יש המון אפשרויות וכמו שאתה בוחר עכשיו אתה יכול לבחור באותה מידה מה נשמע לטעמך הכי טוב אין הבדל
בוודאי שיש הבדל : מספר הצירופים של רמקול פסיבי עם הגברה חיצונית הוא עשרות מונים יותר מאשר מספר הרמקולים המוגברים שיש.
יש לך ספק באמירה הנ"ל ?
יש המון אפשרויות וכמו שאתה בוחר עכשיו אתה יכול לבחור באותה מידה מה נשמע לטעמך הכי טוב אין הבדל
מה שהתכוונתי זה שלא תמיד קשור למחיר
קבעת שרמקול של 30 אלף עם הגברה של 200 אלף ישמע טוב יותר ממצב הפוך, לא חושב שאפשר להגיד את זה באופן גורף
חוץ מזה מי שיש לו 230 אלף יחלק אותם כנראה חצי חצי
עוז, בזמנו הבאתי 2 דאקים לבדיקה.הדיון הוא לא על מה חשוב יותר, אלה איפה נופלים רוב ההפסדים בשחזור האות.
רמקול הוא מנגנון מכאני המכיל חלקים נעים שמייצרים גלים אקוסטים, ועל מכאניקה ואקוסטיקה תמיד נופלים ההפסדים הגדולים ביותר מכל רכיב חשמלי אחר (מגבר, DAC) ולכן הרמקול "מקלקל" בפקטור הגדול ביותר בשרשרת.
אין ספק שאלקטרוניקה היא חשובה, אבל להתאים בין רכיבים לפי מחיר בלבד נראה לי כמו ללכת בחשכה.
מנסיוני מגבר / רמקול / מקור יקר יותר, לא בהכרח נשמע טוב יותר.
מגבר צריך להתאים לרמקול ולא ההפך ורק לפי האוזן ובטח שלא לפי מחיר.
לדעתי מי ששופט את איכותו של רכיב כזה או אחר רק לפי מחיר או מותג, זה בדיוק על אותו משקל כמו שלשפוט רכיב לפי נתונים טכנים בלבד.
בוודאי שיש הבדל : מספר הצירופים של רמקול פסיבי עם הגברה חיצונית הוא עשרות מונים יותר מאשר מספר הרמקולים המוגברים שיש.
יש לך ספק באמירה הנ"ל ?
עוז, בזמנו הבאתי 2 דאקים לבדיקה.
הדאק הראשון "אטם כמו פקק" את הגבוהים והדאק השני גרם להם לצרוח.
ההשפעה היתה באותו סדר גודל של החלפת רמקולים, מה שאומר שלא תמיד ההשפעה הכי גדולה היא מהרמקולים.
נסה כמה פעמים ואז אשמח לשמוע מה המסקנות שלך.
ואכן, כתבתי בפירוש שעדיף תמיד לאזן, ב 230 אלף כמו גם בפחות, חשוב לאזן את ההשקעה ברכיבים השונים.
להזכירך הכל התחיל מטענתו של מר @arye.gur שטען שההבדלים במקור גדולים מאלו של הרמקול.
אתה מתבלבל, זה לא אני עם האוזניים.....זה החבר עם אוזני הזהב של נמר שנכשל על כל צעד ושעל.
מה לא מובן לך נמר? @רוברט לגמרי טוען שההבדלים בין מגבר איכותי כמו דיאג׳סטינו ופחות איכותי נגיד איזה רסיבר מרובה וואטים (אם בכלל קיימים) בהינתן והנתונים הטכניים דומים לא ניתנים לשמוע בbt! כל מה שצריך הוא שרוברט ינהל את המבחן בצורה נכונה קריא ישווה עוצמות, יעשה משהו כמו 16 החלפות לטובת הטעות הסטטיסטית ואולי עוד משהו שאני שכחתי לציין...לא. לא כתבתי את זה ואל תעוות את דברי. כתבתי שאלקטרוניקה יותר חשובה מהרמקול. למה? כי אני בא עם נסיון רחב בעניין. חבר אלקטרוניקה בינונית לרמקול מעולה וזה ישמע מעאפן, חבר אלקטרוניקה מעולה לרמקול בינוני וזה ישמע מעולה.
ולגבי bt. לא מזמן עלה פוסט שמדווח שאני ואלדר הבחנו באופן עקבי בין כבלי רמקול במבחן עיוור. אני אפילו ביקשתי מהבוחן שיתקיל אותי ככל שניתן. אז אתה חושב שבין מגברים אני לא אבחין? בחייאת רוברט, את תהיה בוק.
נשלח לך בפרטי.לא מכיר דבר כזה, או לא זוכר. רענן את זכרוני.
חולק עליך. העובדה שאתה וחבר שלך שלחתם לינק וחצי לרמקולים לא מוגברים יקרים, לא אומר שכל רמקול מוגבר יקר הוא יותר טוב מאותו רמקול עם מגבר חיצוני.יפה אמרת ולשם כיוונתי בדיוק , זה לא אפשרי ולכן ישנם יצרנים שמיצרים את ההגברה ביחד עם הרמקול , יכול להגיד לך על דגמים שהיצרן מפתח כמה שנים ורץ עם הדגם הזה המון שנים.
זה לא זול כמובן אבל אותו מחיר שתשקיע (הכוונה למחיר של הגברה ורמקולים איכותיים) בבחירה עצמית לעומת רמקול מוגבר באותו סכום לא תגיע לאותה רמה
קח לדוגמא KEF-LS50W רק מאחר ויש לו גרסה פסיבית (לא שמעתי ואין לי בעד או נגד ) במחיר של נניח 2000 יורו לאקאיבי אם תקח את הפסיבי ובהפרש תקנה איזה מגבר שתירצה לא תגיע לאותה רמת סאונדלא אומר שכל רמקול מוגבר יקר הוא יותר טוב מאותו רמקול עם מגבר חיצוני.
DUTCH AND DUTCH
זה שהכניסו מגבר פנימה לרמקול, לא אומר שזה המגבר הכי טוב שהרמקול יכול לעבוד
מאיפה הבאת את זה.
לינק וחצי
היי, אבל נחסך לפחות ויכוח אחד.....על כבלי הרמקול......זו דאחקה, לא פתיחת דיון כבלים נוסף.זה שהכניסו מגבר פנימה לרמקול, לא אומר שזה המגבר הכי טוב שהרמקול יכול לעבוד איתו. לא יודע מאיפה הבאת את זה.
ברור שאין ספק בזה בכלל
האפשריות למצוא הגברה אופטימלית לרמקול שבחרת היא כמעט בלתי אפשרית בגלל מספר הצרופים שיש, גם בזה אין לי ספק
"הפוך, גוטה, הפוך...".
מן הסתם יש לנו גישות שונות, כנראה הפוכות לגמרי.
כאשר יש מגוון של אלטרנטיבות אני רואה בזה הזדמנות וסיכוי הרבה יותר טוב למצוא שילוב שימצא חן לאוזניי ואתה רואה בזה קושי רב וסיכוי נמוך עד כדי כך שאתה סומך על היצרן ש"יעשה את השילוב האופטימלי".
מבחינתי יש לא מעט סיבות לא לסמוך על היצרן למשל :
רוצה לחסוך בעלויות, יכולת מוגבלת בפיתוח או בייצור שמכתיבה לו שימוש ברכיבים מסוימים לאוו דווקא הכי איכותיים/מוזיקליים, הטעם או הפרשנות של היצרן ל "איך זה צריך להישמע " שלא בהכרח תואם את טעמי.
תוסיף לנ"ל את העניין שזו חתונה קתולית - אין אפשרות לשדרג להגברה איכותית יותר.
אם אקח את הקונספט שלך צעד קדימה אז מכשירי all in one יהיו עדיפים על פני כמה קופסאות כי הרי היצרן בדק ושילב מספר מכשירים יחד אז מן הסתם דאג שזה יהיה שילוב מוצלח ביותר..
מה לעשות שבפועל זה רחוק מלהיות שילוב מושלם...
קח באותה חברה ממש מגבר משולב (אינטגרייטד) מול קדם מגבר + מגהר כוח - ברוב המקרים (תמיד יש חריגים) המשולב ייתן פחות מהקדם + מגבר כוח , למרות שצריך עוד כבל חשמל ועוד אינטרקונקטים שעלולים להפריע בדרך.
אם היית אומר שבדקת בתקציב נתון מספר צירופים של רמקול פסיבי + מגבר לעומת רמקול אקטיבי ובאילוצי התקציב מצאת לטעמך רמקול אקטיבי והעדפת אותו אז זאת כבר אמירה אחרת והיא בהחלט סבירה ואפשרית.
אבל מכאן ועד לאחוז בעמדה שרמקול אקטיבי עדיף כי " היצרן יודע הכי טוב" יש מרחק גדול ולדעתי זו אמירה נאיבית/לא נכונה, בוודאי באופן גורף.
אצלך יצרת איזון?