"טוב לא לכל אחד מתאים מוזיקה קלסית"

• פותח הנושא daz
  • פורסם בתאריך

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,950
נקודות
113
אז שנתחיל
בשל זה שעכשיו יש לי הגברה רצינית אמרתי לעצמי דוד אולי הגיע הזמן שתנסה לשמוע מוזיקה קלסית ?
הורדתי דיסק של ברהמס קונצ'רטו לכינור בגירסת
SACD
שמתי במערכת עכשיו שתדמינו אותי במצב שמיעה זה כמו אחד במחלקה פסיכיאטרית עם ריר בפה. וסימני איקס על העיניים בשל המוזיקה .
בנוסף חצי נרדמתי וחלמתי על אלמר פאד שרודף אחרי באגס באני עם רובה צייד..חח
אבל לשורה התחתונה למה פירסמתי את זה כאן לשואלים ?
גליתי שהחתול שלי לשם שיניו לא אוהב סגנון של מוזיקה להבדיל מכל דבר אחר שאני שם במערכת והוא בא להקשיב . ברגע ששמתי את הקלסית הוא ישר ברח והלך לישון בסל הכביסה :גאה:
צפה בקובץ המצורף 17948
אני זוכר את צעדי הראשונים במוסיקה קלאסית, כששמעתי בפעמים הראשונות את הקונצ'רטו לכינור של בראהמס והשתעממתי נוראות.
לא הבנתי כלום -- סתם אוסף צלילים חסרי קשר -- מה פתאום אומרים על זה שזה יפה?? :(

לקח לי כך וכך חודשים וכך וכך יצירות עד שהפנמתי שבעצם אני לא יכול להגיד כלום על יצירה קלאסית לפני שאני מכיר אותה ברמה של לשיר (==לזייף) יחד עם זה, לדעת מה יהייה הצליל הבא.

ואז פתאום אוסף הצלילים חסר המשמעות התחבר למנגינות -- אפילו יפות לכשעצמן -- אבל לא שם הייה עיקר היופי, אלא בצורה שבה הן התחברו ביניהן, ואיך כל צליל השתלב בחברו, ואיך המנגינות לא סתם נשארו כל הזמן אותו דבר אלא התפתחו והשתנו, וכל פעם קפץ חלק מהמנגינה, או רק מיקצב מתוכה, והכל ארוג במלאכת מחשבת....

כן, ייתכן שזה מעל לבינתו של חתול, ואולי גם לא נקלט במכה ראשונה/שנייה/רביעית אצל אדם חכם ומוסיקאלי, אבל זה כמו תהליכים בכימיה, שדורשים "אנרגיית שיפעול" -- אנרגייה שמשקיעים בלי שזה משפיע -- עד שפתאים מפיקים מזה לאין שיעור יותר ממה שהשקענו.

וזה שזה ב-SACD לא מבטיח שום דבר -- לא באיכות הסאונד ולא באיכות הביצוע.

איזו הקלטה זו? מי המבצעים?

שייהייה בכייף בפעם הבאה, או בחמישית שלאחריה, אבל זה מגיע... :)
עמיר

daz

חבר משקיען
מעורבות
121
נקודות
43
אני זוכר את צעדי הראשונים במוסיקה קלאסית, כששמעתי בפעמים הראשונות את הקונצ'רטו לכינור של בראהמס והשתעממתי נוראות.
לא הבנתי כלום -- סתם אוסף צלילים חסרי קשר -- מה פתאום אומרים על זה שזה יפה?? :(

לקח לי כך וכך חודשים וכך וכך יצירות עד שהפנמתי שבעצם אני לא יכול להגיד כלום על יצירה קלאסית לפני שאני מכיר אותה ברמה של לשיר (==לזייף) יחד עם זה, לדעת מה יהייה הצליל הבא.

ואז פתאום אוסף הצלילים חסר המשמעות התחבר למנגינות -- אפילו יפות לכשעצמן -- אבל לא שם הייה עיקר היופי, אלא בצורה שבה הן התחברו ביניהן, ואיך כל צליל השתלב בחברו, ואיך המנגינות לא סתם נשארו כל הזמן אותו דבר אלא התפתחו והשתנו, וכל פעם קפץ חלק מהמנגינה, או רק מיקצב מתוכה, והכל ארוג במלאכת מחשבת....

כן, ייתכן שזה מעל לבינתו של חתול, ואולי גם לא נקלט במכה ראשונה/שנייה/רביעית אצל אדם חכם ומוסיקאלי, אבל זה כמו תהליכים בכימיה, שדורשים "אנרגיית שיפעול" -- אנרגייה שמשקיעים בלי שזה משפיע -- עד שפתאים מפיקים מזה לאין שיעור יותר ממה שהשקענו.

וזה שזה ב-SACD לא מבטיח שום דבר -- לא באיכות הסאונד ולא באיכות הביצוע.

איזו הקלטה זו? מי המבצעים?

שייהייה בכייף בפעם הבאה, או בחמישית שלאחריה, אבל זה מגיע... :)
עמיר

זה ;)
נשמע פצצה ב BMC AUDIO מאוד דינמי ..אבל משעממממממממממ ממממממממממ מממממממממ
ממממממממ
ברמות
חוץ מהקטע האחרון שהיה פעם בסרט של צ'ארלי צ'אפלין
back.jpgfront.jpg

תמונות מצורפות

• back.jpg
    back.jpg
    KB 157.4 · צפיות: 364
  • front.jpg
    front.jpg
    KB 155.9 · צפיות: 444

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,950
נקודות
113
זה ;)
נשמע פצצה ב BMC AUDIO מאוד דינמי ..אבל משעממממממממממ ממממממממממ מממממממממ
ממממממממ
ברמות
חוץ מהקטע האחרון שהיה פעם בסרט של צ'ארלי צ'אפלין
נו, שויין, לא ממש מפתיע -- יש מצבים שהקלטה טובה יותר לא עוזרת, רק מאפשרת לך לשמוע טוב יותר עד כמה המבצעים בעייתיים/עלובים. יש לי את הכנר הזה בביצוע מביך של הקונצ'רטו של מנדלסון, גם ב-SACD של Linn.

אולי המחולות ההונגריים מצילים את זה קצת מלהיות דיסק פריזבי...

עמיר

katzofe

מושעה
מעורבות
73
נקודות
48
לטעמי - ההישגים הגדולים של המאה העשרים הם הג׳אז לסיגנונותיו השונים, ואחריו הרוק, הרוק המתקדם והפרוגרסיב.

.

לא!! שכחת את בטהובן האדום (ממש כך) שפעל בברהמ"ע במאה ה-20 , אחד מענקי הרוח בכלל במאה הנ"ל, שמו דימיטרי שוסטקוביץ ויש לו מבצע ענק בNaxos , הינה יוצא בקרוב הסימפוניה ה-14 (אחת מיצירות המופת הגדולות של המאה!!) כבר עכשיו קיימים רוב הסימפוניות בביצועים טובים עד מהממים( בפרט מס' 1 4 8 10 11 ו-15 ) ה14 אמורה להיות גולת הכותרת של המחזור, שווה לחכות..
http://www.amazon.co.uk/Shostakovic...id=1393424858&sr=8-2&keywords=shostakovich+14

נערך לאחרונה ב:

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
מה זאת אומרת ״ענקי הרוח״?

daz

חבר משקיען
מעורבות
121
נקודות
43
נו, שויין, לא ממש מפתיע -- יש מצבים שהקלטה טובה יותר לא עוזרת, רק מאפשרת לך לשמוע טוב יותר עד כמה המבצעים בעייתיים/עלובים. יש לי את הכנר הזה בביצוע מביך של הקונצ'רטו של מנדלסון, גם ב-SACD של Linn.

אולי המחולות ההונגריים מצילים את זה קצת מלהיות דיסק פריזבי...

עמיר
עמיר תו לי המלצה לדיסק כמובן רק ב SACD
שבעיקרו פסנתר ואולי כינור זה כלי נגינה שאני מאוד אוהב ולא קוצרט :cool:

אודיו זיפ

עוסק בתחום
מעורבות
626
נקודות
113
[video=youtube;tDDG_3P3vRA]http://www.youtube.com/watch?v=tDDG_3P3vRA[/video]

איך זה?

זיו

daz

חבר משקיען
מעורבות
121
נקודות
43
[video=youtube;tDDG_3P3vRA]http://www.youtube.com/watch?v=tDDG_3P3vRA[/video]

איך זה?

זיו
זיו דבר ראשון תודה אחי
זה סבבה אבל זה לא בגירסת SACD
אני לא שומע ב PCM
כל הפרויקטים שלי שבנתי הם למטרה נטו של SACD

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,950
נקודות
113
זיו דבר ראשון תודה אחי
זה סבבה אבל זה לא בגירסת SACD
אני לא שומע ב PCM
כל הפרויקטים שלי שבנתי הם למטרה נטו של SACD
יש את היצירות של שוברט לכינור/פסנתר גם בשני SACDs בביצוע/הקלטה טובים מאוד.
הדיסק הראשון מכיל את הסונאטינה השנייה מביניהן (D385), שעליה המליץ זיו.
אני אוהב יותר את הראשונה (D384), שמזכירה סונאטה של נהדרת של מוצארט (K304), אבל גם היא נמצאת באותו דיסק ראשון :)
בכל מקרה, אם תאהב את זה במיוחד, תוכל להזמין גם את הדיסק השני.

בינתים אולי אחשוב ב-offline על דברים אחרים.... :)

תיהנה!
עמיר

daz

חבר משקיען
מעורבות
121
נקודות
43
יש את היצירות של שוברט לכינור/פסנתר גם בשני SACDs בביצוע/הקלטה טובים מאוד.
הדיסק הראשון מכיל את הסונאטינה השנייה מביניהן (D385), שעליה המליץ זיו.
אני אוהב יותר את הראשונה (D384), שמזכירה סונאטה של נהדרת של מוצארט (K304), אבל גם היא נמצאת באותו דיסק ראשון :)
בכל מקרה, אם תאהב את זה במיוחד, תוכל להזמין גם את הדיסק השני.

בינתים אולי אחשוב ב-offline על דברים אחרים.... :)

תיהנה!
עמיר
תודה על ההמלצה אחי :כל-הכבוד:
אני משיג בדרך אחרת את הDSD שלי
בדרכם של שודדי הספינות ;)

נערך לאחרונה ב:

איתי_הגיתי

חבר משקיען
מעורבות
48
נקודות
48
נסה Glenn Gould
Goldberg Variations.
קשה להכנס ליצירות כבדות,
גלן גולד מאד קליט, מוזיקלי וכיפי לסוף יום עבודה לניקוי הראש...

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,950
נקודות
113
תודה על ההמלצה אחי :כל-הכבוד:
אני משיג בדרך אחרת את הDSD שלי
בדרכם של שודדי הספינות ;)
ההמלצה -- שגם לזיו חלק משמעותי בה -- אני מודה לו על כך -- לא הייתה ספציפית למדיה של הדיסק, אלא ליצירות, לביצוע ולהקלטה.

נסה Glenn Gould
Goldberg Variations.
קשה להכנס ליצירות כבדות,
גלן גולד מאד קליט, מוזיקלי וכיפי לסוף יום עבודה לניקוי הראש...
"ואריאציות גולדברג" היא ללא ספק אחת היצירות הגדולות והחשובות ביותר לכלי מקלדת (לא נכתבה לפסנתר), אבל דומני שלכנות אותה "קליטה" ו/או להמליץ עליה לכאלה שהם בכלל בספק לגבי "התאמתם" למוסיקה קלאסית, נראה לי נמהר קמעה.

אישית, אני לא בטוח שחדרתי לעומקה של היצירה הזו, ולפעמים יש לה עלי השפעה מרדימה -- מה שמזכיר את הסיפור -- שבנראה אינו נכון -- על נסיבות חיבורה.

להלן ציטוט מתוך ויקיפדיה, שמזכיר את תלמידו של באך, יוהאן גוטליב גולדברג, שעל שמו מכונה היצירה:
נכתב ע"י ויקיפדיה:
סיפור חיבורן של הווריאציות מקורו בביוגרפיה מוקדמת של באך, מאת יוהאן ניקולאוס פורקל:

[על יצירה זו] עלינו להודות ליוזמתו של השגריר הרוסי לשעבר לחצר הנסיך הבוחר של סקסוניה, הרוזן קייזרלינג, שהרבה לבקר בלייפציג והביא עמו לשם את גולדברג, שנזכר קודם, במטרה לאפשר לו לקבל הכשרה מוזיקלית אצל באך. הרוזן היה חולני וסבל מנדודי שינה. בזמנים כאלה נדרש גולדברג, שהתגורר עמו בביתו, לבלות את הלילה בחדר הסמוך לחדר השינה של הרוזן, כדי לנגן לפניו כששנתו נודדת... פעם הזכיר הרוזן בנוכחות באך, שהיה רוצה לקבל אי-אילו יצירות מקלדת בשביל גולדברג, שתהיינה נוחות לאוזן ומצהילות לב די הצורך לעודד מעט את רוחו כשנודדת שנתו בלילות. באך סבר, שהדרך הטובה ביותר למלא משאלה זו תהיה באמצעות וריאציות, שבכתיבתן ראה עד אז מטלה כפויית טובה בגלל המסד ההרמוני החוזר על עצמו. אבל היות שבמועד זה כבר היוו כל יצירותיו מופת של אמנות, גם הווריאציות הללו יצאו כך מתחת ידו. אף על פי כן, הוא לא שב לכתוב עוד יצירה מסוג זה. מכאן ואילך, נהג הרוזן לכנותן הווריאציות שלו. הוא מעולם לא נלאה מהן ובמשך זמן רב, פירושם של לילות חסרי שינה היה: ,גולדברג חביבי, נגן-נא לי אחת מן הווריאציות שלי.' אפשר שבאך לא זכה שוב לגמול כזה על שום יצירה אחרת שחיבר. הרוזן העניק לו גביע זהב ממולא ב-100 לואידורים (מטבעות זהב). ועם זאת, אפילו הייתה המתת גדולה אלף מונים, לא היה בכך כדי לבטא נכונה את ערכן האמנותי

לדעתי, מוסיקה היא בעצם שפה, ולמרות שעלילות המחזות של שייקספיר הן פשוטות ביסודן, לא הייתי ממליץ למי ששוקל ללמוד אנגלית להתחיל דווקא בשייקספיר בנוסחו המקורי.

עמיר

מאסטרו אודיו

עוסק בתחום
מעורבות
338
נקודות
83
אחת הדרכים היפות להכנס לעולמה של המוסיקה הקלסית היא לבקר
באולם הקונצרטים או בבית האופרה. סמפוניה של בטהובן או מאהלר,
אופרה של מוצרט או ורדי, רסיטל של פסנתרן בעל שם. השקעה טובה.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,950
נקודות
113
זו דרך שיכולה להיות נפלאה לאנשים מסויימים וסתימת-ערוץ מוחלטת לאחרים.

בדומה ללימוד שחייה ע"י הטלת ילד למיים -- חלק יפתחו אהבה אדירה לשחייה ולצלילה, וחלק יזכרו טראומה איומה לכל חייהם.

כאן, במקרה הגרוע, זו לא טראומה ברמת תחושה של סיכון-חיים, אבל כן ברמה של ניכור, חוסר הבנה ושיעמום רצחני, שתוציא את החשק לכל החיים.

משעממממממממממ ממממממממממ מממממממממ ממממממממ ברמות
daz, כבר נפלת "לא טוב" על הקונצ'רטו של בראהמס -- אחת היצירות המעמיקות והנפלאות ביותר בתחום -- ונשארת עם התחושה של שיעמום תהומי. אני יכול, בוודאות די גבוהה, להבטיח לך שהרושם הזה ישתנה לאיטו ככל שתרבה להקשיב ליצירה, אבל בינתיים זו תחושה שגורמת לך להגיד שאתה בכלל לא רוצה קונצ'רטו.

אולי דווקא, כמו שאומרים למישהו שנופל מאופניים, שכדאי לו לקום ולרכב שוב מיידית, לפני שהוא מפתח פוביות ופחדים, לנסות דווקא עוד קונצ'רטו :)
הנה משהו שקל יותר להתחיל איתו, בביצוע והקלטה טובים, למרות גילה של ההקלטה -- הקונצ'רטו של מנדלסון עם יאשה חפץ בהקלטה של RCA Living Stereo. בשלב ראשון, דלג על הבטהובן (שגם הוא נהדר).

ונראה לי שמה שייכול לעזור במידה המירבית הוא האזנה מודרכת, שתכוון אותך למה להקשיב, איך הדברים בנויים -- כמו מישהו שמלמד אותך את השפה לפני שאתה עובר למדינה חדשה, או מלמד אותך לשחות לפני שזורקים אותך למיים.

אני מוכן לעשות מפגשים כאלה, והייתי עושה אותם אולי אצלי בביית, אבל כרגע יש בעייה לארח יותר מאדם אחד/שניים בחדרי הקט והמבורדק והעמוס... :)

אם תרצה, אפשר אולי במפגשים אחד-על-אחד, או אצל נמר... :)

עמיר

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113

:בעד:

daz

חבר משקיען
מעורבות
121
נקודות
43

בדומה ללימוד שחייה ע"י הטלת ילד למיים -- חלק יפתחו אהבה אדירה לשחייה ולצלילה, וחלק יזכרו טראומה איומה לכל חייהם.

כאן, במקרה הגרוע, זו לא טראומה ברמת תחושה של סיכון-חיים, אבל כן ברמה של ניכור, חוסר הבנה ושיעמום רצחני, שתוציא את החשק לכל החיים.

daz, כבר נפלת "לא טוב" על הקונצ'רטו של בראהמס -- אחת היצירות המעמיקות והנפלאות ביותר בתחום -- ונשארת עם התחושה של שיעמום תהומי. אני יכול, בוודאות די גבוהה, להבטיח לך שהרושם הזה ישתנה לאיטו ככל שתרבה להקשיב ליצירה, אבל בינתיים זו תחושה שגורמת לך להגיד שאתה בכלל לא רוצה קונצ'רטו.

אולי דווקא, כמו שאומרים למישהו שנופל מאופניים, שכדאי לו לקום ולרכב שוב מיידית, לפני שהוא מפתח פוביות ופחדים, לנסות דווקא עוד קונצ'רטו :)
הנה משהו שקל יותר להתחיל איתו, בביצוע והקלטה טובים, למרות גילה של ההקלטה -- הקונצ'רטו של מנדלסון עם יאשה חפץ בהקלטה של RCA Living Stereo. בשלב ראשון, דלג על הבטהובן (שגם הוא נהדר).

ונראה לי שמה שייכול לעזור במידה המירבית הוא האזנה מודרכת, שתכוון אותך למה להקשיב, איך הדברים בנויים -- כמו מישהו שמלמד אותך את השפה לפני שאתה עובר למדינה חדשה, או מלמד אותך לשחות לפני שזורקים אותך למיים.

אני מוכן לעשות מפגשים כאלה, והייתי עושה אותם אולי אצלי בביית, אבל כרגע יש בעייה לארח יותר מאדם אחד/שניים בחדרי הקט והמבורדק והעמוס... :)

אם תרצה, אפשר אולי במפגשים אחד-על-אחד, או אצל נמר... :)

עמיר
לנמר בלי קשר בקרוב אני אבוא לשמוע את המערכת שלו
מפגשים זה תמיד טוב :)
אבל רק כהבהרה
אני מעונין בדיסקים האלו בשביל בחינת פרויקטים שאני בונה ;)
אוקטבות נמוכות של פסנתר זה דרך מצוינת לבחון רכיבים במעגלי אודיו :)

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,950
נקודות
113
לנמר בלי קשר בקרוב אני אבוא לשמוע את המערכת שלו
מפגשים זה תמיד טוב :)
אבל רק כהבהרה
אני מעונין בדיסקים האלו בשביל בחינת פרויקטים שאני בונה ;)
אוקטבות נמוכות של פסנתר זה דרך מצוינת לבחון רכיבים במעגלי אודיו :)
אהה, אם כך נראה שהצגת את הנושא כשהפוקוס לא במקום שאליו כיוונת.
מתברר שזה לא הייה נסיון להתקרב למוסיקה קלאסית, אלא תלונה -- לגיטימית בהחלט!! -- על כך שדיסק שנבחר למטרות סאונד שיעמם אותך.

אז למה לא תשאל על SACDs של סאונד ואיך אנשים בודקים את המערכות שלהם?
זה לא חייב להיות עם מוסיקה קלאסית!

למשל הפרק השני מכאן מדהים לבדיקת יכולות של מערכת, או הערוץ החמישי מכאן, והקלטת פסנתר טובה יש לך כאן, וכו'

בהצלחה!
עמיר

נ.ב., ואם בכל זאת אתה מעוניין בקצת רקע על מוסיקה קלאסית, אפשר שאגיע לנמר כשאתה שם, ואולי עוד אנשים אחרים שמעוניינים, אם נמר מעוניין בזה.

נערך לאחרונה ב:

daz

חבר משקיען
מעורבות
121
נקודות
43
אהה, אם כך נראה שהצגת את הנושא כשהפוקוס לא במקום שאליו כיוונת.
מתברר שזה לא הייה נסיון להתקרב למוסיקה קלאסית, אלא תלונה -- לגיטימית בהחלט!! -- על כך שדיסק שנבחר למטרות סאונד שיעמם אותך.

אז למה לא תשאל על SACDs של סאונד ואיך אנשים בודקים את המערכות שלהם?
זה לא חייב להיות עם מוסיקה קלאסית!

למשל הפרק השני מכאן מדהים לבדיקת יכולות של מערכת, או הערוץ החמישי מכאן, והקלטת פסנתר טובה יש לך כאן, וכו'

בהצלחה!
עמיר
תודה אחי
:)
פסנתר זה כלי מצוין לבחינת הבדלי רכיבים במיוחד בקבלי פילם ;)

ברקצ

חבר משקיען
מעורבות
269
נקודות
83

מאסטרו אודיו

עוסק בתחום
מעורבות
338
נקודות
83

כאן, במקרה הגרוע, זו לא טראומה ברמת תחושה של סיכון-חיים, אבל כן ברמה של ניכור, חוסר הבנה ושיעמום רצחני, שתוציא את החשק לכל החיים.עמיר

מי שיצא מקונצרט של החמישית של בטהובן או מרסיטל של וולודוס עם תחושת ניכור ושיעמום רצחני אז זה לא בשבילו. אם יצא עם טיפת סקרנות להמשיך לחפור הלאה אז כבר יצא משהו טוב.

עופר.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור