AK1
חבר משקיען
- מעורבות
- 2,950
- נקודות
- 113
אני זוכר את צעדי הראשונים במוסיקה קלאסית, כששמעתי בפעמים הראשונות את הקונצ'רטו לכינור של בראהמס והשתעממתי נוראות.אז שנתחיל
בשל זה שעכשיו יש לי הגברה רצינית אמרתי לעצמי דוד אולי הגיע הזמן שתנסה לשמוע מוזיקה קלסית ?
הורדתי דיסק של ברהמס קונצ'רטו לכינור בגירסת
SACD
שמתי במערכת עכשיו שתדמינו אותי במצב שמיעה זה כמו אחד במחלקה פסיכיאטרית עם ריר בפה. וסימני איקס על העיניים בשל המוזיקה .
בנוסף חצי נרדמתי וחלמתי על אלמר פאד שרודף אחרי באגס באני עם רובה צייד..חח
אבל לשורה התחתונה למה פירסמתי את זה כאן לשואלים ?
גליתי שהחתול שלי לשם שיניו לא אוהב סגנון של מוזיקה להבדיל מכל דבר אחר שאני שם במערכת והוא בא להקשיב . ברגע ששמתי את הקלסית הוא ישר ברח והלך לישון בסל הכביסה :גאה:
צפה בקובץ המצורף 17948
לא הבנתי כלום -- סתם אוסף צלילים חסרי קשר -- מה פתאום אומרים על זה שזה יפה??
לקח לי כך וכך חודשים וכך וכך יצירות עד שהפנמתי שבעצם אני לא יכול להגיד כלום על יצירה קלאסית לפני שאני מכיר אותה ברמה של לשיר (==לזייף) יחד עם זה, לדעת מה יהייה הצליל הבא.
ואז פתאום אוסף הצלילים חסר המשמעות התחבר למנגינות -- אפילו יפות לכשעצמן -- אבל לא שם הייה עיקר היופי, אלא בצורה שבה הן התחברו ביניהן, ואיך כל צליל השתלב בחברו, ואיך המנגינות לא סתם נשארו כל הזמן אותו דבר אלא התפתחו והשתנו, וכל פעם קפץ חלק מהמנגינה, או רק מיקצב מתוכה, והכל ארוג במלאכת מחשבת....
כן, ייתכן שזה מעל לבינתו של חתול, ואולי גם לא נקלט במכה ראשונה/שנייה/רביעית אצל אדם חכם ומוסיקאלי, אבל זה כמו תהליכים בכימיה, שדורשים "אנרגיית שיפעול" -- אנרגייה שמשקיעים בלי שזה משפיע -- עד שפתאים מפיקים מזה לאין שיעור יותר ממה שהשקענו.
וזה שזה ב-SACD לא מבטיח שום דבר -- לא באיכות הסאונד ולא באיכות הביצוע.
איזו הקלטה זו? מי המבצעים?
שייהייה בכייף בפעם הבאה, או בחמישית שלאחריה, אבל זה מגיע...
עמיר