מגבר,pure class a...

• פותח הנושא zs
  • פורסם בתאריך

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,620
נקודות
113
ברור.
המגברים של PASS אינם מטושטשים אפילו לא לרגע, אחרת לא היית קונה אותו...
העניין הוא, האם המגבר מתאים בול לרמקול שלך...?
והאם יש איזה תחום תדרים שהוא עושה עבודה מושלמת עבורך, כי אז, אם אתה עובר ל-BIAMPING אתה יכול ליהנות משני העולמות גם יחד...
מה אני אגיד לך... מה זה מתאים בול. לא יודע איך קובעים דבר כזה. הוא מזיז טידל קונטריבה. והטידל הזה החליף טידל פיאנו וההתאמה בין הקונטריבה לפאס הרבה יותר טובה מאשר הפיאנו. הרמקול הגדול קל יותר להנעה.
לא הרגשתי שיש ביניהם חוסר התאמה, נאמר זאת כך.

לגבי תחום תדרים - למדתי מספיק סאונד בחיים כדי לדעת שלא למדתי מספיק כדי להגיד לך באיזה "תחום תדרים" יש בעיה, גם כשיש בעיה של הגבר או הנמך בתדר מסוים. אז במילים אחרות, התשובה לשאלתך היא ככל הנראה "לא" - אני לא יכול לתחום את הבעיה לתחום תדרים. זה פשוט הפרזנטציה של הסאונד. לגבי BIAMPINNG זה נשמע אחלה אבל אני צריך עוד סט כזה:). קצת יקר, אתה יודע.

יגאל ריכל איתי פעם, אגב, על המחליפים של המונובלוקים שלי, ה- XA100.8, שהם יותר בכיוון שלי. בהחלט נשמע מענין. אבל ה"מעניין" הזה יעלה 30-40 אל"ש. אז נכון לעכשיו, זה לא עד כדי כך מענין ;).

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
כשאתה לא מסוגל לתת ולו תשובה לוגית אחת פשוטה אתה עובר ל"גופו" - עצוב.
עדיף לא לתת תשובה מאשר לתת תשובה שבעליל אינה נכונה, ועוד להתהדר ב"מדע".

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
זה לא קשור למחיר.

אם ההסבר אכן קשור להתחממות עד לטמפרטורות הגבוהות של class A, זה כנראה יהיה ביחס הפוך למחיר :)
התכוונתי שלא הגיוני שמגבר שעולה 100000 שח למשל צריך להתקשר לאשה שתפעיל אותו 8 שעות לפני כדי להנות ממנו
לא ראיתי בחיים המלצה רשמית כזו של יצרן
אני גם באופן אישי לא הייתי קונה נניח בלי מגבלה כספית מגבר טוב ככל שיהיה שהיצרן מבקש להפעיל אותו שעתיים לפני. זה לא מטוס קרב

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
אני פורש לטובת "הורדת טורים" בשרשור זה - שבת שלום לכולנו

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
התכוונתי שלא הגיוני שמגבר שעולה 100000 שח למשל צריך להתקשר לאשה שתפעיל אותו 8 שעות לפני כדי להנות ממנו
לא ראיתי בחיים המלצה רשמית כזו של יצרן
אני גם באופן אישי לא הייתי קונה נניח בלי מגבלה כספית מגבר טוב ככל שיהיה שהיצרן מבקש להפעיל אותו שעתיים לפני. זה לא מטוס קרב
מאיפה הסיפור עם האישה ו-8 השעות? פיספסתי משהו בשרשור?

יש מצבים עם מגברים שלוקח להם הרבה זמן להגיע למיטבם, שגם כשהם קרים הם טובים יותר מאחרים, כך שעדיין יתכן שיהיה כדאי לקנות אותם.

חוצמזה שמגברים ב-class AB או class A עד תקרה נמוכה כלשהי (נגיד 25W) אפשר להשאיר דלוקים ולספוג את עלות החשמל (כולל עלויות מיזוג).

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
987
נקודות
113
מהכרות שלי עם כמה מקרים כאלו כן בדקו ולא מעט אבל אז אחרי הקנייה מתחיל הספק אולי זו היתה טעות
ממשיכים להסתובב בלוחות ואצל היבואנים ומשם הדרך קצרה להחלפות נוספות ואז אתה רואה אותו מוכר כל הזמן בלוחות
סוג של התמכרות

אתה מתאר התנהלות לא נכונה ואת התוצאה שלה.
גם אם יש מישהו שמתנהל באופן שניתן לפרש כ"סוג של התמכרות" לדעתי זו תופעה שולית.
רוב האנשים שנהנים מתחביב (כולל זה) הם אנשים רציונליים שמתמרנים בין אילוצים , משאבים לבין רצונות.
יש גם כאלה שמאוד רוצים אבל מרגישים שזה "קפיצה מעל הפופיק" אז נוח יותר להאשים את "ההתמכרות", כאילו שזה שקול להתמכרות אמיתית כמו עישון, אלכוהול וכו.
ארז

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
987
נקודות
113
לא תמיד אחלה חיים כפי שאתה מתאר, לפעמים מהנה, לפעמים פחות, תחשוב בחורה/אישה, רובן לא כולן, המחשבות שלה מרבית היום זה מה לא טוב אצלי(רק על הצד השלילי) ו ש כולם רואים את ה לא טוב הזה, ובכלל כל היום חושבת על מה שהיא לא אוהבת אצלה/בה, ואם חס וחלילה מישהו יעיר או "יראה" את ה לא טוב הזה, (למרות שהכל טוב וזה הכל בראש כן) היא תיפגע קשה מצד שני היא תעשה הכל, כל דבר שיהווה שיפור, כל דבר שיכול לשפר, בכל סכום במגבלות התקציביות, עכשיו כמעט כל היום המחשבות שלה מתרוצצות סביב זה, אודיופיליה זה על אותו עיקרון, אותו הדבר רק על איכות הצליל.

מה שאתה מתאר מצריך טיפול פסיכולוגי רציני.
לא ממש קשור לנושא.
ארז

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
15 דקות זה זמן סביר
יש מדווחים כאן על 4 שעות
למגבר שעולה קצת יותר מ 200 דולר בדיוטי פרי זה נשמע לי לא הגיוני
מגבר של 200 דולר לא צריך חימום כדי להישמע טוב יותר

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
987
נקודות
113
זה מאוד אופטימי ונחמד לקרוא, אבל, במחשבה שניה, זה לא בהכרח נכון.

לא צריך להיות בריא ו/או נטול טרדות אחרות כדי לעסוק בשדרגת. גם צרות משפחתיות ואחרות לא בהכרח מסיחות את הדעת מהעיסוק במערכת ובשדרגת, להיפך, לפעמים העיסוק במערכת מהווה הסחת דעת מהצרות.

גם לא תמיד מדובר בכסף פנוי, יש כאלה שלוקחים הלוואות, או מוותרים על קניית דברים אחרים, בין אם זה גורם לוויכוחים משפחתיים ובין אם לא.

ואם מישהו עוסק יותר מדי בשדרגת, יתכן שהתחביב לא מהנה אותו אלא מתסכל אותו.

בקיצור, זה יכול להיות כמו שאתה מתאר, ויכול להיות להיפך.

צר לי אם יש כאלו העונים לתיאור הנ"ל.
תחביב אמור להיות כיפי ומהנה ולדעתי זה המצב אצל הרוב.
זה יכול להיות עבודת תיזה נחמדה לפסיכולוגיה.. .
ארז

moshem74

חבר משקיען
מעורבות
516
נקודות
113
מאיפה הסיפור עם האישה ו-8 השעות? פיספסתי משהו בשרשור?

יש מצבים עם מגברים שלוקח להם הרבה זמן להגיע למיטבם, שגם כשהם קרים הם טובים יותר מאחרים, כך שעדיין יתכן שיהיה כדאי לקנות אותם.

חוצמזה שמגברים ב-class AB או class A עד תקרה נמוכה כלשהי (נגיד 25W) אפשר להשאיר דלוקים ולספוג את עלות החשמל (כולל עלויות מיזוג).
משווים פה כל הזמן מכוניות לסט-אפים, אם היה לך דלקן היית משאיר את הרכב דלוק כל הזמן שיהיה מוכן לעבודה (חם/ביצועים אופטימאליים) ...

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
אתה מתאר התנהלות לא נכונה ואת התוצאה שלה.
גם אם יש מישהו שמתנהל באופן שניתן לפרש כ"סוג של התמכרות" לדעתי זו תופעה שולית.
רוב האנשים שנהנים מתחביב (כולל זה) הם אנשים רציונליים שמתמרנים בין אילוצים , משאבים לבין רצונות.
יש גם כאלה שמאוד רוצים אבל מרגישים שזה "קפיצה מעל הפופיק" אז נוח יותר להאשים את "ההתמכרות", כאילו שזה שקול להתמכרות אמיתית כמו עישון, אלכוהול וכו.
ארז
לא כל כך שולי
תראה כמה מוכרים יש בלוחות שההתנהלות שלהם היא כמו של סוחרים
אולי התמכרות זו לא ההגדרה הנכונה
סוג של הפרעה שגורמת להם לרצות כל הזמן להחליף את מה שהם קונים
אני גם מכיר כמה מקרים על אנשים שקנו מוצרים בעשרות אלפי שקלים ועשו עליהם טרייד בחצי ממחירם אחרי חודש

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
987
נקודות
113

אולי חימום על המנגל יעזור ?....;)

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
987
נקודות
113
לא כל כך שולי
אני גם מכיר כמה מקרים על אנשים שקנו מוצרים בעשרות אלפי שקלים ועשו עליהם טרייד בחצי ממחירם אחרי חודש

אני חושב שזו פרשנות שלך להתנהלות מאוד מודעת של אנשים.
יש אנשים שנהנים לנסות מוצרים , נהנים ללכת הצידה (לאו דווקא קדימה) , נהנים מעצם הבדיקה ומוכנים לשלם את המחיר.
יש אנשים שלא סגורים על עצמם ולא ממש יודעים להגדיר מה הם אוהבים ובמקום לקחת את הזמן ולעשות בירור אמיתי עם עצמם אצה להם הדרך והם ממהרים...זו דוגמא להתנהלות לא נכונה.
ויש את אלה שלא מרוצים באופי - לא מרוצים מהתפקיד בעבודה, לא מרוצים ממה שהשיגו ונוהגים לראות את חצי הכוס הריקה ותמיד "שם " יימצאו את הגביע הקדוש ויגיעו למנוחה ולנחלה.
האופי הזה של "לא להיות מרוצה" (לעיתים מבלבלים את זה עם הישגיות או שאיפה לשלמות) בא לידי ביטוי גם בתחביב הזה אבל זו תכונה שמלווה אותם בתחומים רבים בחיים.
ארז

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,769
נקודות
113
שלום לכולם , המגבר קודם כל משתפר תוך כדי האזנה למוזיקה או ניגון ליתר דיוק ,ולא מספיקה רק הדלקה , בדקתי את עניין ההנחתה של רוברט (1DB ) לא הצלחחתי למדוד אפילו עם מכשיר מקצועי על פינק נויס ,
בנוסף מגבר ברוב המקרים פשוט מגביר , אפילו הפאס המאפען של מתנוש , כך שלא ברור לי מה ביאמפינג יתן מבחינה טונלית ,אלא אם הוא חלש מידי על הטידאל המעופש שלו,
אני סובר שהמגבר ברוב המיקרים מרמה מסוימת ומעלה לא לוקה ב FR שלו גם שהוא קר לגמרי , רוב הרמקולים מתוכננים שלא יהיו להם חורים ממש בטווח התדרים , כלומר נמדדים נכון כרמקול בעל תגובה לינארית פחות או יותר , הדבר היחידי שיכול למנוע את השדרגת המוטעיית של חלק מחברינו הוא הקפדה על התאמה חשמלית בין הרכיבים לרמקול וטיפול בחדר בצורה מושכלת כולל מדידות ומגע עם האוזן שלנו ליצוב המצב והתאמה לטעמנו , כלומר מערכת צריכה קצת "אהבה " מסביב בכדי להגיע לצליל שהוא מעבר לחיבור "פלאג אנד פליי " ,, וזה קשור לכל כך הרבה דברים שקצרה היריעה מלתאר ,
נראה לי שפה כל אחד בוחר לו כאן תחום ספציפי צר ומותח אותו עד מוות בלי להתייחס לתמונה הכללית שקושרה להמון דברים ,
אודיופילה אמיתית עם רמה ממש גבוהה תוביל את הסלון שלכם להראות אנומלי לגמרי , עם אקוסטיקה , רמקולים מרוחקים מאוד מהקירות , חשמל של מכונת הנשמה , מכשירים גדולים שיכולים להניע את הקופסאות המשונות שקניתם , בקיצור אין יונדאי I10 , שנוסעת כמו מרצדס מייבאך למרות שהיא גדולה וכבדה ,

נערך לאחרונה ב:

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,609
נקודות
113

צריך קירור.

moshem74

חבר משקיען
מעורבות
516
נקודות
113
לא כל כך שולי
קוראים לזה ציודיופיליה.

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
לא כל כך שולי
הסיבות אחרות לגמרי בדרך כלל
לא סיימו ברייק אין
הציוד החדש והטוב חשף בעיות אחרות במערכת שהם לא יודעים להתמודד איתם.
שמעו את ה״יועצים״ וה״מומחים״ שבאו לחוות דיעה.
אם מישהו חושב שהכנסת רכיב חדש במערכת רצינית זה פלאג אנד פליי....
לדעתי הוא טועה

moshem74

חבר משקיען
מעורבות
516
נקודות
113
אתה צודק, ברייק אין, תחליף מעמד, תיתן לציוד להתרגל למעמד, כמו רכב חדש, תיתן לכל החלקים להתרגל לעבודה בייחד, ידוע שרכב חדש אחרי זמן מה נוסע טוב יותר, תקופת זמן מסויימת - זה ה ברייק-אין בעצם.

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
אתה צודק, ברייק אין, תחליף מעמד, תיתן לציוד להתרגל למעמד, כמו רכב חדש, תיתן לכל החלקים להתרגל לעבודה בייחד, ידוע שרכב חדש אחרי זמן מה נוסע טוב יותר, תקופת זמן מסויימת - זה ה ברייק-אין בעצם.
זה נכון שרכב חדש נוסע יותר טוב מבחינת מנוע אחרי 50000 קילומטר.
הוכח בבדיקות מעבדה.
אם אתה לא שומע ברייק אין, הרווח כולו שלך.
פשוט לא מבין מה אתה עושה בפורום שנושאו הוא כל כל ברור וטרייויאלי.
אתה וחברך יכולים לקנות ציוד לפי דאטה שיט ולסגור את הבסטה.
סתם ביזבוז זמן לגלוש פה מבחינתכם.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
בדקתי את עניין ההנחתה של רוברט (1DB ) לא הצלחחתי למדוד אפילו עם מכשיר מקצועי על פינק נויס ,
עוצמה חזקה יותר מקושרת עם תוקפני ואגרסיבי......לעומת סאונד חלש יותר שנשמע יותר רך ומלטף - זו התובנה שלי לצליל ה"יותר מעודן" שהחברים מדווחים עם התחממות הציוד.
רק עכשיו ראיתי את השטות החדשה.

אני חושב שהקישור בין עליה של 1dB לבין "תוקפני ואגרסיבי" וירידה ב-1dB כשינוי שיהפוך צליל ל"רך ומלטף" הוא אי-הבנה מהותית של מה וכמה זה 1dB.

עליה כזו לא בהכרח נתפסת אפילו כהגדלת ווליום, אלא רק כשיפור בנפח, בבאס, בגבוהים, אולי בבמה, דברים כאלה.
כך גם ירידה ב-1dB לא בהכרח נתפסת אפילו כירידת ווליום, אלא רק כירידה בפרמטרים האלה, ואין מצב שזה ייתפס כמעבר ל"רך ומלטף".

הבנאדם פשוט לא מבין את מהות הדברים שהוא כותב עליהם, לא מאופס על סדר הגודל אפילו. לא בכיוון.

מזל שהוא פרש מהדיון. ה"תרומה" שלו שלילית נטו.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור