מגברי מנורות

יואלפלרמן

חבר משקיען
מעורבות
106
נקודות
63
שלמה כתב: "היתרון בתחום הדינאמי של הCD על פני הויניל"
נכון. בעיה מכנית של הראש, לא קיימת ב-CD.
אם הכל היה מוצלח רק בסוג הצעה אחד, הסוג השני היה מתפוגג לבד

איתי_הגיתי

חבר משקיען
מעורבות
48
נקודות
48
אני חושב שאין חוקים, אפשר למצוא מגברי SS שנשמעים רכים ומפנקים, עם מיד טיבעי ומדהים, ומצד שני
יש מגברי מנורות עוקצניים.
יש גם הגברה דיגיטאלית שיכולה להשמע איך שהיצרן מחליט.
מנסיון אישי, דווקא בתקציב נמוך בזמנו, בחרתי סטאפ מנורות ולא טרנזיסטורי.
קניתי אז ב 7K ש"ח פרה+פאואר (יד שניה) מנורות שנשמע הרבה יותר טוב (חי, טיבעי, עם אוויר בין הכלים)
ממגברי SS שהיו (לאייל פור) להדגמה.
בתקציבים של 40K גיליתי הגברה דיגיטלית (בל קנטו) שנשמעה יותר טוב מציוד מנורות במחיר דומה.
בקיצור, האפקט של המנורות מופיע כבר בתקציב נמוך, והוא לא בהכרח אחיד וגורף.
כ"כ זה עניין של העדפות אישיות ומצבי רוח משתנים.
פעם הפאנץ' והדינאמיות של ה SS מנצח ופעם הקסם של המנורות.
ואני לא חושב שמישהו קונה מנורות בשביל "ההתעסקות" האודיופילית.
מדובר ביתרונות מוזיקליים שמיעים ואמיתיים.

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113
היי איתי, הסבר פרט ונמק בבקשה.....

האם מגברי SS שאתה מדבר עליהם כ"רכים ובעלי מיד מדהים" הם גם מגברים שיכולים לדחוף רמקולים תובעניים? תוכל לפרט איזה?
(היחיד שעולה לי בראש כרגע זה אולי ההגברה של רולנד....?)

והסט-אפ מנורות המשומש והזול שרכשת בעבר, האם הוא מהסוג שמוסגל להניע רמקולים תובעניים ועדיין להשמע "חי טבעי עם אויר בין הכלים"?

מנסיוני הדל, הגברת מנורות איכותית (וחזקה) עולה הון תועפות. קשה מאוד למצוא שילוב כזה בזול. עדיין לא יצא לי להתרשם מהגברת מנורות חזקה, שיכולה להניע גם רמקולים תובעניים, ונמכרת במחיר "שווה לכל נפש" כמו זה שהצגת. הגברות איכותיות וחזקות שיצא לי לשמוע כמו ה VAC או JADIS או THOR או EAR ואחרות עולות ממון רב.....

כפי שהוצג כאן, ייתכן והפתרון הוא שילוב של מגבר SS או דיגיטלי במקרים מסויימים, יחד עם קדם מנורות איכותי, שיעדן את החבילה.
ובמקרים מסויימים אולי הייבריד שמנסה לתת "גם וגם".

KOOKE

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
take one

לי יש מגבר טרנזיסטורי עם יופי של מיד שבביקורות ברשת הדביקו לו כמחמאה - "צליל מנורתי עם יכולת SS " -

plinius 8200 תוצרת ניו זילנד.

שלמה

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113
מה הפליניוס מניע?

שלמה, איזה רמקולים יש לך?
האם יצא לך להשוות את המגבר הזה למגבר מנורות, עם אותם הרמקולים?

KOOKE

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
הרמקולים הם Dali Ikon 6 - רמקולים בהירים ומפורטים מאד (יש להם טוויטר כפול - גם ריבון וגם כיפה) יש כאלו שלדעתם הרמקולים האלו בהירים מדיי לטעמם.

לטעמי השילוב בין ההגברה שיש לי ובין הרמקולים די מוצלחת והמגבר "הרגיע" את הרמקולים

לא יצא לי להשוות למגבר מנורות אם כי לפי מיטב הבנתי האופי של הגברת מנורות שבגבולות התקציבים שלי לא מתאים לסיגנונות המוסיקה שאני אוהב כמו למשל רוק כבד.

מאחר ואני אוהב גם בס שנותן בבטן אבל לא נמרח ועמום התחושה שלי היא שבתקציבים שפויים עבורי לא אמצא הגברת מנורות לטעמי.

שלמה

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
שלמה.

זה לא טויטר כפול אלה טויטר דינמי רגיל + סופר טויטר פלאנרי.

בנוגע להגברת מנורות אתה צודק, צריך לשים סכום ניכבד על מנת להגיע לתוצאה שתשתווה מבחינת מהירות, שליטה, כח וכ"ו לפלניוס שברשותך אך למנורות ישנו קסם מסוג אחר.

KOOKE

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
נמר

למיטב הבנתי לא מדובר בסופר טוויטר אלא כהגדרת היצרן - טוויטר היברידי -
The IKON 6 is using the already famed and celebrated Hybrid Tweeter Module

ראה בקישור:http://www.dali.dk/int/page191.aspx?sub=213&prod=78

שלמה

Sonus

חבר משקיען
מעורבות
2
נקודות
0
take one

לי יש מגבר טרנזיסטורי עם יופי של מיד שבביקורות ברשת הדביקו לו כמחמאה - "צליל מנורתי עם יכולת SS " -

plinius 8200 תוצרת ניו זילנד.

שלמה

הפיליניאוס הוא מגבר מעולה והיה לי אותו כמעט שנה, אבל המיד שלו זה לא מיד מנורות.

KOOKE

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
איני יודע אם למגבר שלי יש "מיד מנורות" אם אכן קיימת כזו הגדרה גורפת.

בכל אופן אני אוהב את השילוב של ההגברה והרמקולים אצלי ורק ציטתי ביקורות על המגבר שאיפיינו אתו כבעל צליל מנורתי.

שלמה

tzachi

חבר משקיען
מעורבות
386
נקודות
83
ממה שאנשים אומרים פה אני מבין שכל העניין במנורות נמצא במיד ?
אך אפשר לוותר על מצילה קריספית או בס בשרני ומדוייק ?
כשהינו בסמינר בחיפה שמענו CD מנורות עם פרה מנורות ופאוור מנורות (ציוד בעשרות אלפיי שקלים ) -לא נפלתי מהמיד הבס היה חסר שליטה (המגבר ממש לא השתלט על ה-"10 ) לא היתה במה , זה היה ברור שהרמקול צריך יותר מיץ בשביל להיפתח .

truejoker

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
צחי , יש לי הגברה מנורתית , היא לא מצליחה לתת מכות בבטן עם כול מכת תוף , אבל המידבאס שלה די נמוך ולמוסיקה שלי זה מספיק . אם אתה מוצא רמקולים נצילים מאוד אתה יכול לקבל יותר באס גם ממנורות. העניין הוא שאתה יכול למצוא רמקולים נדירים ויקרים בטירוף שבגלל בניה וקרוס פנימי הם יכולים לרדת נמוך אך לתת עכבה יציבה וגבוהה דיה ע"מ שמגבר מנורות יוציא מהם באס חזק וגדול . אבל אתה כמעט לא יכול למצוא מגבר SS שיתן מיד כמו מנורות טוב וגם לא שקיפות ופירוט.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
לגבי הפירוט והשקיפות אני חולק עלייך.

שמעתי לא מעט מגברים טרנזיסטורים שהיה להם מיד מדהים {לא מנורות אלה שונה} מדוייק, שולט ובס מהיר הדוק ומדוייק.
יחד עם זאת כיוון שהשליטה הייתה טובה יותר הפירוט היה מצויין ולא בא על חשבון דינמיקה או כח.

truejoker

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
נמר , ושקיפות שבחלקה היא מהירות ? ודרך אגב איזה מגברים SS שמעת שנתנו את זה ? ובאיזה סביבות מחיר ? האם אתה יכול לתת משהו שישמע כמו גולדן טיוב במחיר שלו ? אני לא מצאתי משהו שמתקרב איליו גם במחיר כפול . כך שמאוד יתכן שיש אבל באיזה תקציבים ?

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
הסובריין לדוגמה הוא מגבר מדהים, שוב לא מנורות אלה שונה אך לטעמי עדיף.

הפס לאב גם כן היה מדהים עם שליטה אבסולוטית ומיד מדהים.

אודיו אנלוג למיניהם פתחו לי במה שלא שמעתי קודם לכן.

ועוד ועוד.

truejoker

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
אאל"ט שלושתם עולים הרבה כסף לא כן ? מה המחירים שלהם בערך ?

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
נכון, עולים הרבה כסף.

אך גם מגברי חזקים עולים אותו מחיר.

תראה, בשליטה מהירות ודינמיקה רוב מגברי הטרנזיסטור יוכלו מנורות מאותו תקציב. בהרמוניות, חמימות ומיד מלא וחם מגברי מנורות לא יקרים טובים מטרנזיסטור באותו מחיר.

העיניין הוא שאין מגבר מושלם אך הטרנזיסטור האיכותי לטעמי עדיף על המנורות.

הסעבה היא מורכבת והיא כמובן טעמי האישי, אני מעדיף להשקיע סכום ניכבד על טרנזיסטור טוב מאשר על מנורות שיגרמו לי להישתעבד להם.

למקול שאינו נציל עדיף לשדך טרנזיסטור איכותי, ולא מנורות שיחממו את הבית, יגמרו מהר {היתאמצות}, איכותן יורדת עם הזמן ומתוך הרגל לא שמים לב לכך, ביאס, התאמת מנורות ועוד ועוד ועוד.

Sonus

חבר משקיען
מעורבות
2
נקודות
0
תראה, בשליטה מהירות ודינמיקה רוב מגברי הטרנזיסטור יוכלו מנורות מאותו תקציב.

זה לא נכון, מגבר מנורות שתואם לרמקול ישלוט בו בדיוק כמו SS. בגלל שקשה להתאים יותר מגבר מנורות מאשר SS אז אנשים חושבים שמגברי מנורות לא שולטים ברמקולים טוב.

אני מעדיף סאונד חם מלא ומרגש מאשר שליטה מלאה וריקה מתוכן.
קשה למצוא SS בתקציב שפוי שישמע לא אנליטי.

אנאלוגיה זהה לאלם קונצרטים, מי שישב פעם באולם אקוסטי ושמע כלים אמתיים מנגנים ולא כלים אלקטרונים יכול להבין מה זה סאונד מרגש. לא שמעתי את זה בשום SS שלא עולה כמו בית.

בשביל סאונד צריך לעבוד וקשה, אבל כמו בכל דבר סאונד זה עניין של טעם ואני מקבל את זה שיש אנשים שאוהבים לראות רמקול ענק אל מול העניים ולכן חייבים בדרך כלל להתאים לו SS ואפילו מגברים דיגיטלים כדי שיוכל להתחיל לנגן מוזיקה.
(Y)

z.y

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
איתי-
מה התרגשת מהאימרה הזו :מבולבל: דווקא לא רעה :)

מה תאמר על כך- שיש אנשים שאוהבים לראות מגברי מנורות מול העניים זאת-

על מנת לדמיין את הסאונד שהם אוהבים :D, כי הרי תודו על האמת לאותן מנורות (שפופרות) אין "בעלות" ובלעדיות על שום דבר, כולה תורת החשמל...............

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור