בקיצור, התחביב כנראה די גוסס במחוזותינו.
טוב מאוד. כבר הוצאתי טונות של כסף על ריגוש רגעי שלא הוסיף לי כלום בחיים.
בקיצור, התחביב כנראה די גוסס במחוזותינו.
כן, אבל אין כמעט תגובות. אין דיונים ואין נושאים חדשים. לפחות נכון לאתמול.מתן, אם הפורום היה נפטר, הרי שלא היו כאן תגובות של אנשים, לא?
לא יודע למה כולם לוקחים את זה אוטומטית לסילוקם של אנשים כאלה או אחרים מהפורום. זה לא הענין וזה לא קשור.אז הנה, יש תגובות, יש דעות, יש טרוניות של חברים - כל אחד ודעתו הוא ולך תנהל ותרכז את כל אלו תחת קורת גג אחת.
אכן, נפלו אנשים בדרך וכל אחד מהם הורחק כאן לאחר המון סבלנות מצידנו להתנהגות בלתי הולמת עם פגיעה באחרים והפעלת שיקול דעת שכלל דיונים אינסופיים.
בתור אחד שאוהב להתנגח קשות כשיש סיטואציית קצה של זיבול פורום, ובתור אחד שמקבל על הראש בגלל זה, מעניין אותי לדעת למה אתה ונמר ועוד כמה כאן חושבים שזאת הסיבה שאנשים לא חולקים. האם נתקלתם במקרים (יותר מאחד) של אנשים שרצו לשתף משהו ופחדו? האם הסיבה היא שהם מפחדים ממפלצות כמוני שידרסו את ערוגת הפרחים שלהם? אני שואל ברצינות.שתיקה אין כאן, יש בהחלט נוכחות, לדעתי נקלענו גם למצב בו אנשים פוחדים לספר מה יש להם ולשתף התנסויות בתחום בגלל מתקפות של אחרים ואם המצב הזה ישתנה, זה יגרור אחריו שיפור ניכר בדיוני אודיו.
יאללה, צלם ושלח לי. אני רוצה לראות.מתן.
כשתבוא אלי אני מבטיח לך להראות לך את תיבת ההודעות הפרטיות שלי.
אתה לא תאמין כמה משתפים אותי ברכישות שלהם, מבקשים עיצות למיקום וכשאני אומר להם שישאלו בפורום הם עונים ״לא בא לנו שירדו עלינו״.
אגב.
הזכירו אותך כמה פעמים במרוצת השנה האחרונה.
מוכן אפילו לצלם ולשלוח לך.
אני מניח שההבנה שלך התבססה על הודעה של נמר, שתי הודעות לפני שלך, כי אין שום איזכור להודעות פרטיות בשרשור לפני כן. דברים שעוברים בפרטי לא קשורים לפורום.מתן, לי היה נדמה כי אתה מתאונן על העובדה (בין היתר)
שהרבה "חומר" עובר בפרטי.....
ולא משותף בפרהסיה כדי ליצור עניין וכו.
אם טעיתי בהבנתי את דבריך.... מתנצל.
אני חושב שהפורום הזה מצוין.
לא מרגיש שיש פה סתימת פיות, אם מישהו מתרגש מדברים שחבר פורום אחר כותב, אז יש כפתור IGNORE. כפתור
מ-ד-ה-י-ם. בכלל, לא מבין מה חשובות הערות של חבר פורום אחד על חבר פורום אחר.
מסכים עם נמר (טוב... בכל זאת זה הפורום שלו...) שעדיף פורום תוסס עם סגנון מתלהם מאשר פורום מת עם חומר מנומס. כשאני רואה את אורלי וגיא, למשל, אוחז בי קבס מרוב הסוכר והדבש שנוטף מהם.
מאחר ומישהו העלה את נושא "גיל הזהב", לדעתי - וברור לי שכל הצעירים, למרות הזהב, יפסלו את דברי הזקן ההזוי - בתחום האודיו לא השתנה דבר במאומה מאז תחילת שנות ה 80.
נכון שבתחום המקור יש שינוי אדיר, כל נושא האחסון הדיגיטלי פרץ דרך באופן מאוד משמעותי והפך את המוסיקה למאוד נגישה ומאוד קלה לאחסון.
מבחינת איכות הצליל? מי שמספר לכם שיש איזו התקדמות מאז תחילת שנות ה 80, הוא לא יותר ממספר סיפורים. אין היום בעולם מערכת שמוציאה צליל באיכות שלא ניתן היה להשגה כבר בשנות ה 80. יתכן - ואני ממש לא בטוח בזה, שבגלל ההתקדמות באלקטרוניקה ניתן היום לקנות במחיר זול יחסית מערכת עם איכות צליל שבשנות ה 80 הייתה יקרה מאוד. אולי - עם סימן שאלה גדול מאוד. ?
אני משוכנע ב 100%, שמערכת שמורכבת מפטיפון LINN LP12 מתחילת שנות ה 70 עם זרוע טובה וראש טוב, מגבר NAIT2 מתחילת שנות ה 80, ורמקולים סבירים - נשמעת הרבה הרבה הרבה הרבה יותר טוב מהרבה מערכות שעולות היום הון.
בשנות ה 2000 הסתובבתי בהרבה בתים והמסקנות שהגעתי אליהן היו שתיים:
מערכות זולות היו דרייק ונשארו דרייק וכנראה שלעולם יהיו דרייק
מערכות יקרות וטובות דומות באיכות הצליל האחת לשנייה בהשוואה לסוף שנות ה 70 תחילת ה 80. המשמעות לדעתי היא שכדי להשיג שיפור באיכות הצליל היום, צריך להשקיע הרבה יותר מאשר בעבר.
מי שיש לו מערכת שהייתה מצוינת בשנות ה80, היא מערכת מצוינת גם היום.
על אף שלא ברור לי אם אני בגיל הזהב (אני בן 62), אבל אין לי זהב בבנק וגם אין לי כסף, סתאם... זה הוויסקי מדבר עכשיו, אני כבר לא מתלהב מסיפורי המערכות שהצעירים מתלהבים מהם. אני מבין את הצעירים אבל לי אין מה להוסיף בהיבט של רכיבים חדשים מיצרן כזה או אחר ולכן בד"כ אני שותק. לא הגיל, פשוט אין לי מה לומר. זה נכון לתחומים נוספים בהם יש הבדל מהותי בין המושגים של עולם הצעירים לבין המושגים שלי - ולאו דווקא מפני שהצעירים צודקים. אבל הם צעירים.
אני נהנה לקרוא בפורום. הרבה פעמים אני מרים גבה כי אני חושב שאנשים עושים טעויות ומבזבזים כסף טוב ללא סיבה. לפעמים אני מסיק ממה שהם כותבים שהם משכנעים את עצמם שהם עשו צעד נכון, והיבואן/סוחר ששכנע אותם להשקיע אלפי/עשרות אלפי (מחק את המיותר) שקלים הוא "אכבר גבר" (בתנאי שהוא לא מוכר NAIM, כמובן ),
יש פה לטעמי סחבקיות גדולה מידי ביחס ליבואנים ולסוחרים וקשה לי להאמין שכל הסוחרים וכל היבואנים הם 100% בסדר בהיבט המסחרי אבל כנראה שכולם פה חכמים מספיק כדי להפריד מוץ מתבן.
התלהמות? לכו לפורומים באירופה, למשל פורומים איריים, הציגו עצמכם כישראלים - ואז תבינו מה זה כסח בפורומים...
סיכום:
הפורום הזה מצוין. מביא הרבה מידע בצורה מסודרת ואמינה. האנשים שכותבים יודעים על מה הם מדברים. נמר הוא לדעתי תותח על ברמה בינלאומית בכל מה שקשור לציוד אודיו. יש פה הרבה חברים שכיף לקרוא מה הם כותבים גם אם לא תמיד אני מסכים איתם.
ציון 5 (מתוך 6) בסולם הפורומים הנפוץ של גור.
אריה
כפי שאמר המפקד צוות שלי בצבא: העולם שייך לצעירים. וגם שמירות ומטבחים.יש סכנה שאף אחד לא יגיב לפוסט שלך,
הגירוי חזק מידי, זה חזק ממני
בשנות ה80 אני מניח שהיית סוברואיד
נסעת בסובארו,
אני מניח שבשנות ה80 היית כבר בגיל הזהב
בקשר לצעירים הם יודעים שבסוף
הם ימותו,אבל הם לא מאמינים
יאללה, צלם ושלח לי. אני רוצה לראות.
מי שיש לו מערכת שהייתה מצוינת בשנות ה80, היא מערכת מצוינת גם היום.