AK1
חבר משקיען
- מעורבות
- 2,950
- נקודות
- 113
מי מדבר על 100%? אבל אין לך אפילו אינדיקצייה של 1% לומר בביטחון כזה ש:אף אחד מאיתנו לא שמע את הרמקול ואי אפשר להקיש לגביו בוודאות של 100 אחוז רק ע"ס הצלחות קודמות של החברה באותה מידה שאי אפשר לבטל אותו לחלוטין , והטענה שאולי הוא יישמע פחות טוב מרמקול זול יותר אינה משוללת יסוד . נבצר ממני להבין איך חיווי דעה נתפס בעיניך כהשמצה , מה גם שיהיה זה מופרך ומגוחך מצידי לקטול מוצר בהקשר של מאפיינים (צליל, איכות בנייה,מראה) מבלי ששמעתי אותו כלל
ולכןאני די בטוח שלרמקול הזה תהיה חותמת צליל מנופחת ולא ריאליסטית , משהו בסגנון "גדול מהחיים"
- הטענה שאולי הוא יישמע פחות טוב מרמקול זול יותר היא בדיוק משוללת יסוד
- זה אכן מופרך ומגוחך מצידך לקטול מוצר בהקשר של מאפיינים (צליל, איכות בנייה,מראה) מבלי ששמעת אותו כלל
זוהי אי-הבנה בסיסית בקשר למשל הענבים, שבכלל אינו מדבר על קנאה ו/או על אחרים -- אין בו אחרים.באשר לענבים , כבר הצהרתי קודם שאני יכול לקנות את הרמקול הזה בדיוק כמו שאתה יכול , שגם אם יכולתי לא הייתי קונה , שאין בי ולו טיפת קינאה ביכולות חומריות של אחרים, אז התפרצת לדלת פתוחה.
יש בו רק שועל, שניסה ככל יכולתו להיכנס לכרם, נכשל, ואז אמר "אני די בטוח שהענבים האלה חמוצים"...
אתה ממש מעוות את המציאות -- לא זו הסיבה לאי קנייה שלך.גם אם היתה לי יכולת לא הייתי קונה , כי איני מאמין שהרמקול הזה יכול לתת צליל עדיף על זולים ממנו . אם היה יכול , ואפילו קצת , לא הייתי נכנס בכלל לשרשור.
מה גם שלא מדובר כאן באמונה -- כשהרמקול יצא לשוק, תוכל לשמוע אותו במציאות ולהחליט על סמך טעמך האישי ואזניך שלך אם הוא טוב, ואפילו בקצת, מרמקולים אחרים.
אין לזה שום משמעות, וכפי שטענת בצדק קודם, זה אכן מופרך ומגוחך מצידך, לקטול מוצר בהקשר של מאפיינים (צליל, איכות בנייה,מראה) מבלי ששמעת אותו כלל.אם "שווה את מחירו" מתייחס להוצאת העיניים (אגב במקרה זה- ???) / חשק להציב קופסאות ענקיות בעיצוב מסויים / רצון לתרום למג'יקו , אז המחיר לגיטימי . אבל אם הכוונה "צליל טוב" , לא נראה לי.
אתה שוב מתלהם על עניין היעדר הקשר שאתה דורש שיהייה בין עלויות הייצור והמכירה, כאשר לא הוכחת שצריך בכלל להיות כזה, ואתה משמיץ ומעקם את המקרה שנראה לך שאין קשר שתואם לציפיותיך.לכל רמקול חותמת צליל משלו . ברור לי שגם לרמקול הזה יש משהו ייחודי , ושיהיו מי שהייחודיות הזו תקלע לטעמם , וגם יכולים להרשות לעצמם . אבל המחיר הנדרש חסר פרופורציה, ולא משנה מאיזו זוית מסתכלים . הרמקול עשוי מזהב , מיהלומים? על מה משלמים פה שברמקולים אחרים מקבלים בפחות , והרבה ? חותמת צליל ייחודית? אז כל רמקול צריך לעלות ככה.
הרמקול הזה מתומחר כך רק מסיבות של לעשות קופה/CASH IN על הצלחת העבר/ לתת לעשירים סיבה לפוצץ כסף , שכל זה יפה וטוב ולגיטימי וקטונתי וכו' , רק מה , קצת עקום בעיני
כשיהייה לך מה למכור במיליונים, תתמחר עבור עצמך. בינתים אין שום עניין לציבור בהגיגיך הרציניים על איך כדאי/צריך לתמחר, בין אם בכיוון של הוזלה ובין אם בכיוון של ניפוח.ברור, ברור. שיבקשו כמה שהם רוצים . וואלה , אני במקומם הייתי דורש 2.5 מיליון . ואני בטוח שבמחיר הזה הוא היה נמכר יותר . אני רציני
כאן אתה חוזר בך ובכל זאת מתעקש להראות שכן אמורה להיות פרופורצייה בין העלויות לבין המחיר לצרכן, ומדבר על "פרמטרים לגיטימיים" (איזה פרמטרים הם לא?), ש"מתוך זה משקללים את הרווח", בבחינת "כך יעשה ולא יעבור". אז לא, זה לא עובד כך.ובאופן ענייני , יש הצדקה לכל מחיר על כל דבר. בין אם הוא משקף פרמטרים לגיטימיים כמו מו"פ , מוניטין ואיכות, חומרים , עובדי ייצור , ארנונה -מים-חשמל-שכירות וכולי , ומתוך זה משקללים את הרווח, וזה נכון לכל מוצר החל מקופסת גפרורים וכלה באנ'לא יודע מה . וגם הרמקול הזה כלול. רק מה , פה קצת "ניפחו" את הרווח על כל יחידה , מסיבות שמניתי בפיסקה הקודמת.
כל אחד מתמחר איך שהוא רוצה, ואז אנשים קונים או לא, לפי מה שהמוצר שווה עבורם, ואם הוא שילם שכר דירה גבוה או היו לו עלויות פיתוח גבוהות או הגזבר שלו מעל בכספי החברה (פרמטר "לגיטימי"? ) זה מעניין את הסבתא ז"ל.
אם הוא תמחר גבוה מדי יחסית לשווי עבור הקונים (בניגוד לצופים מהצד שמתלהבים או מקטרים), לא יקנו מספיק או בכלל, והוא יפסיד, ואם נמוך מדי, הוא יקבל פחות ממה שהייה יכול. הוא יכול לנסות להתאים את המחיר לתפיסה שלו את השוק בנסיון למקסם את הרווח, או שלא, והוא יכול לקלוע או שלא, וזה יקבע את רווחיו ואת שרידותו.
והסיבות שלו יכולות להיות אלה שאתה חושב שהן, או אחרות, שאתה לא חושב עליהן, אבל ממילא המחשבות שלך בעניין אינן אלה שקובעות את התנהלותו, וגם אינן נגזרות ממנה (אלא מתכנים שייש לך בראש, לא לו).
חוצמזה שאין שום דבר רע או עקום בעיני ב"לעשות קופה/CASH IN על הצלחת העבר/ לתת לעשירים סיבה לפוצץ כסף".
וחוצמזה, יש גם דוגמאות לדברים שמתומחרים בלי שום קשר להוצאות עליהם, כמו ציורים, או כינורות -- פי כמה כבר יכול ציור להיות יותר טוב מציור אחר? וכינור יחסית לכינור אחר? (דומני שכבר הראו שהחיפוש אחרי המרכיבים הסודיים בכינורות של גדולי העבר הוא חסר טעם -- הם לא נשמעים טוב יותר מאחרים).
וייש את הסיפור על פנינים שחורות, שלא הצליחו למכור אותן אפילו במחירי הפסד על תקן פנינים רגילות, ואז הפכו כיוון ודרשו עליהם סכומים מופקעים בשדרה החמישית, וזה מה שקבע את מחירן בפועל! לא ההוצאות על דלייתן וההובלה והשכירות וכו'. אין שום יחס.
עקום בעיניך? חבל.
או שלא.
אבל זה מה יש.
רבים מאלה שיכולים כן מתחשבנים, אבל לאו דווקא מאותם שיקולים ואותה חשיבות-יחסית כמו שלך.אין קשר בין אהבת סאונד לקנייה מושכלת . אבל אני יודע.. מי שיכול , לא מחשבן.
עמיר