מי אתה , "אודיופיל" ?

kyroz

חבר משקיען
מעורבות
51
נקודות
28
מה קרה?

הדוגמה שמישהו הביא באיזשהו הקשר על דיאנה קראל ופטרישיה ברבר עקצה אותך עד כדי כך שאתה נזכר בה כמה ימים אחרי ומשחרר קיטור זה עכשיו?

או שייש לך בעייה עקרונית, מוסרית, אסתטית, מוסיקאלית, אודיופילית או אחרת עם שאלת בירור בעניין "מה זה אודיופיל"?

יש לי בעיה עקרונית, מוסרית, אסתטית, מוסיקאלית, אודיופילית עם שרשורי פילוסופיה בשקל ורבע שפוקדים את הפורום בימים אלו, כאילו ממש אפשר להגיע לאיזשהי מסקנה משותפת מלבד בזבוז מקום אחסון על השרת של הפורום.
"מי הוא אודיופיל?" "מה הוא ציוד טוב?" "האם יש כזה דבר הכי טוב?" וכל השאלות בסגנון שחוזרות כמה פעמים בשנה עם שרשורים מרובי עמודים שמובילים את הקוראים ואפילו את הכותבים לייאוש ובסופו של דבר לריב על כלום.

ובבקשה אל תגיב לי במגילה עם פסקאות, הכל בסדר חבר, אין צורך.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
יש לי בעיה עקרונית, מוסרית, אסתטית, מוסיקאלית, אודיופילית עם שרשורי פילוסופיה בשקל ורבע שפוקדים את הפורום בימים אלו, כאילו ממש אפשר להגיע לאיזשהי מסקנה משותפת מלבד בזבוז מקום אחסון על השרת של הפורום.

"מי הוא אודיופיל?" "מה הוא ציוד טוב?" "האם יש כזה דבר הכי טוב?" וכל השאלות בסגנון שחוזרות כמה פעמים בשנה עם שרשורים מרובי עמודים שמובילים את הקוראים ואפילו את הכותבים לייאוש ובסופו של דבר לריב על כלום.

הכל בחינם, חביבי, ואין לך מה לדאוג בעניין בזבוז מקום אחסון על השרת של הפורום.

ואף אחד לא התייאש, רק אתה :)

סתם מוציא עצבים על כלום, אפילו בלי שמישהו יריב איתך על איזה נושא שיכול לקדם משהו בהבנה של מישהו -- אפילו אם זה לא נראה לך חשוב -- רק החסרונות בלי שום טעם.

kyroz

חבר משקיען
מעורבות
51
נקודות
28
הכל בחינם, חביבי, ואין לך מה לדאוג בעניין בזבוז מקום אחסון על השרת של הפורום.

ואף אחד לא התייאש, רק אתה :)

סתם מוציא עצבים על כלום, אפילו בלי שמישהו יריב איתך על איזה נושא שיכול לקדם משהו בהבנה של מישהו -- אפילו אם זה לא נראה לך חשוב -- רק החסרונות בלי שום טעם.

זהו, בגלל זה התגובה שלי - כי אף אחד לא התייאש, כאילו נהנים לטחון מים.

כל חודש מגיע השרשור הפילוסופי התורן, בדרך כלל עם 5 מגיבים קבועים, 2 מתייאשים בדרך, 2 רבים עד הסוף ואחד שמתאבד מהשעמום, ואז בא מנהל ומשעה משתמש והופ שוב מתפצלים לפורום השחור ולכאן.

יאללה בחיאת אוחתק, לא בא לכם על שרשורים עם בשר במקום כל החרטבונה הפילוסופית הזו?

אה, ובסוף החכם התורן מגיע ואומר "נו עזוב, כל מקרה לגופו" - מה אתה להגיד??? בחיאת אומק?

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
זהו, בגלל זה התגובה שלי - כי אף אחד לא התייאש, כאילו נהנים לטחון מים.

כל חודש מגיע השרשור הפילוסופי התורן, בדרך כלל עם 5 מגיבים קבועים, 2 מתייאשים בדרך, 2 רבים עד הסוף ואחד שמתאבד מהשעמום, ואז בא מנהל ומשעה משתמש והופ שוב מתפצלים לפורום השחור ולכאן.

יאללה בחיאת אוחתק, לא בא לכם על שרשורים עם בשר במקום כל החרטבונה הפילוסופית הזו?

אה, ובסוף החכם התורן מגיע ואומר "נו עזוב, כל מקרה לגופו" - מה אתה להגיד??? בחיאת אומק?
אז הנה החוכמולוג-בלילה התורן אומר לך משהו כזה:

אם יש לך משהו לתרום, איזשהו נושא שיחה מעניין להציע, עשה זאת.

אם לא, לפחות אל ת***ן את המוח בשיפוטים שלא מעניינים אף אחד על מה שעובדה שאנשים בוגרים בוחרים לעסוק בו ולהשקיע בו מזמנם מרצונם החופשי.

לא מעניין אותך -- אל תקרא.

עמיר

נערך לאחרונה ב:

kyroz

חבר משקיען
מעורבות
51
נקודות
28
אז הנה החכם-בלילה התורן אומר לך משהו כזה:

אם יש לך משהו לתרום, איזשהו נושא שיחה מעניין להציע, עשה זאת.
אל ת***ן את המוח בשיפוטים שלא מעניינים אף אחד על מה שעובדה שאנשים בוחרים לעסוק בו מרצונם החופשי.
לא מעניין אותך -- אל תקרא.

עמיר

נו הנה, כשאתה רוצה אתה יכול-
אם כל התגובות שלך היו בסגנון הזה,
היינו מצליחים לעשות שלום עולמי.

katzofe

מושעה
מעורבות
73
נקודות
48
מכל מקום, אני מציע לדבוק בהגדרות המילוליות:
  • "אודיופיל" -- מי שאיכות הסאונד ממערכות אודיו חשובה לו במיוחד.
    ללא תלות באם הוא כן/לא אוהב מוסיקה, ו/או כמה כסף יש לו בבנק, ו/או כמה הוא השקיע במערכת ו/או באוסף המוסיקה

קצת מפותלת ומכל מקום הרבה פחות מדוייקת מהגדרה קודמת שלך :

מהות האודיופיליה נרבוזה:
12938307_1605079623147651_3037865119905993681_n.jpg
:בעד::בעד::בעד:

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
קצת מפותלת ומכל מקום הרבה פחות מדוייקת מהגדרה קודמת שלך

:בעד::בעד::בעד:
אני לא רואה:
  • שום פיתול בהגדרה
  • שום אי-דיוק בהגדרה
  • את התמונה בפוסט המצוטט שלי (גם לא בפוסט המקורי)
עמיר

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
נו הנה, כשאתה רוצה אתה יכול-
אם כל התגובות שלך היו בסגנון הזה,
היינו מצליחים לעשות שלום עולמי.
אם הייתה תלות כלשהי בין התגובות שלי לבין המצב בעולם, או אפילו רק בארץ, או אפילו רק בתחום האודיו בארץ, הייתי טורח עליהן יותר :)

נ.ב., @kyroz -- קצת הארכתי את הטקסט עבורך, אבל זה הייה כבר אחרי שציטטת אותו... :(

נערך לאחרונה ב:

goe1951

חבר משקיען
מעורבות
145
נקודות
43
אז תיתן לנו אתה שרשור עם בשר !!!
שתף אותנו בידע שלך ומנסיונך

SONYES

חבר משקיען
מעורבות
743
נקודות
113
Sonyes ,כדי ליהנות ממוסיקה אפשר גם משמיעה מרדיודיסק אבל כדי ליהנות ממוסיקה איכותית (בסאונד) אתה צריך ציוד איכותי ולא חייב לקחת משכנתא בשביל זה. כמו שכתבתי קודם לפי היכולת הפיננסית.
נכון רק ארצה לחדד שהיום לא צריך לקחת משכנתה התכוונתי זה לא בשמיים כמו שהיה לפני 25 שנים

arix

חבר משקיען
מעורבות
493
נקודות
83
המקור מלטינית
  • audī נגזר מ-audīre -- לשמוע
  • phil -- לאהוב
המשמעות המילולית היא, לפיכך, "אוהב סאונד"
ובהקשר שלנו -- מי שאיכות הסאונד ממערכות אודיו חשובה לו במיוחד.

על זה בנו מגדלים שלמים, חלקם עקומים בהרבה ממגדל פיזה :(
  • יש כאלה שרואים בלהיות אודיופיל שבח עילאי, שצריך להיות "ראוי" להיקרא כך, שייש קריטריונים לכניסה למועדון היוקרתי/יקר, וכו' (כך גם משתמע מהפוסט הפותח)

• יש כאלה שרואים במילה מילת גנאי, כינוי למישהו ריקני שכל מה שמעניין אותו זה רק סאונד, לא מוסיקה, מה שבסלנג המקומי נקרא "ציודופיל"

• יש כאלה שמנימוקיהם שלהם, או לרוב בהיעדר נימוקים בכלל, כוללים במשמעות המילה גם אהבת סאונד וגם אהבת מוסיקה.

• יש גם כאלה שמדביקים למילה אובססיביות ושאר אנאיליזות נפשיות
כבר בתחילת ימי בפורום כתבתי איזשהו פוסט בהצעה לעשות סדר במונחים ולהפריד בין מונחים בלתי קשורים, אבל זה לא עבד, ואולי בצדק, כי אנשים מעדיפים להישאר עם ההגדרה שהם רגילים אליה מאשר להתיישר עם הגדרות של מישהו אחר.

מכל מקום, אני מציע לדבוק בהגדרות המילוליות:
  • "אודיופיל" -- מי שאיכות הסאונד ממערכות אודיו חשובה לו במיוחד.
    ללא תלות באם הוא כן/לא אוהב מוסיקה, ו/או כמה כסף יש לו בבנק, ו/או כמה הוא השקיע במערכת ו/או באוסף המוסיקה

• "מוסיקָפיל", או "אוהב מוסיקה" -- פשוטו כמשמעו
    ללא תלות בגודל האוסף שלו, ו/או כמה כסף יש לו בבנק, ו/או כמה הוא השקיע באוסף

• "ציודופיל" -- מי שאוהב את העיסוק בציוד
    ללא תלות בציוד שייש לו, ו/או כמה כסף יש לו בבנק, ו/או כמה הוא השקיע בציוד
ובמאמר מוסגר, אני מציע לא לשפוט/לדרג אנשים בגלל/בזכות אהבותיהם.
אני לא חושב שמי שאוהב מוסיקה נעלה/נחות יחסית למי שאוהב סאונד/ציוד.

עמיר
לשם שינוי אני מסכים להגדרות שלך ,
אבל הייתי מוסיף,
כאשר אומרים על מישהו שהוא אדיופיל , זה בעקר ביכולת זיהוי של האדיופיל
להבחין בהבדלים או בחסרונות של מערכת זו או אחרת.
אם למשל יש לי כסף ואני אוהב מוסיקה ומשקיע בציוד יקר כי איכות הסאונד חשובה לי, לא הייתי מגדיר את עצמי כאדיופיל...(גם לא משהו אחר)
אבל אם אותו אחד השקיע בציוד כי איכות הסאונד חשובה לו (או לא השקיע כי אין לו כסף) ויש לו יכולת להבחין באוזניו בציוד שגם טוב אבל פחות יקר (למשל יכול להבחין בעיוותים קטנים מאד) אז הייתי מדביק את הכינוי אדיופיל לאותו הבן אדם , בגדול זאת דעתי...

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
נכון רק ארצה לחדד שהיום לא צריך לקחת משכנתה התכוונתי זה לא בשמיים כמו שהיה לפני 25 שנים
גם לפני 25 שנים היו מערכות מעולות ולא יקרות, בייחוד כשמדברים על יד 2.

אריה

ZEEV78

חבר משקיען
מעורבות
349
נקודות
83

הטכנולוגיה השתפרה ונהייתה זולה יותר ולכן נראה שיש שיפור לכאורה עד שאתה חוזר לסט אפ בבית ומגלה שבהקלטות איכותיות החוויה שונה לגמרי, זה כבר נהפך להיות הנאה מהמוזיקה ולא עוד סשן של שמיעת מוזיקה כדי להעביר את הזמן כמו בנסיעה באוטו למשל. לגבי השאלה של פותח השרשור, אני גם מסתייג כמו שעשו לפני מהמילה "אודיופיל" למרות שאני נהנה מסאונד איכותי ומוכן להשקיע בשביל להשיג אותו מעבר לנורמות המקובלות מחוץ לחוג "אוהבי הסאונד" שפוקדים את האתר.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113

אני משלם על השרת. יש ימבה מקום.
אני בעד דיונים פילוסופים כל עוד הגולשים לא מדווחים על יציאות רקטליות.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
לשם שינוי אני מסכים להגדרות שלך ,
אבל הייתי מוסיף,
כאשר אומרים על מישהו שהוא אדיופיל , זה בעקר ביכולת זיהוי של האדיופיל
להבחין בהבדלים או בחסרונות של מערכת זו או אחרת.
אם למשל יש לי כסף ואני אוהב מוסיקה ומשקיע בציוד יקר כי איכות הסאונד חשובה לי, לא הייתי מגדיר את עצמי כאדיופיל...(גם לא משהו אחר)
אבל אם אותו אחד השקיע בציוד כי איכות הסאונד חשובה לו (או לא השקיע כי אין לו כסף) ויש לו יכולת להבחין באוזניו בציוד שגם טוב אבל פחות יקר (למשל יכול להבחין בעיוותים קטנים מאד) אז הייתי מדביק את הכינוי אדיופיל לאותו הבן אדם , בגדול זאת דעתי...
נראה לי שזה כמו להגדיר תוכניתן לא על פי עצם העובדה שהוא עוסק בתוכנה, אלא על פי יכולותיו במציאת bugs.

על תקן הגדרה, זה נראה לי בעייתי.

בוא נסכים שאם למישהו עניין הסאונד ממערכות חשוב במיוחד, הוא אודיופיל, גם אם הוא לא יודע לאפיין/להגדיר/לנתח מה הוא אוהב ומה לא, וגם אם הוא לא יודע להמשיג ו/או לבטא במילים אם יש/אין עיוות והאם הבאס חזק/חלש/מהודק/רפוי מדי.

מספיק שזה חשוב לו, ושייש משמעות מיוחדת עבורו אם איכות הצליל המתקבל ממערכת היא טובה באוזניו או לא.
יש הרבה מאוד אנשים -- הרוב המוחלט והמוחץ -- שזה לא ממש חשוב להם, גם אם חלקם יודעים להבחין בהבדלים ובפגמים ולהצביע עליהם -- והם אלה שאינם אודיופילים.

מקובל? :)

עמיר

נערך לאחרונה ב:

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
לגבי השאלה של פותח השרשור, אני גם מסתייג כמו שעשו לפני מהמילה "אודיופיל" למרות שאני נהנה מסאונד איכותי ומוכן להשקיע בשביל להשיג אותו מעבר לנורמות המקובלות מחוץ לחוג "אוהבי הסאונד" שפוקדים את האתר.
זה בעצם מעניין -- למה?

יש לי גם חבר כזה, שהשקיע הון תועפות במערכת hi-end לכל דבר ועניין, כולל ציוד מנורות וכבילה וחשמל ושיכוך והכל, אבל הוא ממש הודף את זה כשמכנים אותו אודיופיל.

נראה לי שזה מצב שלאנשים יש איזושהי אסוציאצייה שלילית למושג, והם לא רוצים שהיא תדבק בהם.
למשל אסוציאציה של מישהו שמעוניין רק בסאונד, שהוא מעטפת חיצונית, במקום במהות שהיא המוסיקה.

אבל המילה "אודיופיל" אינה אומרת את זה!!
אין בה משהו שאומר לא מוסיקה, יש בה רק משהו שאומר כן סאונד., ומוסיקה כן/לא נכללת בנפרד.

כאן בדיוק נכנס העניין של הגדרות, ואני מניח שאם הוא -- וגם אתה לצורך העניין -- הייתם מקבלים שאודיופיל זה פשוט מישהו שאיכות הסאונד ממערכת חשובה לו במיוחד -- שזה בדיוק מאפיין אתכם -- לא הייתה לכם בעייה להיקרא כך, וגם די טריוויאלי שאין מה להתבייש או להסתייג מזה.

עמיר

goe1951

חבר משקיען
מעורבות
145
נקודות
43
כאן בדיוק נכנס העניין של הגדרות, ואני מניח שאם הוא -- וגם אתה לצורך העניין -- הייתם מקבלים שאודיופיל זה פשוט מישהו שאיכות הסאונד ממערכת חשובה לו במיוחד -- שזה בדיוק מאפיין אתכם -- לא הייתה לכם בעייה להיקרא כך, וגם די טריוויאלי שאין מה להתבייש או להסתייג מזה
:בעד::כל-הכבוד:

joda5

חבר משקיען
מעורבות
121
נקודות
63
צהריים טובים
אודיופיל זאת דרך חיים. והחיים זה הזמן והתהפוכות. היצרים החיוביים והשליליים. שהזמן והמציאות מלמדת אותנו. אני אוהב את המחלה הזאת. אודיופיליה. מחלה בריאה.
לאהבת המוזיקה. גם לנו מותר להינות מהחיים .

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור