כבל רשת

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
כשאני נמצא בקבוצה, אני לרוב אבחר לא ריב ולזרום עם הנימוסים.

כשאני בא להתארח אני אתקשה להגיד את דעתי האמיתית

מבחינה פיזיולוגית, אנשים לא מסוגלים לזכור סאונד אלא רק לכמה רגעים. אנחנו זוכרים את ההתרשמות - אהבנו ומה אהבנו, ולזה ישנם פקטורים רבים.

לפני כמה שנים עשיתי שדרוג חשמל, השחלתי כבל חשמל 15 מטר של MIT, וזה היה עוד עסק קטן יחסית לפירוק ארון חשמל שלם ופריסה מחדש של קווים.

להגיד שאני יכול להשוות את תוצאה של הסאונד לפני ואחרי? ממש לא.

תכלס גם לי יש כבל רשת שמחובר למחשב ב-200$ וכבל USB ב-500$. אבל אני לא אשקר לעצמי שזה עשה פלאים.

מזל שאצלי מדובר בכבל רשת של 6 דולר
לא כולם מתקשים לומר את דעתם, בטח לא האדם שאתה ואני מכירים.

נערך לאחרונה ב:

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
נראה לי שהפעם ירית לעצמך ברגל.. :) MBL? מוצר יקר שרחוק שנות אור מהמוצרים העממיים שאני רושם עליהם? אז יש לי הפתעה בשבילך... מגבר ה"על" מסדרת CORONA של חברת MBL שנמכר במחיר הזוי של 25 אלף דולר למונובלוק בודד, לכל פראיר שלא מוכן להתפשר על פחות, מבוסס על מודול CLASS D של חברת HYPEX מזדרת UCD שהיא אפילו נחותה ומיושנת יתר מסדרת ה NCORE החדשה שיש לי. ב CORONA C15 יש יחידת 400LP UCD שעולה 250 דולר. רק שבמקום להשתמש בספק SMPS המומלץ של HYPEX, ב CORONA C15 השתמשו בספק כוח ליניארי עם שנאי עגול וקבלים ענקיים. בנוסף, אם נתקו את גופי הקירור המקוריים של המודול, וחברו לגוף קירור יותר גדול עשוי משלהם. הוסיפו דרגת חציצה אנלוגית במבוא, וארזו את הכל במארץ מהודר הכולל תצוגת LCD מיותרת. סה"כ עלות חלקים - כ 500 דולר, נגיד 700 בהגזמה. כמה זה עולה לאודיפיל המצוי? 25 אלף דולר. על פי תוצאות המדידות של המגזין סטריאופיל, אין כל הבדל בין ה C15 לביצועים הנמדדים של המודול UCD המקורי שחברת HYPEX מפרסמת בדפי המפרט. הנה סקירה מעמיקה עם מדידות:

https://www.stereophile.com/content/mbl-corona-c15-monoblock-power-amplifier

למה זה נשמע כל כך טוב לאודיפילים, למרות שזה בסופו של דבר מגבר DIY CLASS D בעלות 200 דולר? כי זה מגיע מחברה אודיפילית עם תג מחיר שמשדר יוקרה, ולכן מעלה את אפקט הפלאסיבו לשיאו...

הנה ציטוט של ג'ון אטקינסון לגבי ה MBL הזה הכולל הצהרה של חברת MBL שאגב אומרת שהיא דוגלת במדידות. היא גם אומרת שמדובר במודולים שנבנו במיוחד עבורם עי HYPEX, אבל זה קשקוש. מדובר במודול רגיל שזמין לכל חובב שרוצה ללכת על DIY, שלא לדבר על סדרת ה UCD שישנה שמאז הוחלפה עי ה NCORE:

The C15 uses a version of the well-respected Hypex class-D module, designed by Bruno Putzeys, but Jeremy Bryan, clarified via e-mail that "the boards that contain the UCD modules are made for MBL to our proprietary specification. They are not standard boards available to any consumer or other OEM customer." Reis confirmed that MBL's OEM modules "differ from the regular one in parts, measurements and sound . . . This work with Hypex modules started about 7 years ago. Those [first modules] were good, but it needed time [for me] to understand what parameters influence the sound . . . and to change the good basic concept [to the point where it matches] our 'house sound.' . . . [W]e changed the modulator behavior in order to get our requested THD performance and changed the input parts to get the tonal balance required."

זה המודול שיש ב MBL:

https://www.diyclassd.com/diy-amplifier-modules/

כאן יש סיני שפירק את המגבר המראה שלמשעה אין כל שינוי במודולים מלבד החלפת ספק כוח, הוספת דרגת PRE וחיבור הטרנזיסטורים לגוף חימום חיצוני על המארץ (תפעיל תרגום גוגל):

http://www.my-hiend.com/vbb/printthread.php?t=6994&pp=10&page=2

נו? אתה אולי רוצה לשנות את הגישה שלך לגבי מגברי CLASS D זולים? אתה בעצמך אמת שה MBL נשמע ליגה אחרת, אבל עכשיו גילת שזה CLASS D פשוט משנת 2008. מה היה כאשר תשמע את ה NCORE400 שיש לי? אם ההית משנה גישה, קצת פותח את הראש, ומפסיק עם ההתקפות נגדי, ההיתי בשמחה משאיל לך את המודולים שהבניתי לבדיקה עם המקולים שלך...

הגיע הזמן להפנים, העתיד זה CLASS D. גם חברות האי אנד הפנימו את זה, כמו MBL ו PS AUDIO. הן רק לא מעיזות להודות ש CLASS D נשמע מצויין כמו שהוא, אז הן בשלב זה מוסיפות לו תופסות מיותרות כתירוץ לשדוד את הלקוחות הנאמנים שלהם. 25 אלף דולר עבור עלות ייצור המסתכמת לכל היותר ב 700 דולר, זה בהחלט עסק לא רע. אז למה לספר את האמת ללקוחות?

תגיד, הרכב שלך מבוסס רק על המנוע או כל המכלול מסביב?
זה שעשו שימוש במודול הגברה ספציפי לא מעיד על התוצאה הסופית של המגבר, חשבתי שאת המינימום הזה תדע.

הנה לך אתגר, תתחיל למכור קיטים או טוב יותר או מוצר מוגמר ברמה של mbl ברבע מהמחיר, מובטחת לך הצלחה כלכלית מסחררת.

EB1000

מושעה
מעורבות
55
נקודות
28
תגיד, הרכב שלך מבוסס רק על המנוע או כל המכלול מסביב?
זה שעשו שימוש במודול הגברה ספציפי לא מעיד על התוצאה הסופית של המגבר, חשבתי שאת המינימום הזה תדע.

הנה לך אתגר, תתחיל למכור קיטים או טוב יותר או מוצר מוגמר ברמה של mbl ברבע מהמחיר, מובטחת לך הצלחה כלכלית מסחררת.

הוספה של רכיבים למודול במקרה הטוב או שלא תשנה כלום, או שתשנה את ה EQ שלו,מה שיכול אולי לתת תחושה של שינוי בסאונד שזה לא ממש שיפור. במקרה הגרוע זה רק יזיק עי הגדלת עיוותים ויחס אות לרעש. שיפור ספק הכוח מספק ממותג ש HYPEX מספקים לצד המודול UCD, לספק ליניארי, במקרה הטוב יוסיף קצת יותר HEADROOM לפיקים של ההספק, אבל בטוח לא ישנה את איכות הספקת מתח ה DC, שכן CLASS D בכל מקרה ממתג אותות ולכן בלתי רגיש לרעשי מיתוג בתדר גבוה שמסוננים בדרגת המוצא.

הדרך היחידה להצליח למכור לאודיפיל מגבר DIY HYPEX כחלופה ל MBL הזה, היא להדגים לו קודם את ה MBL ולתת לו להתלהב מהסאונד, ואז מבלי שירגיש להחליף את ה MBL ב DIY עי מעבר מהיר, או בין השירים. לאחר שהוא ימשיך להתלהב מבלי לדעת שהוא עכשיו שומע DIY שעולה 50 ל 1 מעלות ה MBL, אז חהחה אפשר לגלות לו כדי שיתשכנע. וגם אם MBL הצליחו איך שהוא לשפר מעט את הסאונד עי התוספות, זה עדיין לא מצדיק הכפלת המחיר פי 50, אלא אם כן, תג המחיר ה"אודיפילי" הוא חלק מה"שיפור" בסאונד...

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
@EB1000 - אתה השיוית בין MBL היקר לבין diy זול?

אריה

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113

הבהרה, למה אתה מתכוון, שמיעה או נתונים טכניים ?

EB1000

מושעה
מעורבות
55
נקודות
28

אריה

לא, כי הפעם הראשונה ששמעתי על ה MBL היא היום. מיד ההיתה לי הרגשה שזה כמו 99.9% ממגברי הי אנד מבוססי CLASS D במחירים אסטרונומיים, יהיה מבוסס או על מודול זול של HYPEX או של ICEPOWER, ואכן צדקתי שוב. בפעם האחרונה ששוב צדקתי בויכוח בעמוד בפייסבוק של אודיפיל אחר, זה היה עם מגבר באמה אלף דולר של מרק לוינסון שהיה מבוסס על מודולים מיושנים של ICEPOWER שכיום נמצאים בשימוש רק בסאבוופרים זולים.

אני אשמח להשוות, אבל בספק רק אם אצליח לשמוע הבדלים. וגם אם יש הבדל מאד קטן שרק בעלי אוזן סופר חדה מסוגלים להבחין בו, האם זה שווה להוסיף עוד 24 וחצי אלף דולר?

הנה הקיט מוכן להרכבה הכי מתקדם וחדש של HYPEX מבוסס על ה NC400 החדש, אפילו לא מצריך הלחמות, רק להרכיב לבד לפי הוראות, ולכן לשלם פחות, כי אתה רוכש רכיבים אלקטרוניים ולא מגבר מוגמר, עם מיסוי שונה, הכל ב 570 איורו לערוץ:

https://www.diyclassd.com/product/nc400-mono-kit-complete-kit/24

לי יש שני קיטים כאלו. הכל יצא פחות מ 6000 שח עד הבית. אם משהו מוכן להרים את הכפפה ולהשוות מול מגבר הי אנד CLASS A בהספק של 400 וואט, או לפחות 200 וואט נקי ל 8 אוהם, אני מוכן להביא את המודולים. לדעתי, ה NC400 יקח כל מגבר שאינו CLASS D בעלות של עד 25 אלף שח. אני אישית לא השוותי, אבל משהו בפורום ASR השוואה בין ה NC400 למגבר CLASS A יוקרתי של אלקטרומפניאנט מול בעל חנות, ושניהם היו בהלם שה NC400 השאיר לו אבק...

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
@EB1000
הקיט נראה מדליק.

לפני כחודשיים יצא לי להאזין למערכת יקרה
של MBL, נגן תקליטורים כולל סטרימר ומגבר משולב והתרשמתי שמדובר בחברה מאוד רצינית. מאוד אהבתי את הצליל וקשה לי להאמין שהקיט המדליק הזול נשמע כמו ה MBL היקר.

אודיופילים משלמים עבור איך הציוד שהם קונים נשמע. לפני הרבה מאוד שנים קניתי נגן תקליטורים של Mission בלא מעט כסף. באותה תקופה נגני תקליטורים נשמעו איום למדי והמכשיר הזה הוציא צליל שאהבתי בהשוואה לנגנים אחרים ששמעתי.
אחרי שקניתי אותו קראתי עליו ביקורת שבהיבט הטכני תיארה את המכשיר כפיליפס מפגוש לפגוש כאשר מה ש Mission עשו זה להוסיף מעגל משלהם למכשיר. היו תמונות, אחר כך הסתכלתי לתוך המכשיר, בהן ראית את הפיליפס עם תוספת המעגל הלא גדול.
יכול לבאס... לא יצא לי וגם לא ניסיתי להשוות את המכשיר מול הפיליפס שהיה הרבה יותר זול, אני גם לא יודע מה המעגל הנוסף עשה, אבל זה לא רלבנטי. הדבר היחידי שרלבנטי זה איך המכשיר נשמע בהשוואה למכשירים אחרים זולים ממנו ויקרים ממנו.
אתה עוסק הרבה בניחושים וזה בעייתי כי מבחינת האודיפילים אם אתה לא מעיד ששמעת במו אוזניך אז כל הניחושים של איך המכשיר אמור להישמע לדעתך, לא ממש מעניינים פה. זה שאתה עוטף את הניחושים שלך בהמון מלל טכני גם לא מעניין כי כפי שאתה כבר מבין בודאי, רובנו לא חושבים שיש מתאם בין הנתונים לבין איך הציוד נשמע.
תנסה לארגן השוואה בין הקיט (שוב, ממש מדליק) לבין מגברים אחרים וספר לנו מה העלית. מאחר והקיט הזה עלה לך בסך הכל 6,000 ש"ח, אשמח שתביא השוואה מול כל הגברה שעולה 6,000 ש"ח וצפונה, לאו דווקא קלאס די. אתה מבין איזו פצצה אתה מחזיק אם הקיט הזה נשמע כמו נניח, מגבר משולב של הגל שעולה פי ארבע? אתה יכול להרוס את הפרנסה של כל היבואנים בארץ.
אתה יכול לגרום לכך שבתערוכת דיגיטאון הבאה בכל החדרים תהייה הגברה של הקיט הזה עם מקורות ורמקוליח שונים.
יכול להיות מעניין מאוד אם כי נשמע לי מאוד לא הגיוני, אפילו אם הנתונים של הקיט טובים יותר מהנתונים של כל מגבר אחר, אבל פה כבר גם אני מתחיל לנחש...

אריה

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
שבוע טוב
קחו לדוגמא את זה באמזון:
https://www.amazon.com/Audioquest-Diamond-RJ-Ethernet-Cable/dp/B0073HI94M

שאלה: למה לא כתוב שזה כבל רשת אודיופילי?
תשובה: כי יש חוק שאוסר לפרסם כבל רשת עם המילה אודיופילי ואמזון שומרת חוק

אגב תקראו שם את התגובות

אני לא אומר שאתם לא שומעים הבדלים - אני רק טוען שזה לא בגלל הכבל - יש דברים מעבר שאנחנו לא מבינים
ברור שזה קשור לראיה כי במבחן עיוור אף אחד לעולם לא יבדיל

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,434
נקודות
113
אני רוצה לראות בנאדם שבבדיקה עיוורת יבדיל בין החלפת הכבל ;)

gandalftw

חבר משקיען
מעורבות
456
נקודות
83
שבוע טוב
קחו לדוגמא את זה באמזון:
https://www.amazon.com/Audioquest-Diamond-RJ-Ethernet-Cable/dp/B0073HI94M

שאלה: למה לא כתוב שזה כבל רשת אודיופילי?
תשובה: כי יש חוק שאוסר לפרסם כבל רשת עם המילה אודיופילי ואמזון שומרת חוק

אגב תקראו שם את התגובות

אני לא אומר שאתם לא שומעים הבדלים - אני רק טוען שזה לא בגלל הכבל - יש דברים מעבר שאנחנו לא מבינים
ברור שזה קשור לראיה כי במבחן עיוור אף אחד לעולם לא יבדיל

הרצאה מענינת אם בא לך להקשיב

ליאור

חבר משקיען
מעורבות
409
נקודות
63
זה הכבל הראשון אחרי המודם והכבל האחרון לפני הממיר.
גם פילטר מים בפיה של הברז עושה הבדל למרות מאות קילומטר של צנרת לפניו.
בהחלט מקנא בך שאצלך אין הבדל.

ידידי, סליחה שאני "נטפל" דווקא להודעה שלך לצורך העניין, סליחה נוספת אם אני מסביר בצורה פשוטה משהו שיתכן שמוכר וידוע לך ולאחרים. אבל יש איזשהו עניין ששוuה לחדד:
צריך להבין ש"זרימת" נתונים, אינה משולה ל'זרימת' מים או חשמל. המשמעות של 'מטר אחרון' שונה בתעבורת רשת ביתית. מה שאתה מכנה מודם, הוא (אני מניח) נתב - router של ספק השרות. הנתב למעשה משדר את חבילות - packets המידע למכשיר הקצה, כשמבחינת מכשיר הקצה הוא המקור. השידור הוא לוגי, ולא פיזי (הנתב מתפקד בשכבה השלישית של התקשורת), זו לא אותה חבילה 'פיזית'. הנתב מחזיק אצלו טבלאות ניתוב - routing tables שמהוות את הצומת הלוגי בין תת רשתות שונות - subnet ( בד"כ רשת האינטרנט והרשת הביתית), ומתחזקות את הקשרים בין שרתים מרוחקים כדוגמת ספוטיפיי ומכשירים ביתיים כדוגמת סטרימר או אקס בוקס.
זאת לעומת רשת החשמל או מערכת המים כשבסופו של דבר אותה מולקולת H2O שהותפלה ממיי ים מגיעה אל הפילטר שלך.

כל האמור דורש סייג, נתקלתי פה ושם בדיונים על 'סוויץ' אודיופילי', ובכן סוויץ' אינו נתב, הוא עובד ברמה השניה של התקשורת, ולכן הוא מצריך חיבור לנתב כדי עבור גישת אינטרנט, הקצאת כתובות, אבטחה וכיוצ"ב. לכן צריך להתייחס להערה של @michael123 , שאם כבר אתה מטפל ברשת באמצעות סוויץ אודיופילי אז כדי לעשות משהו צריך שהנתב יהיה איכותי, ואם אתה משתמש בכבלי רשת אודיופילים אז אתה צריך שניים, אחד בית הנתב והסוויץ ואחד בין הסוויץ והסטרימר.

נערך לאחרונה ב:

gandalftw

חבר משקיען
מעורבות
456
נקודות
83
לי יש רק Cisco ASA אחרי שהוצאתי את הציוד של ספק השרות ( אשפה) שתומך בהכל ומתאים גם לכבלים וגם ל-ADSL אפשר למצוא אותו ביד שניה במחיר מצוין בפרט אם הרשיון של רכיבי התוכנה עברו תוקף (כמו אנטי וירוס שלא ממש מעניין )

D1E1777A-AFDC-4241-AD9D-86F10B610F6F.jpeg

תמונות מצורפות

• D1E1777A-AFDC-4241-AD9D-86F10B610F6F.jpeg
    D1E1777A-AFDC-4241-AD9D-86F10B610F6F.jpeg
    KB 15 · צפיות: 194

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,434
נקודות
113
לי יש רק Cisco ASA אחרי שהוצאתי את הציוד של ספק השרות ( אשפה) שתומך בהכל ומתאים גם לכבלים וגם ל-ADSL אפשר למצוא אותו ביד שניה במחיר מצוין בפרט אם הרשיון של רכיבי התוכנה עברו תוקף (כמו אנטי וירוס שלא ממש מעניין )

צפה בקובץ המצורף 47662

כמו עם החשמל, ככה גם עם רשת כדאי לבודד תעבורה של אודיו
  1. שימו סוויצ' קטן שמחבר בין שרת ROON למשל לסטרימר ל-NAS, אם ממש אכפת שימו ספק לינארי וכבלים ב-500$
  2. הסוויצ' אודיו הזה יחובר לסוויצ' דירתי, והוא יחובר לראוטר

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,620
נקודות
113
אם כבר שאלת, אז הבוקר אצל חבר, מודרניים, יקרים פי כמה מהמגבר שאתה מחזיק, עדיין ה CLASS A\AB שברשותו משאיר להם אבק.
מגבר דיגיטאלי שכן נהניתי להאזין לו הוא MBL, מדובר במוצר יקר שרחוק שנות אור מהמוצרים העממים שאתה רושם עליהם.

שורה תחתונה, לא הבנתי מה כל הקישקושים שלך על מדידות, יציבות ושאר ירקות קשורים למוזיקליות של מגבר, ניסית פעם להאזין למוזיקה במקום לחיות בעולם של תאוריות שבינו ובין המציאות לא תמיד יש קורלציה?
די! כפרה עליך, אפילו אתה איבדת סבלנות? :) אם באלת המסטיק נפלה השלהבת...

RanMoyal

חבר משקיען
מעורבות
1,146
נקודות
113
הוספה של רכיבים למודול במקרה הטוב או שלא תשנה כלום, או שתשנה את ה EQ שלו,מה שיכול אולי לתת תחושה של שינוי בסאונד שזה לא ממש שיפור. במקרה הגרוע זה רק יזיק עי הגדלת עיוותים ויחס אות לרעש. שיפור ספק הכוח מספק ממותג ש HYPEX מספקים לצד המודול UCD, לספק ליניארי, במקרה הטוב יוסיף קצת יותר HEADROOM לפיקים של ההספק, אבל בטוח לא ישנה את איכות הספקת מתח ה DC, שכן CLASS D בכל מקרה ממתג אותות ולכן בלתי רגיש לרעשי מיתוג בתדר גבוה שמסוננים בדרגת המוצא.

הדרך היחידה להצליח למכור לאודיפיל מגבר DIY HYPEX כחלופה ל MBL הזה, היא להדגים לו קודם את ה MBL ולתת לו להתלהב מהסאונד, ואז מבלי שירגיש להחליף את ה MBL ב DIY עי מעבר מהיר, או בין השירים. לאחר שהוא ימשיך להתלהב מבלי לדעת שהוא עכשיו שומע DIY שעולה 50 ל 1 מעלות ה MBL, אז חהחה אפשר לגלות לו כדי שיתשכנע. וגם אם MBL הצליחו איך שהוא לשפר מעט את הסאונד עי התוספות, זה עדיין לא מצדיק הכפלת המחיר פי 50, אלא אם כן, תג המחיר ה"אודיפילי" הוא חלק מה"שיפור" בסאונד...

יש משהו בסייפא שלך.
בהחלט מסכים כי מחיר הריטייל יש בו בכדיי להשפיע על אנשים (אני בינהם..) על התוצאה הסופית, או חיזוי התוצאה, כל זאת מבלי שהם שומעים אותה.
מבדיקות מגברים שאני עושה לאחרונה, חלקם במחיר של דירה נחמדה בחו"ל, אני יכול לומר שלא כל הנוצץ זהב, עם זאת, אני גם מתקשה לומר שמגברים באלפי שקלים בודדים מסוגלים להתחרות בקלילות במגברים שעולים כמו רכבי יוקרה.

צריך להקשיב וגם להקפיד שתנאי ההקשבה יהיו כאלה שיתנו באמת אינדיקציה נכונה לדברים שאנחנו מקשיבים להם.

לא פעם אני קורא שמישהו כותב שהוא "הקשיב" למגבר X באיזו מערכת..והוא בוודאות נשמע טוב יותר ממגברY, כאשר מתברר שאת מגבר Y הוא שמע כחלק ממערכת אחרת, ביום אחר, עם רמקולים אחרים ועם חומר אחר.
למרות זאת, הוא "מסוגל" לגזור משתי ההשוואות הכל כך שונות הללו, את התכונות של מגבר X לעומת מגבר Y. זו שטות מוחלטת כמובן.

וזה מוליך אותי לבעיה שיש לי עם האימרות שלך.

קשה לי לומר בוודאות שהן לא נכונות, אלא הן מתכתבות יותר עם הדוגמא שנתתי למעלה, קרי: הן לא מבוססות על שמיעה בפועל, בתנאים זהים, אלא על הנחות כאלה ואחרות.

רן

EB1000

מושעה
מעורבות
55
נקודות
28
הרצאה מענינת אם בא לך להקשיב

וינר הוא לוחם אנטי איופיל ידוע. ההיתי שמח לשמוע מה אלו כאן שטוענים שהם מרגישים הבדלים בין כבלי כוח ורשת, חושבים על ההרצאה המאד מרתקת וחשובה הזאת?

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
די! כפרה עליך, אפילו אתה איבדת סבלנות? :) אם באלת המסטיק נפלה השלהבת...
matanoosh , מדוע אתה מדכא את ההתלהבות של ה"ינוקא" גיא ? הבחור החל לכתוב אינטנסיבית רק בשנתיים שלוש האחרונות.....זמן קצר יחסית.

תחשוב על "התלהבות הנעורים" ו"הפריחה הנפלאה" שלך כאן באתר לפני 5-6 שנים......תעזוב אותו בשקט שיצמח ויגדל
אף הוא ;)

נערך לאחרונה ב:

EB1000

מושעה
מעורבות
55
נקודות
28
יש משהו בסייפא שלך.
בהחלט מסכים כי מחיר הריטייל יש בו בכדיי להשפיע על אנשים (אני בינהם..) על התוצאה הסופית, או חיזוי התוצאה, כל זאת מבלי שהם שומעים אותה.
מבדיקות מגברים שאני עושה לאחרונה, חלקם במחיר של דירה נחמדה בחו"ל, אני יכול לומר שלא כל הנוצץ זהב, עם זאת, אני גם מתקשה לומר שמגברים באלפי שקלים בודדים מסוגלים להתחרות בקלילות במגברים שעולים כמו רכבי יוקרה.

צריך להקשיב וגם להקפיד שתנאי ההקשבה יהיו כאלה שיתנו באמת אינדיקציה נכונה לדברים שאנחנו מקשיבים להם.

לא פעם אני קורא שמישהו כותב שהוא "הקשיב" למגבר X באיזו מערכת..והוא בוודאות נשמע טוב יותר ממגברY, כאשר מתברר שאת מגבר Y הוא שמע כחלק ממערכת אחרת, ביום אחר, עם רמקולים אחרים ועם חומר אחר.
למרות זאת, הוא "מסוגל" לגזור משתי ההשוואות הכל כך שונות הללו, את התכונות של מגבר X לעומת מגבר Y. זו שטות מוחלטת כמובן.

וזה מוליך אותי לבעיה שיש לי עם האימרות שלך.

קשה לי לומר בוודאות שהן לא נכונות, אלא הן מתכתבות יותר עם הדוגמא שנתתי למעלה, קרי: הן לא מבוססות על שמיעה בפועל, בתנאים זהים, אלא על הנחות כאלה ואחרות.

רן

זה נכון. והאמת שאני לא סומך על אוזניים שלי, כי בספק רב אם ההיתי מצליח להבדיל בין מגברים שונים. אבל היות ואתה במסע חיפוש אחר הגברה אוטמטיבית ואין לך בעיה להשקיע סכומים גבוהים, מה מפריע לך לנסות הגברת CLASS D DIY כמו הקיט הזה:

https://www.diyclassd.com/product/nc400-mono-kit-complete-kit/24

זוג קיטים כאלו יעלו לך 6000 שח ויש סיכוי טוב שלא תרצה לבדוק מגברים נוספים אחרי. במקרה הגרוע תמכור אותם לאחר הרכבה. אגב להרכיב דורש שעה של עבודה ממש כמו מוצר של איקאה. לא מצריך הלחמות אפילו. הכל מוכן עם קדיחות. הם למעשה יכלו למכור אותו מורכב, אבל בגלל מגבלות מיסוי במדינות שונות, וגם בגלל שיש אנשים שנהנים להרכיב בעצמם, זה נמכר בצורת קיט. אני יודע שהתנסית עם CLASS D מסחרי של לינדורפ, אבל זה ממש לא אותו הדבר. מה השיה לך נראה לי SD2400 מבוסס על מודולים מיושנים של PASKAL. ה HYPEX NC400 זה עולם אחר...

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,620
נקודות
113
בקיצור, EB1000, אז כל הנאומים חוצבי הלהבות שלך הובילו אותנו לעובדה הבלתי נמנעת: אתה פשוט חובב DIY וקיטים של סטראו.
יש פורום מיוחד לזה כאן, לא? אני מכיר עוד כמה כאלה. לצערי, מהיכרותי את כותבי הפורום, הם לא הרוב.
הרכבה נעימה.

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,620
נקודות
113
זה נכון. והאמת שאני לא סומך על אוזניים שלי, כי בספק רב אם ההיתי מצליח להבדיל בין מגברים שונים. אבל היות ואתה במסע חיפוש אחר הגברה אוטמטיבית ואין לך בעיה להשקיע סכומים גבוהים.
וואי, בן אדם, אתה מוסרט קשות.
1. 6000 זה סכומים גבוהים? שנינו יודעים שלא.
2. אם אתה לא סומך על האוזניים שלך, למה אתה בפורום הזה? מה שווה כל השיח על ציוד אודיו אם אתה חושב שאין הבדלים בין מגברים או נגנים או כל דבר למעט רמקול אולי? בשביל מה אתה פה? ללמד אותנו משהו שאנחנו לא יודעים? אתה מיסיונר כמו רוברט? או אוהב להשוויץ בידע טכני כזה או אחר?

זה כמו שאני אלך לכתוב בפורום רכב אבל אין לי רישיון. מה הפואנטה?

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור