עמיר,
אתה לא קורא מה שאני כותב.
אמרתי שכשקונים מערכת בתקציב מוגבל כדאי לחסוך על הרמקולים.
דוגמה: מישהו רוצה לקנות מערכת שמורכבת מנגן תקליטורים, הגברה ורמקולים ב 10,000 ₪. לדעתי זה תקציב מוגבל על אף שבהיבט נומינלי זה סכום גבוה ב 25% מהשכר הממוצע במשק. אם היה שואל להצעתי בסכום הזה, הייתי ממליץ לו להשקיע 4,000 ₪ בנגן, 4,000 ₪ בהגברה ו 2,000 ש"ח ברמקול יד שנייה. כך הוא גם לא היה מפסיד הרבה אם היה רוצה להחליף רמקולים.
לעומת זאת, אם מישהו היה מחפש את עצתי בקניית מערכת בתקציב של 30,000 ₪, קצת גבולי אבל כבר אפשר להשקיע חלוקה שווה למרות שאני עדיין חושב שגם בתקציב הזה אפשר להשקיע 26,000 ש"ח בנגן ובהגברה ו 4,000 ש"ח ברמקולים יד שנייה.
אם מישהו היה שואל בעצתי לגבי מערכת בתקציב של 1.5 מלש"ח, הייתי מציע לו חלוקה שווה בין שלושת המרכיבים.
לדעתי רוב האנשים שנכנסים לתחום משקיעים פחות מ 10,000 ₪ וקונים כמקור נגן DVD ב 300 ₪ כי חצי מדינה מסבירה להם שכל המקורות הדיגיטאליים נשמעים אותו הדבר.
אריה
אתה לא יכול להבחין בין המצב שלא קראתי, קראתי אבל פירשתי אחרת ממך, או סתם רפרפתי וחיפפתי.
למעשה בכל המקרים קראתי בתשומת לב, כך שה"האשמה" אינה במקומה.
גם לא ברור אם כל המחירים שאתה מדבר עליהם הם יד שנייה או רק הרמקולים.
אם מישהו הייה שואל בעצתי, בכלל לא הייתי נותן לו נוסחה לחלוקת תקציב. הייתי אומר לו ללכת לשמוע כל מיני סוגי רמקולים, לראות לאיזה סוג צליל הוא מתחבר יותר, וכנ"ל מנורות/טראנזיסטורים, ואולי גם תקליטים/דיגיטאלי, ואז מתחילים לבדוק מה האפשרויות הפתוחות, אם בייד שנייה ואם חדש, שיעמדו בתקציב.
דווקא הייתי מצטרף להמלצה ללכת על DVD של פיוניר שקורא SACDs באיזה 600 ש"ח, כי מניסיון, לא בגלל חצי מדינה ולא בגלל שכולם נשמעים אותו דבר, צריך להכפיל את ההוצאה בפאקטור רציני כדי לקבל תוצאה טובה יותר, ודווקא זה מקום
מצויין לחסוך.
ובכלל, לא הייתי מתייחס למחיר כאל מדד כל כך משמעותי, כי הוא תלוי בהרבה גורמים שאינם משקפים איכות, ביחוד בארץ, כשמייבאים כמויות קטנות ע"י יבואנים שונים ממקומות שונים. מחירי ההובלה, למשל, שונים ממקומות שונים, והם תלויים גם במשקל ובגודל הפיסי, שאינם בהכרח מדדי איכות, מתחי הרווחים של היבואנים השונים אינם קבועים, וכנ"ל של הסוחרים בחנויות, ומחירי יד-שנייה בכלל תלויים בגורמים אחרים, כולל מידת הלהיטות למכור.
אז אני מקווה שלא הרבה אנשים שואלים לדעתך בנושא, כי לדעתי אתה מטעה אותם בכל כיוון אפשרי ומנחה אותם לפי קריטריונים בעייתיים ביותר, החל בקנייה מייצרן בודד (ועוד Naim), דרך השקעת-יתר בנגן בשלב ראשון/יחיד, וחסכון על המרכיב המשפיע ביותר.
אני מסרב לייעץ לאנשים על מודלים ספציפיים, כי אני לא מכיר מספיק כדי להיות אחראי לגבי ההמלצות, אבל אלה הכיוונים שנראה לי שעובדים, כולל המלצות למוסיקה לבדיקה וכו', שזה גם קריטי, והחשוב ביותר -- שזה יהייה לטעמם, לאו דווקא עם קשר כלשהו לטעמי.
עמיר