משחקים ברמקולים

hornless

חבר משקיען
מעורבות
377
נקודות
83
מכיר גם רמקולים ששופרו לרעה ע"י החברה.

ווילסון לדוגמא. הוציאו קיט שדרוג של הוופרים ל-WP6 כמו של ה-7 ודפקו לגמרי הרמקול. האמת היא שלא ממש הייתה להם ברירה כי דיינאודיו הפסיקו למכור אלמנטים לחברות אחרות. הוופרים של סקאנספיק, פשוט לא מתאימים.

יש לי חבר ששינה מדי פעם רכיבים ברמקולים שלו. התייעץ גם עם יאיר תמם. רוב השינויים היוו שיפור. אלה שלא, הוחזרו.

יש ויש.

Audiofreak

עוסק בתחום
מעורבות
1,083
נקודות
113
במפעל היצרן יושבים מהנדסים ומתכננים רמקול, משקיעים X שעות, מבצעים אופטימיזציות שומעים ושוב אופטימיזציות עד שהמוצר מושלם בעבור סגמנט המחיר של המוצר.
ובזה נגמר שלב התכנון.
לאחר מכן, לוקחים את התוכניות ומייצרים כמות X של יחידות מן המוצר הזה, ומשם הוא עובר למכירות.
לאחר שהמוצר נמכר...
ומגיע לידיו של גאון... שיושב ומשקיע עוד זמן על מנת לשפר מוצר שבצורה מדעית, מוצה עד תום.. וכל זה בעבור מוצר אחד, שניים, או אפילו עשרה...

לזה הייתי קורא "גאון" .

רק אם היה מדובר על תחרות "מר גאון עולם" ... או שיש רווח של "מוצו-דינרוס" ליחידה, וגם אז לא הייתי בטוח שלא מדובר בשרלטן.
לא צריך להיות גאון, בהמשך לדבריו של AK1
לגבי שיפור קבלים וחיווט פנימי
הרבה חברות מכובדות חוסכות בנקודות האלו, חלקן חטפו על הראש מלקוחות ושינו רכיבים במהלך השנים ... וחלקן עדיין מוכרות רמקולים מאוד יקרים עם רכיבים מאוד זולים בקרוס ובכבילה הפנימית. ברב המקרים החברה עושה טיון אבל מגבילה את ערך הרכיב !
במקרים רבים , קבלים טובים יותר לחיתוך הטויטר, נגד איכותי יותר בכניסה לרמקול ( ראה ערך אקסטרימה) וחיווט פנימי קצת יותר יקר יכולים לשפר את התוצאה. שמעתי שדרוגים כאלו שהפכו רמקולים טובים לטובים מאוד.
מי שפרפקציוניסט ויודע מה הוא עושה, שינסה.

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83

:בעד:
עזוב את הפרפקציוניזם בצד, חשוב יותר לדעת מה נדרש לעשות..
אני כלל לא פוסל ניסיונות, גם אם התוצאה כישלון מוחלט, כל עוד שלומדים מהניסיון, ומודעים למחיר. :)

איציק ירקוני

צוות האתר
צוות האתר
מעורבות
1,067
נקודות
113
:בעד:
עזוב את הפרפקציוניזם בצד, חשוב יותר לדעת מה נדרש לעשות..
אני כלל לא פוסל ניסיונות, גם אם התוצאה כישלון מוחלט, כל עוד שלומדים מהניסיון, ומודעים למחיר. :)

השאלה מי הם הקורבנות שרוכשים את אותו מוצר ביד 2 ?

yehudaa

חבר משקיען
מעורבות
62
נקודות
28
לקונים ביד 2 יהיה קשה לשער מה ואיך נעשה במוצר שהם קונים .
למוכר צריך שיהיה את המוסר ההכרחי ,
בראשונה האם להציע למכירה בכלל את אותו מוצר ששידרג
וכן איך לתאר במדיוק מה עשה , אחרת נכנס יפה יפה למסגרת של נוכל .

מבחינתי , אם מדובר באחד עם ידיים טובות , וכן אם שמר על תיכנון מקורי אז זה בסדר .
אבל עבודות רשלניות , או כאלה שעוברים ביד גסה על תיכנון מקורי , זה דבר לא מקובל בעליל !

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
לא צריך להיות גאון, בהמשך לדבריו של AK1
לגבי שיפור קבלים וחיווט פנימי
הרבה חברות מכובדות חוסכות בנקודות האלו, חלקן חטפו על הראש מלקוחות ושינו רכיבים במהלך השנים ... וחלקן עדיין מוכרות רמקולים מאוד יקרים עם רכיבים מאוד זולים בקרוס ובכבילה הפנימית. ברב המקרים החברה עושה טיון אבל מגבילה את ערך הרכיב !
במקרים רבים , קבלים טובים יותר לחיתוך הטויטר, נגד איכותי יותר בכניסה לרמקול ( ראה ערך אקסטרימה) וחיווט פנימי קצת יותר יקר יכולים לשפר את התוצאה. שמעתי שדרוגים כאלו שהפכו רמקולים טובים לטובים מאוד.
ערן
באיזה ציוד שאתה מוכר, אתה ממליץ לעשות שידרוגים?

איציק ירקוני

צוות האתר
צוות האתר
מעורבות
1,067
נקודות
113
לקונים ביד 2 יהיה קשה לשער מה ואיך נעשה במוצר שהם קונים .
למוכר צריך שיהיה את המוסר ההכרחי ,
בראשונה האם להציע למכירה בכלל את אותו מוצר ששידרג
וכן איך לתאר במדיוק מה עשה , אחרת נכנס יפה יפה למסגרת של נוכל .

יש לו בכלל סיכוי להסביר מה הוא עושה ?

yehudaa

חבר משקיען
מעורבות
62
נקודות
28
לכן כמו שאמרתי , אם נשמר תכנון מקורי ,ובמהלך העבודה לא נשחת המוצר
אז זה בסדר ואין לו גם מה הרבה להסביר , כי מצפונו נקי ואכן המוצר טוב .
ויכולים אפילו לבדוק את זה .

הבעיה מתחילה כשמישהו רוצה למכור מוצר שנשחת
אם זה במהלך העבודה או בזה שעברו על תכנון מקורי .

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
לצערנו ולשמחתנו אנחנו לא חיים בעולם שכולו טוב, ותמיד יש מי-שהוא היכן-שהוא שמשלם מחיר, זו אינה בעיה כשמקבלים תמורה עבור המחיר... העניין הוא שתמיד היו ותמיד יהיו קורבנות, וזה אפילו חלק מהמסורת, התקווה אצל כל אחד לאותו היום שלא הוא יהיה קורבן .:)

נערך לאחרונה ב:

Audiofreak

עוסק בתחום
מעורבות
1,083
נקודות
113

לא נראה לי שבציוד יחסית חדש או מאוד יקר יש ל99% מהאנשים את האומץ לגעת.
זה בדרך כלל קורה לציוד שעבר כמה ידיים וכמה שנים טובות ואז פחות מפחיד לנסות...
בציוד שכזה, לא תמיד תדע אם מישהו נגע
אבל אני מכיר מוצרים שנמכרו עם גאווה שהוחלף ברמקול חיווט/ קבל וקנו אותם בלי בעיה.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
הבעיות החמורות ביותר מבחינת סאונד אינן בהכרח קשורות לכן/לא תכנון מקורי, ו/או כן/לא יכולת להסביר מה עשו, או בכלל דברים מסוג זה.

למשל אם שברו משהו, או שמי שפתח אינו יודע לסגור כמו שצריך, במיוחד את הקופסה, שלא בהכרח טריוויאלי לסגור אותה כראוי, מה גם שזה עשוי לערב צורך בדבקים, וצריך לדעת איזה וכמה, וכו'. כמוכן צריך לדעת להדק חלקים, כולל במיוחד דרייברים, אבל לא יותר מדי, ואסור שיישארו אף חלקים רופפים שיוכלו לרטוט, במיוחד שצורה שמיעה. ועוד הרבה דברים מסוגים אלה ואחרים.

ונראה לי שאפשר להסכים כבר, בלי לטחון את זה שוב ושוב:
  • מי שלא ממש ממש מבין, עדיף לכל המעורבים שלא ייגע
  • אם מישהו נגע, או איפשר לגעת, בפריט ציוד, והציוד הזה נמכר, חובה על המוכר הראשון וכל המוכרים שאחריו לדווח על כך לקונה הבא, ועל כל מה שבוצע
  • בכל מקרה של מכירת ציוד, גם כזה שלא עבר שינוי, יש לדווח על כל הבעיות הידועות בו, גם אם הקונה לא מצא אותן בכוחות עצמו
  • מי שקונה ציוד שעבר שינוי חייב לקחת בחשבון שייתכן שייש בעיות מעבר למה שדווח עליו, לא רק בגלל רמאויות, אלא גם בגלל חוסר ידע/הבנה של מבצע השינויים (למשל סגירה בלתי נאותה) ו/או של המדווח
  • לא כל שינוי הוא בהכרח לרעה ו/או מוריד מערך המוצר, אבל זו ברירת המחדל, למעט במקרים שמבצע השינוי אכן ידוע כמבין רציני ממש, והתוצאות אכן משופרות יחסית לרכיב שלא עבר את השינוי
עמיר

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
הציוד שאני מוכר מושלם, אין מה לגעת ;-)
כבר כמעט פתחתי את המטרונום....

(טוב שלא מצאתי את הברגים)

daz

חבר משקיען
מעורבות
121
נקודות
43
ברמקול לא

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור