התנצלות

• פותח הנושא il1
  • פורסם בתאריך

מצב
הנושא נעול.

il1

מושעה
מעורבות
0
נקודות
16
החישוב שלך לא נכון -אבל מה זה משנה.

מעניין- זה מה שאנחנו משלמים, כנראה שעמילי המכס והבנקים שלנו 'עובדים' עלינו לא רע.

העסק שאני חלק מפעילותו מייבא לישראל רק ממלחמת העולם השנייה- אבל מה זה לעומת הקביעות המלומדות של דיז.

מי שמאוד רוצה יכול להביא את הרמקול הזה למשל בתוספת עלות כוללת של לא יותר מ 4000$ (עד היום שילמתי מיסים עבור מה ששילמתי ואם הרמקול משומש הוא לא שווה כחדש גם עבור המכס).

'לסבן' בהצהרות מכס, לבטח תחת המחיר של המוצר הם בהחלט מסממני הישראלי המשוכלל, אני לא ממש מתחבר לתיחכום, סתם 'יורם' שקונה דיסקים ולא צורב- ומשלם מס לפי הכנסות אמת.

אגלה לך סוד. הבחור באודיוגון כבר שבועות רבים מנסה למכור את היצירה אבל ללא הצלחה.
הוא התחיל ב 16500$ ועכשיו ירד במחיר ואני אומר לך שהוא יסכים גם ב 8500$ אם תגיד לו שאתה אילן.

ואם הבחור לחוץ וימכור ב 1,000 דולד אז אנא רוץ לקנות ממנו- הממוצע של מכירות הרמקול כנראה נע בין 11K ל 15K בחו"ל, אני מציע שתמתין עד שירד ל 1,000 דולר.

אותי דווקא מעניין האקזמפלר הסיני-נגיד תבוא ותטען שאתה מוכר רמקול שעלותו בציינה טאון היא $20,000 -על פי חישוביך של עלות הכסף משלוח ושאר תוספות(כמו הרמקול המשומש) אתה מוכר אותו כאן בארץ ב 30,000$.

מאחר ואני לא ממש מבין את חישובי העלויות של חובבי כלכלה, אז תיסלח לי אם לא ממש אתרשם מחישוביך. בעסק יש פקטורים של תימחור כנגד אופי / תדירות המחזור, מעבר לעלויות ישירות עקיפות ובנקאיות, אבל למה להטריח אותך.

אני יכול להבטיח דבר אחד- כל רמקול סיני שאני מייבא ב 30,000 דולר 'יטלטל' את ההולנדי כמו מגה רעידת אדמה, ולהשוואה הזאת אני מוכן להביא קוניאק / סיגרים- ו 5 מאזינים 'כפינה לשיפוטך'.

ואם תרגיש שהשוואה לרמקולים בעלות ההולנדי הם תחרות לא הוגנת כי הסינים משתכרים פחות מההולנדים- אני אתן לך סדנת בונוס איך רמקול סיני ב 11,000 דולר לא סופר את ההולנדי ממטר.

ואחרי הסדנה אני מבטיח לך הנחה מיוחדת לכל אחד שתיבחר

גם אם אתה קונה אותו בחצי ומגיע ל 20,000$ אני מניח שאתה צריך מרווח רווח נוסף.אני באמת לא רוצה להכנס לך לכיס. מקווה שתעשה מליונים בתעשיית החלומות הזו ותנשנש הרבה כסף מצרכנים עתידים. מגיע לך בגדול, כמו יבואנים אחרים בארץ שצרכים להתעסק עם צרכנים כפויי טובה שכמותינו.

למה כפויי טובה- מישהו הבטיח לי כמות רוכשים או הבטחת מחזור? לא מתכנן לעשות מיליונים מהתחום, אבל מיתכוון 'להאיר' קצת את הדרך לצרכנים בעלי ידע כשלך.

אבל יש לי רק שאלה אחת:
למה לי לקנות משומש במחיר המתקרב ל 20,000$ כאשר אתה טוען שאתה מביא סיני חדש ב 20,000$ ששווה מליונים, כי בסין מייצרים דברים "זולים" בשביל אנשים שמחפשים מציאות?

20,000 דולר לרמקול אינם מציאה או מחיר זול- לא משנה מהי ארץ היצור.

חלק לא קטן מהמתקשרים שאלו את אותה שאלה והתשובה שלי היתה פשוטה, אין יתרון למשומש, הוא רמקול נפלא אבל לא יחיד במחיר המדובר- הבחירה של השואל היא עניין של העדפה אישית ושם אני לא מוכן לייעץ או לנקוט עמדה.

il1

מושעה
מעורבות
0
נקודות
16
נסיון יפה אבל לא מדוייק.

המחיר של הרמקול 10500$
משלוח מארה"ב מבוטח 3% (315$)
העברת כסף וביטוח 3%.
סה"כ עד עכשיו 10815 $ לתשלום מיסים ועוד 315$ העברה כספית.

תוסיף 15 אחוז מיסים + 15.5 אחוז מעמ סה"כ 35.5 %
סה"כ יוצא 15K$ ובדולר של היום זה 48K~ ש"ח. ממש לא 58K
וזה בתנאי שאתה משלם את המחיר שהוא רוצה. (שזה מחיר פתיחה כמו בכל מוצר)

עלות משלוח מארה"ב אינה 3% גם אם נורא תרצה שכך יהיה. המחיר לק"ג הינו כולל היטל דלק וחיובי קרקע כ 5 דולר לק"ג כפול 160 קילו זה 800 דולר. הפרש של 500 דולר, כמעט כפול מהתחזית שלך.

מע"מ ומס מחושבים האחד על השני ולא ביחד- עוד טעות קטנה.

ושער דולר עיסקאות אינו השער היציג- עוד טעות קטנה.

אז במקרה הנפלא אחרי שתוריד קצת מהמוכר נקבל 55 אלף ש"ח- ועם אפשרות לסיכון עקב נזק במשלוח, מצב ראשוני שאולי בעייתי, וכדומה.

אז למי היה ניסיון יפה להסביר משהו שהוא לא בדק בנתונים?

efib

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
גם אני רוצה קוניאק וסיגרים

Sonus

חבר משקיען
מעורבות
2
נקודות
0
עלות משלוח מארה"ב אינה 3% גם אם נורא תרצה שכך יהיה. המחיר לק"ג הינו כולל היטל דלק וחיובי קרקע כ 5 דולר לק"ג כפול 160 קילו זה 800 דולר. הפרש של 500 דולר, כמעט כפול מהתחזית שלך.

מע"מ ומס מחושבים האחד על השני ולא ביחד- עוד טעות קטנה.

ושער דולר עיסקאות אינו השער היציג- עוד טעות קטנה.

אז במקרה הנפלא אחרי שתוריד קצת מהמוכר נקבל 55 אלף ש"ח- ועם אפשרות לסיכון עקב נזק במשלוח, מצב ראשוני שאולי בעייתי, וכדומה.

אז למי היה ניסיון יפה להסביר משהו שהוא לא בדק בנתונים?

תקרא מה שכתבת השתמשתי בנתונים שאתה פרסמת....
מס ומעמ מחשבים אחד על השני סה"כ 35.5 אחוז לא פעם הבאתי בעצמי מוצר וזה מה ששילמתי.
במקרה הנפלא אפשר להביא את הרמקול בפחות מ 45K ש"ח.....

il1

מושעה
מעורבות
0
נקודות
16
והכי חשוב
אתה מסדר לי קוניאק וסיגרים בזמן ההדגמה העתידית?
מבטיח להשתדל לכתוב על מה שאשמע דברים טובים

אם אני מביא קונייאק וסיגרים- אתה תצטרך להביא את ההולנדים, כך 'נרד' על הקונייאק ועל ההולנדים במקביל.

נביא גם איזו חבורה של שומעים שתוכל לכתוב דברים אמיתיים על ההולנדיים בהשוואה לסינים.

זה יהיה ערב משעשע ומבטיח הרבה יותר מכתיבה נחמדה שלך על סיניים- קח את הבטחתי כבטון יצוק.

נערך לאחרונה ב:

oferT

חבר משקיען
מעורבות
46
נקודות
48
אתה לא שותה אלכוהול...לא?

אם אני מביא קונייאק וסיגרים- אתה תצטרך להביא את ההולנדים, כך 'נרד' על הקונייאק ועל ההולנדים במקביל.

זה יהיה ערב משעשע ומבטיח הרבה יותר מכתיבה נחמדה שלך על סיניים- קח את הבטחתי כבטון יצוק.

אבל אתה יכול לשמור לי את הקוניאק בצד...סיגרים נשמור למישהו אחר.

לגבי ההולנדית,קרא לי לפני שאתה "יורד" עליה. :p עם שופרים כאלה אתה צריך/חייב עזרה.

וואלה קטעים איתכם,הומור שנון אבל עם הרבה חן יש לכם חבר'ה, תמשיכו תמשיכו. (great)

il1

מושעה
מעורבות
0
נקודות
16
תקרא מה שכתבת השתמשתי בנתונים שאתה פרסמת....
מס ומעמ מחשבים אחד על השני סה"כ 35.5 אחוז לא פעם הבאתי בעצמי מוצר וזה מה ששילמתי.
במקרה הנפלא אפשר להביא את הרמקול בפחות מ 45K ש"ח.....

נעשה חשבון ביחד שיהיה לך קל:

10500 * 3% = 10,815 דולר
10,815 + 800 דולר משלוח = 11,615
ביטוח 0.34% = 40 דולר- סך הכל 11,654
עמיל מכס כולל אגרות 75 דולר- סך הכל 11,730
מס 15% =13,490
מע"מ= 15,580 דולר

נוסיף לזה זוטות כשער הדולר מחושב אצל חברות השילוח לפי 4 ש"ח לדולר כמינימום ועד 4.2 ש"ח במגזימות, ושער דולר 'גבוה' של עיסקאות.

ולמה הגענו ? אני לא סופר 45K , אבל כנראה שזה בגלל המחשב שלי, אצלי זה דווקא מעל 52K .

כל המחירים 'שציטטתי' הם מחירי משלחים קבועים ותעריפי עמילים וביטוח של לקוחות קבועים, אני מניח שהעלות החד פעמית ללקוח מזדמן תהיה קצת שונה.

ולזה לא הכנסתי את עלות הכסף המזומן שמעבירים לחו"ל לעומת 36 תשלומים שקליים שווים- זה רק עוד 13% הטבה בערך הריאלי של עלות הכסף (בעברית קלה מעל 60,000 ש"ח).

והיו כאלו שהתקשרו וביקשו לקנות את הרמקולים ב 50K - וכמעט הסכמתי אבל בסוף החלטתי שלא.

אבל אני מניח שמישהו יעשה את החשבון שלו ויחליט מה הוא קונה ואיפה, לי זה ממש לא 'בוער' למכור את הרמקולים.

z.y

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
סוחרים טרחנים ומציקים (שלא לומר נאג'סים :מה??????????:), לא עושים לי את זה, להפך! (sad)

אבל אני רואה שיש כאלו שזה כן ממגנט אותם, נו טוב, שיהיה....בהצלחה.

il1

מושעה
מעורבות
0
נקודות
16
אבל אתה יכול לשמור לי את הקוניאק בצד...סיגרים נשמור למישהו אחר.

לגבי ההולנדית,קרא לי לפני שאתה "יורד" עליה. :p עם שופרים כאלה אתה צריך/חייב עזרה.

וואלה קטעים איתכם,הומור שנון אבל עם הרבה חן יש לכם חבר'ה, תמשיכו תמשיכו. (great)

בוא נגיד שאם אני שותה שלוק קוניאק יש לי שבוע אי תיפקוד- ואני ועשן לא ממש חברים באותה פלנטה.

אבל בשביל לזכות לראות את דיז וההולנדים המתנדנדים לא שווה איזה קורבן / סבל קטן.

בוא נודה על האמת- מי היה מאמין שיצאו תמונות ממרתפי השב"כ (אולי היה לי חלק בכך- לא רוצה לקחת קרדיט לא לי), אז מי אמר שלא נצליח לשכנע את דיז להוציא אותם לסיבוב הופעות.

לא תחלום לא תגיע, זה מה שלימדו אותי.

כמו שאתה מבין לא אזכה / ארצה לקבוע את רשימת המשתתפים, לשם כך תוקם ועדה פריטטית שתיבחן את הפרופיל הגנטי של המשתתף האידאלי, ותסנן מועמדים כשנתיים לפחות. טפסי רישום יוצעו באתר בקרוב.

עד קיום המפגש הסינים יתקדמו מספיק לטעמו של דיז, ולכן הסיבות לקיומו יהפכו למיותרות וארכאיות.

ולגבי הבידור- יש תערוכה בעוד יומיים, נדחה את המיטב והשיא לאחריה.

Sonus

חבר משקיען
מעורבות
2
נקודות
0

10500 * 3% = 10,815 דולר
מס 15% =13,490
מע"מ= 15,580 דולר

נוסיף לזה זוטות כשער הדולר מחושב אצל חברות השילוח לפי 4 ש"ח לדולר כמינימום ועד 4.2 ש"ח במגזימות, ושער דולר 'גבוה' של עיסקאות.

ולמה הגענו ? אני לא סופר 45K , אבל כנראה שזה בגלל המחשב שלי, אצלי זה דווקא מעל 52K .

כל המחירים 'שציטטתי' הם מחירי משלחים קבועים ותעריפי עמילים וביטוח של לקוחות קבועים, אני מניח שהעלות החד פעמית ללקוח מזדמן תהיה קצת שונה.

ולזה לא הכנסתי את עלות הכסף המזומן שמעבירים לחו"ל לעומת 36 תשלומים שקליים שווים- זה רק עוד 13% הטבה בערך הריאלי של עלות הכסף (בעברית קלה מעל 60,000 ש"ח).

והיו כאלו שהתקשרו וביקשו לקנות את הרמקולים ב 50K - וכמעט הסכמתי אבל בסוף החלטתי שלא.

אבל אני מניח שמישהו יעשה את החשבון שלו ויחליט מה הוא קונה ואיפה, לי זה ממש לא 'בוער' למכור את הרמקולים.

קבל את התנצלותי לא ידעתי שאתה מוכר כזה רמקול יד שניה, אם הייתי יודע לא הייתי מגיב בכלל מההתחלה.

il1

מושעה
מעורבות
0
נקודות
16
סוחרים טרחנים ומציקים (שלא לומר נאג'סים :מה??????????:), לא עושים לי את זה, להפך! (sad)

מסכים לחלוטין- צריך לאסור אותם עוד הלילה, ולהוציא אותם להורג על הבוקר מחר.

תקנה לי כרטיס לידך בטריבונה.

efib

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0

אהה .. אהה ... (Y)

il1

מושעה
מעורבות
0
נקודות
16
קבל את התנצלותי לא ידעתי שאתה מוכר כזה רמקול יד שניה, אם הייתי יודע לא הייתי מגיב בכלל מההתחלה.

א. אין לי שום בעיה שזה רמקול יד שניה פרטי שלי- בכל פעולה אני תמיד אבחן בקריטריון עוסק בתחום.

ב. כדי להקל על הקונים הצעתי שהתשלום יעבור דרך העסק- ומכך מיידית מותר לבדוק בציציותיי.

ג. וגם אם הייתי לא עוסק בתחום, ומישהוא היה מבקר את התימחור שלי זה היה לגיטימי- גם אם הביקורת היתה נערכת מסיבות אישיות / אינטרסנטיות.

ד. היכולת להצדיק את התימחור חשובה ואין מקום 'להסמיק' בגלל שמישהו עושה זאת.

בכל מקרה תודה על ההתנצלות- לא נגרם שום נזק מבחינתי.

diz1

חבר משקיען
מעורבות
1
נקודות
0

10500 * 3% = 10,815 דולר
מס 15% =13,490
מע"מ= 15,580 דולר

.
יאלה בוא נעשה חשבון
המחיר הוא 10,000$ (המחיר האמיתי הרבה פחות)
עלות שילוח פלוס אחריות-תלוי עם מי אבל חברה נחמדה ואמינה כמו BAX GLOBAL מארה"ב עד נמל התעופה בארץ-סדר גודל של 500$ מקסימום עולה ל 1000$ כדי שיהיה לך נחמד (למרות שהמחיר פחות).
אתה מקבל טלפון ומגיע לממן ומבזבז 3-4 שעות.
עליות-200 ש"ח לאוריון טרנסכלל סחר, עוד איזה 80 ומשהו שקל על עוד איזה תשלום- נעגל הכל לאפס.
מיסים-תלוי אם הרמקול תוצרת ארה"ב(פחות מיסים) אבל הכל כולל הכל סביב 30-33% ממחיר הקניה. זה המחיר בו נקנה המוצר ואם הוא משומש ואתה יכול לקבל קבלה על זה מה טוב. אין צורך לרמות להצהיר שהרמקול עלה לך דולר.
אז מיסים שלמנו 3000$(לפעמים הם לא מחישיבם את ההובלה ולפעמים כן- ככה זה בארץ) אז עם השילוח 3300$
נוסיף עלות שליחו מאוד מאוד יקרה של 1000$ (זה פחות) עיגלנו לאפס את השקלים בשיחרור לאוריאן ועלות החניה בתשלום למכונית 20 ש"ח ועלות ההובלה הבייתה(מאכרים שם לוקחים משהו סביב 250 ש"ח
הגענו סדר גודל של 14000$ וזאת בדרך הישר כסרגל.
כמה שער הדולר כיום?

אהה שכחתי את עלות שילוח הכסף-3% בפייפל=300$ או 50-70$ ביורו גירו או משהו כזה דמוי העברה בנקאית.

לגבי ההולנדי- ביחאט דינקום, עזוב אותו בשקט. זה לשימושי הפרטי. על פי האוזנים שלי וטעמי המשונה העדפתי אותם. את בג'ופיטר הרבה פחות אהבתי ולכן גם לא רכשתי אותו במחיר כזה או אחר, דיברנו על זה בעבר. ואתה הארת את אוזני שכדי שהג'ופיטר יתחיל להזיז צלילים בדינמיות הגיונית צריך הגברה מאוד טובה ויקרה ומיוחדת , כזו שאני לא שמעתי בסטאפים שהתרשמתי.
לגבי ההולנדי-מוזר שאתה עורך לו כל מיני השוואות למרות שלא שמעת אותו (אהה כן, אתה יודע איך הוא נשמע לפי התמונה...אוקי..). אם זה עושה לך טוב-מעולה. קח גם כוסית קוניאק בשלושים ושש תשלומים, עלי.
אני בטוח שהסינים שהבאת זה משהו משהו.

נערך לאחרונה ב:

diz1

חבר משקיען
מעורבות
1
נקודות
0

.

אהבתי את הרמזים על המחיר החדש שלך.מזל שרק כמעט הסכמת. אל תוותר .

yairf

עוסק בתחום
מעורבות
21
נקודות
38
איזה שרשור מרתק! תמשיכו, אני ממש מתמוגג!

ram_bra

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
16
מחשבות לעתיד הקרוב

בזמן הקרוב,כשארצה למכור ו/או לקנות פריט ציוד , אשמח, גם אני, להשתמש בשרותי התמחור,הכה מפורטים, של הפורום

כל טוב

רם

il1

מושעה
מעורבות
0
נקודות
16
אהבתי את הרמזים על המחיר החדש שלך.מזל שרק כמעט הסכמת. אל תוותר .

מבטיח לך שהרמקול לא ישוחרר במחיר שאתה חושב שהוא המחיר החדש- שינגן בבית, לא ממש צריך את הכסף כדי לרכוש איזה רמקול לתצוגה.

הרמקול נפלא- והוא יכול להשאר, רק בשביל ההשוואות זה שווה (כי את ההולנדים אתה לא רוצה להביא).

ואם ברמיזות עסקינן- שכחת לספר שאתה שולח שליחים לכל ג'ופיטר בארץ (כי הוא רמקול שלא מעניין אותך אבל אתה מתעסק בו יותר מכל פריט אחר בשנה האחרונה), אבל לא נורא כנראה לא תצליח למצוא אותו באיזו מציאה מטורפת.

בכל מקרה בהצלחה בחיפוש לא חיפוש שאתה מנהל.

il1

מושעה
מעורבות
0
נקודות
16
יאלה בוא נעשה חשבון

קצת מאוחר לחישובים, אבל אני משוכנע שמחר נחדש את הנושא.

לגבי ההולנדי- ביחאט דינקום, עזוב אותו בשקט. זה לשימושי הפרטי. על פי האוזנים שלי וטעמי המשונה העדפתי אותם.

למה לעזוב? הם משעשעים אותי באותה מידה (ויותר) מכפי שהסינים משעשעים אותך. בכל זאת אתה פורס פיוטי שירה על פני פורומים שלמים כמה צלילם נשגב, ואני טוען אולי משגב וגם זה בשינוי ההגברה

את בג'ופיטר הרבה פחות אהבתי ולכן גם לא רכשתי אותו במחיר כזה או אחר, דיברנו על זה בעבר.

הדיון היה אם הג'ופיטר נשמע פחות טוב (כטענתך) מבחירתך ההולנדית- אני טענתי שתי טענות, ממש לא, וגם את מה שאתה רוכש אין לך מושג איך להגביר.

ואתה הארת את אוזני שכדי שהג'ופיטר יתחיל להזיז צלילים בדינמיות הגיונית צריך הגברה מאוד טובה ויקרה ומיוחדת , כזו שאני לא שמעתי בסטאפים שהתרשמתי.

ממש לא- אמרתי שמחיר ההולנדי + הגברתך הלא נכונה לו כרמקול (פונדו זוכר?), עולים בדיוק כמו ג'ופיטר עם הגברה נכונה- והתוצאה תעלה על תוצאות בניית הסטאפ שלך.

ולחיזוק הטענה על חוסר התאמת ההגברה למלוא הפוטנציאל של הרמקול, ציינתי שההגברה שאני אחבר לרמקול שלך תישמע יותר טוב מבחירתך

הצעתי שנציג את התיזות ההפוכות לקהל- יהיה מעניין ובוודאי מלמד, לא קרה.

לגבי ההולנדי-מוזר שאתה עורך לו כל מיני השוואות למרות שלא שמעת אותו (אהה כן, אתה יודע איך הוא נשמע לפי התמונה...אוקי..). אם זה עושה לך טוב-מעולה. קח גם כוסית קוניאק בשלושים ושש תשלומים, עלי. אני בטוח שהסינים שהבאת זה משהו משהו.

אני לא עורך לו השוואות- מהסיבה הפשוטה שהוא לא 'מנודב' להשוואות, כנראה אתה יודע למה יותר טוב מכולם.

מה שהעמדתי היה ניתוח (תמונות) בפרמטר של ביצועים למול עלות- שהמסקנתו: רכשת סט שלא משתווה לחלופות אחרות רציניות, ובצורה שסומכת על תיאוריות מוטעות.

כאשר טוענים שכן נעשתה עבודת הכנה רצינית, רצוי שתהליך הבדיקה יכלול השוואה מעשית לחלופות, ובצורה נאותה- ולא להסתמך על עדויות ג'ארזניקים אירופאיים נחמדים.

אם יום אחד יתחשק לך לבחון את התיאוריה שלך על הזבל הסיני לעומת ההולנדי האיכותי והיחודי, אני ארשה לך לבחור איזו חברה שתחפוץ מתוך שלוש שאנו מייבאים לסטריאו- ואז נקיים את ההשוואה.

אני מניח שיהיה יותר ממשעשע לשמוע את הסברך המלומדים לתוצאות וניתוחם.

בכל מקרה אשתדל לזכור שאתה לא מעוניין לרכוש את הג'ופיטר, מקווה שגם אתה

ס. ריכטר

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
16
אם הולנדים - לא שותים, בשביל זה יש מעשנים.

למרות שאני חובב מלחמות ונהנה ממכות טובות כמו כל אחד,

הויכוחים שלכם על מה נשמע יותר טוב נדונו להגיע למבוי סתום [ אני מקווה שברור למה, ואם לא, כי צריך לשמוע את זה ], וגם, מעמדו החדש של IL כסוחר מהווה 'קשירת ידיים' עבורו, הוא לא יכול להרביץ חזרה וזה קצת לא פייר, לתשומת לב מי שרוצה להתגושש בצורה הוגנת וגם לשמור על כבודו העצמי.

דיז, באשר לדבריך אודות דבריי - " מי שמבין מה כתוב זה רק גאונים " - תודה על המחמאה :O ואני מצטער אם נפלת בשיטת הסינון ומוכן להסביר במיוחד, אע"פ שלא נראה לי שיש משהו בדבריי ששווה לחזור עליו, הרוב קשקושים.

גראז'ניק, אבל סיני

מצב
הנושא נעול.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור