AK1
חבר משקיען
- מעורבות
- 2,930
- נקודות
- 113
למה אתה מתכוון "הגירסה של פיליפס"? ה-label בשם Philips הקליטו כמה וכמה גירסאות של הרקוויאם, ולא זכור לי כרגע מנצח בשם זה (או בשם Phillips) שהקליט אותו.מה דעתך והאם אתה מכיר, את הגירסה של פיליפס ושל הבריטי נוויל מרינר, שעיבד את המוזיקה לסרט הידוע "אמדאוס"?
מארינר טוב מאוד, ויש באמתחתו אוסף הישגים מוזיקליים ארוך ומכובד, הרבה מעבר לבחירת וביצוע כמה קטעים ב"אמדיאוס" (אני לא חושב שהוא עיבד הרבה שם).
בעצם מארינר קרוב ככל הניתן להיות "חותמת איכות": אני לא חושב שיש הרבה דברים שלו שהם פחות מטובים, אם כי יש בהחלט הרבה מאוד שיגרתיים, אולי הרוב, אבל כמעט תמיד זה "שיגרתי טוב", ויש לו לא מעט דברים ממש בטופ.
מארינר הוא אחד מאלה שהקליטו הכי הרבה, בעיקר מוזיקה מהתקופה הקלאסית ואחורנית, ויחסית מעט מהרומנטית והלאה. מבחינה ספציפית זו, הוא מזכיר לי את קאראיאן, רק שאצלו מרכז הכובד של הפעילות היה מהתקופה הקלאסית והלאה. יש לציין שביצירות שגם מארינר וגם קאראיאן הקליטו, לא תמיד קאראיאן עדיף(!), לפחות לטעמי.
לא הבנתי למה אתה מתכוון ב"הייתה חי ורוכש את זו", אבל כן, את הגירסה של קורנציס אני הכי אוהב, by far, וכאמור, היא יצאה בשתי עטיפות שונות. יש גם גירסת ויניל, עם עטיפה שונה, שהיא זו שצירפת. ראה את עטיפות הדיסקים למעלה.מכל הגרסאות הייתה חי ורוכש את זו?
נערך לאחרונה ב: