מגברי CLASS D - לא מה שחשבתם + דעה של פול

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
בוודאי שהוא סוג של אוטוריטה.
הוא לא רק מודד, הוא גם מתכנן וגם מייצר.

אריה
גם אני הייתי מייצר אם הייתי יצרן.

אהה, כשהייתי בין 16 ל18 בניתי קיטים של מגברי טלווקס ו- SG ומכרתי אותם........אם כך בכל זאת הייתי "רבע יצרן" .

Televox.JPG

נראה לי שחסר ב SG שני כפתורים Balance & Selector
SG.JPG

תמונות מצורפות

• Televox.JPG
    Televox.JPG
    KB 26.5 · צפיות: 393
  • SG.JPG
    SG.JPG
    KB 19.4 · צפיות: 331
נערך לאחרונה ב:

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
תהייה רציני.
גם אני בניתי קיטים.

איפה שאתה חזק אתה חזק ואיפה שלא אז לא.

אריה

EB1000

מושעה
מעורבות
55
נקודות
28
אני שאלתי שאלה שהתשובה עליה גם אמורה להיות קצרה יותר וגם בכלל, אמורה להיות תשובה. זה היה גם ארוך וגם לא נתת לי תשובה.

שוב.
האם מגבר דיגיטלי מתחיל ונגמר במודול?

מבחינת ,איך זה נשמע" אין לי תשובה, כי לא משנה מה אגיד, יטענו אחרת, כי כל אחד שומע באופן שונה. מבחינה טכנית שנמתכת על בסיס מדידות עי ציוד מדידה אמין שבניגוד לאוזן האנושית, אינו מושפע ממצבי רוח והשקפת עולם, אלא מספק תוצאות עיקביות תמיד, אז התשובה היא בפירוש כן! מעבר למודול, לא ניתן למדוד שוב הבדלים כתוצאה מהחלפת רכיבים הקפיים למודול עצמו. זה הוכח למשך על המגבר M700 של PS AUDIO שלו הם הוסיפו דרגת GAIN CELL אנלוגית דיסקרטית שלטענתם מבדילה בין קודש לחול מבחינת איך CLASS D נשמע.

לדעתי, יש כאן ללא ספק מלחמה שמתרחשת מתחת לפני השטח. יצרני מגברי האי אנד שעד לפני עשות נהינו מכך שהיה להם מוצרים אקזוטיים שעבורת היה קונצנזוס שהם בעלי הטכנולוגיה היחידה שמסוגלת לספק את הסחורה של סאונד אולטימאטיבי, שמגיע עם תג מחיר של רכב יוקרה, עכשיו מוצאים את עצמם בבעיה כאשר מודול ששלוקל מאית ממשקל מגבר אודיפילי ועולה כשתי מאיות ממנו, מספק את אותה הסחורה. אז הם התחילו במלחמה במטרה לשרוד. עורכי המגזינים הגדולים משתפים איתם פעולה מתוך אינטרס אחד משותף, וזה כסף. אז חלק מיצרנים אלו החלק להציע בעצמו מגברי CLASS D אבל עם תוספות משנו בכדי להצדיק את תג המחיר שלא ישתנה ביחס למגברים ניליאריים. עובדה שעד כה, באף תערוכה אף אחד לא העז לבצע מבחן עיוור מול קהל בין מגבר אנלוגי אודיפילי לבין מגבר CLASS D מבוסס DIY.

לסיכום, התשובה היא כן. טכנית כל מה שמעבר למודול עצמו, מיותר וחסר השפעה חיובית מדידה.

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
עשרה קבין של ClassD ירדו לעולם-תשעה נטל EB1000 ;)

EB1000

מושעה
מעורבות
55
נקודות
28
עשרה קבין של ClassD ירדו לעולם תשעה נטל EB1000 ;)

אתה צוחק, אבל זה הגיע למצב שפסיכולוגית אני מש לא מסוגל להאשין למגבר שאינו CLASS D יותר! משהו בהגברה ליניארית מרגיש לי לא טבעי. ולא, אני לא מצליח לשמוע הבדלים, פשוט הטכנולוגיה של CLASS D יותר מדברת אליי כי זה בדיוק תחום ההתמחות שלי - ממירים ממותגים. מה זה משנה אם המרת ההספק היא רציפה\ליניארית או בדידה ממותגת, אם בסופו של דבר לרמקולים עצמם מגיע אות אנלוגי. במקרה של CLASS D, מסנן המוצא דואג לכך. למה לבזבז 50% מההספק המושקע כחום? ה CLASS D זו הגברה נטו בלי. להבדיל ממגבר ליניארי ששם גם אם יקחו רכיבים אידיאליים, עדיין נצילות המגבר תהיה קרובה ל 50% לערך, במגבר CLASS D, אם לוקחים רכיבים אידיאליים, הנצילות היא 100%. זה מפני שמגבר ליניארי פועל על עקרון של מחלק מתח. הטרנזיסטור בתחום הליניארי משנה את ההתנגדותו בהתאם לאות המבוא. במקרה של CLASS D, הטרנזיסטור האידיאלי משמש כמתג אידיאלי. כפי שאמרתי כבר, לא רחוק היום שבו מגברים ליניאריים יוצאו מחוץ לחוק...

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
זה מצחיק אבל כמו שאתה אומר שאתה לא מסוגל לשמוע מגברים לינאריים למרות שאתה יודע שאין הבדל ביניהם כך לי יש "בעיה פסיכולוגית" עם ClassD וגם אני בטוח שלא אוכל לשמוע את ההבדל......לא מבין את עצמי.

צריך ללכת לטיפול פסיכולוגי עמוק....משהו פרוידיאני .....אולי יש לי בעיה עם מיתוג.;)

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
זה מצחיק אבל כמו שאתה אומר שאתה לא מסוגל לשמוע מגברים לינאריים למרות שאתה יודע שאין הבדל ביניהם כך לי יש "בעיה פסיכולוגית" עם ClassD וגם אני בטוח שלא אוכל לשמוע את ההבדל......לא מבין את עצמי.

צריך ללכת לטיפול פסיכולוגי עמוק....משהו פרוידיאני .....אולי יש לי בעיה עם מיתוג.;)
אתה מוטה.
גם eb1000 מוטה.
שניכם טוענים שהאודיופילים מוטים.
על זה נאמר: הפוסל במומו פוסל.

אריה

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113
כי פול בשביל החוויתיים הוא סוג של אוטוריטה.

נו באמת...... אני לשיטתך "חוויתי" ואף אחד מהיצרנים/ מתכננים/ כתבים לא נחשב 'אוטוריטה' מבחינתי. אני מניח שכל יתר האודיופלים שאני מכיר קצת מקרוב חושבים כמוני. אני בכלל חושב שמי שקובע את דעתו עפ' מאמרים או חוות דעת של "מבינים" למינהם, הוא לא אודיופיל, בדיוק כפי שמי שקובע איכות של צליל לפי מדידות הוא לא אודיופיל. גם אם הוא יצרן מדופלם.
אודיופיל מעריך ציוד אודיו רק על פי פרמטר אחד - האזנה. כל היתר לא רלבנטי.

לגבי Class D למינהם, הגם שנדמה לי שהעתיד שם, עדיין לא יצא לי לשמןע הגברה כזו שהייתי יכול לחיות איתה. כרגיל, עניין של טעם.

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
אתה מוטה.
גם eb1000 מוטה.
שניכם טוענים שהאודיופילים מוטים.
על זה נאמר: הפוסל במומו פוסל.

אריה
יש הבדל גדול ביני ו EB לחוויתיים.......אנו יודעים שהבעיה היא פסיכולוגית בלבד ואין שום הבדל.

החוויתיים לא מודים בכך, מישהו מהחוויתיים יגיד שההבדלים בכבלי חשמל הם פסיכולוגיים בלבד ?

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
לגבי Class D למינהם, הגם שנדמה לי שהעתיד שם, עדיין לא יצא לי לשמןע הגברה כזו שהייתי יכול לחיות איתה. כרגיל, עניין של טעם.

ואני בניגוד אליך מספיק "אמיץ " להגיד שזה "לא עניין של טעם" אלא דעה קדומה שלי שאין בינה לבין המציאות מאומה.

ולגבי פול, תראה איך אריה גור לדוגמא מעריץ את מוצא פיו.

נערך לאחרונה ב:

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
כפי שאמרתי כבר, לא רחוק היום שבו מגברים ליניאריים יוצאו מחוץ לחוק...

הרבה לפני כן יצטרכו להוציא מחוץ לחוק את המרצדסים והBMW -ים מרובות הליטרים, שלא לדבר על האיטלקיות האקזוטיות......לא בטוח שזה יקרה אי פעם.

הקרחונים יימסו להם, ערי החוף יוצפו במים, אבל עדיין יהיו אנשים שימשיכו לנסוע ב 6,000 סמ"ק במסגרת החוק.

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,620
נקודות
113
האם אותו הדין בממירי דיגיטל אנלוג, שבהם רק הצ'יפ (ולא ספקי הכוח או דרגות ההגברה האנלוגיות) קובע את איכות הצליל הנמדד?

EB1000

מושעה
מעורבות
55
נקודות
28
האם אותו הדין בממירי דיגיטל אנלוג, שבהם רק הצ'יפ (ולא ספקי הכוח או דרגות ההגברה האנלוגיות) קובע את איכות הצליל הנמדד?

לא, שם יש השפעה גם לצ'יפ וגם לרכיבים מסביב. אמנם צ'יפ DAC לא יכול לשנות גוון של צליל ואין לו "חתימת סאונד" כמו שיש טוענים, אבל דיוק ההמרה וחסינות לרעש כמו גם טווח דינאמי תלויים מאד בשראר הרכיבים כמו הספק, ודרגות בקרת ה GAIN במבוא ובמוצא.

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
, אבל דיוק ההמרה וחסינות לרעש כמו גם טווח דינאמי תלויים מאד בשראר הרכיבים כמו הספק, ודרגות בקרת ה GAIN במבוא ובמוצא.
נו..... ואם את כל מה שאתה מתאר יתכנן מהנדס עם ראש על הכתפיים שיודע מה הוא עושה, אז איזה איכות/חתימת צליל יוצאת דופן תתקבל ?

שימו לב חוויתיים, מלחמת בוץ עקובה משפריצים של אדמת חמרה רטובה בין 2 טכנוקרטים;)

נערך לאחרונה ב:

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,882
נקודות
113
יש הבדל גדול ביני ו EB לחוויתיים.......אנו יודעים שהבעיה היא פסיכולוגית בלבד ואין שום הבדל.

החוויתיים לא מודים בכך, מישהו מהחוויתיים יגיד שההבדלים בכבלי חשמל הם פסיכולוגיים בלבד ?
אני.
אני אגיד שגם השאלה וגם התשובה לא מעניינות אותי, במקרה והחוויה שלי משתפרת.
נ.ב: מכיוון שאני (עדיין) מסוגל לדרג את רמת ההנאה שלי (סוג של מדידה) הרי שבעיני אני טכנוקרט פר אקסלנס ואני ממש מתקומם על הסיווג כחוויתי.
דווקא אתם, בקואליציה המשונה שיצרתם פה, אתם החוויתים האמיתיים, משום שאתם מכוילים באופן תמידי לרמת חוויה ״אפס״ בין אם אתם שומעים במערכת על ובין אם אתם שומעים דרך מגרסת חצץ - העיקר שיש לכם דף נתונים כלשהו לעיין בו.
מסקנה שלי: יש כאלה שהחוויה שלהם היא לא להיות בשום חוויה. ת׳אמת זה סוג של חווית אקסטרים שאני בחיים לא אצליח להגיע אליה.
שאפו לכם חוויתיים אמיתיים שכמותכם.

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
ואני בניגוד אליך מספיק "אמיץ " להגיד שזה "לא עניין של טעם" אלא דעה קדומה שלי שאין בינה לבין המציאות מאומה.

ולגבי פול, תראה איך אריה גור לדוגמא מעריץ את מוצא פיו.
אני לא מעריץ מוצא פיו של אף אחד.
פול למשל דוגל בכך שהרכיב שצריך להשקיע בו הכי הרבה במערכת הם הרמקולים. לדעתי זו טעות.
לגבי השפעות פסיכולוגיות, לכל אחד מאיתנו יש תפיסת מציאות סובייקטיבית ועל זה אי אפשר להתווכח. גם תפיסת המציאות שלך לפיה דף תוצאות המדידות שווה ערך ללוחות הברית שמשה רבנו הוריד מהר סיני, היא מאוד סובייקטיבית ובניגוד למה שאתה חושב, אין בה שום מרכיב אובייקטיבי. איך אני יודע? יש הרבה מאוד מהנדסים ופיזיקאים עם ידע כמו שלך ולמרות זאת הם אודיופילים כמוני.

אריה

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
אני.
אני אגיד שגם השאלה וגם התשובה לא מעניינות אותי, במקרה והחוויה שלי משתפרת.
.

:בעד: הגישה שלך מקובלת עלי וברור לך שאתה "זן נדיר" ........שאר החברים טוענים שהם אכן שומעים ההבדלים

דווקא אתם, בקואליציה המשונה שיצרתם פה, אתם החוויתים האמיתיים, משום שאתם מכוילים באופן תמידי לרמת חוויה ״אפס״ בין אם אתם שומעים במערכת על ובין אם אתם שומעים דרך מגרסת חצץ - העיקר שיש לכם דף נתונים כלשהו לעיין בו.
.

החוויה של שנינו ממוסיקה ו"מצליל על" זהה לחלוטין.....ההבדל היחיד הוא שלך לא אכפת מה הסיבה, ולי לא רק שאכפת אלא אני גם מבין היטב מאין זה מגיע לפרטי פרטים.

זה כמו ההבדל בין נהג מרוצים מעולה שהוא מאמן כושר/עורך דין במקצועו לנהג מרוצים מעולה לא פחות, שהוא גם מהנדס מכונות+תוכנה, ויכול לעזור ולייעץ לצוות שמכוון את הרכב לפני המרוצים.

שניהם נהנים מחוויית הנהיגה עצמה בדיוק באותה מידה........או בשפה אחרת "טכנוקרטים לא נהנים פחות" ;)

נערך לאחרונה ב:

robo7

אוהב את התחום
מעורבות
86
נקודות
28
...
החוויה של שנינו ממוסיקה ו"מצליל על" זהה לחלוטין.....ההבדל היחיד הוא שלך לא אכפת מה הסיבה, ולי לא רק שאכפת אלא אני גם מבין היטב מאין זה מגיע לפרטי פרטים.

זה כמו ההבדל בין נהג מרוצים מעולה שהוא מאמן כושר/עורך דין במקצועו לנהג מרוצים מעולה לא פחות, שהוא גם מהנדס מכונות+תוכנה, ויכול לעזור ולייעץ לצוות שמכוון את הרכב לפני המרוצים.
דומנול רוברט

נהג מירוץ מעולה זה לא תחביב. אתה לא מגיע מהמשרד כדי לבלות קצת בערב.
רצוי לשלוט בז'רגון המקצועי ידע תיאורטי לא מזיק גם לא נסיון, והחשוב ביותר,
תקשורת טובה, לדעת להעביר את חווית הנהיגה בצורה שתהיה מובנת ל"מהנדסים" ,
שבסופו של דבר הם בני אדם.

ד"א רוב המתכננים ה"גדולים" באודיו הם מהנדסים שהתמחו בפיזיקה, ו"שחקו כמה זוגות
נעליים" לפני שהגיעו להצלחה.
כמה מדהים.

(ורד)
R

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור