כבלים רבותי, כבלים... המלצות.

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,883
נקודות
113
לדעתי, מה שחשוב (למרות ההמלצות המכובדות )זה, לשמוע אותם על המערכת המדוברת .
אמיר, לדעתי זה בוודאי מה שגיא מתכוון לעשות, לבדוק על המערכת שלו, פשוט חייבים לצמצם קצת את גזרת החיפוש, שהרי לא ניתן לשמוע את כל הכבלים בעולם על המערכת שלך ומכאן נסיונות ההכוונה בפורום.
זה גם בדיוק מה שרוב ההמלצות בפורום הדגישו, לנסות על המערכת הפרטית.
דרך אגב, עם מה אתה מחבר אצלך את הגאודר לסים?
(הסטאפ נראה פצצה בתמונות:בעד:)

ארמה אודיו

עוסק בתחום
מעורבות
963
נקודות
113
אמיר, לדעתי זה בוודאי מה שגיא מתכוון לעשות, לבדוק על המערכת שלו, פשוט חייבים לצמצם קצת את גזרת החיפוש, שהרי לא ניתן לשמוע את כל הכבלים בעולם על המערכת שלך ומכאן נסיונות ההכוונה בפורום.
זה גם בדיוק מה שרוב ההמלצות בפורום הדגישו, לנסות על המערכת הפרטית.
דרך אגב, עם מה אתה מחבר אצלך את הגאודר לסים?
(הסטאפ נראה פצצה בתמונות:בעד:)

כן , הגאודר לסימאודיו עם כבלים VDH , ותבוא לשמוע ...בעצם כל מי שרוצה מוזמן .

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,883
נקודות
113
כן , הגאודר לסימאודיו עם כבלים VDH , ותבוא לשמוע ...בעצם כל מי שרוצה מוזמן .

איזה VDH? יש די הרבה סוגים...

סחבק

חבר משקיען
מעורבות
124
נקודות
43
אצלי מה שיצר שקט היה החלפת כבלי החשמל והמפצלים, מאז יש דומיה ברקע.
רעש יכול להגיע ממקורות שונים לדוגמה מחברי RCA חשופים באחורי המגבר, חשמל ועוד..., החלפת אינטרקונקטים או כבלי רמקולים אינה ערובה לשקט במערכת.
יש קטע לא ברור לגבי המושג הזה "שקט". אשמח להבהיר אותו אחת ולתמיד.
בהנדסה, בשידור ובפיענוח אותות, רעש מתייחס להפרעות, לאמינות השידור/פיענוח, לכמה שגיאות מתרחשות בשידור/פיענוח וכו'.

אבל זה נראה שכאן מדובר על רעש פיזי. על הייסס/זימזום/השלם את החסר.
אז למה שלא לחשוב מה הגורם לזה?
סתם בתור דוגמא, אולי מדובר על איזו שהיא זליגת זרם? אולי LPF יכול לעזור יותר מאשר החלפת הכבל? (אני לא מומחה אלקטרוניקה, אז רק זרקתי כיוון)

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
בהנדסה, בשידור ובפיענוח אותות, רעש מתייחס להפרעות, לאמינות השידור/פיענוח, לכמה שגיאות מתרחשות בשידור/פיענוח וכו'.

סתם בתור דוגמא, אולי מדובר על איזו שהיא זליגת זרם? אולי LPF יכול לעזור יותר מאשר החלפת הכבל? (אני לא מומחה אלקטרוניקה, אז רק זרקתי כיוון)

סתם תחושה אודיופילית כזו. שקט, אוויר בין הכלים, וכו' :)

סחבק

חבר משקיען
מעורבות
124
נקודות
43
הבנתי. זה משהו בסיגנון של הפרדה בין הכלים/ אווריריות?
נ.ב. נראה שאני צריך עוד כמה שעות האזנה למערכות אודיופיליות..

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
:אצבע מורמת
באס נכון יותר, קול של זמרת יותר מפוקס, גבוהים יותר ברורים ופחות חדים וכן הלאה שגעונות של מחלת האודיופיליה:מבולבל:

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,126
נקודות
113

עד להחלפת כבלי החשמל והמפצלים לא חשתי ב"בעיה", בעקבות ההחלפה חל שינוי, מכיוון שהבעיה לא קיימת יותר אני לא מוצא סיבה להתחיל לחפש את מה שאין :)

moshe625

חבר משקיען
מעורבות
346
נקודות
83
עד להחלפת כבלי החשמל והמפצלים לא חשתי ב"בעיה", בעקבות ההחלפה חל שינוי, מכיוון שהבעיה לא קיימת יותר אני לא מוצא סיבה להתחיל לחפש את מה שאין :)

קודם כל "הבעיה" נשארה וקיימת.אתה פשוט לא יודע עד כמה...ברגע שתשמע לדוגמא כבל טוב יותר ושקט יותר, אתה תבין שהיתה לך" שמיכה" על הרמקולים ואז תקבל עוד פרטים,עוד בס מוגדר עוד תלת מימד.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,126
נקודות
113
קודם כל "הבעיה" נשארה וקיימת.אתה פשוט לא יודע עד כמה...ברגע שתשמע לדוגמא כבל טוב יותר ושקט יותר, אתה תבין שהיתה לך" שמיכה" על הרמקולים ואז תקבל עוד פרטים,עוד בס מוגדר עוד תלת מימד.

משה, מתוך סקרנות, אם הבעיה היתה בכבל חשמל תקול שהוחלף או חיבור רופף שחוזק, כיצד אינטרקונקטים אמורים לפתור בעיה שאינה קיימת ?
בחיי שמעתי מערכת או שתיים אצל חלק מחברי ומנהלי הפורום וגם כאלה שאינם בפורום, אצל חלק נכבד מהיבואנים בארץ, חנויות בחול וכו, אין אצלי לא שמיכה ולא סופרלטיבים נוספים שאתה משתשמש בהם מבלי ששמעת את המערכת שלי ואצלי.

תנסה להבין, איני מנסה לפתור בעיה (שאינה קיימת) אלה למקסם את הסטאפ שברשותי (כי תמיד אפשר קצת יותר) ולכן פתחתי את השרשור.
אפשרות אחת היא שאחליט להשקיע בסט כבלים יקר יותר מזה שברשותי ואפשרות השניה שאחליט לא להיכנס לזה, בשני המקרים אהיה מרוצה מהתוצאה.

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,606
נקודות
113
משה, מתוך סקרנות, אם הבעיה היתה בכבל חשמל תקול שהוחלף או חיבור רופף שחוזק, כיצד אינטרקונקטים אמורים לפתור בעיה שאינה קיימת ?
בחיי שמעתי מערכת או שתיים אצל חלק מחברי ומנהלי הפורום וגם כאלה שאינם בפורום, אצל חלק נכבד מהיבואנים בארץ, חנויות בחול וכו, אין אצלי לא שמיכה ולא סופרלטיבים נוספים שאתה משתשמש בהם מבלי ששמעת את המערכת שלי ואצלי.

תנסה להבין, איני מנסה לפתור בעיה (שאינה קיימת) אלה למקסם את הסטאפ שברשותי (כי תמיד אפשר קצת יותר) ולכן פתחתי את השרשור.
אפשרות אחת היא שאחליט להשקיע בסט כבלים יקר יותר מזה שברשותי ואפשרות השניה שאחליט לא להיכנס לזה, בשני המקרים אהיה מרוצה מהתוצאה.
אז אולי תלך למוישה ותשמע....?
אני לא שמעתי אצל אף יבואן כמו ששמעתי אצל מוישה...לא בגלל שיבואן זה או אחר אין להם ציוד או לא יודעים...פשוט כי הם עסוקים בהדגמות ,פירוק,חיבור וכל מני.
לעומת זאת מוישה עסוק במיקסום המע ושמיעת מוזיקה .וההבדל ניכר...

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,606
נקודות
113
לא צריך "הרבה זהבים" רק בפלאגים של השמע, בחשמלים יש היום נחושת לא מצופה או עם חומרים שנשמעים יותר טבעי חוץ מהמתכת הבסיסית עצמה שמנסיוני ושל עוד כמה של פורוטק פשוט לא נשמעת טוב, שוב, דעות פרטיות.
אם נצא מתוך נקודת הנחה ששנינו מפרשים שונה את מה שאנחנו שומעים אז הכל בסדר.
ואפילו אין פה ,אי הסכמה.
ואם אתה חושב שכבלי חשמל של פיורוטק לא טובים ,סבבה.אבל רק שתדע שיש מי שחושב הפוך.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,126
נקודות
113
אז אולי תלך למוישה ותשמע....?
אני לא שמעתי אצל אף יבואן כמו ששמעתי אצל מוישה...לא בגלל שיבואן זה או אחר אין להם ציוד או לא יודעים...פשוט כי הם עסוקים בהדגמות ,פירוק,חיבור וכל מני.
לעומת זאת מוישה עסוק במיקסום המע ושמיעת מוזיקה .וההבדל ניכר...

שלמה, אני יוצא מנקודת הנחה שייתכן, רק ייתכן כי המערכת של נמר היתה ממוקסמת בפעמים שהאזנתי לה, בהינתן ובהשוואה למערכת לעיל המערכת שלי אינה נשמעת "מתחת לפוך, רועשת, מנסרת ושאר סופרלטיבים" שמשה רשם, אני מקיש שתיאוריו אינם המצב בפועל, לפחות אצלי.

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,606
נקודות
113
עזוב....אתה לא יורד לסוף דעתי וקצת עקשן....(ורד)

jabareen

חבר משקיען
מעורבות
194
נקודות
43
@exupgh12
אתה לא ילד קטן!, כבר רכשת ציוד ושדרגת אותו תוך זמן קצר מאד בשביל לקבל עוד יותר לטענתך.
לגבי עניין הכבלים, מה הבעיה לגשת ליבואנים ולקחת כבלים לבדיקה?
כי כל מה שהוצע לך פחות או יותר לא מעניין אותך. אז בשביל מה לטחון מים?
עדיף לקבל כבלים מחנויות ולבדוק הנושא בעצמך, אולי יהיה מוצדק לשדרג את הכבילה ואולי לא.
בהצלחה!

moshe625

חבר משקיען
מעורבות
346
נקודות
83
שלמה, אני יוצא מנקודת הנחה שייתכן, רק ייתכן כי המערכת של נמר היתה ממוקסמת בפעמים שהאזנתי לה, בהינתן ובהשוואה למערכת לעיל המערכת שלי אינה נשמעת "מתחת לפוך, רועשת, מנסרת ושאר סופרלטיבים" שמשה רשם, אני מקיש שתיאוריו אינם המצב בפועל, לפחות אצלי.

גיא, לא באתי לומר שהמערכת שלך "סתומה"..גם אצלי שהמערכת מאד שקופה,
אפשר להוריד "שמיכה".גם אני חשבתי כמוך שאין מצב שאפשר להוריד" עוד לכלוך/שמיכה" והתברר שאפשר .מבטיח לך שאם אני מגיע אליך עם"פעמון"(תשאל את נמר מה זה)ושם אותו מאחורי הרמקול שלך על הריצפה ,אתה תהיה בהלם איך רזונטור מעפן משנה לך את הסאונד מקצה לקצה.
לכן אל תהיה נעול,תנסה להפתח לדברים חדשים.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,126
נקודות
113
@jabareen , @moshe625 ו @zs
מקבל את מה שרשמתם.

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,883
נקודות
113
״סתם תחושה אודיופילית כזו״
״אויר בין הכלים״
שנון, מבריק וממצה.
אחד המשפטים הטובים שנכתבו פה שיכול לסכם כל דיון וכל ויכוח אודיופילי באשר הוא.
מאוד קישוני.
סחטיין מיכאל.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור