יושבים
יכול להבין את התסכול של מתן..
לדוגמה, יצא לי לאחרונה מתוך שעמום נטו, להיכנס לשרשורים בפורום הדו-ערוצי מלפני 6 שנים. ברובם היה ניתן למצוא את הגיגיו של diz ועוד מספר משתתפים "צבעוניים" אחרים מהעבר.
כן, אין ספק הבנאדם יודע לעקוץ, ובעיקר יודע לגעת בנק' החולשה של המשתתפים. אבל מה, יש לדברים שלו ברובם תוכן, הוא כותב בצורה מעניינת והשרשורים שבהם השתתף או פתח ארוכים, בעלי ריבויי משתתפים וגרמו לי אישית להיכנס לפורום בתדירות גבוהה כדי לראות מה התחדש.
עכשיו, כמובן שהנהלת האתר מחויבת לשמור על רמה בסיסית של התנהגות בפורום. השאלה שנשאלת היא, מתי עוברים את הגבול שבין הנ"ל לבין להוציא את העניין והאנרגיות מהפורום, ואיך אפשר ליצור איזון בינהם בצורה נכונה?
אפשר גם לראות את הפורום הכחול, ברגע שהתחילו לעשות שם סדר באופן קיצוני הפורום התחיל לפרפר קשות.
אצל אלוני אני לא זוכר שזה הגיע לרמות קיצון אף פעם ובסה"כ דיי רגוע שם, וכאן אפשר לראות שהפורום מאוד איבד עניין לאחרונה.
תוציא, כפרה, תוציא. לטפוח לך קצת על הגב? אם הצלחתי לגרום לך סוף סוף להקיא את ששמרת כ"כ הרבה זמן, כנראה שמטרת השרשור הושגהבוא אגיד לך איפה חלקך אדון מתן.
אבל לך יש תכונת תשומי עד כדי סתימת פיות
של אחרים
..
מי שם אותך לסתימת פיות של אחרים?
אתה יודע מה? אתה צודק, ואני מתנצל על האמרה הזאת בפניך, בפני SONYES ובפני כל מה שהשתתף בדיון אם פגעתי במישהו.לפני חודש וחצי ובאופן די נדיר בעיצומה של שבת
משעממת התכתבתי עם אריה גור וסוניז
על ציןד ווינטאג בחיפה.
תגובתך האלימה לא אחרה לבוא
"על הפורום השתלטו אנשי גיל הזהב"...
אתה כנראה מתבלבל עם מישהו אחר. אני לא צריך שישתחוו לי. חלקתי את זה עם אחרים כי חשבתי שזה יכול לתרום, וכי חברים שאת דעתם אני מעריך עודדו אותי לעשות את זה. בתמורה קיבלתי ליטוף על הראש ותו' לא. זה נחמד, אבל זה לא מטרת השיתוף.ועוד " את שיתופי אעשה עם חוג חברי כי יש לי מה לשתף והרבה יותר מעניין"
אריה פרש, סוניז נדם ואני ממילא ךא מציאה כאן.
השארנו לך את הבמה...
כל הפורום שלך, מה קרה כפרה?
פירסמת שני פוסטים והאנשים לא משתחווים?
פרסם עוד....אתה מלך הפורום אתה וחלק מאנשיך הקרובים (כפי שהתבטאת).
הפעם בטח לא בגלל אנשי גיל הזהב הפורום נדם.
אדוני, אתה חי בסרטים מצויירים. לדעתי משהו כמו רכבת ההפתעות, או vinnie pooh. אם הייתי רוצה לכתוב בבלעדיות, הייתי בונה לעצמי בלוג וקונה לו תנועה של אנשים שביקרו באתר הזה ובאתר השחור שאתה כ"כ אוהב.אבל לא רק בגללך, גם הנמר מאפשר לך ולכשמותך להתבטא כאן בחופשיות
ועוד מתגאה בחופש הביטוי.
אף אחד לא מטומטם נמר, ברור לכולם שאם היית חוסם עוד אחד או שניים היית נשאר לבד.
בעצם לא לבד, יש את מתנוש וחבורתו שמפריעים להם לכתוב כאן בבלעדיות
למיטב זכרוני, לאביעד יש ילדים. ולמיטב זכרוני, רוב המערכות היקרות ביותר שיש בארץ שייכות לאנשים בעשור הרביעי או חמישי לחייהם שהספיקו לעשות ילד אחד או שניים לפחות. אז מה אתה רוצה? נגמר לך על מה להתלונן? נמר התייחס לשיטת שידרוג, לא לסדר העדיפויות של תיקצוב משפחתי בקרב משפחות חשוכות או מרובות ילדים.והנה עוד סיבה , אני נזכר איך לפני כמה ימים כתבת כתגובה לשדרוג יקר
"אני אוהב את השדרוגים שלך אתה הולך קדימה ובגדול, אין משחקים של ילדים!"
הילדים שתעדופי החיים שלהם אחרים והצורך בכספם מתוקצב אחרת הלכו לפורום שחור או נעלמו
שם מקבלים כבוד או לפחות המארח שומר שלא יעלבו בהם
תודה. אני אקח את זה כמחמאה. יש לך רשימה של האליטות? אני רוצה לפתוח מועדון.ואתם חבורת האליטות פתאום נשארתם לבד . ...... ממש לא מפליא.
סלחתי.מבקש סליחה מכל מי שנפגע מדברי
סקירות ממשיכות עדיין, לא?1. למשל, בלהזמין סקירות או בלכתוב מאמרים מהסוגים שמעוררים עניין. השוואות, ביקורים, ראיונות, וכו'.
לא התכוונתי "צריכה" במשמעות הפורמאלית ו/או ניתוחי המניעים...2. ההנהלה לא צריכה לעשות שום דבר. כדי להשקיע כסף צריך להיות הגיון עסקי. אם היה כזה, היו עושים את זה.
אז אולי זה לא עניין ספציפי לפורום הזה, אלא משהו כללי יותר?3. לא מוצא. אם הייתי מוצא, הייתי כותב שם ולא כאן. כאן מרגיש לי יותר בית משני הפורומים האחרים.
התכוונתי למשהו אחר בקשר לגולשים בכלל -- בהינתן זמן פנוי נתון של אודיופיל מסויים, מעבר לעיסוקיו האחרים (משפחה, בילויים, מוסיקה, הכל), בעבר הוא הייה משקיע אחוז גבוה יחסית ממנו בפורומים. כיום אחוז גבוה מהזמן הפנוי הזה הולך לפייסבוק, ולא נשאר הרבה זמן והשקעה ריגשית לכתיבה בפורום.5. זאת שאלה מצויינת, ואני חושב שלא. אני לא מכיר קבוצות שלא נראות כמו לוח מכירות בסופו של דבר, כמו כל האהבלים האלה שעושים עאלק קבוצת "אודיו וינטאז'" כמסווה ללוח מכירות יד2. אבל אני לא מומחה גדול בפייסבוק. בשורה תחתונה, עם זאת, אפשר להשתמש בפלטפורמה של פייסבוק כדי להביא קהל נוסף. אבל זה עולה כסף, ולא מעט, ודורש מומחיות שיווקית. ובהיעדר הצדקה עסקית, אף פורום לא עושה את זה. (אני מדבר על הפורום הדו ערוצי בלבד, לא על אתר דיטאון)
הלואי. ראית שזה לא עובד.תמיד אפשר לקנות משהו כדי לפזר את השעמום
תראה, אפשר להתדיין הרבה על מה צריך ו/או אפשר לעשות. זה לא מתבצע כי זה עולה כסף או זמן או שניהם.סקירות ממשיכות עדיין, לא?
ראיונות -- עם מי למשל? (לא בא לסתור -- פשוט שואל להבהרה)
דיווחים על ביקורים היו בעבר עניין נפוץ, ביוזמת גולשים, שדי הפסיק מעצמו, אולי בעקבות ההבנה המצטברת שהמבוקרים לא תמיד נהנו מזה בסופו של דבר.
אז אנא הבהר למה התכוונת.לא התכוונתי "צריכה" במשמעות הפורמאלית ו/או ניתוחי המניעים...
תראה, זה תמיד שילוב של השניים. זה כמו לנסות להפיק מסיבה. האם המסיבה לא הצליחה כי המקום וההפקה לא היו טובים, או כי באו אנשים לא טובים / לא באו אנשים?אז אולי זה לא עניין ספציפי לפורום הזה, אלא משהו כללי יותר?
לא, לא קונה את זה. האינטואיציה שלי אומרת שפייסבוק עונה לצרכים אחרים. לשמור על קשר עם חברים ולצרוך תוכן מערוצים שאתה בוחר. אבל לא תשתף בהכרח בפייסבוק את הקניה החדשה שלך. אני לא חושב שפייסבוק הוא פלטפורמה ראויה להתחרות בפורומים. אגב, קראתי על זה מאמר לפני כשנה שדווקא פורומים הם זירות האינטרנט היחידות שעומדות פחות או יותר איתנות מול הדריסה של פייסבוק את אתרי התוכן. אבל יכול להיות שהנוף השתנה מאז. בכל מקרה,התכוונתי למשהו אחר בקשר לגולשים בכלל -- בהינתן זמן פנוי נתון של אודיופיל מסויים, מעבר לעיסוקיו האחרים (משפחה, בילויים, מוסיקה, הכל), בעבר הוא הייה משקיע אחוז גבוה יחסית ממנו בפורומים. כיום אחוז גבוה מהזמן הפנוי הזה הולך לפייסבוק, ולא נשאר הרבה זמן והשקעה ריגשית לכתיבה בפורום.
נכון. וזה מחזיר אותנו כל הזמן לנקודה הראשונה - בעולם שבו תוכן שולט בהרגלי הגלישה שלנו, כלומר אנחנו מואבסים בתוכן ברמות שונות מהרגע שאנחנו פותחים את הטלפון עד שעוצמים את עינינו, צריך להתאמץ כדי לעלות מעל הרעש ולייצר מספיק עניין. וזה לא פשוט.ותמיד יהייו פורומים שאם יש בהם במקרה כאלה שלהוטים לכתוב וייש להם מה, והם מעדיפים לכתוב את מה שייש להם בפורום ולא בפייסבוק, הם יחזיקו עניין של אחרים בפורום.
כנראה שזה לא המצב כאן ובפורומים האחרים בארצנו הקטנטונת.
עמיר
אני חושב שאתה מאד צודק. השאלה מה עושים עם זה. יכול להיות שכלום. אז נשארנו עם פורומים מתים ועם sausage parties של חמישה משתתפים באתרים אחרים.אם יורשה לי כחדש כאן שעוד לא הצליח להסתכסך עם אף אחד באופן אישי (עזבו את ההתרגזות על תשובות\הצעות מכירה).
בתור אחד שבילה הרבה באתרים דומים בחו"ל יש ירידה כללית בכולם.
הסיבות לדעתי: א. המחירים של ציוד בינוני פלוס ואודיופילי האמירו באופן יחסי לעבר וכך נפלטו חובבים רבים.
ב. ההתקדמות הטכנולוגית הביאה לכך שהרבה מכשירים נשמעים דומה, ההבדלים הם בניואנסים ויש "עייפות
חומר" מהדישה בנושא ומהריצות הפיזיות בחיפוש לשמוע מכשיר בקצה הארץ, מישהו קנה ממני מכשיר שהוצע בזול יותר במאתיים ש"ח בעיר אחרת רק כדי להמנע מהנסיעה.
ג. הרבה משתמשים היום במקורות ממוחשבים דבר שמסיט הרבה לפורומים שמחוץ לאודיו הייחודי.
ד. יש תחושה שהציוד שעדיין בהישג ידו של האודיופיל הממוצע מיצה את עצמו, אין פריצת דרך משמעותית ברפרודוקציה של הצליל כבר שנים רבות.
ה. ושוב עניין ה VFM.
אין ספק שפייסבוק פונה ועונה לצרכים אחרים.האינטואיציה שלי אומרת שפייסבוק עונה לצרכים אחרים. לשמור על קשר עם חברים ולצרוך תוכן מערוצים שאתה בוחר. אבל לא תשתף בהכרח בפייסבוק את הקניה החדשה שלך. אני לא חושב שפייסבוק הוא פלטפורמה ראויה להתחרות בפורומים. אגב, קראתי על זה מאמר לפני כשנה שדווקא פורומים הם זירות האינטרנט היחידות שעומדות פחות או יותר איתנות מול הדריסה של פייסבוק את אתרי התוכן. אבל יכול להיות שהנוף השתנה מאז. בכל מקרה,
הפורום הזה ודומיו נמצאים בירידה, כי:
1. המחירים בשמים ויש מעט אפשרויות לשידרוג ולכניסת חובבים חדשים.
2. לא מספיק לספר רשמים מתוך חוויה או התנסות, אתה חיב להוכיח באופן מדעי ובדיוק של 8 ספרות אחרי הנקודה , שמה שחווית, ושדעתך אכן נשענת על "עובדות".
אז למה לספר או לשתף...
3. אין שכבה מספיק גדולה של חובבים בעלי ציוד והתנסות דומים.
בקיצור, התחביב כנראה די גוסס במחוזותינו.
יכול מאד להיות. עושה הרבה היגיון מה שאתה אומר.הפורום הזה ודומיו נמצאים בירידה, כי:
1. המחירים בשמים ויש מעט אפשרויות לשידרוג ולכניסת חובבים חדשים.
2. לא מספיק לספר רשמים מתוך חוויה או התנסות, אתה חיב להוכיח באופן מדעי ובדיוק של 8 ספרות אחרי הנקודה , שמה שחווית, ושדעתך אכן נשענת על "עובדות".
אז למה לספר או לשתף...
3. אין שכבה מספיק גדולה של חובבים בעלי ציוד והתנסות דומים.
בקיצור, התחביב כנראה די גוסס במחוזותינו.