מסתבר שקיימים גם מהנדסי אלקטרוניקה שעבדו 32 שנה בפיתוח וכו' שייש להם סמטוחה כל כך גדולה בראש ו/או במה שהם כותבים, כך שאפילו חסרי השכלה פורמאלית יכולים להבחין בה.
אני לא יודע איזה סוג אתר זה ה-Gizmodo, לא נראה לי מדעי או אקדמי במיוחד, והמאמר שהבאת הוא פופוליסטי, אבל אפילו הוא אומר שעיוות זה כל שוני מהמקור
Although distortion can be defined as
any alteration in the waveform of an audio signal, the kind of distortion we're
usually talking about in audio is
harmonic distortion, which you see cited in amplifier specs as THD, or total harmonic distortion
אוי ואבוי. כנראה שלא מספיק שיתרגמו לך, יש לך בעייה עקרונית בהבנת בנקרא -- אתה אפילו לא מבין את השימוש במילה
This בהקשר עליו מדברים! בהקשר הזה, this הוא ה-clipping, לא ה-distortion!!
הנה ההקשר המלא
You can see an extreme example of clipping in the oscilloscope chart (Figure 1) shown here. It shows a sine wave at top and a heavily clipped version of the same wave at bottom. The peak of the audio wave is clipped off at the point where the amplifier's power hits its maximum output. Thus the original sine wave becomes something closer to a square wave. This creates extra harmonics at multiples to the original tone
הטעות הזו מצטרפת לטעות הקודמת ומראה שבעצם הבעייה שלך היא בעייה של אי הבנת מבנים
בשפה, עברית או אנגלית, וזה בעצם לא עניין של אלקטרוניקה.
כאן אתה לא יודע לשייך נכון את המילה this, ובהקשר שלנו, אתה לא קולט שמשהו מופשט כמו "עצם קיום הבדל" או תוצאה של חישוב (THD הוא שורש סכום הריבועים של...) אינו יכול לעשות/ליצור משהו כמו הרמוניות, וממשיך
להתעקש על שימוש בצירוף מילים מופרך.
ואשר לדיבורים על מה אנשים שומעים ומה לא:
- כבר הסכמתי -- ואפשר לראות בזה הכרה/"הודאה" פורמאלית בטעות -- שאנשים שומעים עיוותים קטנים מ-1% בצליל סינוס טהור.
- כיוון שמה שאנחנו מאזינים לו אינם סינוסים טהורים, הרלוואנטיות של זה היא די אפסית
- מה שכן רלוואנטי כאן הוא מה סף הרגישות לעיוותים בשמיעת מוסיקה, וכאן ראינו רק מספרים גדולים מ-1%, לפעמים ממש בהרבה, אפילו 100%
- אם אתה רוצה להביא משהו רלוואנטי, אנא חפש רק מאמרים שמתייחסים לעיוותים במוסיקה, לא בסינוסים
- אני לא מתייחס ברצינות למה שאנשים סתם כותבים באיזשהו אתר -- יכול להיות שסתם מישהו כמוך וכמוני כתב מה שייש לו בראש, באותה אמינות. אנא הבא משהו שמתאר תוצאות של ניסויים עם מאזינים למוסיקה.
עמיר