבואנים. במערכת יחסים נורמלית היבואנים היו מתחנפים ללקוחות פוטנציאלים ולא להיפך.
משפט אחרון, גם הוא לא קל אבל זו דעתי ואפשר לחלוק עלי אבל זה משפט בסיסי שכל אחד צריך להטמיע בראשו (ושוב, לדעתי):
מי שקונה מערכת מבלי להאזין לה כמה ימים בביתו טרם הרכישה, נוהג בטפשות גדולה.
אחרי שהוא מבצע את השטות הזו, הוא יכתוב עוד אינספור פוסטים עם דברי הלל ליבואנים שיעזרו לו ל"שדרג" חלק פה וחלק שם.
אריה