החישוב שלך לא נכון -אבל מה זה משנה.
מעניין- זה מה שאנחנו משלמים, כנראה שעמילי המכס והבנקים שלנו 'עובדים' עלינו לא רע.
העסק שאני חלק מפעילותו מייבא לישראל רק ממלחמת העולם השנייה- אבל מה זה לעומת הקביעות המלומדות של דיז.
מי שמאוד רוצה יכול להביא את הרמקול הזה למשל בתוספת עלות כוללת של לא יותר מ 4000$ (עד היום שילמתי מיסים עבור מה ששילמתי ואם הרמקול משומש הוא לא שווה כחדש גם עבור המכס).
'לסבן' בהצהרות מכס, לבטח תחת המחיר של המוצר הם בהחלט מסממני הישראלי המשוכלל, אני לא ממש מתחבר לתיחכום, סתם 'יורם' שקונה דיסקים ולא צורב- ומשלם מס לפי הכנסות אמת.
אגלה לך סוד. הבחור באודיוגון כבר שבועות רבים מנסה למכור את היצירה אבל ללא הצלחה.
הוא התחיל ב 16500$ ועכשיו ירד במחיר ואני אומר לך שהוא יסכים גם ב 8500$ אם תגיד לו שאתה אילן.
ואם הבחור לחוץ וימכור ב 1,000 דולד אז אנא רוץ לקנות ממנו- הממוצע של מכירות הרמקול כנראה נע בין 11K ל 15K בחו"ל, אני מציע שתמתין עד שירד ל 1,000 דולר.
אותי דווקא מעניין האקזמפלר הסיני-נגיד תבוא ותטען שאתה מוכר רמקול שעלותו בציינה טאון היא $20,000 -על פי חישוביך של עלות הכסף משלוח ושאר תוספות(כמו הרמקול המשומש) אתה מוכר אותו כאן בארץ ב 30,000$.
מאחר ואני לא ממש מבין את חישובי העלויות של חובבי כלכלה, אז תיסלח לי אם לא ממש אתרשם מחישוביך. בעסק יש פקטורים של תימחור כנגד אופי / תדירות המחזור, מעבר לעלויות ישירות עקיפות ובנקאיות, אבל למה להטריח אותך.
אני יכול להבטיח דבר אחד- כל רמקול סיני שאני מייבא ב 30,000 דולר 'יטלטל' את ההולנדי כמו מגה רעידת אדמה, ולהשוואה הזאת אני מוכן להביא קוניאק / סיגרים- ו 5 מאזינים 'כפינה לשיפוטך'.
ואם תרגיש שהשוואה לרמקולים בעלות ההולנדי הם תחרות לא הוגנת כי הסינים משתכרים פחות מההולנדים- אני אתן לך סדנת בונוס איך רמקול סיני ב 11,000 דולר לא סופר את ההולנדי ממטר.
ואחרי הסדנה אני מבטיח לך הנחה מיוחדת לכל אחד שתיבחר
גם אם אתה קונה אותו בחצי ומגיע ל 20,000$ אני מניח שאתה צריך מרווח רווח נוסף.אני באמת לא רוצה להכנס לך לכיס. מקווה שתעשה מליונים בתעשיית החלומות הזו ותנשנש הרבה כסף מצרכנים עתידים. מגיע לך בגדול, כמו יבואנים אחרים בארץ שצרכים להתעסק עם צרכנים כפויי טובה שכמותינו.
למה כפויי טובה- מישהו הבטיח לי כמות רוכשים או הבטחת מחזור? לא מתכנן לעשות מיליונים מהתחום, אבל מיתכוון 'להאיר' קצת את הדרך לצרכנים בעלי ידע כשלך.
אבל יש לי רק שאלה אחת:
למה לי לקנות משומש במחיר המתקרב ל 20,000$ כאשר אתה טוען שאתה מביא סיני חדש ב 20,000$ ששווה מליונים, כי בסין מייצרים דברים "זולים" בשביל אנשים שמחפשים מציאות?
20,000 דולר לרמקול אינם מציאה או מחיר זול- לא משנה מהי ארץ היצור.
חלק לא קטן מהמתקשרים שאלו את אותה שאלה והתשובה שלי היתה פשוטה, אין יתרון למשומש, הוא רמקול נפלא אבל לא יחיד במחיר המדובר- הבחירה של השואל היא עניין של העדפה אישית ושם אני לא מוכן לייעץ או לנקוט עמדה.