זמן איכות עם ויטלי - סיפור על ביקור

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
כל זמן שאני לא יודע מה כן הסיבה, אני לא יודע שהיא אחרת, ובינתיים לא הצבעת על סיבה מתקבלת על הדעת, אפילו אם -- למרבה ההפתעה הגדולה -- אתה נוטה לחשוב שהיא במכונה שלי... :)

יכול להיות שהבעיה תהיה בשיטה שה-vpi עובדת. לא שהיא לא טובה, השואב שלה יכול להיות קירבי. הבעיה היא שכאשר אתה מנקה צד אחד אתה מניח את התקליט על משטח שתופס את שטח התקליט כולו. הקטע הוא שתקליט מלוכלך מגיע לשטיפה והוא מונח על משטח שתקליט מלוכלך הונח עליו קודם. שוטפים - הופכים את התקליט על משטח מלוכלך בשביל לשטוף את הצד השני - שוטפים את הצד השני - לוקחים את התקליט עם הצד ההוא שישב על המשטח המלוכלך ומורידים עליו מחט.

לעומת זאת, הניטי גריטי פותרת את הבעיה הזו בכך ששטח המגע עם התקליט הוא מינימלי. הוא בעצם ״נח״ באוויר. ולכן, התקליט לעולם לא ״נח״ על משטח מלוכלך.

אני מציע שתנקה את המשטח שעליו יושב התקליט ותנסה שוב. יכול להיות שזה בא משם.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
עמיר, מצטער על החווייה שלך
(ורד)

אף פעם לא ראיתי מוך או שאריות על התקליט.
גם אני לא. התקליט נראה נקי למהדרין. אפילו אם שופכים טיפה גדולה של אנזימים על התקליט ונותני לה להתייבש, בלי לנקות אחריה. אין שום סימן שהוא.

רק שייש מוך על המחט בסף נגינתו.

יכול להיות שהבעיה תהיה בשיטה שה-vpi עובדת. לא שהיא לא טובה, השואב שלה יכול להיות קירבי. הבעיה היא שכאשר אתה מנקה צד אחד אתה מניח את התקליט על משטח שתופס את שטח התקליט כולו. הקטע הוא שתקליט מלוכלך מגיע לשטיפה והוא מונח על משטח שתקליט מלוכלך הונח עליו קודם. שוטפים - הופכים את התקליט על משטח מלוכלך בשביל לשטוף את הצד השני - שוטפים את הצד השני - לוקחים את התקליט עם הצד ההוא שישב על המשטח המלוכלך ומורידים עליו מחט.

לעומת זאת, הניטי גריטי פותרת את הבעיה הזו בכך ששטח המגע עם התקליט הוא מינימלי. הוא בעצם ״נח״ באוויר. ולכן, התקליט לעולם לא ״נח״ על משטח מלוכלך.

אני מציע שתנקה את המשטח שעליו יושב התקליט ותנסה שוב. יכול להיות שזה בא משם.
אם הייה בזה משהו, אז התקליטים שמתיימרים להיות מנוקים על ידי מכונות VPI היו משלב מסויים יוצאים מלוכלכים בצד אחד.

ואז הייה צורך לבצע פעולה יזומה למשטח השעם (או מה שזה), עד שהצבירה-כבייכול של הליכלוך הייתה מתחילה שוב להיות בעייתית.

סורי. לא קורה. יש לי כבר כמה אלפי תקליטים שנוקו כך, ולפני האנזימים לא הייתה בעייה, ואחרי האנזימים לא הייתה ואין בעייה. כך שזה לא ההסבר.

מעבר לזה, מצאתי צורה לנקות את שאריות המוך (הבלתי-נראות, כאמור) מתקליטים ש"נוקו" עם אנזים.
שמים "בייד גדושה" את התמיסה (מיים מזוקקים + איזופרופיל אלכוהול + LAdS + טיפת נוזל כלים), ובעזרת אפליקטור עם משטח קטיפה, לוחצים בכוח במשך 10(!) סיבובים, ואז שואבים. מזל של-VPI יש מנוע של 2000 כוחות סוס וחמור אחד, אחרת היא הייתה נעצרת/נשרפת מהכוח שהפעלתי, וייש כבר סימני שחיקה ניכרים על האפליקטור החדש כבר מניקוי חוזר של רק איזה כ-10 תקליטים כאלה.

כך שזה משהו עמוק וחזק, לא משהו שבמקרה עובר בנגיעה במשטח השעם. לא בכיוון. סורי.

בינתיים, מכל ההסברים שהוצעו, הכי הגיוני/פיזיקאלי זה שמישהו עשה טקס וודו באפריקה, והייתה הקרנה לתהליכי הניקוי אצלי בביית.

עמיר

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור