OzKol
אוהב את התחום
- מעורבות
- 74
- נקודות
- 18
אני לא יודע מי אלה הטכנופילים שאתה מדבר עליהם.לעומת הטכנופילים שבאים בראש פתוח לכל דבר....
ואם החלטת שאני כזה אז אתה טועה.
אני לא יודע מי אלה הטכנופילים שאתה מדבר עליהם.לעומת הטכנופילים שבאים בראש פתוח לכל דבר....
שאלת וקיבלת תשובה לשאלתך.אל תתנשא.
ולמה מבחן עיוור? כי שומעים עם האוזניים ולא עם העיניים.
אם קופסה שעולה כמו מכונית אקזוטית ישר מהחנות וקיט אנאלוגי שעולה כמה גרושים היו מתומחרים באותה סביבת מחיר, קרוב לודאי ש 90% מהדיון כאן לא היה בכלל בא לעולם ויתרתו היתה מפוהקת ומשועממת.את הטענה הזאת כפי שרשמת אותה אף אחד לא טוען. מה שאנחנו טוענים זה שהכל יכול להיות ומה שקובע זה חווית הסאונד.
מה שלא מקובל, עלי לפחות, זה הנסיון המיסיונרי-אובססיבי לשכנע אותי בכל מחיר שאני אידיוט שזורק כסף לפח.
אני לא מבין מה הצורך הדחוף של כמה אנשים להתעסק כל הזמן עם הנושא הכספי בכזה להט קדוש כאילו מדובר בכספי ציבור.
שאלת וקיבלת תשובה לשאלתך.
חווית ההאזנה כי לא רק של האוזן התיכונה אלא גם של הראש. בלי התנשאות אומר לך שאין לך שום מושג מה בדיוק קורה בראש הספציפי של כל אחד ואחד בהקשר לחווית הסאונד ולא, זה לא קשור לכסף.
והראיה היא שיש עשרות ומאות יצרנים בתחום וכל אחד מתחבר למשהו אחר, לאו דווקא בהתאם לנתונים המדידים ולאו דווקא בהתאם לתג המחיר. ממש תעלומה.
אני לא יודע מי אלה הטכנופילים שאתה מדבר עליהם.
ואם החלטת שאני כזה אז אתה טועה.
לפני הרבה שנים, חבר שלי לא יכול היה לקנות מערכת של NAD על אף שאהב את הצליל מפני שאשתו לא אהבה את המראה של הציוד. בליית ברירה הוא קנה ציוד של Rotel שעבר את מבחן הצורה של אשתו. זו דוגמה למה שאתה מביא. קראתי גם פעם באיזה מקום שהרבה טייקונים שבונים בתים מפוארים פונים לחברות שמתקינות ציוד יוקרתי בבתים כאלה. הם קונים את הציוד הכי יקר שבנמצא מתוך אמון בחברות מבלי שהם שומעים אותו.אתה מתעלם מהנאמר.
"Make it look good, FIRST – then make it sound good"
ככה זה עובד חביבי. רוב האנשים רוכשים עם העיניים ותחושות הבטן. וגם פה באתר.
ופול הוא איש שיווק מדהים, עם המון ידע ונסיון... אבל מה הקשר למה שפול אמר ולדוגמא שלי? ציוד צריך להראות טוב כי כיף שיש לך מוצר יפה בלי קשר לאודיו.
ואני בניגוד אליך מספיק "אמיץ " להגיד שזה "לא עניין של טעם" אלא דעה קדומה שלי שאין בינה לבין המציאות מאומה.
ולגבי פול, תראה איך אריה גור לדוגמא מעריץ את מוצא פיו.
אני לא מבין את האנלוגיה.
אם אודיופיל טוען שרק האוזן היא הקובעת, אז למה אותו אודיופיל לא מוכן לקבל את הטענה שמודול class D בתוצרת "DIY" לא יכול להכות מגברים ממותגים יוקרתיים וטובים אחרים מבלי שבדק זאת בכלל?
לדעתי אותו אחד שטוען טענה כזו מראש העושה סינון בראש הוא לא אודיופיל, הוא מותגיופיל.
לא מבין. אתה מדבר בהכללות על האודיופילים ואז מתפלא שעושים לך אותו דבר.
אני לא במוד מלחמה.תצא ממוד המלחמה, אני לא שם.
ברור שיש טעם אישי וכל אחד מתחבר למשהו אחר... את זה כולם יודעים, גם האודיופילים וגם הטכנופילים.
וכתבתי זאת עוד בתגובה הראשונה שלי לפוסט זה.
אבל נראה שאנשים פה לא מאמינים שדבר כזה יכול לקרות... אוי ווי, איך מוצר של 6000 שח יכול לגבור על מוצר של 20,000 חס וחלילה... לא שמעתי את המגבר של פותח השרשור וגם לא כזה מעניין אותי, אבל לא הייתי שולל את הטענה הזו לפני שהקשבתי בעצמי... מה שרובכם כבר עשיתם מלכתחילה.
אנא הראה לי איפה הכללתי אותךאני הכללתי את כל האודיופילים אחד אחד מכם? אתה זה שהכללת אותי בתוך התיוג הזה.
אז מגבר קלאס די זה לא כזה פשוט...
לפחות פול ענה סוף סוף לנמר לשאלה אם המגבר הוא מודול אחד...
כמו שאמרתי, אנשים שלא תכננו מגבר בחייהם מדברים כמו פרופסורים כשלמעשה הם פייק פרופסורים.
אריה
אנא הראה לי איפה הכללתי אותך
לא מבין. אתה מדבר בהכללות על האודיופילים ואז מתפלא שעושים לך אותו דבר.
הרי ענית לי אישית להודעה שלא הייתה קשורה אליך, לא?
...
זכור לי שביקרתי בעבר הרחוק אצל אחד מהם.אריה, נתחיל ב-מינימאלי ביותר,
אנשים שלא שמעו מגבר/ציוד איכותי/מערכת/תוצאה בחייהם מדברים כמו פרופסורים כשלמעשה הם..........חח.
שיעברו קודם את ה"החסם" הזה, ואז ידברו על כל השאר.
לא הופתעתי שהמערכת העיקרית ש"ניגנה" מוסיקה אצלו בבית, היו צמד רמקולים של לוג'יטק ב60 ש"ח.
לפני הרבה שנים, חבר שלי לא יכול היה לקנות מערכת של NAD על אף שאהב את הצליל מפני שאשתו לא אהבה את המראה של הציוד. בליית ברירה הוא קנה ציוד של Rotel שעבר את מבחן הצורה של אשתו. זו דוגמה למה שאתה מביא. קראתי גם פעם באיזה מקום שהרבה טייקונים שבונים בתים מפוארים פונים לחברות שמתקינות ציוד יוקרתי בבתים כאלה. הם קונים את הציוד הכי יקר שבנמצא מתוך אמון בחברות מבלי שהם שומעים אותו.
לדעתי בתוך קהיליית האודיופילים מקרים כאלה לא נפוצים.
אריה
אם כבר שאלתם את פול- אז הוא בעד מבדק עיוור להערכת אודיו
וזה על מגברי class d וההבדלים בינהם