מישהו יכול להסביר למה כולם נפטרים מהכבלים של Purist בבת אחת ?

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
ברקצ, זה לא מה שכתבתי, וגם לא מה שהתכוונתי.
כוונתי, שכבלים שונים נשמעים שונה, וסובייקטיבית יש כאילו שנשמעים נכון יותר לאוזני.
הם נשמעים יותר נכון לאוזני רק מתוך ניסיון, ולא על סמך מדדים או מדידות.
התכוונתי במה שכתבתי, שהמטרה שלי היא, שהמערכת שלי תתאים לכבלים שנשמעים נכון לאוזני ולא לאילו ש״עוזרים״ למערכת לא מאוזנת להישמע מאוזנת יותר.
כולם רוצים מערכת שקופה וטבעית, ולרובנו אין את זה, וצריכים קצת ליישר אותה, אם באמצעות אקוסטיקה, כבלים, משככחים וכו׳...
סילטק נשמע שונה מקריסטל, והם מגיעים מאותו בית, ושניהם לדעתי כבלים מצוינים, אבל מתאימים למערכות קצת שונות.
אפשר להגיד על סילטק שהוא רגוע, ועל קריסטל שהוא קצת עצבני ועל פיוריסט שהוא קצת דארקי, זה רק עוזר לחברים לדעת את הכיוון של הכבל ולהחליט בעצמם מה מתאים להם יותר

genvirt

חבר משקיען
מעורבות
815
נקודות
113
להשמיץ ולהשפיל - זה לא צורה, למה לקרוא לבלוף את רק את פיוריסט? אם כבר כול כבל של כול חברה שעולה מעל 100₪ - זה בלוף בהגדרה, אם כבר.
אם פיוריסט (ואגב יש מלא סדרות במגוון מחירים כמו שיש אותו מצב אצל שאר היצרני הכבלים) לא מתאים לסוג סט אפ - אזי בסדר גמור עוברים לחברה אחרת עד שלא מוצאים את כבל ״מתאים״.
בדקתי את פיוריסט אחד מהסדרות הגבוהות - לא הביא למ ״דארק סייד״ שדובר כאן הכלל- הכול היה נקי די מאוזן ויפה רק אצלי מנט ״צרמו״ טוויטורים, סבבה - עברתי הלאה - אך לא אמרתי ולא חגיד - בלוף או בולשיט.
כול תחום אהוב אלינו עם כבר זה בולשיט כי אין הצדקה להוצאות מטורפות על חתיחות כבלים וקופסאות קבלים...
שבת שלום מלא מוזיקה יפה ומהנה חברים!

נערך לאחרונה ב:

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
477
נקודות
83
השפעת כבלים טובים, וסגולה יחידה שלהם
שמעבירים יותר אינפורמציה, כבלים חושפים
את חוזקות המערכת או את החולשות תלוי בטיב
המערכת,לא ניתן לתקן חולשות פיין טיונינג או
טעמים וצבעים ולהתאים לטעם המאזין,
יש כבלים טובים ויקרים ויש כבלים זולים שהם
כבלי מדבקה או זיוף זול,ההתאמה היחידה והגיונית
היא מחיר הכבל לעומת מחיר המערכת.

genvirt

חבר משקיען
מעורבות
815
נקודות
113
בכול מקרה נצטרך לבצע בדיקה והתאמה למערכת שלך ולא משנה מה מחיר הרכיבים.
לכול מחיר של רכיבים יש שכסת כבלים ברמת מחירים זהה של יצרנים שונים - עניין האם יתאים כבל של מצרן א׳, ב׳ או ג׳
ןאגב לא בהכרח שכבל מאוד יקר יעשה ״ניסים ונפלאות״ בסט אפ מסויים. ובכלל דגם ״זול״ יותר יכול לשפר יותר מהיקר יותר- הכול פתוח כאן:)

נערך לאחרונה ב:

itzik2305

אוהב את התחום
מעורבות
150
נקודות
43
רוזי - זה בדיוק מה שכתבתי !
אף כבל, לא משנה כמה עולה ומאיפה בא, לא יהיה מושלם עם כל מערכת.
אבל זה בולשיט לכתוב שפיוריסט אלה כבלים נחותים שהורסים את הסאונד בכל מערכת שהיא שעליה הם נבדקים.
אפילו חשוד.. מי שמתאמץ להשמיץ ככה אולי יש לו סיבה.
בכל מקרה לא תרבותי, לא חברי, ובעיקר לא חכם.
:בעד:

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
477
נקודות
83
בכול מקרה נצטרך לבצע בדיקה והתאמה למערכת שלך ולא משנה מה מחיר הרכיבים.
לכול מחיר של רכיבים יש שכסת כבלים ברמת מחירים זהה של יצרנים שונים - עניין האם יתאים כבל של מצרן א׳, ב׳ או ג׳
ןאגב לא בהכרח שכבל מאוד יקר יעשה ״ניסים ונפלאות״ בסט אפ מסויים. ובכלל דגם ״זול״ יותר יכול לשפר יותר מהיקר יותר- הכול פתוח כאן:)

תתחיל להיתרגל לקנות רכיבי מערכת איכותיים,
יהיה לך קל מאוד להתאים גם כבלים ברמה,
כמו תמיד אין ארוחות חינם גם באודיו קיים
העיקרון הזה ;)

yeuda27

חבר משקיען
מעורבות
361
נקודות
63
לקרוא למוצר בייצוג של יבואן בולשיט כאן בפורום מבחינתי זה חתיכת גזל. הפורום לא נועד לעשות שיימינג על מוצר שפוגע בפרנסתו של היבואן. זה לא שיש כאן מעשה קיצוני או שהיבואן עשה משהו חמור. בחול עם קהילות הרבה יותר גדולות מאיתנו דבר כזה לא היה קורה ומבחינתי אני קורא למנהלים כאן למחוק את הפוסט והדיון הזה. אפשר לפתוח נושא שונה עם סיפורים וחוויות אישיות. ברגע שזה מגיע לפגיעה בפרנסה של בנאדם, כבר אין לזה מקום.

Andrewv

אוהב את התחום
מעורבות
151
נקודות
43
לקרוא למוצר בייצוג של יבואן בולשיט כאן בפורום מבחינתי זה חתיכת גזל. הפורום לא נועד לעשות שיימינג על מוצר שפוגע בפרנסתו של היבואן. זה לא שיש כאן מעשה קיצוני או שהיבואן עשה משהו חמור. בחול עם קהילות הרבה יותר גדולות מאיתנו דבר כזה לא היה קורה ומבחינתי אני קורא למנהלים כאן למחוק את הפוסט והדיון הזה. אפשר לפתוח נושא שונה עם סיפורים וחוויות אישיות. ברגע שזה מגיע לפגיעה בפרנסה של בנאדם, כבר אין לזה מקום.
הכל הוא פרנסה של בן אדם, גם הכסף שלנו הוא פרנסה של בני אדם כן ? לא לשכוח
לא קוטפים אותו מהעצים, אז אנחנו מייעצים אחד לשני ומאפיינים מוצרים, כשצריך להחמיא מחמיאים וכשצריך לבקר מבקרים. כך אנחנו דואגים שהפרנסה שלנו - קרי הכסף שהרווחנו בעמל רב, יצא על מוצרים מצויינים ושמתאימים לנו. מכיוון שא אפשר לרוץ לשמוע הכל אז אנחנו קוראים הרבה, גם ביקורות מקצועיות (שנגועות תמיד באינטרסים מסחריים - מה לעשות) וגם דעות של חברים בפורומים.
אם לא יכתבו גם דעות ביקורתיות, גם איפיונים לא מחמיאים אין שום טעם בקיום פורום.
ואם יורשה לי, אז אני חושב שעדיף לא לפגוע בכסף שחברי פורום רבים עבדו קשה בכדי להרוויח אותו - להתפרנס. מאשר בכסף של יבואן בודד.
ככה אני, מעדיף את טובת הכלל.
ונדמה לי שהאתיקה הבסיסית מצווה על כולנו לחשוב ולפעול ככה.
אז מספיק כבר עם הטיעון המופרך הזה של "פגיעה בפרנסת היבואנים" הזה ובוא נתחיל לדאוג לפרנסה של מאות ויותר חברי פורום שעובדים קשה כדי להתפרנס ועוזרים אחד לשני בעצות בכדי להוציא את הכסף בתבונה.
ואם אני הייתי מתאר הייתי נמנע מהשימוש במילה בלוף, תמיד עדיף להתנסח בצורה מכבדת ככל שאפשר אבל להגיד את מה שצריך וחשוב, אבל כך חושב הבחור וזו התבטאות שהשיח יכול להכיל.

eli_can

אוהב את התחום
מעורבות
6
נקודות
18
כנראה חברות הליסינג נפטרות מהמלאים

genvirt

חבר משקיען
מעורבות
815
נקודות
113
הכל הוא פרנסה של בן אדם, גם הכסף שלנו הוא פרנסה של בני אדם כן ? לא לשכוח
לא קוטפים אותו מהעצים, אז אנחנו מייעצים אחד לשני ומאפיינים מוצרים, כשצריך להחמיא מחמיאים וכשצריך לבקר מבקרים. כך אנחנו דואגים שהפרנסה שלנו - קרי הכסף שהרווחנו בעמל רב, יצא על מוצרים מצויינים ושמתאימים לנו. מכיוון שא אפשר לרוץ לשמוע הכל אז אנחנו קוראים הרבה, גם ביקורות מקצועיות (שנגועות תמיד באינטרסים מסחריים - מה לעשות) וגם דעות של חברים בפורומים.
אם לא יכתבו גם דעות ביקורתיות, גם איפיונים לא מחמיאים אין שום טעם בקיום פורום.
ואם יורשה לי, אז אני חושב שעדיף לא לפגוע בכסף שחברי פורום רבים עבדו קשה בכדי להרוויח אותו - להתפרנס. מאשר בכסף של יבואן בודד.
ככה אני, מעדיף את טובת הכלל.
ונדמה לי שהאתיקה הבסיסית מצווה על כולנו לחשוב ולפעול ככה.
אז מספיק כבר עם הטיעון המופרך הזה של "פגיעה בפרנסת היבואנים" הזה ובוא נתחיל לדאוג לפרנסה של מאות ויותר חברי פורום שעובדים קשה כדי להתפרנס ועוזרים אחד לשני בעצות בכדי להוציא את הכסף בתבונה.
ואם אני הייתי מתאר הייתי נמנע מהשימוש במילה בלוף, תמיד עדיף להתנסח בצורה מכבדת ככל שאפשר אבל להגיד את מה שצריך וחשוב, אבל כך חושב הבחור וזו התבטאות שהשיח יכול להכיל.
סליחה אך לדעתי אתה לא לגמריי צודק - לא הייתה כאן (ע״י gds) שום דעה ביקורתית , מחירי כבלים היי אנד יקרים בלי שום קשר ליבואן זה או אחר - ניתן ליצפות במחירים באינטרנט זו מידע חופשי ולא מוסתרת ע״י אף אחד. ויבואנים (לרוב במוחלט לדעתי) מוכרים את ציוד במחיר חו״ל + מע״מ - נכון זה מייקר אך לא בצורה שיש כאן מקום להגיד דעות ״חריפות״ אם אפשר לומר.
לא מתאים המחיר מהתחלה? אזי אפשר לפנות לימרן ולהגיד לו את כול זה, למה כאן? לא מתאים? לא מסכים? אל תקנו!
אך אין בפורום מהנה מקום לדיע ״פוגענית״.
ביקורת חייבת להוא ממקום החיובי והשוואתי לדעתי ולא ממקום התרגזות כללית על מחירי היי אנד הגבוהים שgds מעביר בפורום כול פעם.
אין שום בעיה הרכישות ציוד סיני שייתכן כם נותן אחלה vfm - וגם טוב לתת איזה פרסום למוצר שכזה - אך ללא הודעות ״בלוף״ לאחר מכן לטובת ציוד יוקרה של היי אנד.

Andrewv

אוהב את התחום
מעורבות
151
נקודות
43
סליחה אך לדעתי אתה לא לגמריי צודק - לא הייתה כאן (ע״י gds) שום דעה ביקורתית , מחירי כבלים היי אנד יקרים בלי שום קשר ליבואן זה או אחר - ניתן ליצפות במחירים באינטרנט זו מידע חופשי ולא מוסתרת ע״י אף אחד. ויבואנים (לרוב במוחלט לדעתי) מוכרים את ציוד במחיר חו״ל + מע״מ - נכון זה מייקר אך לא בצורה שיש כאן מקום להגיד דעות ״חריפות״ אם אפשר לומר.
לא מתאים המחיר מהתחלה? אזי אפשר לפנות לימרן ולהגיד לו את כול זה, למה כאן? לא מתאים? לא מסכים? אל תקנו!
ביקורת חייבת להוא ממקום החיובי והשוואתי לדעתי ולא ממקום התרגזות כללית על מחירי היי אנד הגבוהים שgds מעביר בפורום כול פעם.
אין שום בעיה הרכישות ציוד סיני שייתכן כם נותן אחלה vfm - וגם טוב לתת איזה פרסום למוצר שכזה - אך ללא הודעות ״בלוף״ לאחר מכן לטובת ציוד יוקרה של היי אנד.

בודאי שהיתה דעה ביקורתית הנה הציטוט:
(גילוי נאות לא יודע מי זה gds לא יודע אפילו איך קוראים לו)
"כל כבל שמשנה אופי בסיסי של קומפוננטים בצורה בולטת אינו צריך להיות בתפריט, צליל מלא וסגור מידי, רזולוציה נמוכה, רולאוף בגבוהים, האטה במהירות".
זו ביקורת מאוד עניינית, אמרתי שאני אישית לא הייתי משתמש במילה בלוף, אבל אין שום בעיה להכיל אותה בפורום שמחליפים בו דעות, הוא לא אמר אמירה אישית פוגענית על מישהו, לא הוציא דיבה, אם זה מה שהוא חושב על הכבל ביחס למחיר שלו, אז שיגיד, הכל טוב. נקרא, נצליב עם דעות אחרות של חברי פורום, של כתבים וכשיזדמן לשמוע בעצמנו נוכל לגבש דעה עצמאית.
נימק והסביר בצורה עניינית מדוע הוא חושב כך.
שחררו כבר את עמדת הסנגוריה כלפי היבואנים, כל פעם שמובעת בו דעה ביקורתית על ציוד קופצים פה כמה חברים כמו נשוכי נחש (אולי הם בכלל דואגים למחירי היד שניה של הציוד שלהם ?? ופרנסת היבואן היא התירוץ)
ככה או ככה הפורום נועד בשבילנו ועוזר לכולנו לעשות החלטות והוצאות נכונות ומינימום זריקת כסף של הכלל כמו שכתבתי, זה חשוב יותר משמירה על כיס של אדם פרטי זה או אחר, החלפת הדעות הכנה משרתת את העניין הזה באופן מצויין.
י א ל ל ה - מ ו ס י ק ה

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113

נדמה לי שאתה מבלבל בין תרבות דיבור והתנסחות , לבין תפקיד הפורום.
אחד היתרונות החשובים של פורום כמו זה שלנו , הוא לאפשר שיח פתוח על ה כ ו ל , כולל הבעת דעה על מחירים גבוהים מידי, או ציוד שלא עומד בציפיות. גולש/ לקוח לא צריך לחשוש מלהביע את דעתו בפומבי, גם ובמיוחד כשיש לו ביקורת.
בלי ביקורת ובלי דיונים וויכוחים הפורום יהפוך למגזין משעמם, יצטמק ויגווע.

איך מבקרים ואיך מתבטאים זו כבר אופרה אחרת. שם חלק מאיתנו הישראלים, מתקשים מאוד. התרבות הוולגרית, עד כדי אלימה מילולית, של השיח הציבורי שלנו, מחלחלת גם לשיחות שישי וגם לפורומים שעניינם תחביבים, ולא פוליטיקה.

ולכן, עדיף לדעתי להעיר לחברים על תרבות השיח ועל הדרך הראויה להביע ביקורת בפורום, אבל לא לבקש להמנע מהבעת ביקורת. אף אחד לא צריך לצמצם את הביקורת שלו לאזני היבואן בלבד, כי אז אף אחד אחר לא ילמד מנסיונו. כן כדאי ללמוד ולהפנות את תשומת לב החברים איך לנסח את הביקורת הזו בצורה מכובדת ומכבדת. כל מי שגולש בפורומים בחו"ל יכול לראות שזה לגמרי אפשרי, ולטעמי גם הרבה יותר נעים.

genvirt

חבר משקיען
מעורבות
815
נקודות
113
מוסיקה תמיד טוב בשביל זה אנחנו כאן חחחחחח
אך קטע של ״סניגוריה״ - זה לא בדיוק (לפחות לא מהצד שלי) למרות שאולי זה באמת נראה מעט כאיזה הצדקה, אבל הצדקה של מה בדיוק? מגיע מילה טובה ליבואנים לדעתי - לאחרונה מצב השתפר מבחינת התמחור ובכלל - ניסיתה להביא מה שהוא? זה לא עיסוק פשוט למרות שלפעמים נראה ככה (ואני לא מקבל איזה דיבידנד כאן מאף אחד) - אם יש מצב להביא במחיר חו״ל לגמריי - הרווחת (אך גם במקרה כזה אמורים לשלם מיסים נכון? לכן מה הבדל?:)). אך לרוב אין לנו אפשרות ובטח לא לקחת ולהחזיר אם תביא מה שהוא לבד - איך נבצע? בדיוק - באים לאותם אנשי יבוא ולוקחים לניסיון פעם כאן ופעם שם, לא תמיד יוצאה אך יש אפשרות ככה או אחרת, הייתה יכול להסתדר בלי? לא נראה לי אלה אם כן אתה מיליונר וגם אזי יש התעסקות.
יבואני ציוד אודיו די יכולים לחסוך בהוצאותלדעתי ובטח בתפרחת יבוא אם מדברים על ציוד לא רק יקר אלה גם גדול מימד.
אף אחד לא רוצה לשלם יותר (עם זאת התענה כאן) ובטח לא אני, אך באין האלטרנטיבה לחסוך גם את מע״מ - משלמים ומשתדלים לקבל מחיר עוד יוצר הוגן.
אגב ״בלוף״ - לאחד זה ״בלוף״ (כי אולי לא עמד מבחינתו בקריטריאון vfm או אי התאמה לציוד מול ציפייה) ולאחר זה ״פלא״ ו״נס״ שקרה במערכת פתאום - לכן זה אמור להיקרא התאמה אישית וחוויה אישית (לא בהכרח חיובית) אך לא ״בלוף״ לדעתי...
טוב נו:) מוסיקה!!!

genvirt

חבר משקיען
מעורבות
815
נקודות
113
נדמה לי שאתה מבלבל בין תרבות דיבור והתנסחות , לבין תפקיד הפורום.
אחד היתרונות החשובים של פורום כמו זה שלנו , הוא לאפשר שיח פתוח על ה כ ו ל , כולל הבעת דעה על מחירים גבוהים מידי, או ציוד שלא עומד בציפיות. גולש/ לקוח לא צריך לחשוש מלהביע את דעתו בפומבי, גם ובמיוחד כשיש לו ביקורת.
בלי ביקורת ובלי דיונים וויכוחים הפורום יהפוך למגזין משעמם, יצטמק ויגווע.

איך מבקרים ואיך מתבטאים זו כבר אופרה אחרת. שם חלק מאיתנו הישראלים, מתקשים מאוד. התרבות הוולגרית, עד כדי אלימה מילולית, של השיח הציבורי שלנו, מחלחלת גם לשיחות שישי וגם לפורומים שעניינם תחביבים, ולא פוליטיקה.

ולכן, עדיף לדעתי להעיר לחברים על תרבות השיח ועל הדרך הראויה להביע ביקורת בפורום, אבל לא לבקש להמנע מהבעת ביקורת. אף אחד לא צריך לצמצם את הביקורת שלו לאזני היבואן בלבד, כי אז אף אחד אחר לא ילמד מנסיונו. כן כדאי ללמוד ולהפנות את תשומת לב החברים איך לנסח את הביקורת הזו בצורה מכובדת ומכבדת. כל מי שגולש בפורומים בחו"ל יכול לראות שזה לגמרי אפשרי, ולטעמי גם הרבה יותר נעים.
אני מסכים - חייבים להביא ביקורת אם יש או יותר נכון חוות דעת אישית שמבוססת על ניסיון האישי וציוד האישי - זה מעולה ותורם רבות.

yeuda27

חבר משקיען
מעורבות
361
נקודות
63
מה הקשר להתחשבות ביבואנים. אני וברוך בכלל לא חברים טובים וקרובים ועדיין מפריע לי עם זה שמגיע בנאדם וקורה למוצר בלוף. איפה ההוכחות?? אם הוא פתח את הכבל ואין בפנים כלום אז אני מעוניין לראות תמונות. אם כבר לכלכת אז לפחות תביא הוכחות. כבר היו דיונים כאלה בעבר בפורום. הפוסט הכי ארוך בתולדות הפורום לדעתי היה על נושא דומה. זה מזכיר לי שלפני יותר מ-10 שנים אחד האודיופילים פתח כבל של חבר'ה מסויימת ודיווח שיש שם כמות חומר שניתן לייצר ממנו חנוכיה.במקרה הזה יצא שהכבל הוא לא בלוף אלא הצדיק את המחיר היקר לאותה תקופה.

נערך לאחרונה ב:

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
יותר בלוף להגיד על הכבלים של פיוריסט שהם בלוף. מכיר את הכבלים שלהם, כבלים מעולים לטעמי. וכמו כל כבל, מעולה ככל שיהיה, על מערכות מסוימות ישמע פחות טוב ועל אחרות ישמע אלוהי.

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,678
נקודות
113
לא מבין למה בכלל להשתמש במילה "בלוף"...
המערכת של זה שטען כך, היא כלי Reference?

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
יותר בלוף להגיד על הכבלים של פיוריסט שהם בלוף. מכיר את הכבלים שלהם, כבלים מעולים לטעמי. וכמו כל כבל, מעולה ככל שיהיה, על מערכות מסוימות ישמע פחות טוב ועל אחרות ישמע אלוהי.
נמר, בלבלת אותי....
האם אתה אומר שלכל סיר יש מכסה?
אז מהו בעצם כבל לא מעולה?
אם כל הכבלים נשמעים שונה על מערכת ספציפית, האם יש דבר כזה כבל לא טוב?

genvirt

חבר משקיען
מעורבות
815
נקודות
113
בְּלוֹף [מש]

שֶקֶר, בּדָיה, העמדת פָּנים, הטעיה, הגזמה, כּזב, אמירה או סיפור לא מתוחכמים שיש בהם משום הולכת שולל; הִתפארוּת שווא; הפחדת שווא (עממי): דבריו של האיש התבררו כִּבלוף

עצם קיום כבל ואפשרות אחיזה בו - כבר ״מפר״ מילה בלוף.... חחחח

genvirt

חבר משקיען
מעורבות
815
נקודות
113
נמר, בלבלת אותי....
האם אתה אומר שלכל סיר יש מכסה?
אז מהו בעצם כבל לא מעולה?
אם כל הכבלים נשמעים שונה על מערכת ספציפית, האם יש דבר כזה כבל לא טוב?

אין כבל לא טוב (וכול דבר בכלל) - יש לא מתאים (מכול מיני סיבות)……
הבעייה היא שלמצוא מה שהוא מתאים - לוקח זמן בד״כ וגם כסף....:)

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור