יש אנשים שפשוט לא מקבלים או לא מסוגלים לקבל ״מוזריות ״
קחו כל בן אדם מן הישוב שהוא כמובן לא אודיופיל , או אפילו חברים מהפורומים השונים כולל הפורום הזה
שלהם איזה מגבר סטריאו נחמד ולא מסובך עם זוג רמקולים סבירים , ואני מדבר על סט של 7-12k ובמקרים רבים
גם יותר מכך שמחברים כבלים פשוטים כולל כבלי חשמל שבאו עם המכשיר המקורי למפצל של קנה ובנה , ועכשיו הם רואים את הדיון הזה , כמו דיונים רבים שהיו בעבר על כל סוגי הכבלים למינהם, והם צוחקים מזה שאנשים פה מחוקים שמשקיעים
בכבלים שלא עושים שום הבדל בטענה שזה וודו , ומה גם שלכאלה אנשים גאונים , לא מתעכלת העובדה לשים כמה אלפים על כבלים , והראש שלהם אומר : מה, ב 5,000 שח אני מחליף את המגבר אז מה אשים סכום מטורף כזה על חוטים ?
אני מחזיק בעסק גליל של כבל שמחירו למטר 120 שח , ואינטרקונקט הכי זול של 499 שח.
ואני מודיע לכם שמכרתי מגברים ונגנים ורמקולים ואנשים , לא אחד ולא שניים , שניסיתי להסביר להם
שכבל משפר את הסאונד פשוט חשבו שאני עובד עליהם , וחיברו את כבלי החשמל של החברה וניגמר הסיפור.
חלק ניכר מלקוחותי אינם אודיופילים , ולכאלה כשאני מנסה להסביר על כבלים , יוצא מצב שהם חושבים שאני
רוצה לעשות עליהם איזה סיבוב על מנת להרחיב את העסקה בלמכור להם קשקושים.
אז לכאלה שאני מאבחן בגלגל העיין שהם לא בקטע, אני נסוג מעניין הכבלים במהירות האור .
לפני חודשיים וחצי ניכנס אליי רופא מבאר שבע , שמע מערכת שלמה , וקנה אותה .
היה שם מגבר מנורות , רמקולים רצפתיים, פטיפון , ופונו .
כשקנה , אמר לי אני רוצה בדיוק את מה ששמעתי , אז התחלתי להסביר לו שיש פה כבל רמקול ב 5,000 שח
ו 2 כבלי חשמל של 1800 שח , ואינטרקונקט של 2500 שח.
מה אגיד לכם הוא נבהל, ואמר , אני לא שם פה 10,000 שח על כבלים , קנה את המערכת ונגמר הסיפור.
אחרי שבוע התקשר אליי , ודיווח לי שהוא בעננים , כאשר תוך כדי שיחה , אני אומר לו , תעבור לקפה בהזדמנות
ואעשה לך מבחן של המערכת שקנית עם הכבלים ובלעדיהם , כלומר עם כבלים של עשרות שח.
הוא גיכך בטלפון ואמר לי , אמיר , עזוב, הכל בסדר...
ולא המשכתי לדבר על הנושא , פשוט אמרתי לו שיהנה ושיהיה בהצלחה.
אז מה אני מנסה לומר בכל הסיפור הזה ?
מי שמתחכם / מנהל דיונים בלתי נגמרים / מציג טבלאות וסכמות חשמליות / מבקש מבחנים עיוורים / וכו
ומתייחס לנושא בזילזול ומתעמת עם אנשים פה שבדקו וקנו וחיים עם כבלים כאילו הם שרלטנים
שמתעסקים בוודו לדעתו , זה אחד שלא מעניין אותו באמת הנושא .
ויש כאלה שזה מעניין אותם , וניכנסים לזה , בודקים , חווים, ומגיעים למסקנות הנכונות מתוך קטע חיובי .
כלומר מי שמראש יתיחס לנושא הכבילה באופן חיובי , ויאמין שזה עובד, מהר מאד יבין כי כי יש דברים בגו.
אמיר ארמה