לכל סוגי הכבלים יש אופי בצליל מסויים , ולאודיופילים המנוסים שביננו , אין דבר כזה לומר, חברה זו היא הכי טובה בעולם , והחברה השנייה לא טובה . האופי של הכבלים יכול להיות מדהים בשילוב עם סט אחד וגרוע עם סט אחר , כלומר יש סאונד שצריך חמימות וכבל חמים ועגול מסדר לו את הסאונד, ויש כאלה שכבלים כאלו דווקא סותמים לו את הסאונד ולהיפך , יש כבלים שמדגישים גבוהים והופכים את הצליל לבלתי נסבל באוזן , ולכן לדעתי כל כבל של חברה נחשבת בתחום הוא כבל טוב אבל יכול להיות שאיננו מתאים , ולכן לדעתי אסור להכליל בגלל כמה שמוכרים ואסור להיגרר ל ״אפקט העדר״ כאשר בא חבר עם מערכת רצינית ,שמחזיקים ממנו ,ואומר לחבריו , תשמעו , שמעתי כבל רמקול של חברת X ונפלתי ממנו וזה אחד הטובים בעולם ואז מתחיל אפקט העדר במקום שכל אחד ישמע במערכת שלו ויקבל החלטה מושכלת לפי תוצאה אישית.
פעם היה אצלי לקוח שהצעתי לו כבל מטרייד אין , ואז הוא אומר לי : אה... לא , לא רוצה את החברה הזו , שמעתי שהם לא טובים ...ואני אומר לו , מה זה שמעת , האם שמעת אצלך במערכת אישית ? ואז הוא עונה לא , אבל תראה לי משהו אחר , ובסופו של דבר אחרי הסבר ארוך נתתי לו 2 כבלים ובסוף הוא רכש דווקא את הכבל שהשמיץ כי ככה אמרו לו ״מומחים״ .
תבינו , אין פה חוקים !
גם ביקורת שמחמיאה לכבל מסויים והיא נכונה ואמיתית , מתרחשת כאשר המבקר מתייחס לסאונד של הכבל שהוא שומע
במערכת שלו ובאקוסטיקה שלו .
אמר פה אחד החברים שכדאי לפרסם מנסיונו על מנת שכולם ידעו מה לקנות , ואני אומר שזו פשוט הטעיית הציבור מכיוון שלמרות שהחבר התכוון לטוב , מה שאמר היה נכון רק בתנאי שלכולם יש את אותה המערכת ואותו הטעם ואותו החדר.
לסיכום , לדעתי כל חברות הכבלים הוותיקות פשוט טובות ולכל אחד יש את הטכנולוגיה וכיוון הצליל שלהם , ורצוי שאנשים ימנעו מהכללות מאחר ופוסטים מהסוג הזה מטעים ויוצרים אפקט פרסומי שגוי .
אמיר ארמה