מג'יקו אולטימט 3 בהכנה...

רועי51

חבר משקיען
מעורבות
210
נקודות
43
זה לא טיעונים בעד התמחור -- הטענה שלי שונה מהותית -- שבכלל לא לעניין לשפוט את זה לפי הקריטריונים של מי שאינו מסוגל להרשות לעצמו את זה. כל נקודת המוצא וההסתכלות היא אחרת.

אם למישהו יש הרבה יותר כסף מאשר לך -- לא ב-10% או 20% או 50% או פי 2, ולא בסדר גודל של פי 10(!), אלא בסדרי גודל יותר -- פי אלף (שלושה סדרי גודל!!) ויותר -- סביר להניח שעבורו $600,000 זה כמו עבורך $600, או $60 אם יש לו פי 10,000 מאשר לך, ולא בטוח שהיית עושה עניין גדול מלרכוש משהו שמבחינתך שקול ל-$60 או אפילו $600.

זה לא מוצר שבכלל מתומחר עבורך (עבורנו). הוא לא צריך להוכיח את עצמו באותה צורה ולפי אותם קריטריונים שאתה דורש מרמקול של $2000 או $20000 שאתה אולי כן יכול להרשות לעצמך, במאמץ כזה או אחר.

זה עולם אחר, שאולי קשה לך בכלל לקלוט אותו.

אחד ההבדלים, למשל, בין מכוניות לאודיו זה שבמכוניות, אפשר למדוד חלק מהדברים -- למשל מכונית שעושה 0-100 ב-3 שניות ומגיעה ל-500 קמ"ש לפני ההגבלה האלקטרונית ל-300, כנראה מהירה יותר ממכונית שעושה 0-100 ב-9 שניות ומגיעה ל220 קמ"ש כשכולה רועדת. באודיו, כבר מנקודה מאוד נמוכה, למדידות אין שום משמעות.

לכן קל אולי יותר לקבל כשמישהו מוציא סכומים מטורפים (בעינינו) על מכונית שבאופן ניתן-להדגמה "טובה" יותר (לפחות מהירה יותר) ממכונית שעולה עשירית או מאית, לעומת אודיו.

אבל גם מי שקונה מכוניות כאלה, לא בטוח שינצל את היכולות להגיע מ-0 ל-100 ב-3 או אפילו ב-10 שניות, ועוד פחות להגיע ל-150 קמ"ש -- הוא לא בהכרח צריך את האוטו בשביל התכונות שלו -- מספיקה הידיעה -- שהוא יודע ואחרים יודעים -- שהאוטו הזה "טוב" יותר ממה שאחרים, יכולים להשיג, ושהוא כן יכול להרשות לעצמו. אולי מדי פעם הוא גם ירשה לעצמו איזה רייס שנהג מוכשר ממנו יכול לעשות גם בהונדה סיביק בצורה יותר מוצלחת.

רוצה לשפוט אותו על יכולותיו הכספיות? או על זה שהוא רוצה ויכול להשוויץ בדברים שאתה לא? או לשפוט את החברה מג'יקו על זה שהיא מספקת לו צעצועים להשוויץ בהם (וגם בהזדמנות, להיות גם בטוח שהסחורה טובה)? לא מוצאים חן בעיניך המשחקים של העשירים?

חבל!

אבל לעמוד בצד ולגעגע שזה מופרז/מוגזם/פלצני וכו' -- זה רק לעשות צחוק מעצמך, לא מהם, לא מהמוכרים ולא מהקונים...

כן קנאה, לא קנאה, לא באמת משנה -- כל השיפוטולוגייה הזו פשוט לא לעניין וחסרת משמעות, לדעתי.

ואין כאן "פרופורצייה נכונה" -- בטח לא הפרופורצייה שלך, או של כל מי שייש לו בסדרי גודל פחות מאשר למי שמשתתפים במשחק.

וגם אלה שיכולים להשתתף במשחק יכולים לומר שזה מוגזם, אולי בגלל שהם לא נדיבים עם עצמם, או בגלל שייש להם עדיפויות אחרות -- אבל זה ממקום אחר.

לדעתי, מהמקום שלנו, לא לעניין לצפצף על זה.

עמיר
1. החשבון הלינארי יחסי הזה שאתה עורך כאן, לא רלבנטי. אנשים באופן רגיל אינם שופטים את הוצאותים על פי הכנסתם. מי שמרוויח פי אלף ממך לא ימהר להוציא אלף שקלים באותה קלות בה אתה מוציא שקל.
2. אין שום בעיה, לא מוסרית, גם לא חברתית, ודאי לא אישית בביקורת הזו על מנהגים "מופלצים" של עשירים מופלגים, כמעט להפך, היא נחוצה וחיונית לקיומה של חברה בריאה ובעיקר מוסרית וצודקת. אימוץ גישה מהסוג שאתה מציג היה מקיים עד היום חצר משעשעת בורסאיי עם אחד מיורשיו של לואי על הכיסא.
3. זכותם של אלו האחרונים כמובן שלא להתייחס לכל אותם ההמונים המצייצים ברגש על מושגים אויליים כמו צדק, חיסול פערים חברתיים קיצוניים וכיוצא בזה כל מיני ענינים שלתפישתך מקורם בקינאה. ואין חולק על זכותך לחשוב כך, גם אם אחרים סבורים שהגישה הזו ילדותית ופשטנית מעט.
4. למוצרים הללו זכות קיום כל עוד יהיה מי שיחשוב שהוא רוצה וגם יכול להעמיד אותם אצלו בסלון. כל עוד קיימים אוליגרכים ולאלו יהיה הצורך להוכיח לעצמם ולסביבה שהם כאלו, יהיה שוק לרמקולים כאלו שמעבר להיותם מייצגים נאמנים לכסף בערימות, הם גם מייצגים אנינות וטעם וזה מעולה. ואת זה, למרבה ההפתעה יכולים להבין אפילו פלבאים.

נערך לאחרונה ב:

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
לו הייתי חושב שבאפל מודעים לחיבה היתרה והעקבית שאתה רוחש להם, הייתי יכול לחשוב שהענין נובע מהרצון לעצבן אותך. הואיל ואני מעריך שלא, אז כנראה שהתשובה הנכונה בהינתן שהבדלי העלויות אינם מצדיקים כזה פער, היא שפשוט יש מי שישלם.
עלית בדיוק על התשובה.
זו היתה הכוונה.

הכוונה היא להסביר שאם יש מי שישלם אין שום סיבה לא לדרוש.
ככה זה בכלכת שוק חופשי.
למה SSD עולים כמו שהם עולים?

האם ידעתם שמעבד 2 ליבות של אינטל/AMD הוא בעצם מעבד 4 ליבות?
פשוט בשביל תמחורים שונים הם חוסמים פיזית (או תוכנתית תלוי בסדרה) את הליבות האחרות.
בעצם שני מוצרים זהים, אחד מסרסים , ולוקחים עליו פחות כסף.
אם אפשר את זה, אז למה לא למכור לכולם מעבד 4 ליבות במחיר של 2 ?

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113
מחזיר אתכם למה שכתב כאן מיקי לא מזמן, על חוויות הטיול לארה"ב והביקור בכמה חנויות של ניים.
הוא סיפר על איזה לקוח מבוגר שישב בחנות עם בת 20 וקצת על על רגליו, ובנון שאלאנט שאל את הליידי באיזה צבע היא רוצה את רמקול הדגל של ניים, שעבור רובינו מחירו נחשב לשערורייתי ועבור חלקנו הוא ישאר תמיד כמשאת נפש. עבור אותו לקוח אמריקאי זה מן הסתם piece of cake ומן הסתם לא עלה בדעתו לבקש פריסת תשלומים.
אז צדקו מי שכתבו כאן - בפעם האלף - שאלו הם כוחות השוק, ואם יש מי שמשלמים, אזי מג'יקו וכל חברה אחרת ימשיכו לייצר מוצרי נישה במחירים שעבור רובינו נשמעים מופרכים או שערוריתיים, ועבור מי שיכול לשלם אותם הם סבירים לחלוטין. ישראל קטנטונת וכח הקנייה שלנו הוא אפסי לעומת כח הקנייה של עשירי העולם.
לחלקנו אולי קצת קשה לצאת מהראש של השכיר הישראלי - אירופאי -אמריקאי, שמרוויח כמה שמרוויח, ואין לו עשרה או שלושים (או שלוש מאות) מיליון דולר בבנק והכנסות חודשיות של כמה מאות אלפי דולרים מעסקים או נכסים. אבל יש אנשים שחיים כך, ועבורם המוצרים האלה מיוצרים. כך היה תמיד, כך יהיה גם בעתיד.

דבר אחד בטוח - מג'יקו וכל חברה אחרת שמתמחרת מוצרים במאות אלפי דולרים לא מפסידה בגלל זה כסף. בין אם זה נעשה לשם מכירה ובין אם זה נעשה כ statement שמראה את יכולות החברה, הם תמיד אמורים להרוויח על כך בסופו של דבר, אחרת לא ייצרו את זה.
להבדיל, ואולי בעצם לא, גם לרמי לוי היה מאוד כדאי בזמנו לצאת בקמפיין של עוף בשקל ולהדהים את המדינה. על העופות הוא אולי הפסיד כמה מאות אלפי שקלים אולי יותר, אבל הקמפיין שהוא קיבל ללא תשלום נוסף בתקשורת הכניס לו פי כמה וכמה ובסופו של דבר הוא עשה מהלך עיסקי מדהים ברווחיותו.

ולאורי, אתה צודק: גם אפל יכולה להרשות לעצמה לנקוב במחירים שהיא נוקבת, רק בזכות אותו עקרון - יש מי שמוכנים לשלם, ואפילו לעמוד בתור לצורך כך. אפל הייתה חברה די מטומטמת אם לא הייתה מתמחרת כך את המוצרים שלה, בתקופה שבה המותג הזה כל כך חזק וכ"כ הרבה אנשים מוכנים לשלם עליו כאלה מחירים, ועוד לעמוד בתור.

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
נכון.
זו הכוונה.
אגב, זה שלהיות אומן CNC ולעשות את זה בחצי דקה, אני בטוח שיש גם להם.
התמונות הן תמונות יח"צ. גם במקדונלדס ההמבורגר נראה אחרת מבתמונה.

אבל לתכנן את זה שייצר את הסופרפוזיציה של הגלים נכון, זה כבר אומנות אחרת.
מה לעשות ששעת מהנדס טובה עולה לחברה כמה מאות דולרים.

אנשים לא מבינים כמה כסף כל המכשורים האלו עולים.

וחברה שמייצרת סה"כ 5-7 מוצרים בטוטאל.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,950
נקודות
113
פתאום קלטתי שהכנסתי את עצמי בדיוק לאותו משחק מטופש שעליו באתי ללגלג... הפרחת שיפוטים חסרי טעם, תועלת ו/או אפילו משמעות לחלל האינטרנט.

אז במקום להתעקש על השיפוט חסר-המשמעות על כך שתמחור זה או אחר הוא מופרז/מופקע/מופרך/מופרח, התעקשתי שהשיפוטים עצמם הם כאלה, אבל זה בעוצם מטופש במידה זהה לחלוטין, או אולי יותר, או אולי פחות, לא באמת משנה.

זכותנו הדמוקראטית לשפוט כל מה שזז ומה שלא, על זה שהוא זז ועל זה שהוא לא ומכל סיבה אחרת.
אף אחד מהשיפוטים האלה לא באמת עושה הבדל, וגם השיפוטים על השיפוטים לא.

ואם יש כאלה שחושבים שבעצם הפרחת השיפוטים הם משפרים את העולם ו/או ממלאים את חובתם האזרחית/חברתית ו/או יורידו את מחירי מג'יקו בעשרות אחוזים -- עדיין אל מחוץ להישג ידם, כנראה, אם בכלל -- שיבושם להם.

אני יוצא מהמשחק. ומתנצל אם מישהו נפגע מהלגלוג, שאינו אישי כלפי אף אחד כאן, ושגם הוא אינו אלא ביקורת חברתית על המשחק החברתי הזה, אבל בלי יומרות לשנות אותו ו/או את כלליו.

מי שרוצה להמשיך במשחק -- שיבלה ושייהייה לבריאות לכולנו.

עמיר

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
פתאום קלטתי שהכנסתי את עצמי בדיוק לאותו משחק מטופש שעליו באתי ללגלג... הפרחת שיפוטים חסרי טעם, תועלת ו/או אפילו משמעות לחלל האינטרנט.

אז במקום להתעקש על השיפוט חסר-המשמעות על כך שתמחור זה או אחר הוא מופרז/מופקע/מופרך/מופרח, התעקשתי שהשיפוטים עצמם הם כאלה, אבל זה בעוצם מטופש במידה זהה לחלוטין, או אולי יותר, או אולי פחות, לא באמת משנה.

זכותנו הדמוקראטית לשפוט כל מה שזז ומה שלא, על זה שהוא זז ועל זה שהוא לא ומכל סיבה אחרת.
אף אחד מהשיפוטים האלה לא באמת עושה הבדל, וגם השיפוטים על השיפוטים לא.

ואם יש כאלה שחושבים שבעצם הפרחת השיפוטים הם משפרים את העולם ו/או ממלאים את חובתם האזרחית/חברתית ו/או יורידו את מחירי מג'יקו בעשרות אחוזים -- עדיין אל מחוץ להישג ידם, כנראה, אם בכלל -- שיבושם להם.

אני יוצא מהמשחק. ומתנצל אם מישהו נפגע מהלגלוג, שאינו אישי כלפי אף אחד כאן, ושגם הוא אינו אלא ביקורת חברתית על המשחק החברתי הזה, אבל בלי יומרות לשנות אותו ו/או את כלליו.

מי שרוצה להמשיך במשחק -- שיבלה ושייהייה לבריאות לכולנו.

עמיר

פני הדור כפני הכלב...(ורד)

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,950
נקודות
113
פני הדור כפני הכלב...(ורד)
אם במשלי כלבים עסקינן, נראה לי שמה שמתאר במדוייק את המצב כאן הוא "הכלבים נובחים והשיירה עוברת"...

וחלק מהכלבים כאן משתבחין המה בנביחותיהם כי רמות הן ו/או משמעותיות...

שיהייה :)
עמיר

Adifigen

אוהב את התחום
מעורבות
12
נקודות
18
אני לא מבין מה כל הסיפור?
יצרן יכול להצמיד כל תג מחיר שיחפוץ בו, במקרה כזה, על הצרכן להחליט האם אותו מוצר נשמע לו הנכון ביותר במערכתו, ובשלב הבא הוא ליקבוע האם X Y Z נשמעים לו כהשקעה מתאימה.
מכאן והלאה זה כבר תלוי בעומק כיסו ובעקומת פסיכיותו בכל נושא האודיו.
יש מספיק אנשים שיכולים להרשות לעצמם להוציא כל סכום דימיוני שעליו נחפוץ - את זה יודעים היצרנים

grin007

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
6
אל תזלזלבכוח שלך ...אתה אף פעם לא יודע מה התגובה שלך תתחיל להזיז....ואל תשכח...הטינטרנט הייתה בקושי צורך צבאי פעם...והיום כוח שהפיל משטרים ערביים אחד אחרי השני...הדלאי למה כבר אמר...כל הדברים אשר תעשה,אין בהם חשיבות...אבל חשוב מאוד שתעשה אותם..מעבר לכך ...אל תתבייש להצטרף לביקורת...ועל תשב על הגדר..זה לא מוסיף לך כבוד...אני מודיע לך שכלי התכנון נעשו כלכך חכמים ומהירים שכאשר מגיקו ביקשו לייצר סדרה מצומצמת של המגיקו אולטימייט...ופנו לייצרן שייצר להם את מה שראית בתמונות ..הם לא פיצצו עליו מחיר...לא חוכמה לפתח רמקול במחיר הזה...אני אפילו לא יודע אם הפיתוח של הדרייבר הוא שלהם או מיקור חוץ

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
עוד תמונות:

10302110_657549177625541_1255544723989927536_n.jpg10257732_657925487587910_1142838930494301761_o.jpg

מג'יקו אולטימט 3, 9 אריזות ו-3,000 ליברות, לראשונה במינכן.

תומר

תמונות מצורפות

• 10302110_657549177625541_1255544723989927536_n.jpg
    10302110_657549177625541_1255544723989927536_n.jpg
    KB 54.5 · צפיות: 223
  • 10257732_657925487587910_1142838930494301761_o.jpg
    10257732_657925487587910_1142838930494301761_o.jpg
    KB 158.1 · צפיות: 228

Audiofreak

עוסק בתחום
מעורבות
1,083
נקודות
113
הי עמיר

אין משמעות לדבר על "שווה את הכסף" בלי להגיד עבור מי מדובר."

ועוד איך יש משמעות!
"
יש אנשים שעבורם $600,000 לרמקולים זה באותה פרופורצייה כמו עבורי ה-30 ש"ח עבור כוס, או כמו 200 ש"ח עבור הארוחה, או כמו 120,000 ש"ח למכונית, והם יכולים לבחור בזה, או בפרארי, או בשניהם, או באף אחד, בלי שזה יהייה סיפור עבורם יותר משזה עבורכם לקנות כוס/ארוחה/דיסק/מכונית/מערכת -- כל אחד והפרופורציה שלו."

אתה יוצא מנקודת הנחה שגויה שמיליארדרים קונים דברים בהינף יד כי יש להם כסף...אז אולי כמה אוליגרכים / שכים מסעודיה מתנהגים כך, אבל זה ממש לא המציאות.
בתור מי שמכיר מקרוב את חוג הסילון בארץ כמה שנים טובות, אז יש לי חדשות בשבילך
רב האנשים הללו הם מאוד מחושבים, כשהם קונים משהו יקר הם בודקים או נעזרים במומחים שיבדקו להם כל פיפס, ובסופו של דבר, בהרבה מקרים הם גם משלמים פחות ממה שאתה תשלם על מוצר יוקרתי כזה או אחר.
כך שלהסתכל על עולם העשירים בצורה שטוחה של ״יש לי אז אני קונה בגלל התג מחיר ״ זה מעוות מאוד.
ולכן תמיד יש משמעות לשווה את הכסף! איכות , השקעה, גימור, עיצוב, מוניטין וכו... תמיד משפיעים בשיקול של אנשים כבדים.
אף אחד לא אוהב לצאת פראייר, על אחת כמה וכמה מי שעשה הרבה מאוד כסף בחייו ומבין איך העסק עובד.

נערך לאחרונה ב:

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,950
נקודות
113
אתה יוצא מנקודת הנחה שגויה שמיליארדרים קונים דברים בהינף יד כי יש להם כסף
ממש לא. אני לא מניח שהם מתנהגים כך או להיפך. אני אומר שבשבילם זה אפשרי, ולנו זה לא.

בתור מי שמכיר מקרוב את חוג הסילון בארץ כמה שנים טובות, אז יש לי חדשות בשבילך
רב האנשים הללו הם מאוד מחושבים, כשהם קונים משהו יקר הם בודקים או נעזרים במומחים שיבדקו להם כל פיפס, ובסופו של דבר, בהרבה מקרים הם גם משלמים פחות ממה שאתה תשלם על מוצר יוקרתי כזה או אחר.
כך שלהסתכל על עולם העשירים בצורה שטוחה של ״יש לי אז אני קונה בגלל התג מחיר ״ זה מעוות מאוד.
ולכן תמיד יש משמעות לשווה את הכסף! איכות , השקעה, גימור, עיצוב, מוניטין וכו... תמיד משפיעים בשיקול של אנשים כבדים.
אף אחד לא אוהב לצאת פראייר, על אחת כמה וכמה מי שעשה הרבה מאוד כסף בחייו ומבין איך העסק עובד.
אני טוען שייש הבדל מהותי בין ההתנהלות של אנשים בקשר לתחביביהם ובקשר לדברים אחרים בחייהם.

גם רובנו, כאודיופילים ללא "עודפי" כסף, מוכנים להשקיע בציוד (וחלקנו גם במדיות) סכומים שמבחינת ערך-לכסף הם אבסורדיים לכל בנאדם שאינו אודיופיל, וזאת כיוון שאנחנו מייחסים לדברים האלה ערך גבוה בהרבה ממה שייש להם בעיני אחרים.

למשל לשאלה "כמה שווה עבורך (==אתה מוכן ויכול לשלם בפועל) היכולת של מכונית להגיע מ-0 ל-100 ב-3 שניות?" תהייה תשובה שונה אצל מי שתחביבו הוא מכוניות ונהיגה ספורטיבית ויש לו מיליונים, אדם דומה רק שיהייה קשה לו לגרד את הכסף, אדם דומה שלא יוכל לגרד את הכסף בשום מצב, ו"אדם מן היישוב", שייפקח עיניים גדולות ויישאל בחזרה "בשבילי? בפקקים? בדרך לעבודה/לסופר??" ויהייה אולי מוכן להוסיף 10% למחיר המאזדה המשומשת שלו כדי להשוויץ לחבר'ה, אבל לא יותר.

ובאודיו המצב עוד פחות מדיד מאשר שניות מ-0 ל-100, ואנשים מתלהבים (או לא) ומוכנים לשלם (או לא) על דברים הרבה יותר אבסטראקטיים.

אבל בכל מקרה, לשאול "כמה שווה" בלי להגיד עבור מי מדובר -- כמה "שווה" לו המוצר המדובר באופן רגשי וכמה הוא יכול לאפשר אותו לעצמו באופן כלכלי -- זה חסר משמעות. שזו הטענה שלי, בלי להיכנס ליידע המופלג של איש בתחומי "חוג הסילון" ולהכללות על התנהלות אוליגארכים.

עמיר

Audiofreak

עוסק בתחום
מעורבות
1,083
נקודות
113
אם רמקול עולה נאמר חצי מליון דולר והוא נשמע יותר טוב מכל רמקול אחר שקיים עד 1m$ אז כנראה שהוא שווה את זה...
והעובדה שרובנו לא יכולים להשיג אותו , לא הופכת אותו ל״לא שווה״ או ל״שווה רק לבעלי אמצעים״.
אם זה משתלם לך או לא זה סיפור אחר...

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,950
נקודות
113
אם רמקול עולה נאמר חצי מליון דולר והוא נשמע יותר טוב מכל רמקול אחר שקיים עד 1m$ אז כנראה שהוא שווה את זה...
והעובדה שרובנו לא יכולים להשיג אותו , לא הופכת אותו ל״לא שווה״ או ל״שווה רק לבעלי אמצעים״.

לפי ה"היגיון" הזה, אם גפרור עולה נאמר חצי מליון דולר והוא נדלק יותר טוב מכל גפרור אחר שקיים עד 1m$ אז כנראה שהוא שווה את זה...

אתה שוכח שהמילה "שווה" מתייחסת לא רק לתחושה (סובייקטיבית!!!) של ערך, אלא גם לנכונות להוציא בפועל את הכסף.
זה שמשהו "טוב" יותר מכל דבר אחר לא הופכת אותו אוטומאטית ל"שווה" בעיני אף אדם בעולם.

אם מיליון אנשים רואים פרסומת של מוצר ואת מחירו, וכולם אומרים מתלהבים "WOW, אדיר! נפלא!! פנטאסטי!! שווה את הכסף!!!", אבל אף אחד לא קונה, מבחינתי המוצר לא שווה את הכסף בפועל לאף אחד מאלה שנחשפו אליו,

אם מיליון אנשים רואים פרסומת של מוצר ואת מחירו, וכולם פרט לחמישה אומרים "WOW, איזה מחיר מופקע!! לא שווה את הכסף!! פראייר מי שקונה!! איך בכלל מעיזים לתקוע מחירים מופרכים שכאלה!!", ושאר טקסטים חכמים כאלה, אבל חמישה כן קונים, מבחינתי המוצר כן שווה את הכסף בפועל לחמישה האלה.

ובשני המקרים לא משנה מה אלה שקנו ואלה שלא קנו אומרים שהיו המניעים שלהם לקנות/לא, בהתאמה, ועוד פחות מה אחרים אומרים על המניעים שלהם.

לכן, לדעתי, אין משמעות לומר "שווה את הכסף" בלי לומר למי, לא במשמעות של זיהויו האישי, אלא במשמעות של עד כמה חשוב לו המוצר ומה יכולתו לקנות אותו בפועל.

נראה לי שכל מקרה אחר הוא סתם שימוש לא לגמרי מדוייק במילה, ללא התייחסות לכל משמעותה.

מקווה שעכשיו זה מובן יותר.

עמיר

Sol

חבר משקיען
מעורבות
621
נקודות
113
הפלצת המחיר ההזוי הזה לרמקול יוצרת עניין.
הוצאות מקסימאליות לרמקול כזה לא יעברו את ה-50ִ$K(ללא R&D) במחירי ארה"ב.
גם חברי GREEN אשר עוסק כמוני בתחום המתכת טוען כאן בפוסט שאף הרבה פחות.
שימו לב כמה מילים נכתבות כאן עליהם.
למרות שאנו לא השוק עבורם,את ההד זה כבר יצר.

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83

נו באמת..
כמה טוב זה יכול להשמע יותר מאשר רמקול שעולה 100000 $
מספיק כבר עם השטויות האלו.
אז נכון,
מושקעת בהם עבודה רבה .

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,950
נקודות
113
הפלצת המחיר ההזוי הזה לרמקול יוצרת עניין.
הוצאות מקסימאליות לרמקול כזה לא יעברו את ה-50ִ$K(ללא R&D) במחירי ארה"ב.
גם חברי GREEN אשר עוסק כמוני בתחום המתכת טוען כאן בפוסט שאף הרבה פחות.
שימו לב כמה מילים נכתבות כאן עליהם.
למרות שאנו לא השוק עבורם,את ההד זה כבר יצר.
מאז ומעולם הייה חשוב ליצור עניין רב אצל אנשים שהמוצר לא עבורם,
במיוחד כשהפצצת מחיר גדולה מדי עלולה לגרום לו שלא להיות עבור אף אחד.
אבל הגיון זה הגיון.

והמחיר ללא R&D לא מעניין, ובעצם בכלל אין יומרות לקשר בין ההשקעה/עבודה/פיתוח/חומרים/פרסום ושאר עלויות לבין המחיר.

נו באמת..
אז נכון,
מושקעת בהם עבודה רבה .
הדמיון שלך הוא הגבול -- שלך.

שוב, בכלל אין יומרות לקשר בין ההשקעה/עבודה/פיתוח/חומרים/פרסום ושאר עלויות לבין המחיר.

עמיר

clip99

חבר משקיען
מעורבות
129
נקודות
43
נו באמת..
אז נכון,
מושקעת בהם עבודה רבה .

נכון מאוד וכנראה שגם אפילו פחות . אני די בטוח שלרמקול הזה תהיה חותמת צליל מנופחת ולא ריאליסטית , משהו בסגנון "גדול מהחיים" . יש כאלה שאוהבים , יש שלא , ומי שיכול ואוהב שיהיה בכיף .
הגיון לא משחק תפקיד בשיקולי רכישה של רמקול כזה , אע"פ שלפיו אין הצדקה למחיר המבוקש. אבל זה במילא לא רלוונטי לאף אחד פה.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,950
נקודות
113
נכון מאוד וכנראה שגם אפילו פחות . אני די בטוח שלרמקול הזה תהיה חותמת צליל מנופחת ולא ריאליסטית , משהו בסגנון "גדול מהחיים" . יש כאלה שאוהבים , יש שלא , ומי שיכול ואוהב שיהיה בכיף .
הגיון לא משחק תפקיד בשיקולי רכישה של רמקול כזה , אע"פ שלפיו אין הצדקה למחיר המבוקש. אבל זה במילא לא רלוונטי לאף אחד פה.
בינתיים נראה שמג'יקו דווקא יודעים את העבודה, וללכלך מראש לגבי משהו שברור שהוא מחוץ לתחום ההשגה של הדובר זה ממש נראה כמו "הענבים החמוצים" :(

ההיגיון לא משחק תפקיד עיקרי גם ברכישה של רמקול שמחירו 10% מזה, אלא הרגש של הרצון לצליל טוב, או של להוציא לחברים את העיניים, או כל סיבה אחרת שהופכת את זה לשווה את ההוצאה בעיני הקונה.

וכאמור, לא צריכה להיות שום הצדקה למחיר. השוק חופשי. מי שבעיניו לא מוצדק, או מוצדק אבל לא יכול, לא יקנה.

ומי שכן קונה, מסתכן גם בזה שיחשבו שהוא פראייר, או שהוא עשה את זה רק בשביל להשוויץ ולנקר עיניים, או כל סיבה אחרת שימציאו בשבילו, גם אם הסיבה היחידה, האמיתית והכנה לקנייה היא אהבת הסאונד יותר מכל רמקול אחר והיותו מוכן ויכול לשלם את ההפרש.

עמיר

clip99

חבר משקיען
מעורבות
129
נקודות
43
בינתיים נראה שמג'יקו דווקא יודעים את העבודה, וללכלך מראש לגבי משהו שברור שהוא מחוץ לתחום ההשגה של הדובר זה ממש נראה כמו "הענבים החמוצים" :(

אף אחד מאיתנו לא שמע את הרמקול ואי אפשר להקיש לגביו בוודאות של 100 אחוז רק ע"ס הצלחות קודמות של החברה באותה מידה שאי אפשר לבטל אותו לחלוטין , והטענה שאולי הוא יישמע פחות טוב מרמקול זול יותר אינה משוללת יסוד . נבצר ממני להבין איך חיווי דעה נתפס בעיניך כהשמצה , מה גם שיהיה זה מופרך ומגוחך מצידי לקטול מוצר בהקשר של מאפיינים (צליל, איכות בנייה,מראה) מבלי ששמעתי אותו כלל , אז איזה משקל יש ל"לכלוך"? ה"חטא" היחידי שלי היה העלאת השערה מבוססת שיפוט אישי בלבד בקשר לחותמת הצליל . אכן אין מקום לסובייקטיביות בביקורת שלי . אני רוצה להדגיש שוב שהמוצר הזה באמת יכול להיות ראוי לכל סופרלטיב , אבל הטיעון שלי נותר על כנו - התמחור אינו ראוי. באשר לענבים , כבר הצהרתי קודם שאני יכול לקנות את הרמקול הזה בדיוק כמו שאתה יכול , שגם אם יכולתי לא הייתי קונה , שאין בי ולו טיפת קינאה ביכולות חומריות של אחרים, אז התפרצת לדלת פתוחה.

ההיגיון לא משחק תפקיד עיקרי גם ברכישה של רמקול שמחירו 10% מזה, אלא הרגש של הרצון לצליל טוב, או של להוציא לחברים את העיניים, או כל סיבה אחרת שהופכת את זה לשווה את ההוצאה בעיני הקונה.

ברור ואין חולק על כך . הסיבה שאני "אנטי" היא כי אני מסופק שהרמקול יכול להיות שווה את זה . כפי שהצהרתי קודם , גם אם היתה לי יכולת לא הייתי קונה , כי איני מאמין שהרמקול הזה יכול לתת צליל עדיף על זולים ממנו . אם היה יכול , ואפילו קצת , לא הייתי נכנס בכלל לשרשור. אם "שווה את מחירו" מתייחס להוצאת העיניים (אגב במקרה זה- ???) / חשק להציב קופסאות ענקיות בעיצוב מסויים / רצון לתרום למג'יקו , אז המחיר לגיטימי . אבל אם הכוונה "צליל טוב" , לא נראה לי.

לכל רמקול חותמת צליל משלו . ברור לי שגם לרמקול הזה יש משהו ייחודי , ושיהיו מי שהייחודיות הזו תקלע לטעמם , וגם יכולים להרשות לעצמם . אבל המחיר הנדרש חסר פרופורציה, ולא משנה מאיזו זוית מסתכלים . הרמקול עשוי מזהב , מיהלומים? על מה משלמים פה שברמקולים אחרים מקבלים בפחות , והרבה ? חותמת צליל ייחודית? אז כל רמקול צריך לעלות ככה.

הרמקול הזה מתומחר כך רק מסיבות של לעשות קופה/CASH IN על הצלחת העבר/ לתת לעשירים סיבה לפוצץ כסף , שכל זה יפה וטוב ולגיטימי וקטונתי וכו' , רק מה , קצת עקום בעיני . ושוב סליחה על הזוית האישית .

וכאמור, לא צריכה להיות שום הצדקה למחיר. השוק חופשי. מי שבעיניו לא מוצדק, או מוצדק אבל לא יכול, לא יקנה.

זה מזכיר לי שפעם בת"א מכרו קפה ב"כאילו".
ברור, ברור. שיבקשו כמה שהם רוצים . וואלה , אני במקומם הייתי דורש 2.5 מיליון . ואני בטוח שבמחיר הזה הוא היה נמכר יותר . אני רציני . ובאופן ענייני , יש הצדקה לכל מחיר על כל דבר. בין אם הוא משקף פרמטרים לגיטימיים כמו מו"פ , מוניטין ואיכות, חומרים , עובדי ייצור , ארנונה -מים-חשמל-שכירות וכולי , ומתוך זה משקללים את הרווח, וזה נכון לכל מוצר החל מקופסת גפרורים וכלה באנ'לא יודע מה . וגם הרמקול הזה כלול . רק מה , פה קצת "ניפחו" את הרווח על כל יחידה , מסיבות שמניתי בפיסקה הקודמת.

ומי שכן קונה, מסתכן גם בזה שיחשבו שהוא פראייר, או שהוא עשה את זה רק בשביל להשוויץ ולנקר עיניים, או כל סיבה אחרת שימציאו בשבילו, גם אם הסיבה היחידה, האמיתית והכנה לקנייה היא אהבת הסאונד יותר מכל רמקול אחר והיותו מוכן ויכול לשלם את ההפרש.

אין קשר בין אהבת סאונד לקנייה מושכלת . אבל אני יודע.. מי שיכול , לא מחשבן.

עמיר

2 תווים.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור