לשבור סטיגמה - ASR איננו מגבר בהיר

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
גם אודיו ריסרצ' בהירים באופיים. האם זה אומר משהו על איכות הצליל?

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
גם אודיו ריסרצ' בהירים באופיים. האם זה אומר משהו על איכות הצליל?

מה הקשר?

שוני

חבר משקיען
מעורבות
515
נקודות
93
אורי, יש פתגם סיני עתיק : " אם לך מה להגיד , תגיד פתגם סיני עתיק" :כוכב:

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
יש לי הרבה מה להגיד שוני.
אני לא מבין מה נמר רוצה הפעם.

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,792
נקודות
113
נשאלתי השאלה באמת -האם צליל בהיר הוא איכותי?
האמת היא שזה עניין של טעם, אני באופן אישי ממש לא אוהב את הבהירות , בעיני היא לא טיבעית ,מעולם לא שמעתי צליל בהיר מכלי אמיתי ,או קול אנושי שנשמע בהיר,
האמת היא שאני מתמלא בתמיהה שאני פוגש מן מערכת רזה עם בעליו המאושר שהגיע סוף סוף להפרדה האולטימטיבית, בבת ים אומרים על כך״ מזהזה״,
ולא ממש מבין איך מערכות גדולות מוציאות צליל שכזה ,זה כמו לנסוע על הרלי דיוודסון שמוציא צליל של וספה.

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113
טוב, אם אנחנו כבר בשלב הפלסף -

אף מערכת לא משחזרת כלים אמיתיים.
אף מערכת לא מסוגלת לתת לי בבית מה שאני מקבל בקונצרט באולם ראוי, עם תזמורת של 80-120 נגנים על הבמה.

מהשלב הזה יש פרשנויות - וטעמים - לשאלה מהו צליל נכון כשבדרך כלל דבר אחר בא על חשבון השני.
מערכות בהירות בדרך כלל מצליחות להגיע למהירות, שקיפות, פירוט גדולים.
אבל זה בדרך כלל בא על חשבון נפח, באסים וצלילים עמוקים.
במערכות שמנמנות וותר זה יהיה להפך.

ומערכות "מאוזנות" - וגם זה נתון לפרשנויות וטעמים - יתנו את האמצע "הנכון" , לכל אחד עפ' טעמו.
אני, למשל, חושב שהצליל של EAR הוא בדיוק הצליל "המאוזן והנכון" לטעמי: לא שמנמן ולא רזה, לא סתום ולא צורם. אני מניח שכל אחד שבאמת משווה ומחפש לאורך שנים, מגיע בסוף ל:חתימת הצליל" שהוא הכי אוהב.
אבל בין זה לבין לבין "כלי אמיתי" ובמיוחד "הרבה כלים אמיתיים" = תזמורת גדולה, המרחק עדיין רב.

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
כי עשינו דיון על מגבר אחד שמישהו , כנראה אתה נמר , אין לי מושג מי, אמר לשניצל ששהוא טיפל'ה בהיר, אז הוא פתח על זה שרשור וכולנו באנו להגן על המגבר.

ואוסיף, ואחדד, ואומר: כל נפיחה שתוקע גיסנו שניצל, מתפתח לשרשור של עשרה עמודים, מתודלק על ידי שלושה "יודעי דבר", ועוד עשרים נספחים.

אז מישהו אמר שהמגבר ההוא ככה וככה. אורי, עזור לי בבקשה. איך מתרגמים WHO GIVES A F-U-C-K?

אין באמור לעיל לייצר מתקפה נגד אחד מבאי הפורום בכלל, ואלדר בפרט, אבל זה פשוט מדהים אותי מחדש איך הפורום הזה מתנהג כמו אוטובוס בטיול שכבה של כיתה ט'. יש את המקובלים, יש את המזדנבים, יש את המוקצים (או ילדי הכאפות, אם תירצו), ויש את אלה שלא אכפת להם מכלום.

בואו ניצוק תוכן נוסף לשירשור, שאי אפשר יהיה לפתח עליו דיון, משתי סיבות:
1. שניצל לא שמע את המגברים הנ"ל.
2. כמעט אף אחד אחר בארץ לא שמע את המגברים הנ"ל.

בקיצור - שמעתי אצלי בבית פרה-פאוור של KARAN בחסות מישל, ואת הסט של AVM שפור הביא.

שני תפיסות שונות בתכלית. שני מגברים שעשו לי נעים מאד.

הקאראן נשמע גדול, עם טונאליות נכונה בייחוד בשירה, כוח שלא נגמר מלווה בעדינות ויכולת לצייר כאילו במכחול עדין קוים של צליל באויר.

ה- AVM לעומתו, (אני חושב, כי לא עשיתי השוואה בזמן אמת) מציג תמונה שונה לגמרי: מדוייקת יותר, מיופייפת פחות, כאילו הולך לכיוון של "נכון" יותר. אם זה באמת "נכון" יותר, אדע כשאחזור לשמוע את הקאראן. אבל רק המחשבה על להרים את ה- 60 קילו של הפאוור עושה לי כאבי גב.

את ה- ASR שאמור להיות בליגה של שני הנ"ל, לא שמעתי. אין לי כוח לסחוב את הקופסאות.

נערך לאחרונה ב:

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
ASR שמעת אצל שניצל.
אבל לא את הקטן.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
נשאלתי השאלה באמת -האם צליל בהיר הוא איכותי?
האמת היא שזה עניין של טעם, אני באופן אישי ממש לא אוהב את הבהירות , בעיני היא לא טיבעית ,מעולם לא שמעתי צליל בהיר מכלי אמיתי ,או קול אנושי שנשמע בהיר,
האמת היא שאני מתמלא בתמיהה שאני פוגש מן מערכת רזה עם בעליו המאושר שהגיע סוף סוף להפרדה האולטימטיבית, בבת ים אומרים על כך״ מזהזה״,
ולא ממש מבין איך מערכות גדולות מוציאות צליל שכזה ,זה כמו לנסוע על הרלי דיוודסון שמוציא צליל של וספה.

זה כנראה בגלל שלא יצא לך לשמוע כלי נגינה בהירים. מצילות למשל, חליל פיקולו או חלילית, האוקטבה העליונה של פסנתר, כינורות ועוד.

קולות אדם בהירים? האותיות ש' ס'. הסגירה של ת' ו-ט'. יש עוד...

מערכת גדולה עדיין צריכה לנגן נכון. אני מכיר רמקולי ענק שלא סתם מתנפחים על כל תדר. אבל זה מתרחש רק באיכותיות שבהן. הפרדה הכי קשה להשיג. גם שקיפות ונטרליות. בס יציב ומהיר קשה אף יותר. את כל השאר [חמימות, נעים,עגול] אני יכול לארגן לך בכמה אלפי שקלים. באותו תקציב תוסיף גם בס שיגרום לך לחוש שהרמקול שלך הוא סטלייט.

לפי התגובות שלך כל עניין ההיי אנד אצלך מתחיל ונגמר בחום, בס ועגלגלות. רזולוציה שקיפות, פרטים ומהירות? טפו!

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113

לא מכוון אלייך. סתם טוען טענה מאירת עיניים קצת. אנשים שומעים על מוצר שהוא ממשפחת הצליל הנטרלית ויש לו נטיה קלה לבהירות והם מתרגשים ובורחים. זה מוזר, רוב הרמקולים שאני מכיר זקוקים בדיוק לאלקטרוניקה כזו.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
לא מכוון אלייך. סתם טוען טענה מאירת עיניים קצת. אנשים שומעים על מוצר שהוא ממשפחת הצליל הנטרלית ויש לו נטיה קלה לבהירות והם מתרגשים ובורחים. זה מוזר, רוב הרמקולים שאני מכיר זקוקים בדיוק לאלקטרוניקה כזו.

מה, רמקולים קרמיים, כמו מה שיש לך או הקודם שהיה לך זקוקים להגברה כזו :)

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
רמקולים כמו שלי וכמו הקודמים מפונקים אש. חייבים הגברה סופר מאוזנת.

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
נמר,
מה ההבדלים בין הרמקולים הקודמים לנוכחיים (למעט גודל)?
בעיקר טונאלית?

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,792
נקודות
113
ואוסיף, ואחדד, ואומר: כל נפיחה שתוקע גיסנו שניצל, מתפתח לשרשור של עשרה עמודים, מתודלק על ידי שלושה "יודעי דבר", ועוד עשרים נספחים.

אז מישהו אמר שהמגבר ההוא ככה וככה. אורי, עזור לי בבקשה. איך מתרגמים WHO GIVES A F-U-C-K?

אין באמור לעיל לייצר מתקפה נגד אחד מבאי הפורום בכלל, ואלדר בפרט, אבל זה פשוט מדהים אותי מחדש איך הפורום הזה מתנהג כמו אוטובוס בטיול שכבה של כיתה ט'. יש את המקובלים, יש את המזדנבים, יש את המוקצים (או ילדי הכאפות, אם תירצו), ויש את אלה שלא אכפת להם מכלום.

בואו ניצוק תוכן נוסף לשירשור, שאי אפשר יהיה לפתח עליו דיון, משתי סיבות:
1. שניצל לא שמע את המגברים הנ"ל.
2. כמעט אף אחד אחר בארץ לא שמע את המגברים הנ"ל.

בקיצור - שמעתי אצלי בבית פרה-פאוור של KARAN בחסות מישל, ואת הסט של AVM שפור הביא.

שני תפיסות שונות בתכלית. שני מגברים שעשו לי נעים מאד.

הקאראן נשמע גדול, עם טונאליות נכונה בייחוד בשירה, כוח שלא נגמר מלווה בעדינות ויכולת לצייר כאילו במכחול עדין קוים של צליל באויר.

ה- AVM לעומתו, (אני חושב, כי לא עשיתי השוואה בזמן אמת) מציג תמונה שונה לגמרי: מדוייקת יותר, מיופייפת פחות, כאילו הולך לכיוון של "נכון" יותר. אם זה באמת "נכון" יותר, אדע כשאחזור לשמוע את הקאראן. אבל רק המחשבה על להרים את ה- 60 קילו של הפאוור עושה לי כאבי גב.

את ה- ASR שאמור להיות בליגה של שני הנ"ל, לא שמעתי. אין לי כוח לסחוב את הקופסאות.
אני בסך הכל כתבתי את דעתי על asr ,אז למה אתה קורא לזה -״נפיחה״?
משהו לא בסדר בזה ? או של שניצל צריך לפנות בגסות ,כי הוא לא מבין שפה אחרת,למה?
בקשר ״ למתדלקים״ - לדעתי הסיבה היא עניין גרידא ,ולא איזה כנופייה שמחזקת את דבריו של ״ הנופח״,
כתבתי זאת מכיוון שיש לי את המגבר המדובר שנים רבות ,ואין סיבה או פוליטיקה מעבר לזה ,
ולמרות הכל ,מאוד אוהב את סגנון כתיבתך ,תמיד יש בה ניצוץ מעניין,מעבר לזה שאתה גבר לעניין ,
שתהייה לכולנו שבת שלום ,אני הולך לדוג.

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113
יש אצל הדייגים. קניתי אתמול. 60 ש"ח ק"ג.
שים קצת פילפל צ'ומע בסיר לטיגון קל, תוסיף גזר חתוך לקוביות, סלרי חתוך לפרוסות דקות, כפית כמון, מלח ופלפל. אם אתה אוהב את זה יותר חריף, זה הזמן להוסיף כפית או יותר של אריסה. אחרי כמה דקות תוסיף זיתים מגולענים חתוכים לפרוסות (יש מוכנים בקופסא), עוד 2 דקות טיגון. תוסיף קופסא גדולה של עגבניות חתוכות לקוביות במיץ עגבניות, בישול של רבע שעה עשרים דקות. תיקון תיבול. כאן אפשר אם רוצים להוסיף קצת יין לבן יבש. אחרי שהרוטב הטעים והחריף אש הזה מוכן, שים את פרוסות הדגים עמוק בסיר שיכוסו ברטוב האדום לעוד בישול של 20 דקות-חצי שעה. חלה גדולה, ולטרוף.

שוני

חבר משקיען
מעורבות
515
נקודות
93
שניצל לא לשכוח- בלוק קרח על הראש.

דייג ביפו מחזיק חכה בידו ובלוק קרח על ראשו , עוברת בחורה ושואלת את הדייג : למה בלוק קרח על הראש ?
הענין סודי לא יכול להסביר . ענה.
אני חייבת לדעת לספר לאבא שלי כי גם הוא אוהב לדוג.
אחרי משא ומתן סוכם שתמורת סקס שתעשה איתו ,יסביר.

אחרי הסקס , " נו ספר לי מה הענין " ?
הסביר לה הדייג : "תראי דגים אין פה הרבה , אבל זיונים ברוך השם יש".

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
נמר,
מה ההבדלים בין הרמקולים הקודמים לנוכחיים (למעט גודל)?
בעיקר טונאלית?

כמו כל רמקול שונה בגודלו הרמקול הזה שונה טונאלית לחלוטין. יש בו את כל היתרונות של הקרמי. מהירות, בס קצר ומוגדר מתי שצריך ומוארך אך עדיין מוגדר מתי שצריך. הטויטר שלו חלומי, אולי הטוב ביותר ששמעתי עד עצם היום הזה. היהלום של אקוטון הוא ליגה אחרת מעל כל טויטר שהכרתי עד כה.

הבס שבוקע מיחידות 9 אינטש שונה לחלוטין מהבס שהרמקול הקודם ידע ליצר. הוא אומנם גדול יותר אך פחות מנופח, יותר רזולטיבי ולמרות שזה נשמע קצת סותר (יחידה גדולה מול קטנה) הוא גם מהיר ומדויק יותר.

המיד מפורט מופרד ומיידי הרבה יותר. מדובר ביחידת המיד הבכירה של אקוטון. היא לא סתם נימצאת ברמקולים מטורפים. זה בעצם אותו מיד כמו שלך רק שאצלך ישנם שני רזונטורים בגלל תדר החיתוך. ההבדלים בניהם תלויים בקרוס שאתה רוצה לשדך להם. במידה והמיד לא עולה על תדר מסויים הרזונטורים מיותרים ואז משתמשים ביחידה כמו שלי, במידה ועולים מעל התדר המסויים הזה אז לוקחים את יחידת המיד שנמצאת ברמקול שלך. שתיהן, לפחות לדעתי, באותה רמה.

גודל הבמה גם שונה. נכון, זה לא אותו חלל, אבל אוטוטו עולה כתבה על הארטוס. אותו שמעתי בחלל החדש והוא בהחלט מזכיר את הרמקול הקודם שהיה לי בכמה דברים.

האיזון הטונאלי של הרמקול הזה כמו כל הקרמים הוא נוטה לבהירות. על מנת להכהות את זה יש לבחור היטב אלקטרוניקה. אצלך זה בטוח היה חבר ונגן. זה משום שהאלקטרוניקה שלך מאוזנת על הצד הנטרלי/חמים. לכן, השילוב אמור להיות מאוד מוצלח.

רמקולים קרמים מאוד רגישים לאלקטרוניקה המשודכת אליהם. גם לכבלים כמובן. הפינוק הזה דורש מהמאזין לבנות את המערכת עם המון תשומת לב לפרטים הקטנים. ככל שתעלה באיכות הרמקול כך יהיה רגיש יותר לשינויים. השקיפות הזו של הרמקולים הקרמים מפחידים הרבה אנשים. לאט לאט אני מגלה שחובבי אודיו בישראל מעדיפים את הסלחן על פני השקוף. זה גם בסדר, כל עוד מבינים מה שומעים...

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113
אבל רק המחשבה על להרים את ה- 60 קילו של הפאוור עושה לי כאבי גב.

אין דבר כזה.
או שכבר החלטת (על הסט של הקאראן? תתחדש!!) או שלא מספיק התרשמת, או שפשוט טוב ומספיק לך עם מה שיש לך היום.
לא מכיר מישהו שמאוד רוצה לשמוע משהו או לקנות משהו והמשקל קבע לו.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור