"טוב לא לכל אחד מתאים מוזיקה קלסית"

• פותח הנושא daz
  • פורסם בתאריך

daz

חבר משקיען
מעורבות
121
נקודות
43
daz,

עמיר הוא אנציקלופדיה מהלכת על 2, יש לו אלפי כותרים, בהחלט חוויה, המערכת...או המערכת :כל-הכבוד:.

תומר

תודה ומיעאווווו ;) DSC_0189-2.jpg

תמונות מצורפות

• DSC_0189-2.jpg
    DSC_0189-2.jpg
    KB 160.9 · צפיות: 395

נקדי

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
16
אני מאמין (עוד לפני בדיקה) ה-Currentzis "אוכל" אותו לארוחת ארבע :)

ואני מאוד לא ממליץ על ביקורות האתר הזה -- Classics Today -- מבקרים נפוחים כמו נאדים וכותבים כמו חארות, כולל חשבונות אישיים עם מי שחושב אחרת מהם. מגעיל במיוחד המבקר David Hurwitz, שצורת כתיבתו המתנשאת והארסית עשוייה להסביר למה שונאים מבקרי מוסיקה בכלל ויהודים בפרט. הנה סתם דוגמה אחת מני רבות מדי של כתיבתו.

הייתה גם תקופה שבעמוד הראשי של האתר הייו התקפות נגד ה"זרם האותנטי" ועל זה שהם מנגנים בלי ויבראטו, כולל התקפות אישיות לחלוטין על המנצחים, המבצעים והחוקרים המובילים בתחום, כולל למשל גארדינר, הוגווד, ארנונקור, פארוט, נורינגטון ורבים וטובים אחרים, מלא גם בטעויות, שגיאות והטעיות. גועל נפש מתחסד ויומרני, ללא כיסוי.

עמיר

על איזה אתר דירוג אתה כן ממליץ ?

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,950
נקודות
113
על איזה אתר דירוג אתה כן ממליץ ?
אופס, נמחקה לי התגובה :(
אנסה לשחזר מה שכתבתי.

זה ש-Classics Today חארות זה לא אומר שייש אחרים שהם כן טובים/מומלצים.
אפילו מה שהם כותבים לא תמיד שטויות.

יש את גראמופון, האתר והירחון, שבוודאי יותר מאוזנים/שפויים, אם גי גם הם פוצים נפוחים מחשיבות עצמית וקולוניאליסטית, עם הטייה בוטה להעדפת כל מה שאנגלי או קשור לאנגליה.

יש את מדריכי התקליטים/דיסקים "פנגווין" (Penguin -- ספרים, לא אתר) שנכתבו ע"י שלושה מבכירי כתבי הגראמופון, שקניתי את כ-ו-ל-ם מההוצאה השנייה (1977) והלאה, ולפני כמה זמן זרקתי אותם לכל הרוחות והשדיים.

צריך לנסות ללמוד לקרוא בין השורות, לשים לב מי הכתבים ולראות אם/איזה מתאם יש לטעמו של הקורא עם טעמם, וכו'

יש גם את האתר Audiophile Audition, וספציפית שם hi-res...
ואת האתר All Music
ועוד...

אבל אף אחד מבחינתי לא באמת מומלץ -- עד עכשיו אף דבר לא ממש עבד מבחינתי. גם גראמופון וגם פנגווין וגם האחרים עלו לי הון תועפות בדיסקים (ולפני כן תקליטים) שאני לא אוהב, באחוז גבוה יותר ממה שאני כן אוהב!

גם שם היו וייש קליעות מדי פעם... אבל האמינות נמוכה :(

עמיר

נקדי

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
16
ומה לגבי דירוג וסקירת לקוחות באמזון ?

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,950
נקודות
113
ומה לגבי דירוג וסקירת לקוחות באמזון ?
עם הזונות? :)

העניין המרכזי בהמלצות הוא בעצם מידת המתאם שייש הין הכותב לבין טעמו -- העכשווי או העתידי -- של הקורא, כשגם ידיעה על מתאם הפוך (אם הכותב אוהב הקורא ישנא ולהיפך) יכולה לעזור.

אבל במצבים כאלה אין לך ידיעה לגבי טעמיו של הכותב, ובאמאזון עוד פחות מאשר במגזין/אתר שבו אתה יכול לשים לב מי כותב מה, ולהשוות את התייחסויותיו לדברים שאתה מכיר ואוהב/שונא בעצמך.

אז מי שיודע לכתוב משכנע בזכות זה, לא בזכות טעמו העילאי ו/או כשרונו להבחין בהברקות ולזהות נפילות.

אז הכל עובד -- או לא -- על פי כשרון הכתיבה של מי שבמקרה קנה את הדיסק וטרח לכתוב, ובאג'נדה שלו, ואת מי הוא אוהב/שונא ולמה, בלי שהוא יגיד לך שהוא שונא את קאראיאן בגלל שהוא נאצי ואוהב מבצע אחר כי הוא הומו חתיך, ובכלל יש לו העדפה להקלטות היסטוריות כי הוא בן 75 ועל זה הוא גדל, והוא מתלהב עד הסוף מאיזושהי הקלטה שכולה רעש רקע וטוען שהיא נהדרת והטראנספר סוף הדרך...

אם אתה משתכנע, וגם אני לפעמים -- זה על אחריותך -- אבל זו בטח לא דרך אמינה, במיוחד אם יש לך טעם מובהק משלך, ואתה לא נוטה לאהוב דברים בגלל (או למרות) שאנשים אוהבים (או שונאים).

עמיר

katzofe

מושעה
מעורבות
73
נקודות
48
אני מאמין (עוד לפני בדיקה) ה-Currentzis "אוכל" אותו לארוחת ארבע :)

יש לי את הביצוע של קורנטזיס והוא אכן מצויין ממש כפי שכתבו בclassicstoday ..

את פטרנקו הזמנתי מ"דיסק סנטר" ועדיין לא הגיע כך שלא השוותי.
לגבי קומוניקטיביות זו בהחלט לא בחירה ראשונה ולא טענתי כך (אולי הראשונה כן תתאים ) , הסימפוניה הנ"ל בקטגוריה של "שירת האדמה" למהלר ורקוויאם מלחמה (בריטן) שלו מוקדשת הסימפוניה

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור