רמקולים חלק שני: ההצבה, ההצגה, והתחושה

moshem74

חבר משקיען
מעורבות
516
נקודות
113
ה MBL בנוי פשוט יחסית, יוקרתי, ישר ולעניין, ה ASR זה כמה חלקים סוללות, קופסאות בנפרד ועוד קופסאות ועד משקל ... נו שוין ... כן הם עדיין אי-שם בלוחות כנראה יישארו שם לנצח, עם הזמן לומדים שלפעמים הפשוטים נשמעים טוב יותר מהמסובכים מסורבלים כבדים ויקרים.
כן, יש עוד כמה כוכבים כאלה ש שנים בלוחות סבלנות לא חסר לבריאות ובהצלחה לכולם.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
ואם רוצים לשלב סאב זה יהיה אפשרי?
ראשית, אני חייב התנצלות ל- @Balance – לא קישרתי את הכינוי לאדם, לא הפעם הראשונה או ה-100 שאני שוכח שמות ופרצופים :(

שנית, במחשבה שנייה, למרות שבהכללה ניתן לשלב סאב במערכת גם ללא RC, לפחות בתנאים מסוימים, בהינתן יכולות השמיעה והרגישות של @DavidGil ו/או התנאים בחדר שלו, ייתכן ש-RC כן נחוץ כדי לקבל שילוב מושלם.

אם דוד היה פריק של באס, והוא בעצם ויתר על האפשרות לשלב סאב רק בגלל אי-הנכונות שלו להשתמש ב-RC, אפשר היה לטעון טענות בעניין הכדאיות "להתקדם" ולוותר על פיוריזם ודעות קדומות וכד'.

ככל הידוע לי, הוא לא פריק כזה, ולפיכך סביר שהוא באמת יכול לחיות בשקט בלי סאב, שאז הטענות אינן מוצדקות בהקשר הספציפי שלו.

אם בעתיד הוא בכל זאת ירצה יותר באס ו/או אופי אחר לבאס, יותר אימפקט וכד', סביר שהוא יצטרך לשקול הוספת סאב, ו-RC לצורך שילוב מושלם שלו במערכת.

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,882
נקודות
113
ראשית, אני חייב התנצלות ל- @Balance – לא קישרתי את הכינוי לאדם, לא הפעם הראשונה או ה-100 שאני שוכח שמות ופרצופים :(

שנית, במחשבה שנייה, למרות שבהכללה ניתן לשלב סאב במערכת גם ללא RC, לפחות בתנאים מסוימים, בהינתן יכולות השמיעה והרגישות של @DavidGil ו/או התנאים בחדר שלו, ייתכן ש-RC כן נחוץ כדי לקבל שילוב מושלם.

אם דוד היה פריק של באס, והוא בעצם ויתר על האפשרות לשלב סאב רק בגלל אי-הנכונות שלו להשתמש ב-RC, אפשר היה לטעון טענות בעניין הכדאיות "להתקדם" ולוותר על פיוריזם ודעות קדומות וכד'.

ככל הידוע לי, הוא לא פריק כזה, ולפיכך סביר שהוא באמת יכול לחיות בשקט בלי סאב, שאז הטענות אינן מוצדקות בהקשר הספציפי שלו.

אם בעתיד הוא בכל זאת ירצה יותר באס ו/או אופי אחר לבאס, יותר אימפקט וכד', סביר שהוא יצטרך לשקול הוספת סאב, ו-RC לצורך שילוב מושלם שלו במערכת.
כל הכבוד עמיר.
מדויק.
בנוסף אוסיף את נושא האנלוג ואת החדר עצמו שההגבר שלו בתחום התחתון די והותר ואני מעדיף להשאיר את האיזון של הרמקול כפי שהוא. לא צרכן של קולנוע ביתי ולא של מוזיקה רב ערוצית.

RanMoyal

חבר משקיען
מעורבות
1,146
נקודות
113
כל הכבוד עמיר.
מדויק.
בנוסף אוסיף את נושא האנלוג ואת החדר עצמו שההגבר שלו בתחום התחתון די והותר ואני מעדיף להשאיר את האיזון של הרמקול כפי שהוא. לא צרכן של קולנוע ביתי ולא של מוזיקה רב ערוצית.
רק הערה קטנה ברשותך...

סאבוופר לא יודע אם הוא מנגן קולנוע, או רב ערוצי , או מונו.

ותפקידו הוא לנגן תדרים שהם (בדרכ) נמוכים מ 80 הרץ וזאת על מנת לתת לך את אותו SPL בהם הרמקול מסוגל לנגן 600 הרץ ולא, הסאונד יהיה לא מאוזן, קרי שבור.

רמקולים כלשהם, גדולים, או קטנים, יורדים אולי בברושור ובתנאי מעבדה ל 20-30 הרץ אבל בפועל, במציאות, הם מתחילים להשתולל ולאבד כיוון באזור ה 150 הרץ, תלוי חדר, תלוי מזל.

וכאן מגיע תפקידו של הסאב שגם יתן את ה SPL לצורך *האיזון* וגם יעזור עם ההשתוללות (חיתוך)

כדיי להבין אם אתה אוהב או מעדיף את הרמקולים עם או בלי סאב..

אתה צריך להשוות בין מצב דברים בו הרמקולים והסאב *מכוילים כמו שצריך*, קרי שאוזן אנושית לא מבחינה אם עובד סאבוופר בחלל.
בשביל זה ידרש RC שיידע לטפל הן בחיתוך והן בשלב הכל כך קריטי של DELAY ברמת המיקרו שניות...
אוזן אנושית לא מסוגלת לכך.

לבין מצב דברים בו אין סאב.

או...שאתה יכול כמובן "לקפוץ" על מצב זה ופשוט להגיד, טוב לי כמו שזה....

גם טוב.

רן

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,882
נקודות
113
רק הערה קטנה ברשותך...

סאבוופר לא יודע אם הוא מנגן קולנוע, או רב ערוצי , או מונו.

ותפקידו הוא לנגן תדרים שהם (בדרכ) נמוכים מ 80 הרץ וזאת על מנת לתת לך את אותו SPL בהם הרמקול מסוגל לנגן 600 הרץ ולא, הסאונד יהיה לא מאוזן, קרי שבור.

רמקולים כלשהם, גדולים, או קטנים, יורדים אולי בברושור ובתנאי מעבדה ל 20-30 הרץ אבל בפועל, במציאות, הם מתחילים להשתולל ולאבד כיוון באזור ה 150 הרץ, תלוי חדר, תלוי מזל.

וכאן מגיע תפקידו של הסאב שגם יתן את ה SPL לצורך *האיזון* וגם יעזור עם ההשתוללות (חיתוך)

כדיי להבין אם אתה אוהב או מעדיף את הרמקולים עם או בלי סאב..

אתה צריך להשוות בין מצב דברים בו הרמקולים והסאב *מכוילים כמו שצריך*, קרי שאוזן אנושית לא מבחינה אם עובד סאבוופר בחלל.
בשביל זה ידרש RC שיידע לטפל הן בחיתוך והן בשלב הכל כך קריטי של DELAY ברמת המיקרו שניות...
אוזן אנושית לא מסוגלת לכך.

לבין מצב דברים בו אין סאב.

או...שאתה יכול כמובן "לקפוץ" על מצב זה ופשוט להגיד, טוב לי כמו שזה....

גם טוב.

רן
רן אני מסכים איתך.
אני רק חושב שברמקול דיפול פלנרי המצב קצת יותר מורכב ויש הבדל בין התיאוריה למציאות או במימוש התיאוריה בצורה טובה.

RanMoyal

חבר משקיען
מעורבות
1,146
נקודות
113
רן אני מסכים איתך.
אני רק חושב שברמקול דיפול פלנרי המצב קצת יותר מורכב ויש הבדל בין התיאוריה למציאות או במימוש התיאוריה בצורה טובה.
למה?

הרי זה עובד סבבה אצל דן באולם תצוגה...אותו רמקול...לא?
עם סאבים. במציאות.

ההבדל הוא ששם פשוט השתמשו בפרוססור עם RC.

ללא RC, זה לא יעבוד באופן בו אתה רוצה שזה יעבוד, בין אם זה פלאנרי, או כל רמקול אחר, אתה תמיד תשמע את הסאב....זה לא יהיה הומוגני, זה יציק באוזן.

רן

Balance

אוהב את התחום
מעורבות
79
נקודות
28
לאלה ״החוששים״ מ- RC…. על מנת לבצע alignment בין הקדמיים לסאבים לא חייב RC אלא מכשיר כמו MiniDSP שמאפשר זאת בצורה מדוייקת וגמישה בניגוד לקרוס אנלוגי.
יתכן ובצורה כזו אותו חושש, יוכל להפיק יתרון.

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,882
נקודות
113
בקיצור, יש לי הרגשה שכבר שמעתי בעבר:

״מה אכפת לך לנסות, בוא תעשה איתנו שבת, תראה איך זה, מבטיחים לך שתהנה״.

תודה, אבל בהזדמנות אחרת חבר׳ה.

RanMoyal

חבר משקיען
מעורבות
1,146
נקודות
113
בקיצור, יש לי הרגשה שכבר שמעתי בעבר:

״מה אכפת לך לנסות, בוא תעשה איתנו שבת, תראה איך זה, מבטיחים לך שתהנה״.

תודה, אבל בהזדמנות אחרת חבר׳ה.
תעשה איתנו שבת?

ישר נסיון לסחוט איזו ארוחה חמה

רן

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,882
נקודות
113
תעשה איתנו שבת?

ישר נסיון לסחוט איזו ארוחה חמה

רן
בדיוק הפוך. לא רוצה שום ארוחה חמה ושום הרצאה, רק קצת שקט ושלווה בלי סאבים ובלי R סי
אבל אתם מתעקשים להפיץ את האור…

נערך לאחרונה ב:

Balance

אוהב את התחום
מעורבות
79
נקודות
28
ידוע שבחושך נעים.
וגם לכאורה מסודר יותר כי לא רואים.

שא ברכה ואין צורך לערב דתיים או מיסיונריות.

RanMoyal

חבר משקיען
מעורבות
1,146
נקודות
113
בדיוק הפוך. לא רוצה שום ארוחה חמה ושום הרצאה, רק קצת שקט ושלווה בלי סאבים ובלי R סי
אבל אתם מתעקשים להפיץ את האור…
לא מתעקשים.
מסבירים.

לא מפיצים אור, אלא רק מנסים לגרום לך להציץ לרגע מהחושך...:)

אתה יכול לקבל את ההסבר והנסיון, או לא.
זה כבר עניין שלך.

רק קח בחשבון שאם תברח נואשות מהטכנולוגיה....
אתה תמשיך לשרוף שעות ארוכות על ניסיונות כושלים מראש ...לחבר בין סאבוופר לרמקול.

ולא קניתי שאתה לא בעניין של ארוחה חמה...

רן

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,882
נקודות
113
לא מתעקשים.
מסבירים.

לא מפיצים אור, אלא רק מנסים לגרום לך להציץ לרגע מהחושך...:)

אתה יכול לקבל את ההסבר והנסיון, או לא.
זה כבר עניין שלך.

רק קח בחשבון שאם תברח נואשות מהטכנולוגיה....
אתה תמשיך לשרוף שעות ארוכות על ניסיונות כושלים מראש ...לחבר בין סאבוופר לרמקול.

ולא קניתי שאתה לא בעניין של ארוחה חמה...

רן
רן יקירי,

1. קודם כל אמרתי וכתבתי כבר פה קבל עם ועדה שהמערכת המאוד שווה ומושקעת שלך, עם הטרינוב והסאב היא אחת מהמערכות הכי טובות ששמעתי בחיי.
2. ובהאמר זה, הפוסט הוא על רמקול חדש שמוצג פה לחברים. רמקול פלאנרי שמלכתחילה (כפונקציה של התכנון והטכנולוגיה השונים שלו, ראה תרשים מצורף) מתמודד טוב יותר עם בעיית החדר.
ניסיתי להדגיש כי הרמקול הספציפי הזה, עושה את זה אפילו טוב יותר ולכן חלק גדול מהקסם שלו בעיני הוא שהוא בעצמו מתפקד כרום קורקשן במובן הזה שהוא מונע את בעיות החדר מלכתחילה.
והנה אנחנו באותו מחנה…
3. במקרה הפרטי של החדר שלי וההצבה של הרמקולים שם, מאוד אהבתי את התוצאה ולא רציתי לשנות בה דבר. אולי ארצה בעתיד להוסיף סאב ואולי לא.
לא דחוף לי כרגע ולא אני ולא אתה יודעים איך תתקבל התוצאה הסופית עם סאב. בעיקר אני רוצה להנות מהפלא שיש ולא רוצה לשחק עם זה.
4. מה שהרמקול הזה נותן, הוא נותן בצורה מדהימה.
אפשר לאהוב ואפשר לא. מניח שמי שמחפש באס אדיר, זה לא הרמקול בשבילו והכיוון שלו יהיה רמקול דינמי עם או בלי סאב.

תמיד תמיד יהיה טרייד אוף והתוצאה פה שבתה את ליבי ואני חי איתה מאוד בשלום.

תמונות מצורפות

• 5B3C6B50-B450-4BF6-BD59-A145A4577FAA.jpeg
    5B3C6B50-B450-4BF6-BD59-A145A4577FAA.jpeg
    KB 308.6 · צפיות: 81

RanMoyal

חבר משקיען
מעורבות
1,146
נקודות
113
רן יקירי,

1. קודם כל אמרתי וכתבתי כבר פה קבל עם ועדה שהמערכת המאוד שווה ומושקעת שלך, עם הטרינוב והסאב היא אחת מהמערכות הכי טובות ששמעתי בחיי.
2. ובהאמר זה, הפוסט הוא על רמקול חדש שמוצג פה לחברים. רמקול פלאנרי שמלכתחילה (כפונקציה של התכנון והטכנולוגיה השונים שלו, ראה תרשים מצורף) מתמודד טוב יותר עם בעיית החדר.
ניסיתי להדגיש כי הרמקול הספציפי הזה, עושה את זה אפילו טוב יותר ולכן חלק גדול מהקסם שלו בעיני הוא שהוא בעצמו מתפקד כרום קורקשן במובן הזה שהוא מונע את בעיות החדר מלכתחילה.
והנה אנחנו באותו מחנה…
3. במקרה הפרטי של החדר שלי וההצבה של הרמקולים שם, מאוד אהבתי את התוצאה ולא רציתי לשנות בה דבר. אולי ארצה בעתיד להוסיף סאב ואולי לא.
לא דחוף לי כרגע ולא אני ולא אתה יודעים איך תתקבל התוצאה הסופית עם סאב. בעיקר אני רוצה להנות מהפלא שיש ולא רוצה לשחק עם זה.
4. מה שהרמקול הזה נותן, הוא נותן בצורה מדהימה.
אפשר לאהוב ואפשר לא. מניח שמי שמחפש באס אדיר, זה לא הרמקול בשבילו והכיוון שלו יהיה רמקול דינמי עם או בלי סאב.

תמיד תמיד יהיה טרייד אוף והתוצאה פה שבתה את ליבי ואני חי איתה מאוד בשלום.
ועל כל אלה אין לי ויכוח.

בסופו של יום, המשחק הוא של תוצאה אבל לא פחות חשוב...הנאה!

עכשיו רק נשאר לחשוב אם הולכים על הדגם הזה....או משתוללים קצת...

רן

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,882
נקודות
113
ועל כל אלה אין לי ויכוח.

בסופו של יום, המשחק הוא של תוצאה אבל לא פחות חשוב...הנאה!

עכשיו רק נשאר לחשוב אם הולכים על הדגם הזה....או משתוללים קצת...

רן
הדגם הגדול צורך עוד יותר נדל״ן…

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור