כמות הבס ואיכותו במערכות היי אנד ,יחסית ל- live

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
מה שרוזי טוען הוא דבר נכון.

בעזרת התאמה אתה יכול "לכוון" את המערכת שלך על פי טעמך מבלי לאבד את היתרונות שלה או לחלופין לוותר על דבר שאתה מוכן לחיות בלעדיו. לדוגמא: רמקול רזולטיבי ואנליטי בשילוב מגבר חם עלול לפגוע בפרטים או בהפרדה. לכן, ניתן לשלב מגבר נטרלי ולחמם את המערכת בעזרת מדף איכותי. ואם גם עם המדף הרמקוןל מאבד משהו אז מנסים רזונטורים, כבלים, מנורות שונות, אקוסטיקה וכ"ו. זה סוג של אקולייזר מבלי להישתמש באקולייזר.

נמר,
ההסבר שלך יפה ומפורט, כל מה שתיארת לדעתי לא קשור לכיוון מערכת. זה דומה לנהג שמחליף צמיגים גרועים לצמיגים משובחים כי חש שהרכב לא יציב - ואח״כ ילך ויספר שהוא כיוון את המיתלים?

ואם כבר מפרשים את רוזי, מה זה ״מטעים מערכת״? אני לא ציני, רוזי כותב בהדגשה שלא ניטעה בהבנה ״מטעימים את המערכת״ ואני לא מצליח להבין למה הוא מתכוון.

אריה

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,951
נקודות
113
נמר,
ההסבר שלך יפה ומפורט, כל מה שתיארת לדעתי לא קשור לכיוון מערכת. זה דומה לנהג שמחליף צמיגים גרועים לצמיגים משובחים כי חש שהרכב לא יציב - ואח״כ ילך ויספר שהוא כיוון את המיתלים?

ואם כבר מפרשים את רוזי, מה זה ״מטעים מערכת״? אני לא ציני, רוזי כותב בהדגשה שלא ניטעה בהבנה ״מטעימים את המערכת״ ואני לא מצליח להבין למה הוא מתכוון.

אריה
העניין הוא שהמונח "לכוון מערכת" אינו מדוייק, וגם אינו מקביל למונח הרלוואנטי באנגלית -- tweak -- וגם לא למושא הפעולה -- שאינו חייב להיות המערכת עצמה (במשמעות רכיביה האלקטרו-מכאניים).

הכוונה היא לאוסף "משחקים" של נסיונות-טעיות מהסוג שמשפיע על המערכת ו/או על האקוסטיקה, החל בהחלפת כבלים/מנורות (ממש בתוך המערכת), שימוש במשככי זעזועים (חיצוניים, אבל משפיע עליה ישירות), וכלה בשימוש בדברים שמשנים את האקוסטיקה, ללא נגיעה במערכת עצמה.

החלפת צמיגים יכולה להיות מקבילה בערך להחלפת כבלים/מנורות, שזה עדיין כן משהו בגוף המכונית עצמה, אבל יהייה קשה יותר למצוא מקבילים רכביים לשינוי האקוסטיקה ו/או משככי זעזועים של מערכת אודיו.

ואשר ל"מטעים", בין אם במשמעות mislead ובין במשמעות fit to taste, זהו מונח בעייתי, שלא נראה לי שמתאים כאן.

עמיר

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
נמר,

אריה

אריה,
אם נהג מחליף צמיגים זולים כי יש פגיעה בביצועי הרכב, אז למה דווקא לטעון שהוא שיפר מתלים? הוא יכול לטעון שהוא שיפר בלימה (תוקן) או יציבות , שגם על זה משפיעים הצמיגים.. וגם יכול לטעון שהרכב נוסע חלק יותר, שגם זה חלק מהעניין, וכו'
לפחות אם להציג טיעון , אז הצג אותו באופן שניתן לעיכול.

עניין "המטעים" להבנתי... = מתבל לטעמו (תבלינים)

נערך לאחרונה ב:

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,951
נקודות
113
אריה,
אם נהג מחליף צמיגים זולים כי יש פגיעה בביצועי הרכב, אז למה דווקא לטעון שהוא שיפר מתלים? הוא יכול לטעון שהוא שיפר בלמים או יציבות , שגם על זה משפיעים הצמיגים.. וגם יכול לטעון שהרכב נוסע חלק יותר, שגם זה חלק מהעניין, וכו'
לפחות אם להציג טיעון , אז הצג אותו באופן שניתן לעיכול.

עניין "המטעים" להבנתי... = מתבל (תבלינים)
אם מחליפים צמיגים, אפשר גם להגיד שהחליפו צמיגים. זו לא בושה. לא צריך "לתרגם" את זה לשקרים (החלפת מתלים/בלמים).

"מתבל" נכנס למסגרת fit to taste, לא?

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
נמר,

אריה
לא סיכמנו שני לא מתנסח טוב?
ביננו, בלי שאף אחד שומע, אתה הרי רוצה להבין מה שכתבתי באותה מידה שאתה מעוניין להחליף את המערכת naim שלך במשהו אחר.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
נמר,

אריה

אם מה שתארתי משפיע על המערכת והצליל משתנה אז הוא כן קשור לכיוון המערכת. נהג שמחליף צמיגים והרכב אוחז טוב יותר או היגוי טוב יותר אז הוא השפיע על כיוונון מערכת האחיזה של הרכב. הצמיג אחראי על כך. יש גם איזון גלגלים. מה עושים בעצם? מכוונים את הגלגל על פי הצרכים שלך כנהג. הרי אם לא תעבור את ה-70 קמ"ש לא תדע שצריך לכוונן את הגלגלים.

נחזור לאודיו.
כיוון המערכת היא על פי רכיבים. כל הרכיבים משפיעים וכולם מביאים את המערכת לתוצאות שונות. מכיוון שכל אחד בוחר ברכיבים אחרים, הוא בעצם מכוון את המערכת על פי דרישותיו.

"מטעימים"
להבדיל מכך שחשבו שרוזי מדבר במטאפורה, יכול להיות שאפילו הוא לא יודע שזהו מושג קיים שמשתמשים בו. ביין למשל, יש תפקיד שנקרא "מטעים". המטעים בעצם דואג להביא את היין לטעם הנדרש. איך הוא עושה את זה? על ידי שינויים שמכוונים (שים לב - מכוונים) את היין לטעם הרצוי.

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
אם מה שתארתי משפיע על המערכת והצליל משתנה אז הוא כן קשור לכיוון המערכת. נהג שמחליף צמיגים והרכב אוחז טוב יותר או היגוי טוב יותר אז הוא השפיע על כיוונון מערכת האחיזה של הרכב. הצמיג אחראי על כך. יש גם איזון גלגלים. מה עושים בעצם? מכוונים את הגלגל על פי הצרכים שלך כנהג. הרי אם לא תעבור את ה-70 קמ"ש לא תדע שצריך לכוונן את הגלגלים.

נחזור לאודיו.
כיוון המערכת היא על פי רכיבים. כל הרכיבים משפיעים וכולם מביאים את המערכת לתוצאות שונות. מכיוון שכל אחד בוחר ברכיבים אחרים, הוא בעצם מכוון את המערכת על פי דרישותיו.

"מטעימים"
להבדיל מכך שחשבו שרוזי מדבר במטאפורה, יכול להיות שאפילו הוא לא יודע שזהו מושג קיים שמשתמשים בו. ביין למשל, יש תפקיד שנקרא "מטעים". המטעים בעצם דואג להביא את היין לטעם הנדרש. איך הוא עושה את זה? על ידי שינויים שמכוונים (שים לב - מכוונים) את היין לטעם הרצוי.

הינה למדתי דבר חדש - ותודה על כך.

רוזי, לא מבין מדוע אתה כל כך מתנגד לשאלות שלי ומנסה לחשוב מה אני חושב. אני בעצמי לא יודע תמיד מה אני חושב כך שלך לא כדאי אפילו להתחיל לנסות.

אריה

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
נכון, אתה צודק.
ובשביל החג, שינוי או כיוון של המערכת אינו בהכרח שיפור בהכל.
לדוגמה, הכנסת משכחים תחת המגבר אולי ישפרו את מיד באס אבל באותה עת יכול ויפגעו במיד, מיד היי.
לכן, בהרבה מערכות יש עניין של התאמת המערכת לטעם המאזין, כאשר אחד מעדיף נפח והשני מעדיף רזולוציה.
מגיעים למצב הזה מכיוון שרוב המערכות אינן מאוזנות ( חדר, מכשירים, אוזני המאזין), וכך מתפשרים קצת וטוענים שזה טעמי.
אני אישית לא מאמין בעניין של טעם בסאונד, אבל אני לא מתיימר לדעת מהו הסאונד האמיתי. עדיין לומד.

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
נכון, אתה צודק.
ובשביל החג, שינוי או כיוון של המערכת אינו בהכרח שיפור בהכל.
לדוגמה, הכנסת משכחים תחת המגבר אולי ישפרו את מיד באס אבל באותה עת יכול ויפגעו במיד, מיד היי.
לכן, בהרבה מערכות יש עניין של התאמת המערכת לטעם המאזין, כאשר אחד מעדיף נפח והשני מעדיף רזולוציה.
מגיעים למצב הזה מכיוון שרוב המערכות אינן מאוזנות ( חדר, מכשירים, אוזני המאזין), וכך מתפשרים קצת וטוענים שזה טעמי.
אני אישית לא מאמין בעניין של טעם בסאונד, אבל אני לא מתיימר לדעת מהו הסאונד האמיתי. עדיין לומד.

אני מסכים עם כל מה שכתבת וגם עם ההסברים של נמר. היה לי קושי עם המילה "מטעים" אותה לא היכרתי ואני עדיין לא מסכים למילה "מכוון" בהקשרים האלה כי לטעמי "מכוון" זו התערבות במכשיר, למשל: אני מכוון את הזרוע של הפטיפון.

אריה

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
דרך אגב, בעניין החלפת צמיגים ברכב...
אין צמיג שהוא גם בעל אחיזת כביש מצויינת וגם נוחות מצויינת, אילו שתי תכונות
מנוגדות לגמרי.
ופה נכנס טעם/העדפת הנהג על סוג הצמיג שבו יבחר, טוב יותר באחיזה או טוב יותר בנוחות.
כמובן שיש צמיגים שמשלבים בין שתי התכונות האילו, אבל הם לא מצטיינים
באף אחת מהן.

נערך לאחרונה ב:

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,792
נקודות
113
אני אומר שעזיזה היא אחות של עחיזה , רק קיבלה ז אחד יותר.

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
ואני אומר שטעויות הקלדה אפשר לתקן, ויש כאילו שאי אפשר, פשוט צריך להרוס ולבנות מחדש.

Sol

חבר משקיען
מעורבות
621
נקודות
113
טוב מה היה לנו.
אלדר העלה סוגייה על צליל(בס).
דנו על איכות מערכות.
על אפשריות שידרוג ושינוי.
המשכנו עם אחיזת כביש וצמיגים.
וסיימנו עם עחיזה ועזיזה המיז....:מאזין:

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
דרך אגב, בעניין החלפת צמיגים ברכב...
אין צמיג שהוא גם בעל אחיזת כביש מצויינת וגם נוחות מצויינת, אילו שתי תכונות
מנוגדות לגמרי.
ופה נכנס טעם/העדפת הנהג על סוג הצמיג שבו יבחר, טוב יותר באחיזה או טוב יותר בנוחות.
כמובן שיש צמיגים שמשלבים בין שתי התכונות האילו, אבל הם לא מצטיינים
באף אחת מהן.

להחלפת צמיגים ברכב יש השפעה על פרמטרים רבים ועדיין איני חושב שהחלפת צמיגים ברכב זה "כיוון הרכב" בדיוק כפי שלדעתי החלפת סטנד לרמקול או החלפת סטנד למערכת, מהלך שיכול להביא לשינוי משמעותי באיכות הצליל, אינו "כיוון המערכת".

ונכון שלכל צמיג יש את היתרונות והחסרונות שלו אבל יש צמיגים ויש מישלין, בדיוק כמו שיש מערכות שמע ויש NAIM....

נו טוב, לגבי NAIM אולי אני קצת מגזים.

אריה

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
על אף שאנגלית זה לא הצד החזק שלי הסתכלתי איך זה הולך באנגלית ואני חושב שלהציב סטנדים להחליף כבלים וכו' יאמר באנגלית: To set a system ולכוון במובן של להכניס מברג ולשנות משהו: To tune something. נראה לי שזה מגדיר את ההבדלים לפחות לגבי - לא יודע לגבי אחרים.

אריה

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
אריה.
אתה מתרכז בתפל...

:משתומם:

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
מילא והיה באמת מתרכז

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,951
נקודות
113
על אף שאנגלית זה לא הצד החזק שלי הסתכלתי איך זה הולך באנגלית ואני חושב שלהציב סטנדים להחליף כבלים וכו' יאמר באנגלית: To set a system ולכוון במובן של להכניס מברג ולשנות משהו: To tune something. נראה לי שזה מגדיר את ההבדלים לפחות לגבי - לא יודע לגבי אחרים.

אריה
המילה האנגלית כאן היא tweak, אבל לא נראה שייש הרבה טעם להתווכח על המינוח אחרי שהובהר למה הכוונה.

עמיר

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
המילה האנגלית כאן היא tweak, אבל לא נראה שייש הרבה טעם להתווכח על המינוח אחרי שהובהר למה הכוונה.

עמיר

טוב, אם שלושה מסבירים לי שאני שיכור אז אני הולך לשתות עוד כוס.

אריה​

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור