נראה לי שהפעם ירית לעצמך ברגל..
MBL? מוצר יקר שרחוק שנות אור מהמוצרים העממיים שאני רושם עליהם? אז יש לי הפתעה בשבילך... מגבר ה"על" מסדרת CORONA של חברת MBL שנמכר במחיר הזוי של 25 אלף דולר למונובלוק בודד, לכל פראיר שלא מוכן להתפשר על פחות, מבוסס על מודול CLASS D של חברת HYPEX מזדרת UCD שהיא אפילו נחותה ומיושנת יתר מסדרת ה NCORE החדשה שיש לי. ב CORONA C15 יש יחידת 400LP UCD שעולה 250 דולר. רק שבמקום להשתמש בספק SMPS המומלץ של HYPEX, ב CORONA C15 השתמשו בספק כוח ליניארי עם שנאי עגול וקבלים ענקיים. בנוסף, אם נתקו את גופי הקירור המקוריים של המודול, וחברו לגוף קירור יותר גדול עשוי משלהם. הוסיפו דרגת חציצה אנלוגית במבוא, וארזו את הכל במארץ מהודר הכולל תצוגת LCD מיותרת. סה"כ עלות חלקים - כ 500 דולר, נגיד 700 בהגזמה. כמה זה עולה לאודיפיל המצוי? 25 אלף דולר. על פי תוצאות המדידות של המגזין סטריאופיל, אין כל הבדל בין ה C15 לביצועים הנמדדים של המודול UCD המקורי שחברת HYPEX מפרסמת בדפי המפרט. הנה סקירה מעמיקה עם מדידות:
https://www.stereophile.com/content/mbl-corona-c15-monoblock-power-amplifier
למה זה נשמע כל כך טוב לאודיפילים, למרות שזה בסופו של דבר מגבר DIY CLASS D בעלות 200 דולר? כי זה מגיע מחברה אודיפילית עם תג מחיר שמשדר יוקרה, ולכן מעלה את אפקט הפלאסיבו לשיאו...
הנה ציטוט של ג'ון אטקינסון לגבי ה MBL הזה הכולל הצהרה של חברת MBL שאגב אומרת שהיא דוגלת במדידות. היא גם אומרת שמדובר במודולים שנבנו במיוחד עבורם עי HYPEX, אבל זה קשקוש. מדובר במודול רגיל שזמין לכל חובב שרוצה ללכת על DIY, שלא לדבר על סדרת ה UCD שישנה שמאז הוחלפה עי ה NCORE:
The C15 uses a version of the well-respected Hypex class-D module, designed by Bruno Putzeys, but Jeremy Bryan, clarified via e-mail that "the boards that contain the UCD modules are made for MBL to our proprietary specification. They are
not standard boards available to any consumer or other OEM customer." Reis confirmed that MBL's OEM modules "differ from the regular one in parts, measurements and sound . . . This work with Hypex modules started about 7 years ago. Those [first modules] were good, but it needed time [for me] to understand what parameters influence the sound . . . and to change the good basic concept [to the point where it matches] our 'house sound.' . . . [W]e changed the modulator behavior in order to get our requested THD performance and changed the input parts to get the tonal balance required."
זה המודול שיש ב MBL:
https://www.diyclassd.com/diy-amplifier-modules/
כאן יש סיני שפירק את המגבר המראה שלמשעה אין כל שינוי במודולים מלבד החלפת ספק כוח, הוספת דרגת PRE וחיבור הטרנזיסטורים לגוף חימום חיצוני על המארץ (תפעיל תרגום גוגל):
http://www.my-hiend.com/vbb/printthread.php?t=6994&pp=10&page=2
נו? אתה אולי רוצה לשנות את הגישה שלך לגבי מגברי CLASS D זולים? אתה בעצמך אמת שה MBL נשמע ליגה אחרת, אבל עכשיו גילת שזה CLASS D פשוט משנת 2008. מה היה כאשר תשמע את ה NCORE400 שיש לי? אם ההית משנה גישה, קצת פותח את הראש, ומפסיק עם ההתקפות נגדי, ההיתי בשמחה משאיל לך את המודולים שהבניתי לבדיקה עם המקולים שלך...
הגיע הזמן להפנים, העתיד זה CLASS D. גם חברות האי אנד הפנימו את זה, כמו MBL ו PS AUDIO. הן רק לא מעיזות להודות ש CLASS D נשמע מצויין כמו שהוא, אז הן בשלב זה מוסיפות לו תופסות מיותרות כתירוץ לשדוד את הלקוחות הנאמנים שלהם. 25 אלף דולר עבור עלות ייצור המסתכמת לכל היותר ב 700 דולר, זה בהחלט עסק לא רע. אז למה לספר את האמת ללקוחות?