מגבר,pure class a...

• פותח הנושא zs
  • פורסם בתאריך

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,601
נקודות
113
אז על אותו משקל אל תקנה אף מכונת קפה ידנית כזאת:
501859_large.jpg

זה מטופש לגמרי להתעסק עם כיוון של טחינה, גלישת טמפרטורה וכל מני דברים הזויים שאפשר למצוא במכונה ב- 3000 ש"ח. אז למה לשלם פי 3?
ח ח ח אז אני עם המכונה שלי שעלתה 1100 שח,
כאילו קניתי רמקול בלוטות של jbl בשקם..
לפחות בקטע הזה אני נחשב נורמלי:)

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,620
נקודות
113
ח ח ח אז אני עם המכונה שלי שעלתה 1100 שח,
כאילו קניתי רמקול בלוטות של jbl בשקם..
לפחות בקטע הזה אני נחשב נורמלי:)
כפרה, מותר להיות בינוני בחיים בחלק מהדברים. לא צריך להצטיין בהכל;) (זה המוטו שלי: בינוני זה אני!)

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,601
נקודות
113
כפרה, מותר להיות בינוני בחיים בחלק מהדברים. לא צריך להצטיין בהכל;) (זה המוטו שלי: בינוני זה אני!)
או לחלופין "מה יוצא אני מרוצה"...:)

אד ליב

חבר משקיען
מעורבות
323
נקודות
63
מצד שני BI-AMP אופטימלי, לא רלוונטי עבור 99% מהמקרים, לפחות כשמדובר בציוד ביתי ולא במערכות PA.
(אלא אם המשתמש מוציא משימוש את הקרוסאובר הפנימי של הרמקול)
נכון מאוד
בלי לעקוף את הקרוסאובר הפנימי של הרמקול, אי אפשר, אלא אם מדובר ברמקול שבו יש הפרדה מוחלטת בין נניח תחום תחתון לבין תחום מיד-היי, או רמקול עם קרוסאובר חיצוני.
האיזון/הרמוניה וכולי לעומת זאת גם אם מפצלים לשלוש הגברות ולא שתיים, גם אם הוא לא מושלם, (ומה כן מושלם ?) במבחן vfm יש לו היכולת לעקוף בהרבה הגברה אחת.
בנוסף, בהינתן האפשרות לשלוט על הכניסה של תחומי תדרים שונים בזמן ההאזנה, אם יש אלבום שמוקלט עם כמות בס מוגזמת מאוד או טרבל קודח ויש כאלו, אתה לא תישאר לשבת בכורסא ותגיד, לא נוגע, כי הסט-אפ באופטימום שלו. משנים קצת ואח״כ מחזירים לכיוון הקבוע.
בעיני זה מאפשר להנות יותר מהמוסיקה.
אישית ואני שומע הרבה, יוצא לי לשנות בערך פעם פעמיים בשבוע את עוצמת הפרה הפסיבי ששולט על התחום תחתון.
בכמה וכמה רמקולי על הקרוסאובר חיצוני ומוכן מראש לבי-אמפינג טרי-אמפינג ווזה לא נראה לי מקרי..
אפילו ה kef ls50 wireless , שנחשב לאחד הרמקולים המסחריים המוצלחים של השנים האחרונות vfm/tech מוגבר בפנים על ידי class a/b למיד-היי ו class d לתחום תחתון.
בעיני זה בעיקר פותח אפשרויות משמעותיות בהתאמת הסט-אפ לטעם שלנו. וכמובן להשיג את השליטה בתחום תחתון והעושר והקטיפתיות במיד והיי קריספי ומפורט.
אבל כן, ברור שמי שמחזיק הגברה + רמקולים ב 200k צפונה יכול להגיע גבוה מאוד בלי להתעסק עם זה

נערך לאחרונה ב:

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,601
נקודות
113
אבל כן, ברור שמי שמחזיק הגברה + רמקולים ב 200k צפונה יכול להגיע גבוה מאוד בלי להתעסק עם זה
בלי עין רעה...ישנם פה הרבה כאילו....
כמו ששנצל רשם.."בשביל מה צריך להתעסק עם זה"
מסובך מדי לדעתי...

אד ליב

חבר משקיען
מעורבות
323
נקודות
63
בלי עין רעה...ישנם פה הרבה כאילו....
כמו ששנצל רשם.."בשביל מה צריך להתעסק עם זה"
מסובך מדי לדעתי...
באמת בלי עין הרע.. אבל יש גם עדיין כמה בודדים שלא :)

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,601
נקודות
113
כן אבל בכל זאת....קצת מסובך וכמו שזיו כותב ,לא רלוונטי ל 99% מהמשתמשים הבייתים.
מערכת שעולה 100k דיי מכובדת.הבחירה צריכה להיות מושכלת.אני מניח שמי שקורא את הפוסט הזה והוא עדיין בחיפוש אחר סאונד כלבבו,יחשוב פעמיים אם לרכוש רמקול עם וופר 10" שאינו נציל
ולשדך לו מגבר 50 וואט.
ישנם רמקולים נצילים,טובים,עם וופר גדול ובכייף אפשר לשדך לו מגבר pure class a
35 ואט...

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
כן אבל בכל זאת....קצת מסובך וכמו שזיו כותב ,לא רלוונטי ל 99% מהמשתמשים הבייתים.
מערכת שעולה 100k דיי מכובדת.הבחירה צריכה להיות מושכלת.אני מניח שמי שקורא את הפוסט הזה והוא עדיין בחיפוש אחר סאונד כלבבו,יחשוב פעמיים אם לרכוש רמקול עם וופר 10" שאינו נציל
ולשדך לו מגבר 50 וואט.
ישנם רמקולים נצילים,טובים,עם וופר גדול ובכייף אפשר לשדך לו מגבר pure class a
35 ואט...
לואטים אין משמעות רבה.
ההבדל בין מגבר 50 ואט למגבר 35 ואט הוא בערך 1.5 dB. שום דבר מהותי.
זרם הוא הדבר החשוב.
לרמקולים נצילים מאוד יש בעיה אחרת של באס.
להוציא מהם באס טוב צריך תיבה גדולה.

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,769
נקודות
113
נכון מאוד
בלי לעקוף את הקרוסאובר הפנימי של הרמקול, אי אפשר, אלא אם מדובר ברמקול שבו יש הפרדה מוחלטת בין נניח תחום תחתון לבין תחום מיד-היי, או רמקול עם קרוסאובר חיצוני.
האיזון/הרמוניה וכולי לעומת זאת גם אם מפצלים לשלוש הגברות ולא שתיים, גם אם הוא לא מושלם, (ומה כן מושלם ?) במבחן vfm יש לו היכולת לעקוף בהרבה הגברה אחת.
בנוסף, בהינתן האפשרות לשלוט על הכניסה של תחומי תדרים שונים בזמן ההאזנה, אם יש אלבום שמוקלט עם כמות בס מוגזמת מאוד או טרבל קודח ויש כאלו, אתה לא תישאר לשבת בכורסא ותגיד, לא נוגע, כי הסט-אפ באופטימום שלו. משנים קצת ואח״כ מחזירים לכיוון הקבוע.
בעיני זה מאפשר להנות יותר מהמוסיקה.
אישית ואני שומע הרבה, יוצא לי לשנות בערך פעם פעמיים בשבוע את עוצמת הפרה הפסיבי ששולט על התחום תחתון.
בכמה וכמה רמקולי על הקרוסאובר חיצוני ומוכן מראש לבי-אמפינג טרי-אמפינג ווזה לא נראה לי מקרי..
אפילו ה kef ls50 wireless , שנחשב לאחד הרמקולים המסחריים המוצלחים של השנים האחרונות vfm/tech מוגבר בפנים על ידי class a/b למיד-היי ו class d לתחום תחתון.
בעיני זה בעיקר פותח אפשרויות משמעותיות בהתאמת הסט-אפ לטעם שלנו. וכמובן להשיג את השליטה בתחום תחתון והעושר והקטיפתיות במיד והיי קריספי ומפורט.
הרבה שנים חשבתי לעשות את זה ,ותמיד היה לי חבל לכסח המעיים של הרמקול כי היו יקרים מדי , וגם לא סמכתי על עצמי שאוכל לאזן את העניין כראוי , למזלי , כבר 3 דורות של רמקולים שהיו וישנם ,שהקרוס הפנימי מורכב משני קרוסים נפרדים ,כך שהבעיה פחות גדולה ,ויכולתי לעשות איזה ביאמפינג משונה בלי להוציא המעיים המקוריים של הרמקול ,
אני עדיין חושב שצריך בעל מקצוע רציני בכדי לעשות דבר כזה , והתמורה בסוף לא תמיד מצדיקה את המאמץ , הרוב לא עובדים ככה , גם אנשי מקצוע מוממחים שאני מכיר , מקווה שאתה מרוצה!

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
יפה, אתה צודק כי לא טענתי שרכב מוכן לקריעה ב 20 שניות, אבל לעבוד תקין הוא יעבוד
ופה העניין, גם רכב רגיל וגם ציוד השמע הוא עדיין פלאג אנד פליי
דרך אגב רכב דראג מחממים מנוע או גיר כמה שפחות. צמיגים כן

תקשיב, כאחד שעבד כמה שנים בענף הרכב ורכב על אופנועי סופר ספורט, אף אופנוע או רכב אינו מוכן לנהיגה אופטימלית לאחר 20 שניות, בטח לא אחרי מספר שעות מנוחה כשכול השמן יורד למטה בגלל כוח הכבידה.
כנל במגברים, כולם יעבדו מהרגע הראשון ורובם ישמעו טוב (אבל לא מצוין) אבל רק לאחר זמן מסויים יגיעו למצב אופטימלי. במגבר מסויים זה יקרה בתוך דק׳ ובאחר אחרי כחצי שעה אבל לא מהרגע הראשון.

נערך לאחרונה ב:

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
למה זה כל כך מסובך?.....צריך רק מפצל Y , פרה פאסיבי ומשחק בעוצמה כדי לאזן את בין הבס לאמצע והגבוהים.

בנוסף מקבלים בונוס רב משמעות לדעתי - יכולת לשנות את אופי הרמקול ,כאמור ע"י כוונון עדין בין הבס למיד והגבוהים.

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,769
נקודות
113
למה זה כל כך מסובך?.....צריך רק מפצל Y , פרה פאסיבי ומשחק בעוצמה כדי לאזן את בין הבס לאמצע והגבוהים.

בנוסף מקבלים בונוס רב משמעות לדעתי - יכולת לשנות את אופי הרמקול , ע"י כוונון עדין בין הבס לאמצע והגבוהים.
אני אפילו את זה לא צריך , יש לי ב RC אפשרות לשלוט דיפרנציאלית ביציאות לרמקול , ועדיין נדפקות הפאסות

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
מוזר לי.....אם אחד מה Power-ים במקרה הופך פאזה אז הופכים לו בין הפלוס למינוס בכבל הרמקול וזהו......שני המגברים הופכים להיות באותה פאזה.

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
לפני כ 30 שנה קניתי חיקוי מתוצרת ישראל של Naim שכלל פרה, קרוסאובר אקטיבי ו 6 יחידות פאוור עם רמקול ללא קרוסאובר פסיבי כי כל דרייבר (3 במספר) היה מחובר ישירות לפאוור יעודי משלו .....יכולות הכיוונון והמשחק היו אדירות.

את יחידות הרמקול מכרתי אבל יש לי עדיין את האלקטרוניקה איפה שהוא בבויידם

זה היה יכול להיות חלום של החבר @arye.gur......תארו לעצמכם 3 זוגות פאור מדגם 250 של Naim מזינים רמקול....."כמה אושר" יכול לקבל זוג רמקולים בודד אחד?.;)

זרח מפירחוני שמו של הבחור שבנה ציוד זה.....מישהו זוכר? .....יתכן וקדמוני?

אני חושב שתחום "ההי אנד הישראלי ההיסטורי" חייב המון לבחור זה וצריך לכבדו ולו באיזכור שמו.(ורד)

נערך לאחרונה ב:

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,769
נקודות
113
מה קורה רוברט , נחמד לקרוא הדברים שלך , אתה בחור עליז ושמח.אולי תקפוץ בשבת הבאה ?

נערך לאחרונה ב:

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
איך אפשר לסרב לכזו הזמנה?....נתאם בפרטי(ורד)

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
ברור.
זה מה שקורה ברמקול DIVA ,שמעתי אותם לראשונה בתערוכה ב-1987. זה נכון גם ביחס ל-MAGNAPAN , והרבה אחרים.

לרמקול דינאמי
לטוויטר אין צורך ביותר ממגבר -10W נקי.
ל-MIDRANGE, יספיקו 50W נקיים.
הוופר זקוק להכי הרבה כוח, וזה כבר תלוי ברמקול.

אין צורך במגברי ענק זהים על כל הדרייברים.
כמובן שחייבים להשתמש בקרוסאובר אקטיבי.

נערך לאחרונה ב:

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,769
נקודות
113
אז איך במגבר של דאגוסטינו המיטר מראה צריכה של 400 W עם זמרת סופרן סולו וכינור ?

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
אז איך במגבר של דאגוסטינו המיטר מראה צריכה של 400 W עם זמרת סופרן סולו וכינור ?
באיזה רמקול, כמה אימפדנס, באיזה ווליום.
ואיים זאת לא צריכה.
יש לי מגבר 25 ואט, וממש לא חסר לי הרעש שעשו מגברים של 180 ואט ומעלה שהיו אצלי.
לא ממש חדר קטן ורמקולים שביום טוב הם משהו כמו 86 dB.

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
@שניצל,

הרי אתה תמיד היית בראש אלה שמבצעים "ניסויים ומשחקים באודיו" ....ייאמר כמובן לזכותך(*).......אתה לא חושב שהתעסקות ב Bi Amp עם כל ה"תסבוכת" המתלווה לכך ואפשרויות הכוונון הכמעט אינסופיות היא הרבה יותר מרתקת (ובסופו של דבר גם מתגמלת) מאשר להתעסק לדוגמא ב"סתם אינטרקונקט פשוט" ?

----------------------------------------------------------------------
(*) למרות שבחלק מהנושאים אני חושב שזה מיותר (לפחות לפי הבנתי) ........אבל זה לא העניין כרגע.

נערך לאחרונה ב:

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור