מישהו יכול להסביר למה כולם נפטרים מהכבלים של Purist בבת אחת ?

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
אין כבל לא טוב (וכול דבר בכלל) - יש לא מתאים (מכול מיני סיבות)……
הבעייה היא שלמצוא מה שהוא מתאים - לוקח זמן בד״כ וגם כסף....:)
אני לא מסכים איתך.
כמו שיש רמקולים טובים יותר וטובים פחות, יש גם כבלים שהורסים פחות וכאילו שהורסים יותר (כבל לא משפר אלא אידיאלית לא מקלקל).

genvirt

חבר משקיען
מעורבות
815
נקודות
113
אני לא מסכים איתך.
כמו שיש רמקולים טובים יותר וטובים פחות, יש גם כבלים שהורסים פחות וכאילו שהורסים יותר (כבל לא משפר אלא אידיאלית לא מקלקל).
רגע אחת - ואם אותו כבל ה״לא טוב״ ו״הורס״ בסט אם אחר יעשה ״טוב״ ו״ישפר״ - מה תוכל להגיד?
זה די הכללה להגיד טוב או לא טוב, לכן אני אוהב יותר ״לא מתאים״.
לדעתך יצרנים מוציאים מוצרים ״לא טובים״ בכוונה? :)
אני למשל מאוד אוהב סאונד של פוקאל - אך בטוח שיש הרבה שיגידו - שלא אוהבים , האם יש כאן מקום שהם יגידו רמקול ״לא טוב״? לא נראה לי...
ועוד דבר - מה זה בכלל הגדרה של טוב או לא טוב? האם מחיר? נניח כבל שיתאים עולה 1000 ולאחר ניסוי כבל של 2000 עשה עוד יותר שיפור - כבל של 1000 הופך ל״לא טוב״?

genvirt

חבר משקיען
מעורבות
815
נקודות
113
ציינתי כבר שהיה לי ניסוי עם פיוריסט בדרגה גבוהה - לא יתאים - אך אני לא אומר שהוא לא היה טוב... ובטח שזה בלוף לא יגיד גם.

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
רגע אחת - ואם אותו כבל ה״לא טוב״ ו״הורס״ בסט אם אחר יעשה ״טוב״ ו״ישפר״ - מה תוכל להגיד?
זה די הכללה להגיד טוב או לא טוב, לכן אני אוהב יותר ״לא מתאים״.
לדעתך יצרנים מוציאים מוצרים ״לא טובים״ בכוונה? :)
אני למשל מאוד אוהב סאונד של פוקאל - אך בטוח שיש הרבה שיגידו - שלא אוהבים , האם יש כאן מקום שהם יגידו רמקול ״לא טוב״? לא נראה לי...
ועוד דבר - מה זה בכלל הגדרה של טוב או לא טוב? האם מחיר? נניח כבל שיתאים עולה 1000 ולאחר ניסוי כבל של 2000 עשה עוד יותר שיפור - כבל של 1000 הופך ל״לא טוב״?
אני לא משחק במילים, ולא נמצא בפורום פוליטיקלי קורקט.
כמו כמעט כל מוצר ושירות בעולם, יש טובים ויש טובים פחות ויש אפילו רעים.
בהחלט מסכים שאין להשתמש במילים כמו בלוף, בטח לא לגבי חברה מכובדת ומוכרת כזאת.

genvirt

חבר משקיען
מעורבות
815
נקודות
113
אני לא משחק במילים, ולא נמצא בפורום פוליטיקלי קורקט.
כמו כמעט כל מוצר ושירות בעולם, יש טובים ויש טובים פחות ויש אפילו רעים.
בהחלט מסכים שאין להשתמש במילים כמו בלוף, בטח לא לגבי חברה מכובדת ומוכרת כזאת.
טוב, אני יכול להסכים אם זה, אין בעיה , אך אם לחזור לנושא השרשור - לא חושב שפיוריסט אפשר לשייך לקטגוריה כבלים ״לא טובים״ ו״הורסים״ ובטח לא ״בלופיים״

ארמה אודיו

עוסק בתחום
מעורבות
963
נקודות
113
לכל סוגי הכבלים יש אופי בצליל מסויים , ולאודיופילים המנוסים שביננו , אין דבר כזה לומר, חברה זו היא הכי טובה בעולם , והחברה השנייה לא טובה . האופי של הכבלים יכול להיות מדהים בשילוב עם סט אחד וגרוע עם סט אחר , כלומר יש סאונד שצריך חמימות וכבל חמים ועגול מסדר לו את הסאונד, ויש כאלה שכבלים כאלו דווקא סותמים לו את הסאונד ולהיפך , יש כבלים שמדגישים גבוהים והופכים את הצליל לבלתי נסבל באוזן , ולכן לדעתי כל כבל של חברה נחשבת בתחום הוא כבל טוב אבל יכול להיות שאיננו מתאים , ולכן לדעתי אסור להכליל בגלל כמה שמוכרים ואסור להיגרר ל ״אפקט העדר״ כאשר בא חבר עם מערכת רצינית ,שמחזיקים ממנו ,ואומר לחבריו , תשמעו , שמעתי כבל רמקול של חברת X ונפלתי ממנו וזה אחד הטובים בעולם ואז מתחיל אפקט העדר במקום שכל אחד ישמע במערכת שלו ויקבל החלטה מושכלת לפי תוצאה אישית.

פעם היה אצלי לקוח שהצעתי לו כבל מטרייד אין , ואז הוא אומר לי : אה... לא , לא רוצה את החברה הזו , שמעתי שהם לא טובים ...ואני אומר לו , מה זה שמעת , האם שמעת אצלך במערכת אישית ? ואז הוא עונה לא , אבל תראה לי משהו אחר , ובסופו של דבר אחרי הסבר ארוך נתתי לו 2 כבלים ובסוף הוא רכש דווקא את הכבל שהשמיץ כי ככה אמרו לו ״מומחים״ .

תבינו , אין פה חוקים !

גם ביקורת שמחמיאה לכבל מסויים והיא נכונה ואמיתית , מתרחשת כאשר המבקר מתייחס לסאונד של הכבל שהוא שומע
במערכת שלו ובאקוסטיקה שלו .

אמר פה אחד החברים שכדאי לפרסם מנסיונו על מנת שכולם ידעו מה לקנות , ואני אומר שזו פשוט הטעיית הציבור מכיוון שלמרות שהחבר התכוון לטוב , מה שאמר היה נכון רק בתנאי שלכולם יש את אותה המערכת ואותו הטעם ואותו החדר.

לסיכום , לדעתי כל חברות הכבלים הוותיקות פשוט טובות ולכל אחד יש את הטכנולוגיה וכיוון הצליל שלהם , ורצוי שאנשים ימנעו מהכללות מאחר ופוסטים מהסוג הזה מטעים ויוצרים אפקט פרסומי שגוי .

אמיר ארמה

שוני

חבר משקיען
מעורבות
515
נקודות
93
טוב , נסניף קצת קריסטל "עצבני".
למרות שהוא אותי מרגיע.
ואגב : קשה להשיג חומר כזה בלוחות.

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
לכל סוגי הכבלים יש אופי בצליל מסויים , ולאודיופילים המנוסים שביננו , אין דבר כזה לומר, חברה זו היא הכי טובה בעולם , והחברה השנייה לא טובה . האופי של הכבלים יכול להיות מדהים בשילוב עם סט אחד וגרוע עם סט אחר , כלומר יש סאונד שצריך חמימות וכבל חמים ועגול מסדר לו את הסאונד, ויש כאלה שכבלים כאלו דווקא סותמים לו את הסאונד ולהיפך , יש כבלים שמדגישים גבוהים והופכים את הצליל לבלתי נסבל באוזן , ולכן לדעתי כל כבל של חברה נחשבת בתחום הוא כבל טוב אבל יכול להיות שאיננו מתאים , ולכן לדעתי אסור להכליל בגלל כמה שמוכרים ואסור להיגרר ל ״אפקט העדר״ כאשר בא חבר עם מערכת רצינית ,שמחזיקים ממנו ,ואומר לחבריו , תשמעו , שמעתי כבל רמקול של חברת X ונפלתי ממנו וזה אחד הטובים בעולם ואז מתחיל אפקט העדר במקום שכל אחד ישמע במערכת שלו ויקבל החלטה מושכלת לפי תוצאה אישית.

פעם היה אצלי לקוח שהצעתי לו כבל מטרייד אין , ואז הוא אומר לי : אה... לא , לא רוצה את החברה הזו , שמעתי שהם לא טובים ...ואני אומר לו , מה זה שמעת , האם שמעת אצלך במערכת אישית ? ואז הוא עונה לא , אבל תראה לי משהו אחר , ובסופו של דבר אחרי הסבר ארוך נתתי לו 2 כבלים ובסוף הוא רכש דווקא את הכבל שהשמיץ כי ככה אמרו לו ״מומחים״ .

תבינו , אין פה חוקים !

גם ביקורת שמחמיאה לכבל מסויים והיא נכונה ואמיתית , מתרחשת כאשר המבקר מתייחס לסאונד של הכבל שהוא שומע

אמר פה אחד החברים שכדאי לפרסם מנסיונו על מנת שכולם ידעו מה לקנות , ואני אומר שזו פשוט הטעיית הציבור מכיוון שלמרות שהחבר התכוון לטוב , מה שאמר היה נכון רק בתנאי שלכולם יש את אותה המערכת ואותו הטעם ואותו החדר.

לסיכום , לדעתי כל חברות הכבלים הוותיקות פשוט טובות ולכל אחד יש את הטכנולוגיה וכיוון הצליל שלהם , ורצוי שאנשים ימנעו מהכללות מאחר ופוסטים מהסוג הזה מטעים ויוצרים אפקט פרסומי שגוי .

אמיר ארמה
אז מה נשאר לכתוב בפורום?
תתחדש?

genvirt

חבר משקיען
מעורבות
815
נקודות
113
טוב , נסניף קצת קריסטל "עצבני".
למרות שהוא אותי מרגיע.
ואגב : קשה להשיג חומר כזה בלוחות.
לא יודע. לגבי ״קריסטאל עצבני״, אבל ״קריסטאל קליר״ יש לעושיק... חחחחח

Andrewv

אוהב את התחום
מעורבות
151
נקודות
43
מה הקשר להתחשבות ביבואנים. אני וברוך בכלל לא חברים טובים וקרובים ועדיין מפריע לי עם זה שמגיע בנאדם וקורה למוצר בלוף. איפה ההוכחות?? אם הוא פתח את הכבל ואין בפנים כלום אז אני מעוניין לראות תמונות. אם כבר לכלכת אז לפחות תביא הוכחות. כבר היו דיונים כאלה בעבר בפורום. הפוסט הכי ארוך בתולדות הפורום לדעתי היה על נושא דומה. זה מזכיר לי שלפני יותר מ-10 שנים אחד האודיופילים פתח כבל של חבר'ה מסויימת ודיווח שיש שם כמות חומר שניתן לייצר ממנו חנוכיה.במקרה הזה יצא שהכבל הוא לא בלוף אלא הצדיק את המחיר היקר לאותה תקופה.

תבינו , אין פה חוקים !

אמיר ארמה
החבר שאביקש לעודד כתיבת דעות ביקורתית אודות רכיבי אודיו הוא אני, פותח השירשור.
בהחלט כמו בכל הפורומים האחרים בעולם, גם כאן אנחנו רוצים לקרוא דעות מנומקות וביקורתיןת על רכיבי אודיו, כבלים או כל רכיב אחר.
להגיד על הבעת דעה שזו הטעיית הציבור זו עצמה הטעיית ציבור !
גם סילפת את דברי, כתבתי במפורש שנקרא את דעות החברים, את דעות המבקרים המקצועיים וזה יעזור לנו לעשות סלקציה ראשונית. כי כאמור לא ניתן לשמוע את הכל.
כולנו ילדים גדולים ויודעים היטב שכל רכיב נשמע ביחס לכל הרכיבים האחרים, לחלל, לאקוסטיקה ויש גם טעם אישי ואינטרסים של הכותב.
אנחנו לוקחים הכל בחשבון. זה מובן מאליו, לפעמים יד לנו הכרות יותר מעמיקה עם רכיבי האודיו האחרים, הטעם של הכותב האינטרסים שלו ואנחנו עושים את המתמטיקה כדי לנסות ולבודד במעדת האפשר, את ההתרשמות הרלוונטית ביחס לרכיב x, לפעמים זה מאפשר אפיון מסויים ולפעמים מספר הנעלמים גדול מדי ולא ניתן לחלץ דבר מאותו טקסט, אבל:
זה מה שהופך את התחום הזה למעניין, למאתגר ולכן אנחנו מושקעים בו כלכלית ורגשית.
אם היה אפשר לשמוע הכל זה היה נהדר אבל גם היבואן הכי סבלני ייתן פעם פעמיים שלוש לנסות, אם לא תקנה, לא לך ולא יהיה נוח להמשיך עם העניין ולא משנה מה ייאמר כאן.
גם כמות הרכיבים שצריך להיזיק בתצוגה אם כל האודיופילים יתנהלו כך היא לא סבירה.
בקיצור, צריך להמשיך לכתוב ולקרוא כי זה מצמצם אפשרויות ולפעמים גם עוזר לך להגדיר מול עצמך במילים יתרונות וחסרונות דל רכיב מסויים, מה דמסייע בקבלת החלטה לגביו.

genvirt

חבר משקיען
מעורבות
815
נקודות
113
נכון מאוד- צריך להמשיך לכתוב וזה עוזר ונותן כיוון אבל זה חייב להיות עיניני, כלומר מה נבדק, מודל, שנה וכמובן בציון סט אפ ספציפי שעליו הייתה הבדיקה או שימוש - זה מה שיכול לעזור. ומילות "סרק" כלליות "טוב" לא טוב" - לא תורמים הרבה ולרוב מבלבלים ונותנים התייה לא נכונה.

ארמה אודיו

עוסק בתחום
מעורבות
963
נקודות
113
להגיד על הבעת דעה שזו הטעיית הציבור זו עצמה הטעיית ציבור !

ידידי

אתה פותח השירשור , ואם הית פותח את השירשור בנושא כמו , האם משהו שמע את הדגם X של חברת Y או
האם יש למישהוא נסיון עם חברת X וכו , זה היה נראה אחרת ולגטימי .

פה לא היתה שאלה של הבעת דיעה , פה היתה כותרת שמבשרת על חיסול מוצרי חברה.
ברגע שהכותרת היתה : למה כולם נפתרים בבת אחת מחברת פיוריסט זה נשמע כאילו אתה מודיע למי שלא שם לב
שיש מכירת חיסול על החברה ואתה שואל למה , והגעת למסקנה הזו כי בנקודת זמן כשלהיא יצא טיימינג שכמה אנשים ביחד פרסמו את מוצרי החברה , מילא היה לך נסיון אישי.
אם תיכנס לאודיוגון לדוגמא , שזה גם פורום וגם אתר מכירות יד שנייה , כל חברה שתשים בחיפוש תקבל 20 מוצרים שלה למכירה , אז מה זה אומר על מוצרי החברה , שכולם לא מרוצים , ממש לא.

כתבתי במפורש שנקרא את דעות החברים, את דעות המבקרים המקצועיים וזה יעזור לנו לעשות סלקציה ראשונית. כי כאמור לא ניתן לשמוע את הכל.

גם זה לדעתי משפט לא במקום , מה פירוש יעזור לנו לעשות סלקציה ראשונית כי לא ניתן לשמוע את הכל ? האם חוות דעת אישית של ארבעה אנשים מעידה על הכלל ובזכות חוות דעתם כולנו צריכים להבין שהחברה הזו לא טובה ושנמשיך הלאה ? מאיפה אתה יודע שעל הארבעה הללו אין עוד עשרים איש שכן מרוצים ?

אז מחר תראה בלוחות כמה שמוכרים יוניסון או מרטן ותעלה כותרת דומה ותודיע לכולם , בואו נעשה סלקציה למען החברים ולא נשמע אותם יותר , כי לא ניתן לשמוע את הכל...

אני 20 שנה בפורומים השונים , ויצא לי לראות לא פעם שבחודש אחד מכרו 3-7 מוצרים של אותה החברה , ולא יצא לי לראות כותרת גורפת קוטלת בסגנון הזה.

אמיר ארמה

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
477
נקודות
83
andruw
אומר לך מה שאתה צריך לדעת כדי לא לטעות,
תמיד תקנה ציוד איכותי בכל רמה שתוכל למכור
אותו ולשדרג הלה,המסע שלך יהיה ארוך יתכן
ותגיע להיות מרוצה אך לא קיים יעד:)

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
נמר, בלבלת אותי....
האם אתה אומר שלכל סיר יש מכסה?
אז מהו בעצם כבל לא מעולה?
אם כל הכבלים נשמעים שונה על מערכת ספציפית, האם יש דבר כזה כבל לא טוב?

אני טוען שיש להתאים כבל לרכיב. אם הצלחת להתאים כבל זול שעושה את העבודה כמו יקרים ממנו על מכשיר ספציפי, זכית. אם לא, חפש אחר.

itzik2305

אוהב את התחום
מעורבות
150
נקודות
43
Andrew, נסה אולי לחשוב בכיוון ההפוך. אם נניח ולא הייתה מודעה אחת של פיוריסט בלוחות, ויותר מכך, נניח שחמישה מחברי הפורום היו מעלים פוסט ובו תשבחות על כבלי פיוריסט לרוב, ואז היית רוכש כבל של פיוריסט ופתאום נוכח לדעת שעל המערכת שלך לא יושבים טוב.....מה היית חושב אז?

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
אני טוען שיש להתאים כבל לרכיב. אם הצלחת להתאים כבל זול שעושה את העבודה כמו יקרים ממנו על מכשיר ספציפי, זכית. אם לא, חפש אחר.
כמו שמתאימים מגבר לרמקול וקדם למגבר, ומקור לקדם?
אז הכל התאמה... ואין רכיבים טובים יותר או טובים פחות, אלא רק מתאימים יותר ומתאימים פחות?

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
אז הכל התאמה... ואין רכיבים טובים יותר או טובים פחות, אלא רק מתאימים יותר ומתאימים פחות?
מתייחס רק ללוגיקה של הנאמר ולא לתוכן עצמו....נמר כתב : "אם הצלחת להתאים כבל זול שעושה את העבודה כמו יקרים ממנו על מכשיר ספציפי, זכית"......אם זו מילת תנאי שלא מעידה על הכלל.

genvirt

חבר משקיען
מעורבות
815
נקודות
113
זו ההגדרה פחות או יותר מה שגם אני כתבתי...

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113

זהו. שכן יש סיפור אחר. כבלים עושים משהו אחר ממגבר. הם צריכים כמה שיותר ״לא להיות״ או לחלופין לעשות מה שאנחנו מכנים ״פיין טיונינג״.

אני למשל לא מצאתי כבל זול וטוב שיתאים לי לקדמגבר. ולכן אחרי אין ספור בדיקות, רכשתי כבל חשמל יקר. עם זאת, למגבר ההספק שלי הכבל הטוב ביותר, המתאים ביותר, היה שינדאק ב-450 שקל, הוא נשמע נורא על הקדמגבר. אבל אם נלך לרמקולים הכבל הטוב ביותר ששמעתי היה כזה של 120,000 ש״ח. כלומר: אני משתדל להתעלם מהמחיר ולהתייחס נטו לביצועים. נכון, זה נדיר (לפחות מנסיוני) שכבל זול מתאים למגבר יקר, אבל יצא ככה.

לכן אני מסיק מסקנה כי אם נשים מחיר בצד, נגלה שכבלים טובים הם עניין של התאמה. הטובים יכולים להיות זולים או יקרים כאחד.

Andrewv

אוהב את התחום
מעורבות
151
נקודות
43
Andrew, נסה אולי לחשוב בכיוון ההפוך. אם נניח ולא הייתה מודעה אחת של פיוריסט בלוחות, ויותר מכך, נניח שחמישה מחברי הפורום היו מעלים פוסט ובו תשבחות על כבלי פיוריסט לרוב, ואז היית רוכש כבל של פיוריסט ופתאום נוכח לדעת שעל המערכת שלך לא יושבים טוב.....מה היית חושב אז?
לא מדובר על רכישה על סמך דעות של חברי פורום \ כתבים וכולי אלא על ללכת להאזין, לבדוק, על סמך דעות של אנשים שאתה סומך על אוזניהם.
בדיוק כמו שכתבתי בדוגמא הנגדית, אם הרבה אנשים שיש להם רכיבים שאני חושב שאני מסוגל לשער את השפעתם על הגוון הסופי של הצליל, היו משבחים מאוד כבל מסויים, ואם אלו אנשים שכבר יצאתי לי להצליב את דעותיהם לגבי רכיבים אחרים עם הדעות שלי, אז כן, הייתי רוצה בהחלט להאזין לו על הסט-אפ שלי.
אז כן, בדיוק זו הכוונה, גם בכיוון ההפוך.
מכיוון שיש מאות חברות כבלים וציוד וכולי, כאמור לא ניתן להאזין לכולם ואפילו לא ל 1% מהם, אז סלקציה על סמך חוות דעת של אנשים זה בדיוק מה שעושים כאן ובכל פורום אחר ברחבי העולם, לאודיו או לכל תחום אחר.
נראה לי מיצינו את העניין בגדול, אני לפחות מרגיש שאני חוזר על עצמי.
אז שוב
י א ל ל ה מ ו סי ק ה
וקצת עבודה..

נערך לאחרונה ב:

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור