וואי, אחי... מה זה הכנסת לנמר... וואי וואי.. איך הוא יתאושש....
לני, ברכות! שודרגת וכרגע אתה מוגדר כנודניק התורן שבא ומבלבל את המוח על הבדלים (או היעדר ההבדלים) בין כבלים. לאן לשלוח את המדליה? סימן השאלה היחידי אצלך הוא האם יש לך אג'נדה מיסיונרית מאחורי השאלות שלך (ע"ע רוברט) או ששאלת בתמימות. כמו שזה נראה מהתפתחות השרשור, אתה ורוברט יכולים להיות חברים טובים.
כמה נקודות:
1. אף אחד לא חייב לך מאומה. אתה שואל *למה* יש הבדלים, יושב בכסא הנחמד שלך ומקשקש את עצמך לדעת, אבל כשמציעים לך לבוא לשמוע אותם, אתה עוד דורש הסברים למדוע יש הבדלים. מדהים. אתה שאלת? אתה המהנדס? תסביר בעצמך.
2. למה נדבקת דווקא לכבלי מתח? את אותו השיח אפשר לעשות על כבלים דיגיטליים מסוגים שונים, או אינטרקונקטים. (נדמה לי שלרוברט יש אחלה הסבר לכבלי רמקולים, אז תודה לאל ישתבח שמו את הוויכוח הזה אפשר לשים בצד. ורוברט, אני מתנצל אם התבלבלתי וזה בעצם אינטרקונקטים.
נמר
אני 15 עובד בניתוח אותות rf של מכ"מים.
אני חייב לנתח
3. התשוקה שלך להסברים היא חמודה ומוערכת, גם לי יש כזאת ואני בטוח שאנחנו לא היחידים. אבל במקום להיכנס פה לוויכוח שאין לך מספיק ידע כדי לנהל אותו - ובעצם לאף אחד אין בפורום הזה - אם אתה רוצה להעמיק, לך תאזין ולאחר שתחליט אם אתה שומע הבדלים, טכס לך מערך ניסויים שבסופו תוכל להסיק *למה*. לכשתעשה את זה, נשמח לשמוע על התוצאות.
4. הנקודה הטכנית היחידה שאני יכול לתרום פה, שאני בטוח שאוזנייך כבר נסתמו מלהתייחס אליה בעקבות הפתיחה הסוערת שלי (שאותה הרווחת ביושר) היא שמניסיוני - כבלי מתח, בניגוד לכבלים אחרים, נהנים בהרבה מקרים מתוספת אורך. כלומר, כבל ארוך יותר יישמע טוב יותר מכבל קצר יותר. המסקנה ה"טכנית" שלי? הם עושים משהו בסינון רעשים חשמליים. וככל שהם ארוכים יותר (מין הסתם עד לאורך מסויים), כך הם עושים את זה טוב יותר.