משחקים ברמקולים

איציק ירקוני

צוות האתר
צוות האתר
מעורבות
1,070
נקודות
113
קיצר את הפורט ? אההה עשה ניתוח קיצור קיבה לרמקול ? יצירתי....

עושים, משנים, משפרים, מחליפים רכיבים. השאלה מה קורה לאחר מכן שהם מעוניינים למכור את הציוד?

miki185

חבר משקיען
מעורבות
43
נקודות
28
לי היו לא מעט הצעות ל״שיפור״, לא תודה ,מאושר במה שיש לי,הרבה תודה לאילן טמיר

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
עושים, משנים, משפרים, מחליפים רכיבים. השאלה מה קורה לאחר מכן שהם מעוניינים למכור את הציוד?

מי שיקנה יעשה טעות. ציוד שנגעו בו, במיוחד רמקולים, במיוחד יקרים הוא פסול ביד שניה.

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
866
נקודות
113
לא מעיז לגעת!
מעולם לא היה לי אומץ.
ואני מציע לכל "הצעירים בתחום" לא להעיז גם כן.
החלפת כבלים (חיצוניים כמובן), משטח פה ושם, ספייקים, שפופרות במגבר או ב CD, כל אלה בכייף.
אבל לפתוח רמקולים ולשחק בקרביים? שומר נפשו ירחק.
אם זה לא טוב לא קונה, או מחליף.
יש מי שחושבים שייצור רמקולים זה דבר פשוט, שנועד לנגרים - בונים קופסא, מכניסים אלמנטים, חיווט וקרוס, ודופקים תג מחיר.
טעות קשה.
תכנון ובנייה של רמקול טוב באמת, זו אומנות שמשלבת מדע. לתכנון הרמקולים יש משקל לא פחות חשוב מאיכות המרכיבים. להחליף מרכיבים ברמקול זה סיכון והימור, ששמור למי שיכולים להרשות לעצמם, או כי יש להם את הידע והקשרים הנכונים לאנשי מקצוע רציניים, או כי יש להם את הממון לתקן או להחליף במקרים של טעויות. וגם אצלם, כלל לא בטוח שהמשחקים האלה תורמים ולא הורסים את האיזון העדין של המתכננים.
במקרה הספציפי, דווקא בגלל שנמר כתב שהבחור חדש בתחום, ההנאה שלו מהצליל "המשופר" היא לדעתי בערבון מאוד מוגבל. עשה טעות וחבל.

איציק ירקוני

צוות האתר
צוות האתר
מעורבות
1,070
נקודות
113
מי שיקנה יעשה טעות. ציוד שנגעו בו, במיוחד רמקולים, במיוחד יקרים הוא פסול ביד שניה.

באותה נשימה הייתי מוסיף .... מגברים ונגנים שנגעו בהם,( הכוונה לכול אילו שחושבים שהם מבינים יותר מהיצרן וניסו לשפר לפי ראות עיניהם) מי שיקנה יעשה טעות !!!

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
נראה לי שיש כרגע מי שהוא נסתר..(שאני לא שמעתי עליו) שמציע שירות שיפורים למגברים..
אחרת מדוע הנושא מתרחב??

אגב,
יש הרבה מאד מגברים זולים שניתנים לשיפור אוביקטיבי עצום במספר פעולות פשוטות, כמו: שידרוג לספק כוח מיוצב, הגדלת הקיבול של ספק-כח לדרגת המוצא.. ועוד...
אז בבקשה לא להגזים בהצהרות, זה לא תמיד נכון.

רמקולים, יותר מאשר אומנות, זה פיזיקה במלוא מובן המלה, ויש להתייחס לנושא בכבוד הראוי, ולא לגעת אם לא באמת מבינים.

yeuda27

חבר משקיען
מעורבות
361
נקודות
63
אתה צודק אבל שוב אני חוזר על מה שכתבתי.
למה לקנות רמקולים בעשרות אלפי שקלים בשביל לפתוח אותם ולשנות הכל? אפשר לבנות רמקול לבד.
במקרה הנוכחי עתידית הבחור לא יכול למכור את הרמקול.

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
במקרה הנוכחי עתידית הבחור לא יכול למכור את הרמקול.

תראה ..
זה לא בדיוק נכון...
לכל דבר יש את המחיר שלו וגם רמקול פגום יכול להמכר, במחיר המתאים כמובן.
אך בכל מקרה, זה הרי ברור שהבחור מתעתד להפסיד על המוצר הזה כסף משמעותי.

איציק ירקוני

צוות האתר
צוות האתר
מעורבות
1,070
נקודות
113
תראה ..
זה לא בדיוק נכון...
לכל דבר יש את המחיר שלו וגם רמקול פגום יכול להמכר, במחיר המתאים כמובן.
אך בכל מקרה, זה הרי ברור שהבחור מתעתד להפסיד על המוצר הזה כסף משמעותי.

לא נראה לי שאודיופיל ירכוש רמקולים שחיבלו בהם.

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
לפני הרבה שנים היו לי רמקולים AR 28 אם אני לא טועה בדגם. היחידות היו מחוברות בינהן עם מה שנראה לי כחוטי חשמל רגילים. החלפתי בחוטים של ניים שהובילו ממילא מהמגבר לרמקולים והתוצאה הייתה מעולה.

אריה

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
טוב, זה של ניים.
מה יכול להיות רע?
אני חושב להחליף את תווית הלוגו על הרמקול שלי לתווית עם השם של ניים.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,969
נקודות
113
טוב, זה של ניים.
מה יכול להיות רע?
אני חושב להחליף את תווית הלוגו על הרמקול שלי לתווית עם השם של ניים.
WOW, זה באמת רעיון מבריק לשיפור מהפכני ודרמאטי באיכות הסאונד של כל רכיב באשר הוא! :בעד:
אין צורך אפילו לטרוח לפתוח אותו, ואין צורך אפילו בידע המינימאלי שבדרך כלל נדרש כדי לסגור אותו חזרה ללא נזק :)

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
WOW, זה באמת רעיון מבריק לשיפור מהפכני ודרמאטי באיכות הסאונד של כל רכיב באשר הוא! :בעד:
אין צורך אפילו לטרוח לפתוח אותו, ואין צורך אפילו בידע המינימאלי שבדרך כלל נדרש כדי לסגור אותו חזרה ללא נזק :)
וזה עבור המזדה שלך
http://blog.caranddriver.com/wp-content/uploads/2015/02/Rolls-Royce-Spirit-of-Ecstasy1.jpg

Adiel

אוהב את התחום
מעורבות
52
נקודות
28
אני כלל לא מסכים לייחוס של ה״שינויים ושיפורים״ לחבר׳ה הצעירים בתחום.
אני מכיר לא אחד ולא שניים, אנשים בוגרים, שכבייכול ״יודעים לשמוע״ כלומר מיומנים בהאזנה, שרודפים אחרי הזנב על מנת להשיג סאונד יותר ״טוב״ ממכשירים/רמקולים שתוכננו ע״י טובי המהנדסים בחו״ל.

ויש גם את הכיוון ההפוך... נודע לי לא מזמן שהמוניטורים באולפני ההקלטות עברו שינוי בתקופה האחרונה וכל האלקטרוניקה ״נכנסה״ פנימה אל תוך תיבת הרמקול, ואם לא די בכך אז חלק מהרמקולים כוללים מספר מגברים. ניתן להשיג בכך לפחות 2 ייתרונות ״על הנייר״:
1. התאמה מירבית של ההגברה לרמקול (לא בהכרח יותר טוב, עובדה, רוב מערכות ההיי-אנד הטובות עדיין מורכבות מהגברה אחרת שנמצאת מחוץ לרמקול);
2. כל מגבר אחראי על תחום צר של תדרים - אמור לשפר את התוצאה.

ובקשר לשאלה שלך, נמר, אני לא נוגע (גם לא רוצה כפתורים לשינוי Bass/Treble).

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
לא מעיז לגעת!
מעולם לא היה לי אומץ.
ואני מציע לכל "הצעירים בתחום" לא להעיז גם כן.

זה לא אומץ - זה טימטום או בחירה לא נכונה של רמקול.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,969
נקודות
113
אם מישהו באמת מבין מה שהוא עושה, עבורו זה לא מצב שבו נדרש ממנו אומץ, וזה גם לא טימטום.

לעומת זאת, אם מישהו מטומטם מספיק כדי לעשות את זה בלי להבין בזה, גם עבורו זה לא מצב שבו נדרש ממנו אומץ :)

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,969
נקודות
113
נערך לאחרונה ב:

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
וגם אם אותו המי-שהוא הזה מבין בתחום אך אין לו את כלי העבודה המתאימים, דהינו צב"ד וסימולטורים, דיינו.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,969
נקודות
113
וגם אם אותו המי-שהוא הזה מבין בתחום אך אין לו את כלי העבודה המתאימים, דהינו צב"ד וסימולטורים, דיינו.
הערה מיותרת, כמובן -- אופס -- כפי שאמור להיות מובן ובעליל לא.

אם מישהו באמת מבין מה שהוא עושה, הוא גם מבין מה דרוש לו כדי לעשות את מה שהוא עושה, ולא הייה עושה בלי זה.

כאמור, עדיף מכל הבחינות שלא תתייחס לדברי. אני גם מתאפק בהרבה מקרים מלהתייחס לדבריך, מאותן סיבות.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור