משחקים ברמקולים

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
בשבוע שעבר ביקרתי אדם יקר, חבר טוב, שלאחרונה ניכנס לתחום.

החבר רכש רמקולים משומשים b&w מטריקס והזמין אותי להאזין.
התוצאה היתה מדהימה ביחס למחיר ששילם עבור המערכת. כמובן שהיו חסרים לי שם כמה דברים שאני רגיל לקבל ממערכות היי אנד מודרניות, אבל בגדול - יופי של תוצאה.

אתמול ביקרתי אותו שוב. מורידים מחט על התקליט והופ - תוצאה קטסטרופה!!!

ניגשתי לפטיפון, הרמתי את המחט וביקשתי לשקול את הראש - משקל נכון
ביקשתי לבדוק אנטיסקייטינג - פיקס
vta - פיקס.

גם מיקום הרמקול לא שונה. הכל כמו שהיה שבוע קודם.
לאחר שאני ״מתחרפן״ מהתוצאה הכל כך גרועה ולא מאוזנת שאני שומע, וזה לאחר ששמעתי תוצאה מעולה בדיוק מהמערכת הזו כמה ימים קודם, מגלה לי יוני (זהו שמו) שהוא ״שיפר את הרמקולים״. מה שיפרת שאלתי - עונה שהוא הוסיף דיפון פנימי, החליף כבלים, ברגים ליחידות וקיצר את הפורט בשביל לקבל מימד בס שונה. בקיצור - רצח את הרמקולים.

שאלתי אותו מה לעזאזל גרם לו לחשוב שהוא יותר ״חכם״ מהמהנדסים האנגלים שתיכננו את הרמקול, ולמה הוא משחק עם הרמקולים בצורה כזו וולגרית מבלי להבין מה הוא עושה. שאלתי אותו גם אם הוא בכלל אוהב את מה שהוא שומע. ענה לי שכן - הוכחתי לו שלא.

האם גם אתם ״משפרים״ את הרמקולים שלכם?

אם כן אשמח לדעת מה עשיתם ומה היתה התוצאה.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
רב-ה"משפרים" / מתעללים(?) לא כאן... :)

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
זה טוב או רע?

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
זה טוב או רע?
שלושתם :)

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
הי נמר,
נורא ואיום...
את רוב השינויים שהוא ביצע ניתן ומומלץ להחזיר לאחור, אך עניין הדיפון הפנימי משאיר אותי תוהה...
איך ניתן במטריקס לשנות דיפון פנימי?? הרי כל הבפנים של הרמקול זה כברה אחת גדולה של תמיכות פנימיות, לא ניתן כלל להגיע לדפנות של הקופסה.

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
רגע, רגע בבקשה...
ואם הוא אוהב את התוצאה??:)

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
הי נמר,
נורא ואיום...
את רוב השינויים שהוא ביצע ניתן ומומלץ להחזיר לאחור, אך עניין הדיפון הפנימי משאיר אותי תוהה...
איך ניתן במטריקס לשנות דיפון פנימי?? הרי כל הבפנים של הרמקול זה כברה אחת גדולה של תמיכות פנימיות, לא ניתן כלל להגיע לדפנות של הקופסה.

צמר. פיצץ אותו בצמר סלעים.

את הפורט הוא חתך. כך שלהחזיר למקור קצת מסובך.
הכל הפיך בסופו של דבר.

partner11

חבר משקיען
מעורבות
121
נקודות
63
נמר, אני לא מבין מה ניסת להשיג
הבחור טוב לו ומרוצה, אתה הוכחת לו שמה שהוא שומע לא תואם לסטנדרטים שלך
אם הוא נהנה, למה להראות לו את האור?

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
נמר, אני לא מבין מה ניסת להשיג
הבחור טוב לו ומרוצה, אתה הוכחת לו שמה שהוא שומע לא תואם לסטנדרטים שלך
אם הוא נהנה, למה להראות לו את האור?

למה לא?
הרי חלק מהעניין הוא להראות לאנשים את ה״אור״.

גם אתה, בלי לשים לב, כשאתה מכוון גולש ששואל שאלה, מראה לו משהו שהוא לא היה רואה אותו בלעדייך.

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,606
נקודות
113
בד"כ כלל חברה חדשים שנכנסים לתחום יש את ההתלהבות ועם כל המשתמע מכך.
שינויים במגבר,שינויים בפרה,"שיפורים" כהנה ואחרים.
לוקח קצת זמן עד שמתחילים להפנים.
גם אני הייתי כראשון טירוני האודיופילים.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
אני מכיר אחד שהזמן לא ממש עזר לו - להיפך...

yeuda27

חבר משקיען
מעורבות
361
נקודות
63
קטע רציני.
אם הוא שינה הכל, בשביל מה קנה רמקולים?? היה עדיף כבר לבנות לא?
מעבר לזה שיהנה

איציק ירקוני

צוות האתר
צוות האתר
מעורבות
1,067
נקודות
113
שאלתי אותו מה לעזאזל גרם לו לחשוב שהוא יותר ״חכם״ מהמהנדסים האנגלים שתיכננו את הרמקול, ולמה הוא משחק עם הרמקולים בצורה כזו וולגרית מבלי להבין מה הוא עושה. שאלתי אותו גם אם הוא בכלל אוהב את מה שהוא שומע. ענה לי שכן - הוכחתי לו שלא.

האם גם אתם ״משפרים״ את הרמקולים שלכם?

אם כן אשמח לדעת מה עשיתם ומה היתה התוצאה.

הכרתי גם כאלה ששיחקו עם מגברים ונגני cd

facebook

חבר אתר
מעורבות
9
נקודות
3
קיצר את הפורט ? אההה עשה ניתוח קיצור קיבה לרמקול ? יצירתי....

yehudaa

חבר משקיען
מעורבות
62
נקודות
28
ההתעסקות עם הפורט הוא דבר בלתי יסולח ,
תנסה להסביר לו שבוודאי המהנדסים חישבו על הצד הטוב ביותר את זה .
ושידביק בחזרה את הפורט בצורה איתנה והרמטית .
אם היה לו קודם איזה חוסר שביעות , היה טוב לו יותר לנסות איזה טיפול אקוסטי .

menahem

כתב האתר
מעורבות
360
נקודות
83
...שינויים ותעוזה הביאו אותנו,בני האדם,רחוק - אפילו רחוק מאוד.

יש לא מעט אנשים,פה ולא רק פה,ששינו שפורפרות ריק ("מנורות") במגברים עם הטיפולוגיה הזו - והגיעו,לאוזניהם ולאוזני אחרים,לתוצאות טובות ולפעמים כאלה שעולות על מה שעשה היצרן המקורי.

מגברי שמע הוחלפו בנגני דיסקים,פה ולא פה,וגם כאן עם שיפור באודיו לאוזני המשפר וגם באוזניים אחרות.

ישנן כמה דגמי אוזניות (כולן כאלה שיצורן הופסק ומזמן) שמשמשות כקיט לשינויים ושיפורים וגם פה באוזני המשפרים וגם לאוזניים זרות יש שיפור באודיו.

לא מעט גיטריסטים טומנים בגיטרות שלהם פיק אפים ביצור עצמי או קיט שיפורים על מנת להגיע לצליל אישי ויחודי משלהם.

ואם לדבר על מוזיקאים ראיתי את סטיב גד בהופעה של פול סיימון שבו הוא מתופף (כן מתופף עם מקלות תיפוף) על מיתריו של פסנתר סטיינברג - וזה נשמע נפלא.(זה פרקהתעוזה...:) )

הצליל ה"מצילות" ב Close to the edge של להקת YES הן לא מצילות אלא דיסקים של בלמי רכב (פרטיים ומשאיות)שג'ון אנדרסון וה"דג" (קריס סקוויר)אספו מכמה מוסכים כשנסעו להקלטת יצירת המופת הזו.

נגעתי כאן בקצהו של המזלג. שינויים ושיפורים בציוד אודיו/כלי נגינה אינם בהכח מעשה נפשע אבל,יש "אבל".

והאבל הוא: רמקולים הם פרי תיכנון מאוד קפדני ומאוד מקצועי של יצרני הרמקולים - כשהוא מונחה בכמה וכמה קווי מתאר שהם לחם חוק בתחום הזה. לא מקובל,ואינני מכיר,שיפור ברמקולים שהם מוצר מדף/מפס יצור שבאמת הצליח.
כאשר עולה צורך בקסטומיזציה של רמקולים פונים ליצרן שזה תחום התמחותו או לוקחים סכימות קבועות מראש,שיש ברשת האינטרנט ושאינן מוגנות זכויות יוצרים,ולוקחים את הסיכון והסכוי בידיים שלכם.

ישנו מקרה מאוד מפורסם שבו הצרכן לא היה מרוצה ממערכת ההגברה/רמקולים ונטל סיכון ועשה שנוי.

ה Greatfull dead לא היו מרוצים מהרמקולים של מערכת ההגברה שלהם ומאחר והופיעו המון (כמדומני מחזיקים בשיא גיניס כלהקה שקיימה הכי הרבה הופעות חיות EVER) פנו לשורה של מהנדסי אודיו ובוני רמקולים תיכננו ויצרו מערכת (יותר מאחת כי כאמור הופיעו המון והיה צורך לשנע את ההגברה מרחקים גדולי ובזמנים צפופים) הגברה ורמקולים יחודית להם וכינו אותה "חומת הסאונד".

חומת הסאונד של הדד היא אימו מולדיתו של מערכי ה PA השכיחים היום- מאוד.

בכל מקרה:גם הדד לא שינו ציוד קיים אלא תיכננו ובנו משהו מאפס....

HIH

מנחם.

kyroz

חבר משקיען
מעורבות
51
נקודות
28
לא הייתי מתערב בתכנון אקוסטי של רמקול.
להתחיל לחתוך פורטים ולהוסיף/לשנות בליעה בפנים זה כבר לשנות את הרמקול...

הדבר היחיד שאולי הייתי עושה זה במקסימום לרענן את הקרוס / להחליף את הכבילה בפנים למשהו יותר 'ראוי' במידה והיצרן חסך.

איתי ו.

חבר משקיען
מעורבות
299
נקודות
83
האם מדובר באותו אחד שהתייחסתי אליו? :)
לא נראה לי.. הוא התייחס ל-
אכל העשוי מבשר מטוגן, לעתים משוטח בעזרת פטיש , מצופה בפירורי לחם או קמח הדבוקים אליו בביצה.

חומוס

חבר משקיען
מעורבות
402
נקודות
83
מאיפה הוא קיבל את הרעיון לשנות את הרמקול? זה מה שמעניין. הרי צריך אומץ לפתוח רמקול ולשנות סדרי בראשית.

אבל העניין הזה מציג דילמה: מצד אחד, אם הוא מבסוט מהתוצאה אז מי אנחנו שנעביר ביקורת?

מצד שני, אם נניח לרגע את הסיכוי שהבחור לא אוהב את התוצאה אך מתבאס לומר זאת, הרי יש כאן דווקא קטע חיובי של למידה מעסית, מתוך התעסקות. כמו שלמדנו עם לגו, הבחור לומד יסודות אקוסטיקה עם B&W, וזה מגניב.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור