האות שעובר בכלב רשת הוא אפילו לא אות אודיו. יש קידוד של כמה שכבות, ובשכבה האחרונה יש אות אודי דיגיטאלי. אתה בכלל מבין את ההבדל בין אות אנלוגי לדיגיטאלי? אות דיגיטאלי הוא אות בדיד בעל שני ערכי מתח אפשריים המייצגים 0 או 1 לוגי. יש חסינות רעש אינסופית מבחינה תיאורטית. נניח ומתח העבודה הוא 1 וולט לאות הדיגיטאלי. אז אם מתקבל מתח בין 0 וולט ל 0.35 וולט זה נחשב ל 0, ואם בין 0.65 ו ל 1 וולט אז זה נלקח ב 1 לוגי. אם בגלל רעש שאיך שהוא הצליח לחדור את כל השכבות של הקידוד, אות המתח של אותו ביט היה 0.5 וולט, שזה בתחום האפור, אז פרוטוקול התקשורת יודיע לראוטר שחלה שגיאה באותו מקום במידע, וכתגובה הראוטר ישלח את אותה סיבית מחדש לתיקון הטעות. אין כאן שום מקום להפרעות באות דיגיטאלי. אם מסיבה קיצונית יש נזק לכבל או שיש בעיית חיבור או תקלה בראוטר, אתה לא תשמע יותר גרוע, אלא תשמע עוד כמה שניות עד שבצד הסטרימר החוצץ יתרוקן ממידע, ואז תקבל שגיאה שיש בעיית התקשרות ברשת והמוסיקה תפסיק.זה לא רק קשור לדיגיטל אם שומעים או לא שומעים לא רק מוזיקה עוברת בכבל ,רעשים מהרשת גם קיימים ומפריעים לסאונד,כבל טוב יותר מבודד את הרעשים למקסימום אפשרות
מעבר לזה, כאמור יש כמה שכבות שקידוד ותיקון שגיאות עוד הרבה לפני שזה מגיע לאות האודיו שעובר בכבל. כבל רשת גם מוצלב וגם מסוכך היטב, כך שהסיכוי לשגיאה אפסי, בטח במקרה של חיבור ראוטר לסטרימר שנמצא מטרים ממנו. כבל CAT4 הו OVERKILL עבור אודיו, לא משנה כמה עלתה המערכת. גם תדר השעון של אות האודיו עובר בצורה הרבה יותר מדוייקת דרך הרשת מאשר דרך חיבור SPDIF ולכן אין מקום לשגיאות סינכון ותופעת JITER.
כל זה מביא למסקנה אחת, שאין כל השפעה של רעשים על אות השמע. וגם אם היה מדובר באות אנלוגי, תדר ההפרעות ממקורות חיצוניים בכל מקרה גבוה בהרבה מתחום התדרים של האודיו. אף בן אנוש לא מסוגל להבדיל בין שני אותו סינוס בתדר השמע, נניח 1000 הרץ, אם אחד מהם הוא סינוס 1000 הרץ טהור ללא הפרעות, והאחר הוא גם סינוס 1000 הרץ טהור, אבל בתוספת של גל מלבני בתדר 25 קילוהץ ובעוצמה גבוהה מהסינוס פי 5 אפילו. וזה רעש בעל ספקטרום מוגדר היטב ולא רעש לבן, שאותו אפילו יותר קשה לשמוע אם הוא מחוץ לתחום השמע.
יש לי הרגשה שכל חובב אודיו שתוען שהוא שומע הבדלים בין כבלי רשת או חשמל, אילו יעשה הסבה מקצועית ויצא ללמוד תואר בההדסת חשמל כמה שנים, הוא כבר יפסיק להרגיש באותם ההבדלים גם אם יתאמץ בגלל ההבנה התכנית שקודם לא הייתה קיימת. זה דומה, אם כי הפוך, לתסמונת הסטודנט לרפואה. סטודנטים במהלך ההתמחות לומדים על מחלות ותסמינים שונים ועובדים עם חולים, חלק גדול מהם מתחיל לפתח את אותם התסמינים למרות שהם כלל לא חולים. הידע שהם רוכשים והמודעות למסר הרב של המחלות, גורם להם להרגיש משהו שאינו קיים באמת.
אני אשמח להשתתף בהדגמה של הבדלים בין כבלי רשתף חשמל, ואפילו רמקולים. אם אשתכנע אני אחזור מכל מה שאי פעם אמרתי בנושא.
תעשה את הבדיקה הבאה: במהלך האזנה למוסיקה בסטרימר, ננתק ותחזיר את כבל הרשת אחת ל 2 שניות שוב ושוב. האם אתה מרגיש ירידה באיכות? הפעולה מכניסה המון רעשים ובכל זאת המוסיקה ממשיכה כרגיל בגלל החציצה ותיקון השגיאות האוטומטי.
שבת שלום