מג'יקו אולטימט 3 בהכנה...

יואלפלרמן

חבר משקיען
מעורבות
106
נקודות
63
בשוק של מוצרי צריכה רגילים, אלה המיועדים לקהל הרחב, קיים - או לפחות צריך להתקיים - מתאם בין מחיר המוצר בפתח המפעל ובין מחירו לצרכן.
זה לא רלוונטי בשוק של מוצרים שמיוצרים במספרים קטנים מאוד ועלות ייצורם היחסית לכן גבוהה, שלא לדבר על הצורך ברווח בסוף תקופה.
השאלה התייחסה לפרארי, לא בדיוק סוזוקי אלטו או משהו. כך שעניין האוליגרכים לא שייך לעניין.
ושוב: כמוצר צריכה נטו, אין למגי'קו "זכות" להיות כל כך יקר בהשוואה לפרארי הנ"ל. אבל זה רק חלק, ובמקרה הזה די קטן, של כל הסיפור.

Sol

חבר משקיען
מעורבות
621
נקודות
113
עמיר
האמן לי הקנאה ממני והלאה.
מאחל להרבה חברי הפורום כאן,את הרמה של הרכיבים שיש לי במערכת.
(לאו דווקא אותם).
עדיין לדעתי הרמקול הזה הוא פלצנות לשמה.

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
תשמע, ממה שיצא לי עד היום לשמוע רמקולים שונים שלהם, את העבודה הם יודעים לעשות.
אני לא יודע מה גודל מחלקת ה R&D שלהם, מחלקת ה QA ועוד.
אני כן יודע איך זה בחברה גדולה, ואני יודע שזה עולה המון כסף.
מכיוון שהם לא מכוונים על למכור 100,000 יחידות בחודש, אלא אולי 1000 בטוטאל, זה נשמע בצורה מסויימת הגיוני.
אל תשכחו שאנחנו רואים פה רק קמצוץ ממה שעובר על הרמקול, הרי לא תראו הכל..

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
בשוק של מוצרי צריכה רגילים, אלה המיועדים לקהל הרחב, קיים - או לפחות צריך להתקיים - מתאם בין מחיר המוצר בפתח המפעל ובין מחירו לצרכן.
זה לא רלוונטי בשוק של מוצרים שמיוצרים במספרים קטנים מאוד ועלות ייצורם היחסית לכן גבוהה, שלא לדבר על הצורך ברווח בסוף תקופה.
השאלה התייחסה לפרארי, לא בדיוק סוזוקי אלטו או משהו. כך שעניין האוליגרכים לא שייך לעניין.
ושוב: כמוצר צריכה נטו, אין למגי'קו "זכות" להיות כל כך יקר בהשוואה לפרארי הנ"ל. אבל זה רק חלק, ובמקרה הזה די קטן, של כל הסיפור.

לא מדובר כאן בשלילת זכויות, הם יכולים לייצר מה שהם רוצים ובוחרים, ולא זקקים לרשות מאף אחד.
זה הרי ברור שהמוצר הזה,יותר מאשר פרקטי, הוא STATEMENT או בעברית "הצהרת יכולות" .

תשמע, ממה שיצא לי עד היום לשמוע רמקולים שונים שלהם, את העבודה הם יודעים לעשות.
אני לא יודע מה גודל מחלקת ה R&D שלהם, מחלקת ה QA ועוד.
אני כן יודע איך זה בחברה גדולה, ואני יודע שזה עולה המון כסף.
מכיוון שהם לא מכוונים על למכור 100,000 יחידות בחודש, אלא אולי 1000 בטוטאל, זה נשמע בצורה מסויימת הגיוני.
אל תשכחו שאנחנו רואים פה רק קמצוץ ממה שעובר על הרמקול, הרי לא תראו הכל..

אורי,
בלתי מציאותי.
1000 יחידות מהרמקול הזה לעולם לא יראו אור יום. 10 יחידות זה יותר קרוב.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,950
נקודות
113
מופרך...
ועוד איך מופרך.
אל תתעלם מהעובדה שהשאלה נשאלה כאן בפורום ישראלי ולא בפורום של אוליגרכים ברוסיה.
זו דעתו, והאמת, גם לי נראה מופרך.
כבד זאת.
אני מתקשה לכבד את השועל ממשל הענבים החמוצים על כך שהוא הטיל בהם דופי עקב אי-יכולתו להשיג אותם.

אם כבר, התופעה ראוייה יותר לגינוי מאשר לכבוד, אבל אין לי צורך מיוחד לשפוט את מזילי הריר והמְבַטְלִים. שיהייו בריאים.

ולא חסרים גם אוליגארכים מקומיים.

בלתי מציאותי.
1000 יחידות מהרמקול הזה לעולם לא יראו אור יום. 10 יחידות זה יותר קרוב.
ואני מתקשה לכבד גם את הערכת ה"מציאות" שלך, שהיא מנותקת מהמציאות באופן מוחלט.
לא במשמעות של האם ייוצרו 10, 100 או 1000 או 10000, אלא בזה שאין לך מושג ורוד או ירוק או אחר מה סדר הגודל שבו מדובר, וגם כנראה לא יהייה לך feedback לאשש/להפריך את הערכתך. הכל לגמרי באוויר.

מזכיר לי סיפור שכבר סיפרתי כאן, על מכתב שכתב מנוי של Stereophile בתלונה על כך שעושים סקירות לכל מיני מוצרים במחירים מופרכים עד מטורפים, שאף אחד לא יקנה, ואז ענו לו מהחברה שייצרה מוצר במחיר מופרך במיוחד, שמכרו אלפי (או עשרות אלפי? כבר לא זוכר) מכשירים כאלה רק בפורטוגל בשנה אחת.

לכל היותר, מה שמופרך כאן זה הביטחון המופרז שלך במופרכות העניין.

האמן לי הקנאה ממני והלאה.
...
עדיין לדעתי הרמקול הזה הוא פלצנות לשמה.
אני לא מאמין למי שאומר "תאמין לי"... :)

ויותר ברצינות -- אני לא יודע אם אתה מנסה להכתים את המוכר או את הקונה ב"פלצנות", אבל זו פלצנות עם פוטנציאל רווח ניכר מבחינת המוכר, ועם פוטנציאל שוויץ ניכר לקונה.

ואם מטרת הקונה היא ליהנות מכספו, ו/או מהמערכת שלו (בלי להצטרך אפילו לחפש VFM), ו/או מלאכול את הלב לקנאים, הרי יש מצב שעבורו זה יהייה שווה את הכסף, big time!!

עמיר

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
אני מתקשה לכבד את השועל ממשל הענבים החמוצים על כך שהוא הטיל בהם דופי עקב אי-יכולתו להשיג אותם.

אם כבר, התופעה ראוייה יותר לגינוי מאשר לכבוד, אבל אין לי צורך מיוחד לשפוט את מזילי הריר והמְבַטְלִים. שיהייו בריאים.

ולא חסרים גם אוליגארכים מקומיים.

עמיר

זו אינה הטלת דופי במוצר, וגם לא הזלת ריר.
זה אינו מוצר אטרקטיבי.
ויש לי כן זכות לומר מה אטרקטיבי ומה לא, לדעתי.

מזכיר לי סיפור שכבר סיפרתי כאן, על מכתב שכתב מנוי של Stereophile בתלונה על כך שעושים סקירות לכל מיני מוצרים במחירים מופרכים עד מטורפים, שאף אחד לא יקנה, ואז ענו לו מהחברה שייצרה מוצר במחיר מופרך במיוחד, שמכרו אלפי (או עשרות אלפי? כבר לא זוכר) מכשירים כאלה רק בפורטוגל בשנה אחת.

עמיר

סיפור יפה...
אולי תשאל את עצמך מדוע בתשובתה בסטריאופיל החברה בחרה להביא דווקא את פורטוגל כדוגמא ?.
אולי כי זה רחוק מכדי לבדוק את הנתונים.

ואני מתקשה לכבד גם את הערכת ה"מציאות" שלך, שהיא מנותקת מהמציאות באופן מוחלט.
לא במשמעות של האם ייוצרו 10, 100 או 1000 או 10000, אלא בזה שאין לך מושג ורוד או ירוק או אחר מה סדר הגודל שבו מדובר, וגם כנראה לא יהייה לך feedback לאשש/להפריך את הערכתך. הכל לגמרי באוויר.

עמיר

כן...
הכל באוויר בכל מקרה, גם לכאן וגם לשם,וכנראה שלא נדע לעולם את התשובה המדוייקת.
השערתך טובה כשלי.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,950
נקודות
113
זו אינה הטלת דופי במוצר, וגם לא הזלת ריר.
זה אינו מוצר אטרקטיבי.
ויש לי כן זכות לומר מה אטרקטיבי ומה לא, לדעתי.
אני לא יודע אם זו הייתה הטלת דופי במוצר ו/או במוכר ו/או בקונים, אבל זה בטח לא הייה ביטוי של הערכה, ואינו ראוי -- לעניות דעתי -- להערכה/כבוד, אם כבר אז להיפך, אבל לא באתי ביוזמתי עם הערכה או בוז, אלא אתה דרשת שאכבד את זה. אז לא.

ושוב הקישקוש "זה לא מוצר אטרקטיבי": עבורך! -- לא באופן "אובייקטיבי" שמשותף לכ-ו-ל-ם.

יש כנראה כאלה שזה אטרקטיבי עבורם, ולו אף בגלל האלומיניום המוברש, ורובם אינם יכולים להרשות לעצמם -- אולי זו אפילו חלק מהאטראקציה, גם עבור אלה שכן וגם אלה שלא יכולים לקנות בפועל...

וזכותך לומר כמעט כל דבר, כולל שטויות במיץ חתולים. אני לא הצנזור.

סיפור יפה...
אולי תשאל את עצמך מדוע בתשובתה בסטריאופיל החברה בחרה להביא דווקא את פורטוגל כדוגמא ?.
אולי כי זה רחוק מכדי לבדוק את הנתונים.
אהה, בארה"ב ובכל אחת מארצות אירופה אפשר הייה בקלות לבדוק את הנתונים, לדעתך?
בחברה שאינה פומבית ואינה חייבת לדווח על מכירותיה?

ההסבר שלי הייה אחר -- וגם הוא רק פרשנות, כמובן -- רצו לומר שאפילו במקום נידח כמו פורטוגל, שאיש לא הייה חושב עליו כמקום שבו יהייו הרבה לקוחות למוצר במחיר מטורף, הייו אלפים, אז על אחת כמה וכמה במקומות עשירים יותר, החל בארה"ב ואירופה וכלה בנובורישים של רוסייה ובאילי הנפט של ערב הסעודית, כוויית וכו'

כן...
הכל באוויר בכל מקרה, גם לכאן וגם לשם,וכנראה שלא נדע לעולם את התשובה המדוייקת.
השערתך טובה כשלי.
אם אכן הייתי מפריח לאוויר השערה כלשהי, אין שום סיבה להניח שהיא הייתה טובה יותר או גרועה יותר.

ההבדל העקרוני בינינו הוא שאני לא הפרחתי ולא אפריח לאוויר אף השערה, בעוד שאתה כן,
ומעבר לזה, עוד התעקשת על "נכונותה"... שזה בכלל בין מופרך למגוחך...

עמיר

נערך לאחרונה ב:

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
אני לא יודע אם זו הייתה הטלת דופי במוצר ו/או במוכר ו/או בקונים, אבל זה בטח לא הייה ביטוי של הערכה, ואינו ראוי -- לעניות דעתי -- להערכה/כבוד, אם כבר אז להיפך, אבל לא באתי ביוזמתי עם הערכה או בוז, אלא אתה דרשת שאכבד את זה. אז לא.

ושוב הקישקוש "זה לא מוצר אטרקטיבי": עבורך! -- לא באופן "אובייקטיבי" שמשותף לכ-ו-ל-ם.

יש כנראה כאלה שזה אטרקטיבי עבורם, ולו אף בגלל האלומיניום המוברש, ורובם אינם יכולים להרשות לעצמם -- אולי זו אפילו חלק מהאטראקציה, גם עבור אלה שכן וגם אלה שלא יכולים לקנות בפועל...

וזכותך לומר כמעט כל דבר, כולל שטויות במיץ חתולים. אני לא הצנזור.

אהה, בארה"ב ובכל אחת מארצות אירופה אפשר הייה בקלות לבדוק את הנתונים, לדעתך?
בחברה שאינה פומבית ואינה חייבת לדווח על מכירותיה?

ההסבר שלי הייה אחר -- וגם הוא רק פרשנות, כמובן -- רצו לומר שאפילו במקום נידח כמו פורטוגל, שאיש לא הייה חושב עליו כמקום שבו יהייו הרבה לקוחות למוצר במחיר מטורף, הייו אלפים, אז על אחת כמה וכמה במקומות עשירים יותר, החל בארה"ב ואירופה וכלה בנובורישים של רוסייה ובאילי הנפט של ערב הסעודית, כוויית וכו'

אם אכן הייתי מפריח לאוויר השערה כלשהי, אין שום סיבה להניח שהיא הייתה טובה יותר או גרועה יותר.

ההבדל העקרוני בינינו הוא שאני לא הפרחתי ולא אפריח לאוויר אף השערה, בעוד שאתה כן,
ומעבר לזה, עוד התעקשת על "נכונותה"... שזה בכלל בין מופרך למגוחך...

עמיר

נאה דרשת.. ותו לא:בעד:

grin007

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
6
מה שמרגיז היא תופעת הלוואי או שמא נאמר גל קול שיוצרת חברה כזאת אשר מתמחרת גבוהה כי תמיד יש נובוריש בנמצא...ואז בגלל הקונוטציה בין מחיר גבוהה למוצר אודיופילי נוצר מצב שחברות אחרות יצטרכו לתמחר גבוהה ...אחרת אין להן מוצר אודיופילי ....ואז כאשר יש לך אומץ להציץ מתחת למכסה מנוע אתה קולט חוטים דקים משתרכים להם בניחותא אל הדרייבר כאשר מחוץ לרמקול יש כבל רמקול 1 צול של קובלה שושנה(COBALA SOSNA) ...לא נרגיש מבוזים..?...ושיעשו לי טובה כל המסנגרים ..שעוד מעט יגידו שהמחקר הראה שהכי מתאים גידים נחושת מתחמצנת לחלוטין...איך לא נידחף לעולם הDIY....שניצל באחד משירשוריו תיאר את הרמקול שלו פנימית...וזה רמקול יקר...

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
לא הבנתי מה ברצונך.
אתה באמת משווה DIY לייצור רמקול ?

איתי_הגיתי

חבר משקיען
מעורבות
48
נקודות
48
מוצר פלצני שמיועד לאלה שצריכים לספר במסיבה שהם קנו רמקול ב 550,000$ לחבר שלהם שבדיוק קנה למבורגיני ב 469,000,
וכו' וכו'.
מג'יקו בסך הכל ממלאים צורך של חברי ה 1% כי אם הם לא מישהו אחר ימכור להם שטות אחרת ב 600,000$.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,950
נקודות
113
מוצר פלצני שמיועד לאלה שצריכים לספר במסיבה שהם קנו רמקול ב 550,000$ לחבר שלהם שבדיוק קנה למבורגיני ב 469,000,
וכו' וכו'.
מג'יקו בסך הכל ממלאים צורך של חברי ה 1% כי אם הם לא מישהו אחר ימכור להם שטות אחרת ב 600,000$.
בדיוק, או כמעט בדיוק -- בעצם מגיקו יוצאים החכמים בעניין, לא?

ובדרך כלל, מי שנצרך להשמיץ משהו שהוא לא מסוגל להרשות לעצמו זה רק בגלל עניין ה"ענבים החמוצים" -- אחרת למה לא לפרגן? :) שייהנו להם מהפרארים והמאגיקו-אים שלהם, למה לא??! :בעד::גאה:

אני רחוק מהקלאסה הזו, אבל שייהנו -- בכייף!!

לדעתי, מי שעוסקים בלשפוט דברים כאלה כ"פלצנים", או איזשהו תואר מבזה אחר, אינם אלא פלוצים בעצמם... :נגד:

ריחנית מאוד, התופעה! :)

אני משועשע, אבל שומר מרחק...
מעדיף לכל היותר לשמוע את הקולות של דוברי הקינאה -- וגם זה מיותר -- אבל לא להיות נוכח לשאר תופעות הלוואי הסביבתיות...

עמיר

clip99

חבר משקיען
מעורבות
129
נקודות
43
למה לעצור ב350K? אפשר לעשות את זה גם 350 מיליון דולר . גם אז יהיו לכם טיעונים בעד התמחור?

ממחיר מסויים כבר כל הטיעונים כגון תמחור שמשקף שוק קטן, עלויות מו"פ , תפעול , חומרים ובנייה - מתרסקים אל הקרקע . אז נכון שאין דבר כזה מחיר יקר מדי או חסר הצדקה ותמיד יהיו אלו שיקנו . אבל ברמות אלה אין צידוק הגיוני לרכישה כזו אלא רק אמוציונאלי , כאשר בעל המערכת רוצה להתרברב או לחוש שיש לו סמל סטאטוס.

לא כל המתנגדים מקנאים . עיני לא צרה באף אחד, זה לא מזיז לי , גם אם יכולתי לא הייתי קונה אפילו אם זה באמת רמקול שנותן יותר (בסטאפ ספציפי) מכל הרמקולים המתומחרים נמוך יותר , אפילו בשקלול התמורה השולית הפוחתת . אז מי שרוצה שיקנה ויהנה , תפדלו , מכל הלב , שמחים בשמחתכם. אבל צריך להעמיד דברים בפרופורציה הנכונה. המחיר הזה מוגזם.

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
אני אשאל שאלה. למה אייפון 16gb עולה 199$ ו32gb עולה 299$?

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,950
נקודות
113
למה לעצור ב350K? אפשר לעשות את זה גם 350 מיליון דולר . גם אז יהיו לכם טיעונים בעד התמחור?

ממחיר מסויים כבר כל הטיעונים כגון תמחור שמשקף שוק קטן, עלויות מו"פ , תפעול , חומרים ובנייה - מתרסקים אל הקרקע . אז נכון שאין דבר כזה מחיר יקר מדי או חסר הצדקה ותמיד יהיו אלו שיקנו . אבל ברמות אלה אין צידוק הגיוני לרכישה כזו אלא רק אמוציונאלי , כאשר בעל המערכת רוצה להתרברב או לחוש שיש לו סמל סטאטוס.

לא כל המתנגדים מקנאים . עיני לא צרה באף אחד, זה לא מזיז לי , גם אם יכולתי לא הייתי קונה אפילו אם זה באמת רמקול שנותן יותר (בסטאפ ספציפי) מכל הרמקולים המתומחרים נמוך יותר , אפילו בשקלול התמורה השולית הפוחתת . אז מי שרוצה שיקנה ויהנה , תפדלו , מכל הלב , שמחים בשמחתכם. אבל צריך להעמיד דברים בפרופורציה הנכונה. המחיר הזה מוגזם.
זה לא טיעונים בעד התמחור -- הטענה שלי שונה מהותית -- שבכלל לא לעניין לשפוט את זה לפי הקריטריונים של מי שאינו מסוגל להרשות לעצמו את זה. כל נקודת המוצא וההסתכלות היא אחרת.

אם למישהו יש הרבה יותר כסף מאשר לך -- לא ב-10% או 20% או 50% או פי 2, ולא בסדר גודל של פי 10(!), אלא בסדרי גודל יותר -- פי אלף (שלושה סדרי גודל!!) ויותר -- סביר להניח שעבורו $600,000 זה כמו עבורך $600, או $60 אם יש לו פי 10,000 מאשר לך, ולא בטוח שהיית עושה עניין גדול מלרכוש משהו שמבחינתך שקול ל-$60 או אפילו $600.

זה לא מוצר שבכלל מתומחר עבורך (עבורנו). הוא לא צריך להוכיח את עצמו באותה צורה ולפי אותם קריטריונים שאתה דורש מרמקול של $2000 או $20000 שאתה אולי כן יכול להרשות לעצמך, במאמץ כזה או אחר.

זה עולם אחר, שאולי קשה לך בכלל לקלוט אותו.

אחד ההבדלים, למשל, בין מכוניות לאודיו זה שבמכוניות, אפשר למדוד חלק מהדברים -- למשל מכונית שעושה 0-100 ב-3 שניות ומגיעה ל-500 קמ"ש לפני ההגבלה האלקטרונית ל-300, כנראה מהירה יותר ממכונית שעושה 0-100 ב-9 שניות ומגיעה ל220 קמ"ש כשכולה רועדת. באודיו, כבר מנקודה מאוד נמוכה, למדידות אין שום משמעות.

לכן קל אולי יותר לקבל כשמישהו מוציא סכומים מטורפים (בעינינו) על מכונית שבאופן ניתן-להדגמה "טובה" יותר (לפחות מהירה יותר) ממכונית שעולה עשירית או מאית, לעומת אודיו.

אבל גם מי שקונה מכוניות כאלה, לא בטוח שינצל את היכולות להגיע מ-0 ל-100 ב-3 או אפילו ב-10 שניות, ועוד פחות להגיע ל-150 קמ"ש -- הוא לא בהכרח צריך את האוטו בשביל התכונות שלו -- מספיקה הידיעה -- שהוא יודע ואחרים יודעים -- שהאוטו הזה "טוב" יותר ממה שאחרים, יכולים להשיג, ושהוא כן יכול להרשות לעצמו. אולי מדי פעם הוא גם ירשה לעצמו איזה רייס שנהג מוכשר ממנו יכול לעשות גם בהונדה סיביק בצורה יותר מוצלחת.

רוצה לשפוט אותו על יכולותיו הכספיות? או על זה שהוא רוצה ויכול להשוויץ בדברים שאתה לא? או לשפוט את החברה מג'יקו על זה שהיא מספקת לו צעצועים להשוויץ בהם (וגם בהזדמנות, להיות גם בטוח שהסחורה טובה)? לא מוצאים חן בעיניך המשחקים של העשירים?

חבל!

אבל לעמוד בצד ולגעגע שזה מופרז/מוגזם/פלצני וכו' -- זה רק לעשות צחוק מעצמך, לא מהם, לא מהמוכרים ולא מהקונים...

כן קנאה, לא קנאה, לא באמת משנה -- כל השיפוטולוגייה הזו פשוט לא לעניין וחסרת משמעות, לדעתי.

ואין כאן "פרופורצייה נכונה" -- בטח לא הפרופורצייה שלך, או של כל מי שייש לו בסדרי גודל פחות מאשר למי שמשתתפים במשחק.

וגם אלה שיכולים להשתתף במשחק יכולים לומר שזה מוגזם, אולי בגלל שהם לא נדיבים עם עצמם, או בגלל שייש להם עדיפויות אחרות -- אבל זה ממקום אחר.

לדעתי, מהמקום שלנו, לא לעניין לצפצף על זה.

עמיר

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
אם למישהו יש הרבה יותר כסף מאשר לך -- לא ב-10% או 20% או 50% או פי 2, ולא בסדר גודל של פי 10(!), אלא בסדרי גודל יותר -- פי אלף (שלושה סדרי גודל!!) ויותר -- סביר להניח שעבורו $600,000 זה כמו עבורך $600, או $60 אם יש לו פי 10,000 מאשר לך, ולא בטוח שהיית עושה עניין גדול מלרכוש משהו שמבחינתך שקול ל-$60 או אפילו $600.

עמיר

אותו טיעון שחוק..
ומה אם לאותו עשיר גדול קוראים וורן באפט, אז לדעתך גם הוא יקפוץ על הסחורה רק בגלל שהוא יכול??
אתה מדבר על אנשים מאד ספציפיים בעלי תסביך נחיתות.
ולא משנה כמה כסף יש להם בחשבון. הם תמיד מרגישים עניים .

clip99

חבר משקיען
מעורבות
129
נקודות
43
זה לא טיעונים בעד התמחור -- הטענה שלי שונה מהותית -- שבכלל לא לעניין לשפוט את זה לפי הקריטריונים של מי שאינו מסוגל להרשות לעצמו את זה. כל נקודת המוצא וההסתכלות היא אחרת.

אין רלוונטיות לטיעון הזה שלך "לפי קריטריון של יכולת" . גם אתה אני מנחש לא יכול , ומתייצב לצד אלו המצדדים במחיר , או לפחות לא תומך במתנגדים , או לכל הפחות נוקט עמדה שזה גם סוג של שיפוט ! ומה, כל אלה בשרשור המצדדים בתמחור , אני שם כסף (ביטקוין) שאף אחד לא בעמדה לגהץ כרטיס על המעמא'ס האלה , זה גם שיפוט ! אז נראה אותך אומר להם שהשפיטה לחיוב שלהם לא לעניין (ואז לא יהיה דיון בכלל כי שכמותנו מנועים מלשפוט על פי תפיסתך) . ואם הייתי אוליגרך ? ואומר את הדברים האלה, מה היית אומר אז? שאני לא יכול לשפוט לפי הקריטריונים של מי שיכול להרשות לעצמו את זה? לידיעתך , יש הרבה עשירים שמן הסתם לא יקנו מהסיבות שפירטתי בפוסט הקודם . אבל אנחנו לא מורמים מעם , אז זה "לא לעניין" כהגדרתך.

ברצינות . תיכף גם תאמר לי שהכינוי שלי פה זה קליפ99 . העניין הוא שלא משנה מאיזו זווית אתה מסתכל על המוצר הזה , המחיר הוא הגזמה פראית . אז אני יודע שמדובר ביצרן נישתי שמוכר מספר מצומצם יחסית , והוא צריך להתפרנס , או לכוון לקהל יעד מסויים ולכן התמחור מהווה תג של יוקרה , אבל פרט לסיבות האלה שכפי שאמרתי קולעות יותר לרגש , אין הגיון רב בלקנות מוצר שספק אם יתן ביצועים עדיפים על פני רמקול בחצי מחיר , שגם זה מוגזם . ואני בספק אם עלות הייצור עולה על עשירית , ואפילו אם כן ומשתמשים בחומרים "אקזוטיים" , זה יותר לצורך ה"יוקרה" ו-"ייחודיות" , מאשר לצורך איכות הצליל .

זה לא מוצר שבכלל מתומחר עבורך (עבורנו). הוא לא צריך להוכיח את עצמו באותה צורה ולפי אותם קריטריונים שאתה דורש מרמקול של $2000 או $20000 שאתה אולי כן יכול להרשות לעצמך, במאמץ כזה או אחר.

ברור , אז נהיה טמבלים ונקנה חתול בשק , בלי לשאול שאלות , בלי לפשפש בציציות , ככה זה וזהו ואל תשאל שאלות. באותה מידה מג'יקו יכולים לדחוף בקבינה שלו צמר סלעים ואלמנטים של סקאן ספיק וייצאו נקי , כי הם לא חייבים להוכיח כלום לאף אחד . הטיעון הזה מזכיר לי ויכוח עם דתיים שמבטלים ספקות של חילוניים.

זה עולם אחר, שאולי קשה לך בכלל לקלוט אותו.

אחד ההבדלים, למשל, בין מכוניות לאודיו זה שבמכוניות, אפשר למדוד חלק מהדברים -- למשל מכונית שעושה 0-100 ב-3 שניות ומגיעה ל-500 קמ"ש לפני ההגבלה האלקטרונית ל-300, כנראה מהירה יותר ממכונית שעושה 0-100 ב-9 שניות ומגיעה ל220 קמ"ש כשכולה רועדת. באודיו, כבר מנקודה מאוד נמוכה, למדידות אין שום משמעות.

לכן קל אולי יותר לקבל כשמישהו מוציא סכומים מטורפים (בעינינו) על מכונית שבאופן ניתן-להדגמה "טובה" יותר (לפחות מהירה יותר) ממכונית שעולה עשירית או מאית, לעומת אודיו.

אבל כאן לפחות יש תמורה . מי ערב שהרמקול הזה, שאני בטוח שנשמע מדהים, באמת יישמע יותר טוב מרמקולים זולים בהרבה? ואפילו אם לא יינצל את כל יכולות הרכב , וזה ברור מאליו , הוא עדיין ייהנה מרכב בעל זינוקים+האצות ביניים+נוחות+התנהגות עדיפות בהרבה , ברות מדידה וגם תחושה! אגב שים לב שלא דיברתי בכלל על השוואה למכוניות , שפה אני מודה יש הצדקה לעתים למחיר , וגם מקלארן ב-3 מיליון דולר או-לא-זוכר-כמה מביאה איזה צידוק לרוכש המעושר. אני מדבר נטו על הרמקול . לא משווה אותו למשהו אחר.

אבל גם מי שקונה מכוניות כאלה, לא בטוח שינצל את היכולות להגיע מ-0 ל-100 ב-3 או אפילו ב-10 שניות, ועוד פחות להגיע ל-150 קמ"ש -- הוא לא בהכרח צריך את האוטו בשביל התכונות שלו -- מספיקה הידיעה -- שהוא יודע ואחרים יודעים -- שהאוטו הזה "טוב" יותר ממה שאחרים, יכולים להשיג, ושהוא כן יכול להרשות לעצמו. אולי מדי פעם הוא גם ירשה לעצמו איזה רייס שנהג מוכשר ממנו יכול לעשות גם בהונדה סיביק בצורה יותר מוצלחת.

רוצה לשפוט אותו על יכולותיו הכספיות? או על זה שהוא רוצה ויכול להשוויץ בדברים שאתה לא? או לשפוט את החברה מג'יקו על זה שהיא מספקת לו צעצועים להשוויץ בהם (וגם בהזדמנות, להיות גם בטוח שהסחורה טובה)? לא מוצאים חן בעיניך המשחקים של העשירים?
אה?? מה?? תאמר לי מכובדי , היכן רשום ששפטתי אנשים על יכולותיהם... מה אכפת לי המשחקים של העשירים? קצת התברברת פה. כפי שכבר אמרתי עיני אינה צרה באף אחד. באשר למג'יקו , אני שופט אותה רק על תמחור מוגזם , מופרך , לא על ריצוי שועי עולם.
חבל!

אבל לעמוד בצד ולגעגע שזה מופרז/מוגזם/פלצני וכו' -- זה רק לעשות צחוק מעצמך, לא מהם, לא מהמוכרים ולא מהקונים...

כפי שאמר פה פעם אדם שאינו כותב - זו דעתך . דעתי שונה . והיא דעתי , גם אם זה נראה כמו געגוע או התבכיינות . וזה לא , אני מבטיח לך .

כן קנאה, לא קנאה, לא באמת משנה -- כל השיפוטולוגייה הזו פשוט לא לעניין וחסרת משמעות, לדעתי.
מזווית ראייתך לפיה אנו מקנאים . אבל אני לא . דעתי אובייקטיבית .
ואין כאן "פרופורצייה נכונה" -- בטח לא הפרופורצייה שלך, או של כל מי שייש לו בסדרי גודל פחות מאשר למי שמשתתפים במשחק.
שוב , זה טיעון נגד הבעת דעות סובייקטיביות , כאלה המוטות עקב קנאה/חוסר יכולת/שנאת עשירים או מה שלא יהיה. אין בכך כדי להזים את חוסר ההגיון הצרכני , שלא לומר מופרכות המחיר , של הדוגמן.
וגם אלה שיכולים להשתתף במשחק יכולים לומר שזה מוגזם, אולי בגלל שהם לא נדיבים עם עצמם, או בגלל שייש להם עדיפויות אחרות -- אבל זה ממקום אחר.
מממ.. אולי גם בגלל שהם עשויים לחשוב כמוני?
לדעתי, מהמקום שלנו, לא לעניין לצפצף על זה.
אני רואה את ההצהרה הזו כביטול עצמי ושלילת הזכות להחזיק בדיעה על עניינים , הגם שאינם ברומו של עולמנו.
עמיר

אם לא דוחפים 2 תווים אחרי הציטוט , לא נותן להעלות. עכשיו למדתי

נערך לאחרונה ב:

clip99

חבר משקיען
מעורבות
129
נקודות
43
אותו טיעון שחוק..
ומה אם לאותו עשיר גדול קוראים וורן באפט, אז לדעתך גם הוא יקפוץ על הסחורה רק בגלל שהוא יכול??
אתה מדבר על אנשים מאד ספציפיים בעלי תסביך נחיתות.
ולא משנה כמה כסף יש להם בחשבון. הם תמיד מרגישים עניים .

לא הבנת . עמיר לא טוען שבעל יכולת בהכרח יקנה את המוצר , אלא רק שהיכולת שלו היא כזו שמאפשרת לו להסתכל על זה כמו שאני מסתכל על נגן MP3 . אנשים כאלה לא תמיד קונים מתוך חישובים הגיוניים של עלות/תועלת , הגחמה או הצהרת מעמד משחקת אצלם תפקיד גדול יותר בשיקולי רכישה של מוצרים כאלה .

tzachi

חבר משקיען
מעורבות
386
נקודות
83
אתם לא מבינים
פה מדובר על אנשים מסוג אחר . שחיים בעולם מושגים וערכים אחר .
אנשים שבזמן שהם ישנים צהריים כסף שלהם הרוויח את השכר השנתי של עשרה כמונו ביחד.
אוליגרחיה אריסטוקרטית שחייה בתוך עצמה .
ומה לעשות מחקרם הראו שהיום בדיוק כמו בתקופה הפאודלית ההנסה מהון יותר גדולה מההכנסה מעבודה ואותם אנשים בכל העולם במגמה של צבירת כוח רב בזמן שרוב האוכלוסייה העובדת נשחקת .
בשביל אנשים כאילו 600000 $ זה כסף כיס . היכטה שלהם שחונה במרינה עם צוות של 11 אנשים שממתינה שעם בשנה יבוא להם לשוט שורפת כל חודש הון קטן רק עם יתחשק להם .
בשבילם יש סויטות מלכותיות באלפי דולרים ללילה .

רועי51

חבר משקיען
מעורבות
210
נקודות
43
אני אשאל שאלה. למה אייפון 16gb עולה 199$ ו32gb עולה 299$?
לו הייתי חושב שבאפל מודעים לחיבה היתרה והעקבית שאתה רוחש להם, הייתי יכול לחשוב שהענין נובע מהרצון לעצבן אותך. הואיל ואני מעריך שלא, אז כנראה שהתשובה הנכונה בהינתן שהבדלי העלויות אינם מצדיקים כזה פער, היא שפשוט יש מי שישלם.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור