מדוע מוצרי HIGH END AUDIO נמדדים מאד גרוע?

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
שוב דיון ישן... כשעלה פה באחת הפעמים, ומאחר ואני כן שומע הבדלים בין אינטרקןנקטים, שאלתי את בן דודי שהוא ד״ר לפיזיקה.
תשובתו הייתה שאם מישהו טוען שכבלים שעשויים מחומרים שונים נשמעים אותו הדבר, זו טענה שבעיניו סותרת את חוקי הפיזיקה.

אריה

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113
אני מחכה שמישהו יעלה תמונה של צב"ד שמראה את ההבדל בין סוגי עץ שמשמשים לבניית כינורות, לא שיראה את ההבדל בתוצאה אלא איך נמדד כפיס עץ מסוים מול אחר על הסקופ.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,264
נקודות
113
דבר אחרון שרציתי לעלות ולשמוע את דעתכם, היא לגבי הבדלים בלתי מדידים בין כבלי איטרקונקט. בסרטון הבא תראו נסיון להוכיח מדעית שבין שני כבלים, אחד זול ופשוט, ואחר כבר הי אנד באלפי דולרים, אין הבדלים חשמליים ברי מדידה. זה נעשה עי ה NULL TEST. זה אומר המקור מפוצל לשני כבלים, פשוט ויוקרתי, והמכשיר מחסר את אחד מהשני תוך כיול ה GAIN על לקבלת אפס מוחלט. אז התענה היא שאם ההפרש מתאפס, אין הבדלים בין הכבלים, פרט להפרשי הנחתה מינוריים ביותר.

מנכל חברת PS AUDIO שגם מוכרת כבלים, לא אהב את הבדיקה, ומיד לאחר הבדיקה תראו את התגובה וההסבר שלו. הוא אומר, שיש הבדלים בשמע למרות שאין הבדלים חשמליים, שכן יש פרמטרים משפיעים באודיו שאינם חשמלים:

הסרטון מתחיל מהבדיקה, ואז התגובה של פול. צפו עד הסוף.

עכשיו, עם כל הכבוד לפול, בכל זאת אדם רציני ומנכל חברה גדולה. קשה לי להאמין שהוא באמת מאמין למה שהוא אומר. לדעתי, הוא נקלע למצב לא נעים, שמסכן ליין שלם של מוצרים של החברה שלו, ולכן היה חייב לאתר ולחרטט תשובה, בתקווה שנאמני החברה שלו יקבלו אותה כתורה משמיים.

האם באמת יש כאן חברים שבאמת חושבים שיש פרמטרים בלתי מדידים חשמלית בין שני כבלים, שעושים את ההבדל בשמע, למרות שלא קיים הבדל חשמלי?

אם כן, מהם הפרמטרים הללו? האם פרמטרים פארה-חשמליים שקיימים רק בממד אחד נסתר מאיתנו? האם זה כבר חוצה לעולם המיסטי? באמת מבלי לזלזל, אין אודיפיל שמאמין בהבדלים הללו, מקבל תוצאות בדיקה מאד פשוטה שאין הבדל חשמלי, ועדיין לא מאבד מהאמונה הזאת? אף אחד כאן אף פעם לא התיל ספק באוזניים שלו?

לילה טוב.

הבעיה שלך שאתה משתמש במונח ״אמונה״. אין כאן אמונה אם כי הבדל שמיע. איך שמיע? עם האוזניים. שהרי לטענתו, כל אחד יכול להקים חברת אודיו שתתחרה בטובים שבטובים, מבלי להתאמץ כלל. פשוט לוקחים מהנדס חשמל, מבקשים ממנו שהמגבר יגיע לפרמטרים המדידים הללו, ולא צריך אפילו להקשיב לו, פשוט למכור אותו מהמדף ולשיטתו הוא ישמע 100% כמו ההוא. בתיאוריה זה אחלה, במציאות? לא מחזיק מים. הפערים בין מגברים הם היסטרים.

אבל המודגש הוא החשוב. ואני שואל שאלה מנגד.
האם יש כאן חברים שבאמת חושבים שניתן למדוד את הכל?

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113
אמונה. בדיוק, זה לא יעזור כמו שלא תשכנע אדם דתי בתוצאה של ניסוי אמפירי כלשהו שנוגד את אמונתו, אבל גם האדם הדתי יגיד את זה לך כמו ש EB יגיד לך שאתה מאמין במשהו שלא קיים ואי אפשר להוכיח את קיומו, בוא נשאיר את הסטטוס קוו כי אף אחד לא ישכנע את הצד שכנגד.

"שאלתי את עצמי פעם למה אני מוצא קבלים בעלי אותו הערך ובאותה הפונקציה של יצרנים שונים במכשירים זהים של יצרנים שונים, ב PS, בצימוד של סיגנל, ב DC בלוקינג, והחלטתי להיכנס למפרטים של היצרנים ומבחינה זו זה היה ממש קופי פייסט ושאלתי את עצמי האם הבחירה היא כלכלית גרידא.
בניתי קיט מגבר אוזניות ובדקתי למשל אלנה סראפיין מול רוביקון בלק גייט מול נישיקון מיוס. כולם עם נתונים זהים אך נתנו צליל שונה (היה ברייק אין וכו'), אז מאמיני המדידות יגידו שאני הוזה והייתי מבקש מהם לומר זאת גם למתכנני המכשירים שהם מכנים אותם כסילים הרי אין הבדל במדידות."

נערך לאחרונה ב:

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
הבעיה שלך שאתה משתמש במונח ״אמונה״. אין כאן אמונה אם כי הבדל שמיע. איך שמיע? עם האוזניים. שהרי לטענתו, כל אחד יכול להקים חברת אודיו שתתחרה בטובים שבטובים, מבלי להתאמץ כלל. פשוט לוקחים מהנדס חשמל, מבקשים ממנו שהמגבר יגיע לפרמטרים המדידים הללו, ולא צריך אפילו להקשיב לו, פשוט למכור אותו מהמדף ולשיטתו הוא ישמע 100% כמו ההוא. בתיאוריה זה אחלה, במציאות? לא מחזיק מים. הפערים בין מגברים הם היסטרים.

אבל המודגש הוא החשוב. ואני שואל שאלה מנגד.
האם יש כאן חברים שבאמת חושבים שניתן למדוד את הכל?
לדעתי כבר דיברנו בעבר על המושג ״פסיכו אקוסטיקה״. בסופו של יום גם המוח כפוף לחוקי הפיזיקה. השמיעה יוצרת תהליך של תנועת חלקיקים באזור שבו המוח מתרגם את המידע לתודעה שלנו. המדע לא יודע להסביר איך הפסיכו אקוסטיקה עובדת ולכן כל אימת שאתה מתייחס למדידות בלי להכיר את הפעילות הפסיכית הזאת, לא תדע אם אתה מודד הכל או מפספס מדידות.
לפני כמה שנים התווכחנו פה על נושא כיווניות האינטרקונקטים שאני והרבה אחרים מבחינים בה. גם אז היו פה מהנדסים שלגלגו על התופעה מפני שהכיווניות מבחינת תורת החשמל לא יכולה להשפיע על כבל שעובר בו מתח חילופין.
המהנדסים של Naim, שהידע שלהם אני מניח לא נופל מהידע של מהנדסים שכותבים בפורום, טענו שהם ניסו לחקור את התופעה אך ללא הצלחה. הם אמרו שהם משערים שבזמן ציפוי הכבלים בחומר המבודד, תהליך כיווני שכרוך בחום גבוה, יתכן שקורה לכבל משהו שהופך אותו לכיווני. ברור שהחברות המסחריות האלה לא תשקענה הון במחקר מיותר מבחינתן כי זו לא המטרה שלהן.
כששוחחתי עם פרופסור קציר לאחר הרצאתו על הקשר בין מוסיקה למוח, שאלתי אותו אם נראה לו הגיוני שיצרן יטען להשפעה על צליל מבלי שיוכל להסביר למה - ענה לי שבהחלט כן.
נראה לי שככל שרמת ההשכלה של מי שמדברים איתו עולה, אז כמו בהרבה תחומים, מתברר שיש תופעות שאין להן הסבר. זה לא מפתיע ואנחנו חיים עם זה.

אריה

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
אני מחכה שמישהו יעלה תמונה של צב"ד שמראה את ההבדל בין סוגי עץ שמשמשים לבניית כינורות, לא שיראה את ההבדל בתוצאה אלא איך נמדד כפיס עץ מסוים מול אחר על הסקופ.
מסיה gds- אני בעבודה וכמובן שאני צריך גם "לתת עבודה"..... באיזשהו שלב אני מתכוון לפתוח שרשור רציני בדיוק על הנושא המדובר עם גרפים, הסברים ופירוטכניקה.

אגב, הבקשה שלך היא כמעט בדיוק פרוייקט הסיום שלי בטכניון לפני כ 35 שנה......ספקטרום אנלייזר תלת מיימד שיודע לזהות מבטא......יענו לזהות "מרוקאי עצ'בני" או "סתם איזה אשכנזי לפלף".

שניהם יגידו את המילה לדוגמא "תחמג'לו" ותוכל בקלי קלות לזהות את המרוקאי מהחבורה מהמדידה!!!!! (*)

הפרוייקט שלי בזמנו היה די חדשני ובדיוק על פי עקרון זה פועל גם ה- שאזם בימנו - בימים אלו אני מנהל נגדם תביעה משפטית על גניבת הפטנט.....סתם....הפטנט (אם בכלל) לצערי פג תוקפו.;)

----------------------------------------------------------
(*) אגב, אשתי היקרה היא מרוקאית (עצבנית במיוחד) וזיהיתי אותה לפי האלגוריתם.

תמונת של אות שנותח בספקטרום אנלייזר תלת מיימד - 3 צירים X תדר ; Y עוצמה ; Z זמן

3D Spectrum Analyzer.JPG

תמונות מצורפות

• 3D Spectrum Analyzer.JPG
    3D Spectrum Analyzer.JPG
    KB 64.9 · צפיות: 195
נערך לאחרונה ב:

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113
מסיה gds- אני בעבודה וכמובן שאני צריך גם "לתת עבודה"..... אני מתכוון לפתוח שרשור רציני בדיוק על הנושא המדובר עם גרפים, הסברים ופירוטכניקה.

אגב, הבקשה שלך היא כמעט בדיוק פרוייקט הסיום שלי בטכניון לפני כ 35 שנה......ספקטרום אנלייזר תלת מיימד שיודע לזהות מבטא......יענו לזהות "מרוקאי עצ'בני" או "סתם איזה אשכנזי לפלף".

שניהם יגידו את המילה לדוגמא "תחמג'לו" ותוכל בקלי קלות לזהות את המרוקאי מהחבורה מהמדידה!!!!! (*)

הפרוייקט שלי היה די פורץ דרך בזמנו והוא בעצם בדיוק העקרון שעלפיו פועל שאזם בימנו אנו- בימים אלו אני מנהל נגדם תביעה משפטית על גניבת פטנט.....סתם....הפטנט לצערי פג תוקפו.;)

----------------------------------------------------------
(*) אגב, אשתי היקרה היא מרוקאית (עצבנית במיוחד) וזיהיתי אותה לפי האלגוריתם.

אמרת שאתה אוטוטו בפנסיה אז תתחיל לתרגל ביזבוז זמן ללא תכלית רק כדי להעביר את היום.

אין קשר בין תוכנה כמו שאזאם וכזו שמזהה אינטונציות קוליות של דיבור שנמצאת כבר בתוכנות זיהוי מתקשר שיש בבנקים למשל לבין מכשיר שיוכל למדוד הרכב של פיסת עץ אם כבר שנבדק ע"י ספקטרוגרף, כרומטוגרף או משהו דומה שיוכל להגיד בדיוק אם הוא ישמע טוב כאשר יעשו ממנה כינור, תמציא את זה ותקבל איזה פרס, רד מהנוסטלגיה, היא לא משרתת אותך טוב כמו פעם ;)

נערך לאחרונה ב:

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
gds,

התגובה שלך חצופה ומגעילה ולא תואמת את רוח הדיון שהיה תרבותי ושפוי עד עכשיו.

אתה עושה סלט..... אתה רוצה למדוד את ההרכב הספקטרוגרפי של העץ וממנו להסיק איך הוא ישמע ? איך זה בכלל קשור לדיון שלנו?

אני "איש אודיו" לא פיזיקאי/כימאי/ספקטרוגרפי של חומרים:מבולבל:

נערך לאחרונה ב:

RoyZx6r

חבר משקיען
מעורבות
412
נקודות
63
אם כבר מדידות...

יש הבדל בסטריאו נטו בין רסיבר למגבר בשנה-שנתיים האחרונות?

מהנדסי אימוטיבה טענו בזמנו, שבתעשיה לא הצליחו לעקוף את הdsp ברסיבר, במצב סטריאו ולכן הוא נשמע נחות ממגבר.
הרסיבר האחרון שהיה ברשותי, היה בשנת 2002.

מישהו ניסה ובדק את העניין בזמן האחרון?

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,264
נקודות
113
אם כבר מדידות...

מהנדסי אימוטיבה טענו בזמנו, שבתעשיה לא הצליחו לעקוף את הdsp ברסיבר, במצב סטריאו ולכן הוא נשמע נחות ממגבר.

כן. עדיין לא מצליחים כנראה. מגבר יעודי לסטריאו תמיד יהיה טוב יותר מרסיבר קולנוע ביתי (להוציא פרוססורים מהסיפור).

EB1000

מושעה
מעורבות
55
נקודות
28
אם כבר מדידות...

מבחינת מדידות, אין הבדלים משמעותיים בין ביצועי ניגון מוסיקה מרסיבר קולנוע ביתי לבין ביצועים מרסיבר סטריאו יעודי, לפחות על סמך הרבה בדיקות של אתר ASR.

https://www.audiosciencereview.com/...asurement-comparison-charts.8246/#post-207205

תסתכל בקירו היכן פיוניר LX-504 שהוא רסיבר בינוני או מרנץ AV8805 שהוא רסיבר מדגם מתקדם, מדורגים ביחס להמון רסיברים, DACים, קדם מגברים וסטרימרים יעודיים לאודיו שעולים אלפי ועשרות אלפי דולרים. ז"א שמבחינת מדידות, אין ממש הבדלים מובהקים בין DAC מובנה ברסיבר קולנוע, לבין DAC יעודי. מדוע יש הבדלי סאונד, זה קשה להגיד. אגב כאן גם אני כסקפטי, מתקשה להבין מדוע ה NAD C658 שרכשתי נשמע יותר טוב במוסיקה מאשר הדנון X6400H שלי. אגב ההבדל לא גדול, ומורגש רק אם עוברים מהר בין המקורות.

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113
gds,

התגובה שלך חצופה ומגעילה ולא תואמת את רוח הדיון שהיה תרבותי ושפוי עד עכשיו.

אתה עושה סלט..... אתה רוצה למדוד את ההרכב הספקטרוגרפי של העץ וממנו להסיק איך הוא ישמע ? איך זה בכלל קשור לדיון שלנו?

אני "איש אודיו" לא פיזיקאי/כימאי/ספקטרוגרפי של חומרים:מבולבל:

זה קשור כי כאלה שמתייחסים למדידות חשמליות בלבד כהסבר לצליל מציוד אודיו וכבילה כאילו המדידות הן אלוהים חיים ואין סיכוי שיש הסבר אחר מצריכים שיראו להם גם גישות אחרות רחמנא ליצלן מחשבות כפירה.
בונה כינורות מקיש באצבעו על פיסות עץ עד שיבחר את המתאימה לו, ובאיזה ציוד מדידה הוא משתמש פרט לאוזניו וחוש המישוש? לא הכל בתחום האודיו והאלקטרוניקה ברור ומוחלט כפי שאתה וידידך צועקים באצבע מורה לפני הכופרים שחושבים שיש עוד רבדים שכרגע עדיין קשה למדודם אך משפיעים על התוצאה, יש עד היום תנועה של אנשים שמאמינים שהעולם שטוח, ולגבי מה שאתה חושב עלי: frankly my dear I don't give a damn.

תסתכל מה כותב היצרן אלנה על הקבל, תשווה את ה specs ליצרן אחר, תראה שאין הבדל אך אם אתה טכנאי אודיו אייקוני כפי שאתה טורח לעדכן אותנו מדי פעם, תשווה בעצמך אותו מול זהה של יצרן אחר ותגיד לי אם אתה שומע הבדל.

http://www.elna-america.com/products/pdf_files/AL/ROA.pdf

נערך לאחרונה ב:

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
זה קשור כי כאלה שמתייחסים למדידות חשמליות בלבד כהסבר לצליל מציוד אודיו וכבילה כאילו המדידות הן אלוהים חיים ואין סיכוי שיש הסבר אחר מצריכים שיראו להם גם גישות אחרות רחמנא ליצלן מחשבות כפירה.

צודק בהחלט, מדידות (באלקטרוניקה !!!) זה לא הכל, יש גם את "רוח הקודש" .

כמובן שמדידות ברמקולים, אקוסטיקה .......ועץ לכינורות .......הם נושא אחר לגמרי, ומחוץ לתחום הדיון הנוכחי, ובהם הקשר בין המדידות לנשמע בפועל הוא לא מספק/מושלם.

נערך לאחרונה ב:

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,609
נקודות
113
מצדד את נמר.
אמנם יש בהחלט "מינוף" בתפיסת ה-רסיברים המשולבים כמוצר בסיסי בנוף הבית, כ-device בלתי נפרד מההתנהלות בבית, הן כממשק המשתמש, יכולות מיתוג (קריטי), וכלי ווריסטרלי ביותר שאמור ונותן פתרון לכל יד ולכל מטרה.
יחד עם זאת, אך שלא נסתכל על מכשיר ALL IN ONE (לא משנה איזה) בכל הקשור לשמע (שעסקינן), כמכשיר built in של קדם אנאלוגי, הגברה, DSP מורכב מאוד, pre-out, מערכת כיול (מיינסטרים), היא לצערי עדיין פשרה בתחום ה-שמע בין אם זה דו ערוצי ורב ערוצי.

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113
מבחינת מדידות, אין הבדלים משמעותיים בין ביצועי ניגון מוסיקה מרסיבר קולנוע ביתי לבין ביצועים מרסיבר סטריאו יעודי, לפחות על סמך הרבה בדיקות של אתר ASR.
/
תסתכל בקירו היכן פיוניר LX-504 שהוא רסיבר בינוני או מרנץ AV8805 שהוא רסיבר מדגם מתקדם, מדורגים ביחס להמון רסיברים, DACים, קדם מגברים וסטרימרים יעודיים לאודיו שעולים אלפי ועשרות אלפי דולרים. ז"א שמבחינת מדידות, אין ממש הבדלים מובהקים בין DAC מובנה ברסיבר קולנוע, לבין DAC יעודי. מדוע יש הבדלי סאונד, זה קשה להגיד. אגב כאן גם אני כסקפטי, מתקשה להבין מדוע ה NAD C658 שרכשתי נשמע יותר טוב במוסיקה מאשר הדנון X6400H שלי. אגב ההבדל לא גדול, ומורגש רק אם עוברים מהר בין המקורות.

וואו, וואו, הקשיבו הקשיבו: סדק בחומה !
אני מעריך שההבדלים באים מהאנלוג סטייג' וה PS שיש ב DAC יעודי לעומת אלו שברסיבר.

נערך לאחרונה ב:

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113
צודק בהחלט, מדידות (באלקטרוניקה !!!) זה לא הכל, יש גם את "רוח הקודש" .

כמובן שמדידות ברמקולים, אקוסטיקה .......ועץ לכינורות .......הם נושא אחר לגמרי, ומחוץ לתחום הדיון הנוכחי, ובהם הקשר בין המדידות לנשמע בפועל הוא לא מספק/מושלם.

אז מה הבעיה לחשוב שזה גם כך באלקטרוניקה, האם קטגורית לא או כמו שעורכי דין בארה"ב אוהבים לומר: but is it possible...?

QUOTE="roberts, post: 395851, member: 1775"]gds],

התגובה שלך חצופה ומגעילה ולא תואמת את רוח הדיון שהיה תרבותי ושפוי עד עכשיו.:מבולבל:[/QUOTE]

לא התכוונתי כלל לעלוב בך, דווקא חשבתי שאתה תבין הומור שחור (פנסיה) ומשחקי מילים (נוסטלגיה לא משרתת כמו פעם).

נערך לאחרונה ב:

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
אם לא התכוונת לפגוע אז הכל נסלח ונשכח (ורד)

גלוי נאות: האתר כאן הוא "חוויתי באופיו", ואין ביכולתי לשנות זאת (אולי ברצוני לשנות זאת אבל אני מודע שהסכויים קלושים עד אפסיים) ובכל זאת אני כאן כי כיף לי כאן ,מאוד, ולדעתי אני גם עושה "כיף מסויים לחברים כאן " ....יתכן שממש בקטנה.

ולשאלתך, בתחום האודיו המקצועי, שעסקתי בו בעבר הרבה שנים, והוא אובייקטיבי לחלוטין ומבוסס מדידות, לא מכירים את כל ה"עניינים" של תחום האודיו החוויתי.......אחד מהצדדים בטוח טועה.

נערך לאחרונה ב:

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
אם לא התכוונת לפגוע אז הכל נסלח ונשכח (ורד)

גלוי נאות: האתר כאן הוא "חוויתי באופיו", ואין ביכולתי לשנות זאת (אולי ברצוני לשנות זאת אבל אני מודע שהסכויים קלושים עד אפסיים) ובכל זאת אני כאן כי כיף לי כאן ,מאוד, ולדעתי אני גם עושה "כיף מסויים לחברים כאן " ....ממש בקטנה.

ולשאלתך, בתחום האודיו המקצועי, שעסקתי בו בעבר הרבה שנים, והוא אובייקטיבי לחלוטין ומבוסס מדידות, לא מכירים את כל ה"עניינים" של תחום האודיו החוויתי.......אחד מהצדדים בטוח טועה.
אם אני מבין נכון, רוברט, אתה עבדת בתחנת רדיו.
הצד החוויתי לא בתחנה אלא אצל אלה שמאזינים לשידורי התחנה עם הטיונרים
שלהם.

אריה

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
אכן שרתתי ועשיתי מילואים כ-30 שנה בגל"צ .....אני לא מבין, הבהר נא שוב, אתה טוען שרק בבית המאזין קיימת חווית ההאזנה ותחנת האם לא קשורה לזה ?

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,264
נקודות
113

https://www.audiosciencereview.com/...asurement-comparison-charts.8246/#post-207205

וזו ההוכחה שמדידות טובות לעיניים. אבל לאוזניים? זה כבר סיפור אחר. אני חושב שאמרת את מה שניסינו להגיד לך כבר 10 עמודים. זה אמור לסגור לך את הפינה הנוגעת למדידות.

עכשיו אפשר להמשיך לדבר על אודיו.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור