מדוע מוצרי HIGH END AUDIO נמדדים מאד גרוע?

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,434
נקודות
113
בפורום הכחול קיבלת ממני פעם תשובה בנושא - מתוודה בעלים של חברת יוקרה שיש הבדל בין מדידות לאוזן, האוזן יודעת מיד אם משהו לא מוצא חן בעניה והמדידה יכולה להיראות תקינה, כלומר בסוף היום האוזן היא אינסטרומנט רגיש יותר מכל כלי מדידה למה נשמע טוב או לא טוב. תבין, אתה אדם ולא כלי של גרפים ועם כל הכבוד למדע לא הכל הוא יודע או מבין גם ב 2020. מכונית פורמולה 1 עוברת מיליון כוונונים וטלמטריה אין סופית, בסוף מי שקובע את הכיול הסופי זה הישבן של הנהג האוחז בהגה.

אבל לא כל זוג אוזניים אלא מישהו מיומן. באתר של Harman פעם הורדתי קורס איך הם מלמדים קבוצת האזנה כזאת

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,264
נקודות
113
אענה גם אני, לפני 25 שנה, כשהבאתי את כל המערכת שלי מחו"ל, הרמקולים כמובן שמעתי אותם , חובה לדעתי !!!,

למה רמקולים חובה לשמוע (בלי קשר למדידות) ומגבר לא חובה לשמוע?

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
אז אתה סותר את עצמך.
מה ההבדל בין רמקולים עם דגש בגבוהים לבין מגבר שנמדד לא משהו עם דגש בגבוהים?
אין "מגבר שפוי" שימדד עם הדגשה בגבוהים, למה שיבנו אותו כך?

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
כי לפאור טרנזיסטורי "שפוי", אם הוא נמדד תקין , לטענתי, כמעט אין חתימת צליל (לשפופרתי יש).

לעומת זאת כל רמקול הוא "עולם ומלואו".....תיבה מחומרים/עוביים שונים, צליל החומר ממנו עשויה ממברנת הדרייברים, קרוסאוברים, תדרי תהודה שונים ומשונים של האלמנטים/תיבה, טופולוגיית מיקום הדרייברים על הפאנל הקדמי (דיאפוליטו.......), ריבוי דרייברים, האינטרקציה ביו הרמקול לבין אקוסטיקת החדר וכו'......כמעט ולא ניתן להבין כלום מהמדידות איך הרמקול ישמע.

וכאמור לא כך הם פני הדברים לגבי האלקטרוניקה.

נערך לאחרונה ב:

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
מקווה מאוד, בשבילם, שבדגמים החדשים הם כבר Flat :) .

מגבר , לתפיסת עולמי הצנועה, הוא לא "מכונת צליל".....מגבר תפקידו להגביר נטו....... אקוויליזר, Tone Control הם מכונות צליל.

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
".....מגבר תפקידו להגביר.....
.
אכן,
ומכונית תפקידה ליסוע
ומטוס תפקידו לטוס
ואוכל תפקידו להיאכל
ורופא תפקידו לרפא
וזמר תפקידו לשיר
ומבצע תפקידו לנגן
,
,
,
הכל כל כך פשוט, מי ל עזאזל מסבך לנו את החיים?

אריה

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
נכון אריה, אתה מוזמן לטוס על שוארמה ולאכול מטוס.......עכשיו החיים מסובכים, ומעניינים, דיים ? ;)

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
נכון אריה, אתה מוזמן לטוס על שוארמה ולאכול מטוס.......עכשיו החיים מסובכים דיים ? ;)
עזוב, אתה יודע יפה מאוד שמגבר זה לא רק עקום ההיענות. כדי שהמגבר יהייה מגבר טוב, יש הרבה בעיות שצריך להתגבר עליהן.

אריה

RoyZx6r

חבר משקיען
מעורבות
412
נקודות
63

מגבר , לתפיסת עולמי הצנועה, הוא לא "מכונת צליל".....מגבר תפקידו להגביר נטו....... אקוויליזר, Tone Control הם מכונות צליל.
אתה שוב סותר את עצמך.
גם רמקולים לא אמורים להיות מכונת צליל אלא לתת שיקוף של המקור.

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
קראת מה כתבתי בפוסט #44, איך אתה יכול להגיד שאני סותר את עצמי ?
-----------------------------------------------------------

פוסט #44, לעומת זאת כל רמקול הוא "עולם ומלואו".....תיבה מחומרים/עוביים שונים, צליל החומר ממנו עשויה ממברנת הדרייברים, קרוסאוברים, תדרי תהודה שונים ומשונים של האלמנטים/תיבה, טופולוגיית מיקום הדרייברים על הפאנל הקדמי (דיאפוליטו.......), ריבוי דרייברים, האינטרקציה ביו הרמקול לבין אקוסטיקת החדר וכו'......כמעט ולא ניתן להבין כלום מהמדידות איך הרמקול ישמע.

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,601
נקודות
113
שואלים שפים איך יוצא להם כל כך טעים והם עונים "אנו עושים זאת עם ה-מ-ו-ן אהבה" .....שטויות במיץ, יש לו מתכון מדוייק ומנצח. הנמשל ברור.
גם לסבתא שלי יש מתכון מאוד מדויק למפרום שהיא מכינה....בגלל זה יוצא לה טעים יותר מכל שף שמכין מפרום.

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
סבתא פרומה (מפרומה) :).

.....אגב, לטעמי, אין הרבה מאכלים יותר טעימים ממפרום.......כזה שבסוף מטוגן בבלילת ביצה.....אלוהים !!!......עם קורט קינמון.......וצנוברים גם......ולדעתי גם טיפה עמבה ליד.....ואני בכלל אשכנזי.

נערך לאחרונה ב:

RoyZx6r

חבר משקיען
מעורבות
412
נקודות
63
קראת מה כתבתי בפוסט #44, איך אתה יכול להגיד שאני סותר את עצמי ?
-----------------------------------------------------------

פוסט #44, לעומת זאת כל רמקול הוא "עולם ומלואו".....תיבה מחומרים/עוביים שונים, צליל החומר ממנו עשויה ממברנת הדרייברים, קרוסאוברים, תדרי תהודה שונים ומשונים של האלמנטים/תיבה, טופולוגיית מיקום הדרייברים על הפאנל הקדמי (דיאפוליטו.......), ריבוי דרייברים, האינטרקציה ביו הרמקול לבין אקוסטיקת החדר וכו'......כמעט ולא ניתן להבין כלום מהמדידות איך הרמקול ישמע.
קראתי ידידי.
אם אתה טוען שמגבר אמור להיות שקוף, גם הרמקולים אמורים להיות שקופים עם FR שטוח לחלוטין.

יש לך מתכון למפרום?
:)

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
987
נקודות
113
כי לפאור טרנזיסטורי "שפוי", אם הוא נמדד תקין , לטענתי, כמעט אין חתימת צליל (לשפופרתי יש).
ומכאן ועד להצהרה ש"גם רסיבר ק"ב ב 200 דולר מהדיוטי פרי יהיה לא פחות מכל מגבר טרנזיסטורי אחר שנמדד דומה" הדרך קצרה....

ונחשו מי צריך להוכיח שזה קשקוש ?.....
ארז

arix

חבר משקיען
מעורבות
489
נקודות
83
לדעתי חייבים לשמוע את שניהם, אבל יש תשובה לשאלתך,
מגבר קל מאוד למדוד ע"י ציוד מתאים וסטנדרטי, אם יצרן אמין וידוע מפרסם תוצאות בדיקה בהחלט אפשר לקבל את התוצאות ולקנות גם רק לאחר קריאת חוות דעת טובות, רמקולים יותר קשה למדוד , יש הרבה פארמטרים שמשפיעים על המדידה כגון אקוסטיקה של החדר, מיקרופון "רפרנס" מתאים ועוד הרבה הרבה גורמים לא אוביטיביים...
אישית, הייתי מעדיף לשמוע שילוב של המגבר והרמקול לפני קנייה

נערך לאחרונה ב:

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
ארז, בפעם המאה, תמיד אתה יכול לבוא בטרוניה למנכ"ל Harbeth שזו גם דעתו.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
יצא לי לראיין כמה וכמה יצרנים. יחד עם זאת, אני גם מכיר לא מעט כאלה באופן אישי. באחד הראיונות שלי, אם אינני טועה זה היה עם יואב גבע מ-yg. הוא אמר לי משהו מדהים.

אנחנו מייצרים ומודדים את הציוד. המדידה יוצאת מרהיבה ואז מביאים צוות מאזינים. צוות המאזינים מדווח לנו מה הוא חושב. בכל הפעמים, אחרי שהתיישרנו עם צוות המאזינים, וטיפלנו בהערות שלהם, המדידה היתה פחות טובה בסקופ אבל הביצועים היו טובים יותר משמעותית.

מה אנחנו מבינים מזה?
מנכ"ל Tidal גם אמר דברים זהים בראיון שהועלה עמו לא מזמן באתר https://www.monoandstereo.com/

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
987
נקודות
113
ארז, בפעם המאה, תמיד אתה יכול לבוא בטרוניה למנכ"ל Harbeth שזו גם דעתו.

מעניין שאתה טורח לצטט דיעה של בעל עניין כשזה מתאים לאג'נדה שלך....
למה דעתו של מנכל Harbeth נחשבת יותר מדעתו של נושא התפקיד ב HEGAL שצוטט פה קודם ?

רוברטס, בפעם האלף, אין לי בעיה שזו דעתך.
יש לי בעיה כאשר פוסלים או מגחיכים דיעה אחרת.

נערך לאחרונה ב:

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור