לאחר סיעור המוחות בעניין המעמדים לציוד ....

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
קצת נסחפתה יארינו.ישנם משטחים שאתה שם כוס מים בקצה אחד,דופק קלות בקצה שני והמים רוצים לצאת מהכוס.ולעומת זאת ישנם משטחים שהמיים לא זזים,בקושי זזים,זזים אבל לא "כמעט נשפכים...
ואני מסכים עם ידידי שוני בקשר לשני הדיקטים שמודבקים. אבל לא מסכים אם מצמידים שתי פלטות עבות.

שלמה, אתה בטוח שהקורלציה שרשמת דומה להחלפת משטח מתחת לציוד אלקטרוני?

yarino

אוהב את התחום
מעורבות
102
נקודות
43
ישנם משטחים שאתה שם כוס מים בקצה אחד,דופק קלות בקצה שני והמים רוצים לצאת מהכוס.ולעומת זאת ישנם משטחים שהמיים לא זזים,בקושי זזים,זזים אבל לא "כמעט נשפ
בדיוק כך רכשתי את המזרון שלי :)

ועכשיו ברצינות, אני לא מאמין שמשטח מייפל ישמע שונה מאגוז אפריקאי או מאמבוייה או מכל סוג אחר.

בדקתי בימים האחרונים כבלי חשמל שונים ויקרים ולו אף אחד מהם שיפר את הסאונד ולכן אני טוען שהכל בולשיט אחד גדול אבל מי שמאמין שזה עושה משהו שיהנה, לעומת זאת... כבלי רמקולים אכן עושים שינוי גדול.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113

ועכשיו ברצינות, אני לא מאמין שמשטח מייפל ישמע שונה מאגוז אפריקאי או מאמבוייה או מכל סוג אחר.

בדקתי בימים האחרונים כבלי חשמל שונים ויקרים ולו אף אחד מהם שיפר את הסאונד ולכן אני טוען שהכל בולשיט אחד גדול אבל מי שמאמין שזה עושה משהו שיהנה, לעומת זאת... כבלי רמקולים אכן עושים שינוי גדול.

לו היית דופק על העץ הדחיסות ומרקם הסיבים השונה בהחלט יוצר צליל שונה, אך האם יש לצליל השונה של העץ השפע על האלקטרוניקה של מגבר ששוקל 50 קילו ויושב על מדף מייפל או אגוז אפריקאי, מחד לא הייתי שולל מאידך הסיכוי לכך מינורי עד שולי.

moshem74

חבר משקיען
מעורבות
516
נקודות
113
ישנם מעמדים שהפלטות שלהם עשויים חומר אקוסטי, נניח סונקס דחוס, או שבכל פלטה ישנם שכבות כשאחת מהן זה חומר אקוסטי בולע כגון סונקס, ולכן, אם ניקח פלטה שכזאת בלי קשר למעמד ה"משוכך", ונניח במרכז הבמה הקדמית, ברור שיהיה שינוי, במיוחד בסביבה שהיא לא מטופלת, ולכן, המעמדים היקרים אכן, גורמים לשינוי, במיוחד כשמכניסים פתאום 4-5 פלטות כאלה כשלפני זה בעצם לא היה כלום, וזה שם ה משחק, בד"כ יותר שקט, ואפשר לראות את זה גם דרך ה תאורים של בעליהם.
פלטה גרנית לא תיתן כלום חוץ מהרגשה שהוספת משקל פיזי מתחת למשהו ושזה חייב לתת שינוי חיובי כי זה "כבד", מוסיף פלטה פה ופלטה שם בסוף יוצא שהוספת 100 קילו משקל, עוד מאסה מיותרת לחלל.

נערך לאחרונה ב:

kobifly

חבר אתר
מעורבות
7
נקודות
3
לו היית דופק על העץ הדחיסות ומרקם הסיבים השונה בהחלט יוצר צליל שונה, אך האם יש לצליל השונה של העץ השפע על האלקטרוניקה של מגבר ששוקל 50 קילו ויושב על מדף מייפל או אגוז אפריקאי, מחד לא הייתי שולל מאידך הסיכוי לכך מינורי עד שולי.
במקרה הנגרות זורמת בעורקיי מגיל קטן מאוד מאחר וגדלתי בבית של נגרים (אבי ואחיי ולימים גם אני) כך שאני מבין ומכיר מצויין את כל סוגי העצים.

כמו שאמרת וזה מה שאני טוען שלא משנה איזה משטח אם הוא עץ,זכוכית או כל חומר אחר אינו יכול להשפיע על אלקטרוניקה באופן כזה או אחר.

kobifly

חבר אתר
מעורבות
7
נקודות
3
לו היית דופק על העץ הדחיסות ומרקם הסיבים השונה בהחלט יוצר צליל שונה
זה נכון לגבי כלי נגינה כגון גיטרה,כינור,צ׳לו וכד׳

moshem74

חבר משקיען
מעורבות
516
נקודות
113
במקרה הנגרות זורמת בעורקיי מגיל קטן מאוד מאחר וגדלתי בבית של נגרים (אבי ואחיי ולימים גם אני) כך שאני מבין ומכיר מצויין את כל סוגי העצים.

כמו שאמרת וזה מה שאני טוען שלא משנה איזה משטח אם הוא עץ,זכוכית או כל חומר אחר אינו יכול להשפיע על אלקטרוניקה באופן כזה או אחר.
זכוכית זה חומר מחזיר, עץ לא, סונקס בולע.
כל חומר ישפיע בצורה שונה בחלל שונה.
אפשר לשחק עם זה.
אין שם אבקת קסמים, השינוי השמיעתי של מעמדים הוא בגלל סוג החומר שמוסיפים לאיזור ההאזנה.

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
ניסית פעם במערכת סבירה לשים עץ מתחת למכשיר או זכוכית, ולשמוע אם יש הבדל?

http://www.taoc.gr.jp/en/pdf/catalog/TAOC_AcceAll-E_2019-8.pdf

עמוד 18 נראה מעניין.
מצד שני סתם חברה יפנית ששייכת לטויוטה (עוסקת בנושא בידוד לתחום הרכב), כך שלא ממש אפשר להסתמך על המידע שהם כותבים (כולם רמאים, ורק בנים של נגרים מבינים בשיכוך)

נערך לאחרונה ב:

kobifly

חבר אתר
מעורבות
7
נקודות
3
זכוכית זה חומר מחזיר, עץ לא, סונקס בולע.
כל חומר ישפיע בצורה שונה בחלל שונה.
אפשר לשחק עם זה.
אין שם אבקת קסמים, השינוי השמיעתי של מעמדים הוא בגלל סוג החומר שמוסיפים לאיזור ההאזנה.
הכוונה שלי היתה השפעה על האלקטרוניקה נטו ולא על החלל.

moshem74

חבר משקיען
מעורבות
516
נקודות
113
שיכוך התחיל מפטיפונים וראו שאפשר להשליך אתזה גם על דברים אחרים, אם אפשר לעשות כסף אז למה לא הריי אודיופיל יעשה הכל, כל דבר שייש לו ולו הסיכוי הקטן ביותר לשיפור, גם אם הוא יודע שזו שטות גמורה, הוא יילך על זה.
היום זה כבר תופס לכל דבר.
בפטיפון יש חלקים נעים והמטרה היא להקטין עד כמה שניתן את השפעת הסביבה על המכאניקה, בסידי יש שיכוך פנימי, המנגנון בד"כ צף בפנים אבל ניחא...
איזה חלקים נעים יש במגבר ששוקל 50 קילו, או לחילופין בראוטר, למה ראוטר צריך שיכוך?!

kobifly

חבר אתר
מעורבות
7
נקודות
3
ניסית פעם במערכת סבירה לשים עץ מתחת למכשיר או זכוכית, ולשמוע אם יש הבדל?

https://docisolation.prod.fire.glass/?guid=7d961066-4747-4b86-f494-462dd5b66dd2
עמוד 18 נראה מעניין.
מצד שני סתם חברה יפנית ששייכת לטויוטה (עוסקת בנושא בידוד לתחום הרכב), כך שלא ממש אפשר להסתמך על המידע שהם כותבים (כולם רמאים, ורק בנים של נגרים מבינים בשיכוך)
אתה יורד לפסים אישיים ולכן אתה לא ראוי לתגובה.

אוריג

אוהב את התחום
מעורבות
83
נקודות
28
אם אפשר קצת stating the obvious:

במערכת שקופה יותר כל שינוי יהיה משמעותיים יותר, וההבדלים הדרמטיים יהיו בחוליות החלשות (יש אצל כולנו).
גם אם נניח שהשמיעה שלנו דומה ונתעלם מהעדפות אישיות, המערכות והחדרים שלנו שונים.
מה שעושה הבדל גדול בסטאפ אחד אולי לא יעשה הבדל גדול בסטאפ אחר.

אז חבר אחד מעיד שפלטה אחת שיפרה משהו בסטאפ אחד, וחבר אחר מעיד שפלטה אחרת לא שיפרה כלו בסטאפ אחר.
שניהם כנרה צודקים, ואין כאן שום דבר שמצביע על תמימות או בעיות נפשיות של חלקנו, או חוסר יושר מצד חלק היצרנים.

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
אתה יורד לפסים אישיים ולכן אתה לא ראוי לתגובה.
אוי, המסכנות...
כשאומרים לי שאני הוזה (גם אתה) זה לא סוג של ירידה לפסים אישיים?
אני אף פעם לא בוחר במסכנות כמוך ....
או שטעיתי ומודה או ש...

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,601
נקודות
113

גם לא להאמין זה בסדר..

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,601
נקודות
113
שלמה, אתה בטוח שהקורלציה שרשמת דומה להחלפת משטח מתחת לציוד אלקטרוני?
לא.אני בעד נסוי ותהיה...

tzachi

חבר משקיען
מעורבות
386
נקודות
83
לאחר סיעור מוחות להדביק שני דיקטים
טכנולוגית על.
עם רעיון כזה אתה יכול להשאר עם דיקט אחד.
או שתחפש את המעמד הכי זול בלוחות והוא יהיה טוב יותר.
בהצלחה.
מאיפה אתה יודע ?!
אתה כזה נחרץ.
בוא לא אמרתי שפיצחתי את מדע הרזוננס ואני לא מתיימר ! אבל לקבועה נחרצות שכל מעמד עם 3 משטחי אמ די אף 4 רגלים וספיקים יהיה יותר טוב ממעמד בבניה עצמית קצת נסחפתה !!
ראיתי מה מציעים ב 5-6 אלף פחות או יותר מה שפירטטי מעל. וכמגוון החברות כך רחב השימוש בחומרים : אחת מאלומניום אחת מעץ מסוג א השניה מעץ אחר השלישית מברזל בגדול 4 רגליים עם מדפים ברובם אמ די אף ואי אילו ספייקים .
בשביל לקבל משהו קצת יותר מתוחכם צריך להכפיל ולשלש את התקציב.
המעמד ששלמה זבדה בנה מבוסס על מעמד של חברה נחשבת ומאוד יקרה ויכול להיות שאפילו בנוי מוקפד יותר.
אני הלכתי על אותו כיוון והיתרון שלי שלמפגשים בין המדפים ומתחת למעמד אוכל לנסות מה שבא לי ממשכחים יקרים עד חיקויים טובים או פחות.
לי לצורך העניין ברור שמעמד חשוב וברור לי שהאלקטרוניקה אוהבת סביבה עם מינימום רעידות מיקרוניות כך שבויכוח שמתפתח פה אני בצד שברור לו שמעמד זה חשוב.
עלות המעמד עד עכשיו ספייקים ומשכחים מאליאקספרס בסביבות 1000 שח כך שרחוק אפילו ממחיר של מעמד פשוט ביד 2.
הלוחות סנויץ בריץ ולוח hdf עים חיתוך 560 שח
רגליים בוק 180 שח
צבע ולקה 170 שח
רכיבים מעליאקספרס 150 שח

tzachi

חבר משקיען
מעורבות
386
נקודות
83
אנה למרות הנאמר פה כן מאמין ואפילו יודע שלכול משטח תהיה השפעה אחרת על הסאונד ולפעמים לרעה .
והיות ואין לי יכולת לבדוק כל משטח ואין לי מושג מה יעשה כל מעמד על המערכת שלי החלטטי ללכת על בנייה עצמית ולאחר מכן יהיה יותר קל וזול לנסות משקחים שונים.

tzachi

חבר משקיען
מעורבות
386
נקודות
83
יש התקדמות

תמונות מצורפות

• 20201026_174057.jpg
    20201026_174057.jpg
    KB 117.3 · צפיות: 190
  • 20201026_174118.jpg
    20201026_174118.jpg
    KB 123.5 · צפיות: 189

ח_ג_י

חבר משקיען
מעורבות
483
נקודות
83
צחי.
לא הבנתי למה הוספת MDF
הרי הבירצ' יותר טוב.
אזי למה להוסיף משהו פחות טוב?
מה גם, בירצ' 4 ס"מ יחזיק פיל.
אצלי יש 2 סמ פלטת בירצ' מתחת לפטיפון, וזה משטח 'בטון'.

מה שכן, אהבתי את היוזמה.
בהצלחה.

אגב, לי אין עניין (גם כלכלית), להשקיע בסטנד יעודי.
שירטטתי לנגר בדיוק מה אני רוצה, והוא בנה לי סטנד מ MDF.
(הבירצ' יקר רצח).

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור