עמיר, העובדה היא שבכל הקשור לרכישות של מוצרים כמו מערכות שמע, כולנו שטופי מוח כהגדרתך לגבי רוכשי ניים.
כל היצרנים בכל התחומים, עובדים עלינו באמצעים מתוחכמים ואתה הרי יודע שזו האמת כי אני משוכנע שאתה קורא מספיק בנושא.
אתה מבלבל בין מנסים למצליחים.
אכן, כל היצרנים מנסים למכור את מרכולתם ולשכנע את הקונים בכל הדרכים העומדות לרשותם, שחלקן מתוחכמות, אבל הצלחתם מוגבלת, ורוב הקונים נעים בין חברות, בטח במוצרים שונים, בודקים אפשרויות ופתוחים לשינויי דיעה.
למשל, יש לי הגברה של אודיו ריסרץ', אבל אם ארצה לקנות נגן דיגיטאלי, לא בטוח שהראשון, ובטח לא הייחיד, שאבדוק יהייה מתוצרתם. זה שאני חושב שהם יודעים לייצר הגברת מנורות לא אומר שאני בטוח שהם החברה הטובה ביותר בתחום הדיגיטאלי ו/או בכל מוצר אלקטרוני אחר שייש, ו/או שההתאמה של מוצר אחד אתם תהייה נחותה, ואפילו אם ארצה לשדרג/לשנות
הגברה, לא אנעל דווקא עליהם.
אז אני לא שפוט שלהם ולא שטוף מוח שלהם, ולא של Oppo, ולא של B&W ולא של EMM ולא של Purist ולא של אף חברה שקניתי אי פעם ממוצריה ושאהבתי ועדיין אוהב אותם, גם אם החברות ניסו.
לעומת זאת, אלה ששטיפת המוח
הצליחה איתם, בטוחים שהחברה שלהם מיוחדת, טובה מכל השאר בכל אחד ואחד מסוגי המוצרים שייש, מכבלים והגברה עד רכיבים דיגיטאליים ורמקולים, ואצלה זה המקום הראשון והיחיד לחפש מוצרים לכל שידרוג, לשינוי ו/או תוספת.
הניסיונות להציג רכישות כאילו הן מתבצעות באופן מחקרי נייטרלי בוודאי גורמות לאנשי השיווק לחכך ידיהם בהנאה.
...
לדעתי כדאי לכולנו להוציא מראשנו את הרעיון על הנייטרלות והאופי המדעי כביכול שמנחה אותנו ברכישות של ציוד שמע.
כמנהגך לאחרונה, כמו עם תחושת המציאות אצל ברקצ, אתה ממציא דברים משלך ומתווכח איתם.
מי מנסה בכלל לטעון שרכישות מתבצעות באופן מחקרי נייטרלי ו/או מדעי???
זו שטות מוחלטת, שנכנסה איכשהו למוח שלך, ולאחרים אין צורך להוציא אותה כי היא לא שם בכלל.
זרוק אותה בעצמך. היא לא רלוואנטית לכלום.
לדעתי, אפילו משפט שלך שאומר שיש התפתחות גדולה בתחום הדיגיטלי שממנה נגזר שיש שיפור משמעותי בצליל, נשמע כמו פרסום של יצרני הנגנים. צריך רק להוסיף שגם המחירים יורדים והינה פרסומת מושלמת לכל האפסקלינג למיניהם שאתה מזכיר מידי פעם.
זה שמשהו נשמע לך כמו פירסומת אינו אומר שהוא שגוי, ולפעמים אפילו אנשי פירסום נוהגים להשתמש באמת כנשק -- זה בהחלט יעיל.
זו גם אחת הסיבות שבגללן אכן עדיף לקנות נגן דיגיטאלי זול יחסית ולא להשקיע ביקרים, שייתיישנו ויאבדו מערכם במהירות.
סליחה על הבוטות, עמיר, המחשבה שרוכשי ניים הם שטופי מוח והאחרים נייטרלים, היא לא פחות מנלעגת בעיני.
זו לא בוטות ואין מה לסלוח -- אין דבר יותר טבעי משתחשוב/תרגיש כך.
חוצמזה שאין ולא הייתה טענה שהאחרים
נייטראלים, רק שהם
לא מקובעים כמו שפוטי/שטופי Naim.
עמיר