לדעתי אתם קצת מגזימים, זה לא שפורמטים חדשים יוצאים כל שבוע והישנים לא טובים או לא ניתנים להאזנה. דאק שנשמע טוב היום יוכל לשמש באופן אינטנסיבי 10 שנים לאדם שאינו נגוע בשדרגת.
לדעתי אתם קצת מגזימים, זה לא שפורמטים חדשים יוצאים כל שבוע והישנים לא טובים או לא ניתנים להאזנה. דאק שנשמע טוב היום יוכל לשמש באופן אינטנסיבי 10 שנים לאדם שאינו נגוע בשדרגת.
כבר לא שמתי לב...לא מדובר ב-DAC, או שעברתם לממירים?
אצלי כרום קאסט אודיו ואז לדאק, לא השוותי אבל לא בטוח שיש הבדל מיקרים.
בכל מקרה אוהב את הגישה של סטרימינג נפרד ואז שינוי הפורמטים לא ידרוש קניית דאק ושינוי אופי הצליל.
ואיפה מאוחסנת המוזיקה שלך?לי יש מחשב עם קירור פסיבי, ספק לינארי, מעבד חסכוני בחשמל ו- roon core עם קרוב לאפס תוכנות מיותרות.
כשהשוויתי אותו מול סטרימר totaldac על שני ממירים שונים, הסטרימר עשה עליו פיפי בקשת ככה גדולה:
NAS בחדר אחר. או טידל.ואיפה מאוחסנת המוזיקה שלך?
אני יתן דוגמה מתחום אחר אופניי הרים.צחי, אתה מפספס בגדול, עבור יצרנים FPGA או כל פלטפורמה פתוחה אחרת שתבוא הם בגדר חלום רטוב - אין שינויים למעט כתיבת תוכנה, מלאי קבוע של רכיבים שאינו משתנה (תחשוב כמה כאב ראש זה חוסך בתמיכה בלבד), שלא לדבר על זה שמלבד אריזה חדשה אחד לכמה שנים הם לא באמת צריכים לעשות פיתוח אמיתי של רכיבים ועדיין יכולים לשפר את התוצאה.
אני יתן דוגמה מתחום אחר אופניי הרים.
לפני מס שנים התחום הרגיש תקועה לא היה מה לשפר אז היצרנים המציאו אופנים עם גלגל 27.5 במקום 26
בםם רעידת אדמה ! החברות הפסיקו ליצר 26 ועברו כולם לגלגל החדש לרוכבים לא נשארה בררה אלה להחליף .
לאחר מס שנים כבר לא היו צמיגים וחלקים לגלגל הישן.
אף חברה חפצת חיים לא תייצר מוצר שלא צריך להחליף ואפשר רק לשדרג.
החברות היחידות שפועלות כך אילו חברות שכל רכיב עולה כמו רכב חדש
ומה הם עושים בשנים האחרונות מוציאים דגמים חדשים או מוציאים עידכון למוצר הקיים ?אתה מדבר על חברות גדולות יחסית לחברות האודיו.
התבססות על רכיב אחד אינה אומרת שאינך יכול לבסס עליו ליין מוצרים, תראה כמה ממירים יש ל chord או PS Audio , כולם מבוססים על אותו מעבד בגרסה זו או אחרת, הם הבינו שעבורם זה הרבה יותר כלכלי ונכון.
ומה הם עושים בשנים האחרונות מוציאים דגמים חדשים או מוציאים עידכון למוצר הקיים ?
לא מסכים איתך .גם אם מוציעים דגמים חדשים/מרחיבים קו מוצרים ההתבססות היא על אותו רכיב מרכזי - מכאן החסכון לייצרן.
תחשוב על קבוצת פולווגן, סקודה,אודי, סיאט ואלוהים יודע מה עוד.
המכוניות בכל סגמנט מבוססות על שלד אחד - A4 ופולסווגן פאסאט חולקות את אותה שילדה.
סיאט איביזה, אואדי A3 ופלסווגן פולו, שוב - שילדה אחת
זה חוסך זמן פיתוח, החזקת חלפים ועוד תקורות הקשורות במלאי ואחזקה.
צחי, תוכנה זה גם לא חייבת להיות חלק היקר , למשל תוכנה של Euphony עולה 300$ אם לא טועה וזאת תוכנה שיצאה לשמוע לי תופעה יותר טובה מזה מבחינת איכות הצליל (לאוזניי כמובן) , אך אם תתחיל להוסיף ssd ומחשב אם חלקים אודיאופיליים , ספק תראה לאין תגיעלא מסכים איתך .
ציפ הdac סביבו בנוי המכשיר עולה גרושים הפיטוח של התוכנה הוא הצד היקר.
ציפים לא ברי תיכנות של סברה או akm עולים גרושים.
הפיטוח של התוכנה הוא הצד היקר.
צחי, תוכנה זה גם לא חייבת להיות חלק היקר , למשל תוכנה של Euphony עולה 300$ אם לא טועה וזאת תוכנה שטרם יצאה לשמוע
לא מסכים איתך .
ציפ הdac סביבו בנוי המכשיר עולה גרושים הפיטוח של התוכנה הוא הצד היקר.
ציפים לא ברי תיכנות של סברה או akm עולים גרושים.