מצב האודיו בישראל נכון ל-2017...

איתי ו.

חבר משקיען
מעורבות
299
נקודות
83
יש כאן מספר גורמים, החל מהתנהלות והתנהגות של חלק מהיבואנים, שוק קטן עם מספר גדול של יבואנים, התנהגות צרכנית מקובעת, שוק יד שניה גדול מידי ומעל כל אלה כלכלה במצב האטה (אומנם לא במאיון העליון) שגורמת לרבים לחשוב פעמים לפני כל רכישה ושדרוג.

עם כל הכבוד במדינת ישראל חיים פחות ממחצית התושבים מבהונג קונג, שני שליש מלונדון ובערך מספר זהה לתושבי מנהטן כאשר היכולת להוצא לנפש נמוך משמעותי מכול אחת הערים שרשמתי לעיל.

כשיש מספר רב של יבואנים על כמות כזו של אוכלוסיה סביר להניח שחלקם בשל התנהלות או כל סיבה אחרת שמניתי לעיל ימצאו עצמם מחוץ למשחק.

איך אתה מסביר את טענתך לאור הנתונים להלן:
https://www.oecd.org/eco/surveys/Flyer-Israel-2016-OECD-hebrew.pdf

ושלא לדבר כלל ששוק יד שניה גדול מצביע על פעילות ענפה בתחום, אלא אם אתה סבור שאנשים יוצאים כליל מהתחום/התחביב.

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113

לאיזה פרמטר להתייחס?

חומוס

חבר משקיען
מעורבות
402
נקודות
83
ההסבר אחר לדעתי: השינויים וההתקדמויות המשמעותיות בתחום נמצאות בתחום ההיי והסופר היי אנד, ואלה מן הסתם יחסית קטנות, שינויים מזעריים בכל פעם כי מרווח השיפור הדרוש הולך ומצטמצם. מטבע הדברים, זה שוק מאוד מאוד קטן ומאוד מאוד יקר, סובב ומסובב.
לעומת זאת, שוק היד שניה מאז ומתמיד (ולתמיד) פנה וגם יפנה לקהל רחב יותר וגם יתן תמורה טובה יותר לכסף (כווינטג'אי אני ער לכך היטב). ההיי אנד של אתמול הוא היד שנייה של היום, בפחות כסף משמעותית, במיוחד כשזוכרים ששוק היד שנייה לא כבול רק להיצע כאן אלא גם להיצע בכל העולם.
האמת שלא ידעתי שכל כך הרבה יבואנים מוכרים קיפלו, תומר חידש לי בזה - אבל האמת שזה לא מפתיע כי ממילא זה תחום של משוגעים לדבר שבהגדרה זה פלח שוק מצומצם ותמיד התפלאתי על קיום כל כך הרבה סוחרים כאן. כנראה שהפיתרון חייב להיות במודל עיסקי חדש ויצירתי עבור מי שירצה להכנס או להישאר סוחר בתחום.

viamusic

אוהב את התחום
מעורבות
49
נקודות
28
לאחרונה, שני יבואנים הפסיקו לייבא אודיו ולהתעסק בתחום, האחד נמצא באזור המרכז, השני באזור הצפון, שניהם מדווחים על מכירות חלשות ומלאי גדול שנשאר להם.
זה לא סוד, שאודיו הוא תחום בעיתי, שלא מביא פרנסה מכובדת לבעליו. חלק מהיבואנים נמצאים ב"אזור הדמדומים" ובקושי גומרים את החודש, קומץ קטן, יסגרו את העסקים ב-2017. אחרים, מוכרים את היבוא שלהם רק בחנות היבואן/בית היבואן ומדווחים שהמצב קשה ולא טוב. רק מעטים עושים כסף "סביר" מהתחום.
מספר לי אחד מהיבואנים סיפור מעניין. יום אחר פנה אליו יבואן לשעבר ורכש מגבר הספק סטראופוני. אחרי כמה חודשים, פנה הבחור וביקש לשדרג לשני מונובלוקים היקרים של החברה, כל אחד עולה פי 2 מהמגבר סטריאו שרכש. שאל אותו היבואן כמה אתה מוכן להוסיף עבור השדרוג, בהנחה שהיבואן לשעבר מכיר את המחירים? אמר לו האיש, 4,000 דולר וזהו מחיר כדאי לך. המחיר של המונובלוקים הוא מאה אלף שקל :eek:.

המצב עגום ביותר, מה דעתכם?

תומר
אני חושב הפוך.
רוב היבואנים מתפרנסים יפה מאוד.
קומץ קטן נקלע לקשיים.

המצב לא עגום בכלל. מי שלא יודע לנהל עסק שיעבוד בתור שכיר.
שוק האןדיו נמצא בפריחה יחסית לשנים עברו
בענין ה-4000 דולר,יש חזירים מצד הקונים וגם יש חזירים מצד היבואנים
כל אחד יבחר לו לקנות/למכור היכן שנוח לו.

איתי ו.

חבר משקיען
מעורבות
299
נקודות
83
גם משה לוי הפסיק פעילות לפני שנתיים-שלוש...
(או יותר)

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,883
נקודות
113
אני חושב הפוך.
רוב היבואנים מתפרנסים יפה מאוד.
קומץ קטן נקלע לקשיים.

המצב לא עגום בכלל. מי שלא יודע לנהל עסק שיעבוד בתור שכיר.
שוק האןדיו נמצא בפריחה יחסית לשנים עברו
בענין ה-4000 דולר,יש חזירים מצד הקונים וגם יש חזירים מצד היבואנים
כל אחד יבחר לו לקנות/למכור היכן שנוח לו.
אני מסכים עם קודמי.
מחירון היבואן הוא בדרך כלל כ50 אחוז ממחירון הריטייל. על זה יש כמובן הוצאות ותקורות. הריווחיות בתחום סבירה פלוס.
נכון שהווליום נמוך כי עסקינן בהיי אנד בארץ הקודש אבל המרג׳ין גבוה.
מי שמצליח לבחור מותגים נכונים, הוא איש מכירות מוצלח ויודע לתת שירות טוב, אין סיבה שלא יצליח.
זה לא מספיק כנראה רק לאהוב מוסיקה, כמו בכל ביזנס צריך להיות ביזנסמן מוצלח. להפוך את התחביב למקצוע זו בדרך כלל שגיאה.

איתי ו.

חבר משקיען
מעורבות
299
נקודות
83

ושלא לדבר כלל ששוק יד שניה גדול מצביע על פעילות ענפה בתחום, אלא אם אתה סבור שאנשים יוצאים כליל מהתחום/התחביב.

לאיזה פרמטר להתייחס?

הכותב טוען שהכלכלה הישראלית בהאטה.
הנתונים מראים שלא כך.

אין לי נתונים אודות סינגפור אבל ניתן להתייחס לזה (בהשוואה לאירופה)
http://www.cbs.gov.il/www/statistical/meshek11_h.pdf

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,606
נקודות
113
האודיו בארץ מתחלק לשני אופנים...ישנם 2-3 חנויות שמוכרות למאיון העליון ושם זה לא יגמר לעולם.מקסימום יגדל וכמעט לרוב הקניה היא של מוצרי אודיו אך לא קשורה לאודיו.
שאר החנויות מוכרות לכולם .ממה שאיתי.ו. הביא ובהנחה שמעמעד הבניים הוא הגדול בארץ השורות האילו פוגעות בחנויות למוצרי פנאי שהם לא הכי"זולים" הייתי אומר.
ציטוט-"מחירי הדיור הגואים הם נטל נוסף הפוגע באפשרויות הכלכליות, ונוגע אפילו במעמד הביניים. בשל מיעוט התחרות, במיוחד בסקטור המזון, רמות מחיר גבוהות יחסית כופות על האוכלוסיות החלשות עלות גבוהה יותר במונחי רמת חיים"
תוסיפו לכך שמחירי ההיאנד בעולם פשוט נסקו צפונה ,נוצר מצב לא קל ליבואנים.
כמו כן הרבה לקוחות פוטנציאלים עקב המצב הנ"ל מחפשים פתרונות יד 2 בחול.

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
אני מסכים עם קודמי.
מחירון היבואן הוא בדרך כלל כ50 אחוז ממחירון הריטייל. על זה יש כמובן הוצאות ותקורות. הריווחיות בתחום סבירה פלוס.
נכון שהווליום נמוך כי עסקינן בהיי אנד בארץ הקודש אבל המרג׳ין גבוה.
מי שמצליח לבחור מותגים נכונים, הוא איש מכירות מוצלח ויודע לתת שירות טוב, אין סיבה שלא יצליח.
זה לא מספיק כנראה רק לאהוב מוסיקה, כמו בכל ביזנס צריך להיות ביזנסמן מוצלח. להפוך את התחביב למקצוע זו בדרך כלל שגיאה.

מחירון היבואן יותר מ-50%, תראה לי אחד שלא מבקש/דורש הנחה?
האם בארה"ב ובאנגליה המצב דומה מבחינת חניות/יבואנים?

תומר

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,126
נקודות
113

ראש ממשלת אנגליה מהמאה ה19 תבע את המשפט, יש שקר רע, יש שקר לבן ויש סטטיסטיקה.

העושר בישראל לא מתחלק שווה בשווה, מעמד הביניים נשחק וזו הפעם הראשונה בהיסטוריה מאז מלחמת העולם השניה שהדור הנוכחי נמצא בנסיגה לעומת הדורות הקודמים, לדוגמא, אם בשנות השבעים קרוב ל 80 % החזיקו דירה בבעלותם המספרים היום קרובים יותר ל 60%, כך גם חלוקת העוגה, נכון להיום המאיון העליון מחזיק הרבה יותר מהעוגה ממה שהיה בעשורים הקודמים מאז קום המדינה.

בישראל קיימת שיכבת אוכלוסיה שיכולה לאפשר לעצמה הכול יש מעל 100 אלך איש כאלו, הם לעולם לא באמת יפגעו מהחלשות הכלכלה, ההיפך. לעומתם רוב האוכלוסיה איבדה מיכולת הקניה שלה.

כמי שתחביבו הוסף הוא שעוני יוקרה, רוב האנשים לעולם לא יבינו או יוכלו להרשות לעצמם רכישה של Patek או וושרון, אלו שעונים שמתחילם באזור ה 15K $ וצפונה עד לסכומים שעולים מעל 10 מיליון $, ויסתפקו בשעונים שעולים מתחת ל 1000 ש"ח או בטלפון הנייד, מצד שני ישנה אוכלוסיה בעולם שדורשת מוצרים כאלו. אגב, בשנתיים האחרונות גם הקונצרנים השווצריים ספגו ירידה קשה בריווחיות ובמכירות, השוק האסייתי שהוביל את המכירות של שעוני יוקרה (סין והונג קונג) איבד את הבכורה בחזרה לטובת המשק האמריקאי. מי שלא רואה שהכלכלה במישור הארצי והעולמי נמצאת כיום בקשיים טומן ראשו בחול.

מעבר לכך, ישראל היא שוק קטן עם מעט מידי "משוגעים" לאודיו והרבה, הרבה מידי יבואנים שחלקם כלל לא מבינים מהי התנהלות עסקית נכונה ולכן מוצאים עצמם בקשיים עיסקיים בשלב זה או אחר.

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
הנתונים מראים שלא כך.

הגרפים שהבאת מדברים על משהו אחר.. כל מיני מדדים של חינוך, אי שיוון, .. ?

לא יודע אם יש קשר בין צמיחה למכירות היי-אנד.
אני יודע שברוסיה יש משבר עמוק, ומכירות יוקרה שוברות שיאים

miki185

חבר משקיען
מעורבות
43
נקודות
28
בנוסף לכך גם חלק גדול מהאודיופילים/חובבי סטריאו מקובעים במותגים מסויימים ולא מנסים/מסוגלים לבדוק מותגים איכותיים אחרים שנחשבים חדשים בארץ!!!
אני מכיר אוהבי מוזיקה אמיתיים אשר רוכשים ציוד מפעם לפעם ,יש לי 3זוגות רמקולים שוקל לקנות קודוס. אבל לפחות למכור את רמקול של ניים.הקודוס הופך כל רמקול אחר לחיוור.

miki185

חבר משקיען
מעורבות
43
נקודות
28
לאילן תמיר מניים יש המון עבודה ,בדוק !,צריך לרוץ אחריו שבועות וחודשים ואני יודע שהוא נמצא אצל לקוחות אחרים ,שמגעים איליו בהפתעה מפעם לפעם אני או חברים הסלון מלא בקרטונים חדשים .

miki185

חבר משקיען
מעורבות
43
נקודות
28

בינואר השנה נמכרו 5000. מכוניות b m v ואודי ,יש לי חבר שקנה עכשיו פרה של ניים ברבע מיליון שקל ,בו אני מקנאה ,קינאה חיובית.

jabareen

חבר משקיען
מעורבות
194
נקודות
43
אני מכיר אוהבי מוזיקה אמיתיים אשר רוכשים ציוד מפעם לפעם ,יש לי 3זוגות רמקולים שוקל לקנות קודוס. אבל לפחות למכור את רמקול של ניים.הקודוס הופך כל רמקול אחר לחיוור.
אכן רמקול מצויין, גם אני רציתי לקנות אבל לצערי עופר לא היה יבואן של kudos והיה קשה לי להזמין אותו מחו"ל. לכן קניתי משהו אחר שגם מרוצה ממנו מאד.
בהצלחה! (ורד)

איציק ירקוני

צוות האתר
צוות האתר
מעורבות
1,067
נקודות
113
אחת הסיבות לירידה בביקוש האודיו הדו ערוצי הוא כניסת הרסיברים החדשים.שמביאים עימם שלל יכולות מרשימות ונותנים כסוי מלא בכול המחלקות. בנוסף... הם צמצמו פערים ביכולות האודיו מול מגברי סטריאו.
כיום מרבית האנשים מעדיפים רסיבר בסלון מאשר מגבר סטריאו.

נערך לאחרונה ב:

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
אחת הסיבות לירידה בביקוש האודיו הדו ערוצי הוא כניסת הרסיברים החדשים.שמביאים עימם שלל יכולות מרשימות ונותנים כסוי מלא בכול המחלקות. בנוסף... הם צמצמו פערים ביכולות האודיו מול מגברי סטריאו.
כיום מרבית האנשים מעדיפים רסיבר בסלון מאשר מגבר סטריאו.

אחת הסיבות שלא מוכרים הרבה למבורגיני זה כי מזדה 3 תפסה את מקומה.
:)

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,678
נקודות
113
יותר כמו אופניים חשמליים :)

נערך לאחרונה ב:

איתי ו.

חבר משקיען
מעורבות
299
נקודות
83

מיכאל,
אחד כותב שכלכלת ישראל בהאטה
ובדוח של ה - OECD כתוב
"תודות למדיניות מוניטרית, פיננסית ופיסקלית אחראית, קצב הצמיחה בישראל מזה למעלה מעשור, היה גבוה ביחס למרבית מדינות OECD האחרות."

מכאן שלא הייתי ממהר לייחס את המצב לענף האודיו בשנת 2017.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
הנתונים מראים שלא כך.

אני לא מבין בכלכלה ומה זה אומר, אבל אני ורוב חברים עם שכר שנשאר אותו דבר כבר הרבה שנים, מצד שני עליות מסביב עלו כל הזמן - הכסף שלי שווה פחות כל שנה כמו של רוב חברים שלי. אז באמת אני לא מבין בכלכלה, אז קצב הצמחיה שעולה בארץ בטח לא מדבר על כך שהכסף שיש בידי האנשים נשחק, אולי המדינה במצב טוב יותר, אבל המדינה לא רוכשת מוצרי אודיו האנשים כן.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור