התנצלות

• פותח הנושא il1
  • פורסם בתאריך

מצב
הנושא נעול.

il1

מושעה
מעורבות
0
נקודות
16
לאחר ניגוב הדמעות מההודעה המרגשת
אנחנו כולם סולחים לך.
עיצה שלי- אם הייתי פחות "משקיע" בברברת ברשת ומפנה את הזמן שלך לאירגון העסק החדש- זה לא היה קורה.
קצת חבל לי שרצית להציג ציוד זמן יחסית קצר אחרי הגעתו בלי ללמוד אותו טוב, מה מתחבר למה ובטח לא לבצע ברייק איין .
הגיע הזמן שסוחרים יכבדו את אילו שהם מזמינים להתרשם ממרכולתם ויציגו את מרכולתם בצורה רצינית ולא איזה חאפר שלוקח מגבר מהנילונים ומחבר לאיזה רמקול שבדיוק הגיע מהנמל ואחר מסביר הסברים מלומדים על לא כלום.

בהצלחה בהמשך הדרך(Y)

תודה על העצות קצת לא בטוח שאני מבין אותן, לפני שבוע 'הברברת' שלי היתה מהלכי שיווק מעולים לפי כל מה שכתוב בספר- מי אמר לך שכל המהלך כולל ההודעה הזאת אינו מהלך שיווקי מתוכנן מראש?

מאחר ולא תיכננתי את מהלכי השיווק של הפעמים הקודמות-אני יכול להרגיע אותך גם הפעם הבעיה שבגינה נוצר העיכוב קשורה אך ורק להליכי העבודה למול מערכות ביוקרטיות סיניות שלא ממש הצלחנו להבין את מורכבותם האדמיניסטרטיבית.

זה קורה וכנראה אין דרך להימנע מכך חוץ מאשר צבירת ניסיון.

לגבי הצגת הציוד בתערוכה- אתה לא באמת מצפה שנציג באופן אקטיבי 18 זוגות רמקולים ו 10 סטים של הגברה שיעבדו / ינגנו בתערוכה בת יומיים, קצת יומרני ולא ניתן לבצע מעשית (וקצת 'חפריות' אם יורשה לי להעיר).

הציוד שאמור היה לנגן בתצוגה תוכנן להגיע לפני 3 שבועות 'להרצה' - ואחרי שהתברר שלא יגיע במועד ניסינו לבדוק הטסה באוויר של סט אחר שעבר הרצה בחברה.

העלות שנדרשה מאיתנו רק להטסתו בלבד היתה בסביבות 12,500 דולר עד 14,000 דולר- וגם זאת לא הסתדר כי ליצרן לא היתה יכולת לספק ממלאי קיים, והרכבה חדשה כולל הרצה לא היתה אפשרית במועד.

הוצעה לנו חלופה של הטסת ציוד שאין בכוונתנו להציג באולם התצוגה ולהחזירו לסין לאחר התערוכה, רק כדי לא לאכזב את המארגנים והקהל- בעלות הכוללת של קרוב ל 10,000 דולר.

זו נראתה לנו כבר עלות מוגזמת בשביל להציג יומיים ציוד שאין בכוונתנו לייבא- ולכן שוחחתי עם מארגני התערוכה על אי יכולתנו להופיע, והתנצלנו על האי נוחות (וכמובן שנישא בכל העלויות הכספיות הנדרשות כאילו הופענו לתערוכה).

אבל כנראה שיותר נוח לנסות ולהציג את הטעות שלנו כהתנהלות שרלטנית- קצת דומה לטענות הנשמעות בדוכני פלאפל ישראלים הפזורים באירופה, ואיזה משפט עמום על הסברים עלומים (הכוונה לי או לך ? כי למיטב זכרוני אני נגד הסברים עלומים ובעד השוואות אמיתיות ומוחשיות)- נו מילא שיהיה, העיקר שסלחתה, זה כבר היה שווה.

ס. ריכטר

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
16
מי אמר לך שכל המהלך כולל ההודעה הזאת אינו מהלך שיווקי מתוכנן מראש?

זאת תמיד שאלה מעניינת, מתי זה הפוך, מתי זה הפוכלהפוך והלאה ככל שיכולותיו של המשווק מגיעות :

אני מהמר על זה שזה מהלך אמיתי ולא שיווקי, שכן בשביל פן שיווקי יש דברים קלים יותר מאשר לשאת באשמה על ההתחלה, למשל, אפשר לשפוך טונה של מלל 'טוב' בהתנצלות ואז להאשים את רעידת האדמה [ וגם שם בזהירות, חסימות כבישים וכאלה, לא חלילה פגיעה ביצרן, שלא יצא הפוך על- ] וכמובן שניתן לתדלק דיונים/באז בנושא ע"י כל מיני משתתפים חדשים ומפתיעים בבטחונם בעלי 2 הודעות:

השיווק, בסופו של דבר, הוא פשוט : כל דיון בנושא וכל איזכור של השם מרחיב את הבסיס העתידי ואת הלגיטימציה:

מליונים נהרגים באפריקה כל שנה אבל העולם זועק על מספר זעום של עשרות הרוגים בסכסוך הישראלי-פלסט' :

זה כי הפלסט' בחרו בדרך הטרור, ובפרט מטרות עם טאץ' בינלאומי, מטרות יוצרות עניין כמו חטיפות מטוסים [ אירוע בינ"ל ] או ספינות [ אקילה לאורו, בינ"ל ] או פיגועים בטרמינלים [ נתב"ג, רומא ] וכו' :

המטרה אינה להכניע את מדינת ישראל, אלא שכל אחד בעולם יכיר את המושג "פלסטינאי".
אירופה כיום נהנית מהעיסוק בפלסטינאים ופטורה ממאות האלפים [ לא פחות מ-200,000 ] שהרג פוטין בצ'צ'ניה רק בשנים האחרונות באורגיית ג'נוסייד סטאליניסטית , למשל.

שיווק זה מעניין, ותקלות כאלו באמת קורות, עד למצב בו לו"ז צפוי מוכפל ע"מ לתת צפי ריאלי .

ram_bra

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
16
תודה לס. ריכטר

תודה לס. ריכטר על רוחב היריעה והאנלוגיות מרחיבות הדעת הנפרשות על פני רגיסטר שאפתני הנע מעולם הסטראו דרך טרור בינלאומי ועד מניפולציות שיווקיות-תודעתיות.
(אגב, יתכן שמשום עוצמתן של הדוגמאות פסחתי על חוליות נוספות במארג)
רם

ס. ריכטר

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
16
תודה לס. ריכטר על רוחב היריעה והאנלוגיות מרחיבות הדעת הנפרשות על פני רגיסטר שאפתני הנע מעולם הסטראו דרך טרור בינלאומי ועד מניפולציות שיווקיות-תודעתיות.
רם

אין בעד מה ! תמיד כאן כדי לחפור.

אני קורא את הודעתך ורואה שלקחת ת'זמן שלך - והשתפרת בהגהה,
פחות בהקשרים, אבל התוכן מובן וזה העיקר.

טוב לראות אותך, תבוא יותר,

שלך,

0.

diz1

חבר משקיען
מעורבות
1
נקודות
0
רם

ההסברים שלו הם זהים לזה של אילן. המון מלל על כלום. מי שמבין מה כתוב זה רק גאונים.
מקווה שבגלגול הבא אבין יותר.

diz1

חבר משקיען
מעורבות
1
נקודות
0
מאחר ולא תיכננתי את מהלכי השיווק של הפעמים הקודמות-אני יכול להרגיע אותך גם הפעם הבעיה שבגינה נוצר העיכוב קשורה אך ורק להליכי העבודה למול מערכות ביוקרטיות סיניות שלא ממש הצלחנו להבין את מורכבותם האדמיניסטרטיבית.
עכשיו אני רגוע יותר לגבי ציוד סיני- תודה על האינפורמציה
זה קורה וכנראה אין דרך להימנע מכך חוץ מאשר צבירת ניסיון. לא למדת? מעטפות , סיגרים ושאר צ'ופרים יעשו את העבודה. כאן זה עובד, בסין זה אמור לתת תפוקה גם

לגבי הצגת הציוד בתערוכה- אתה לא באמת מצפה שנציג באופן אקטיבי 18 זוגות רמקולים ו 10 סטים של הגברה שיעבדו / ינגנו בתערוכה בת יומיים, קצת יומרני ולא ניתן לבצע מעשית (וקצת 'חפריות' אם יורשה לי להעיר).לא ציפיתי, בסך הכל מספיק להציג מערכת אחת, כנראה זה היה מסובך מידי עבורכם.

זו נראתה לנו כבר עלות מוגזמת בשביל להציג יומיים ציוד שאין בכוונתנו לייבא- ולכן שוחחתי עם מארגני התערוכה על אי יכולתנו להופיע, והתנצלנו על האי נוחות (וכמובן שנישא בכל העלויות הכספיות הנדרשות כאילו הופענו לתערוכה). באמת כל הכבוד לכם. ארץ ישראל יפה בשיאה

אבל כנראה שיותר נוח לנסות ולהציג את הטעות שלנו כהתנהלות שרלטנית-חס וחלילה
נו מילא שיהיה, העיקר שסלחתה, זה כבר היה שווה.
אני סלחתי.

audiophile

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
בסוף השבוע שעבר התברר לנו כי הציוד שתוכנן להגיע לתערוכה לא יגיע במועד, מדובר ב 7 חברות שונות.

הטעויות שנעשו על ידנו- אם במישרין ואם בעקיפין, גרמו לכך שמועד הגעת הציוד נדחה לשליש האחרון של חודש יוני, ולתחילת יולי.

מבחינתנו החמצנו הזדמנות מעולה להיפגש עם קהל לקוחותינו העתידי- אבל זו בעיה שלנו ואין לנו להלין על כך.

מה שמצער אותנו שאולי פגענו במארגני התערוכה שתמכו בנו ללא דופי- ובקהל אשר רצה / תיכנן להתרשם ממוצרינו.

לא נותר לנו אלא להתנצל- ולהודות לליאור ונמר על ההבנה וההגינות, בהתנהלותם כלפינו.

מקווה שלא נאכזב בהמשך, הפעם אין לנו תירוצים- 'פישלנו', ואין זה חשוב אם ישנן סיבות מוצדקות או לא.

זה התחיל בקול תרועה גדולה, המשיך בהכרזה שלא תביאו מוצרים זולים ונגמר בעוגמת נפש למארגנים. פצו את המארגנים בכסף, אם גרמתם להם נזק כלכלי. השאר סולחים כי אף אחד בעצם לא ממש מחכה למוצרים שלכם. להבא, עדיף לא לצאת בהכרזות מפוצצות מאשר להתנצל.

ram_bra

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
16
ס ידידי

אין בעד מה ! תמיד כאן כדי לחפור.

אני קורא את הודעתך ורואה שלקחת ת'זמן שלך - והשתפרת בהגהה,
פחות בהקשרים, אבל התוכן מובן וזה העיקר.

טוב לראות אותך, תבוא יותר,

שלך,

0.

ס. ידידי
אתה פוגע בי .
לא חזרתי , כי לא הלכתי
היתכן ואינך קשוב אלי ?

רם:)

il1

מושעה
מעורבות
0
נקודות
16
זה התחיל בקול תרועה גדולה, המשיך בהכרזה שלא תביאו מוצרים זולים ונגמר בעוגמת נפש למארגנים. פצו את המארגנים בכסף, אם גרמתם להם נזק כלכלי. השאר סולחים כי אף אחד בעצם לא ממש מחכה למוצרים שלכם. להבא, עדיף לא לצאת בהכרזות מפוצצות מאשר להתנצל.

אתחיל מהסוף- לא יודע מה זה הכרזות מפוצצות, מה שהודענו היה עובדתי בלבד.

פירטתי בכל מותג מה יגיע לארץ, יצא מנסיבות שונות שלא הצלחנו לעמוד בתאריך התערוכה- מעבר לכך כל הציוד שהתחייבנו להציגו בדרכו כרגע לארץ.

כדי 'שתרגע' מהנזק הכלכלי כביכול שגרמנו למארגני התערוכה, הם יקבלו את מלוא הסכום שהתחייבנו לשלם גם אם לא נגרם להם שום נזק, ולא 'נעלים' או 'נחסוך' את ההכנסה מהאתר.

זו היתה עמדתנו כי זה נראה לנו הצעד הטבעי והמתבקש ללא שום דיון או שיג ושיח, והם קיבלו את התחייבותיינו בכתב מיידית בגוף הודעת אי ההשתתפות.

לגבי האיכות ואם ממתינים או לא לציוד- נמתין ונראה איך יתפתחו הדברים.

il1

מושעה
מעורבות
0
נקודות
16
"עכשיו אני רגוע יותר לגבי ציוד סיני- תודה על האינפורמציה" -

זה לא הציוד אם אתה רוצה ללמוד, זו פרוצדורת העברת הכספים, מישכה, כמות התחנות שהכסף עובר עד ליצרן, ואישורי היצוא מטעם הממשל. פקידים מדהימים ועודף מינהלות יש שם למכביר.

"לא למדת? מעטפות , סיגרים ושאר צ'ופרים יעשו את העבודה. כאן זה עובד, בסין זה אמור לתת תפוקה גם"

במקומנו הדל אין ממש בעיה להתארגן בהתאם להמלצותיך- פה משפט זה לא משפט, עונש זה לא עונש וכדומה. לך תדע אם שם עצלנים וסלחנים כמונו- ואם יסתבר שלא... אז?

"לא ציפיתי, בסך הכל מספיק להציג מערכת אחת, כנראה זה היה מסובך מידי עבורכם."

ולא קראת בתשובה מה נדרש מאיתנו רק כדי להטיס סט אחד? סתם פירטתי?

אם היה ניתן להציג סט אחד היינו בשמחה עושים זאת- אבל בעלויות המדוברות זה היה בלתי שפוי ולא מוצדק, הרי רק הטסת מערכת לתצוגה היא בסביבות עלות מערכת אדיופילית מכובדת.

"באמת כל הכבוד לכם. ארץ ישראל יפה בשיאה"

ממש לא- המינימום העיסקי המתחייב, זה נראה לנו טרווייאלי לחלוטין.

diz1

חבר משקיען
מעורבות
1
נקודות
0
נכתב ע"י il1;22147 זה נראה לנו טרווייאלי לחלוטין.[/QUOTE:
מי זה לנו?

נ.ב.- ראית בכמה מוכרים את הג'ופיטר כרגע באודיוגון? (ורד)

il1

מושעה
מעורבות
0
נקודות
16
מי זה לנו?

לנו זה הבעלים של העסק.

נ.ב.- ראית בכמה מוכרים את הג'ופיטר כרגע באודיוגון? (ורד)

ראיתי ושמחתי- להביא את הציוד מחו"ל כולל משלוח, מס, ביטוח, עלות העברת הכסף, ומע"מ יעלה כ 57,880 ש"ח.

מסקנה- הצעתי את הרמקול זול מדי, במיוחד שאין כרגע יצור של הדגם הנוכחי. אני כנראה אקשיח את עמדתי בנושא המחיר הסופי במו"מ עם הפונים.

תודה על ההפניה.

Sonus

חבר משקיען
מעורבות
2
נקודות
0
ראיתי ושמחתי- להביא את הציוד מחו"ל כולל משלוח, מס, ביטוח, עלות העברת הכסף, ומע"מ יעלה כ 57,880 ש"ח.

מסקנה- הצעתי את הרמקול זול מדי, במיוחד שאין כרגע יצור של הדגם הנוכחי. אני כנראה אקשיח את עמדתי בנושא המחיר הסופי במו"מ עם הפונים.

תודה על ההפניה.

30K ש"ח עלות משלוח ומס? מעניין.
נכנסת לכובע של היבואן כמו שצריך :)

נערך לאחרונה ב:

diz1

חבר משקיען
מעורבות
1
נקודות
0
ראיתי ושמחתי- להביא את הציוד מחו"ל כולל משלוח, מס, ביטוח, עלות העברת הכסף, ומע"מ יעלה כ 57,880 ש"ח.שכחת להוסיף מס בריאות ואובן כושר עבודה

תודה על ההפניה.

אתה מאוד צודק.עוזר לך להקשיח עמדות.

דרך אגב , היתרון הכי גדול של הבאת או יבוא מוצרים איזוטרים מסין (כאילו שאחרים במערב לא מיבאים מישום מה) הוא העובדה שאין כל מיני "ניג'סים" שיכולו לעשות יבוא במקביל, שאף אחד לא באמת יודע מה המחיר האמיתי של אותם מוצרים (מעבר למחיר מחירון ), שאף אחד לא רוצה להתעסק עם הבירוקרטיה בקשר עם חברות סיניות כאילו (שלא לדבר על מה שנקרא שירות) והכי חשוב הוא שאין ציוד יד שניה בשוק- שזה תמיד מתחרה באותו יצרן ולכן הם חייבים כל שנה שנתיים להוציא דגם חדש , עם סיפור יפה מסביב ורצוי גם כתבה בסטראופייל ב 7.5 ש"ח לחודש.

il1

מושעה
מעורבות
0
נקודות
16
"שכחת להוסיף מס בריאות ואובן כושר עבודה"

למה רק אובדן כושר עבודה ? מה עם הוצאות נסיעה לחו"ל (להשתלמויות בג'ארזים), איפה שיחות הטלפון שיסבירו מה לקנות, וכיוצא בזה.

יש כל כך הרבה הוצאות / סיכונים בקניית מוצר בחו"ל- מי כמוך יודע, ומוציא.

"דרך אגב , היתרון הכי גדול של הבאת או יבוא מוצרים איזוטרים מסין (כאילו שאחרים במערב לא מיבאים מישום מה) "

כל אחד מהיצרנים האיזוטרים שאני מייצג (מארה"ב/ סין/ קוריאה/ יפן/ הונג קונג/ דנמרק) מחזיק עד עשרות נציגויות ועד מאות נקודות מכירה (חלקם אלפי נקודות).

למעט יצרן תאיילנדי אחד שמנסה לבנות עסק של מכירה ישירה ללקוח כידידך ההולנדי, אין אף יצרן שעד סוף השנה לא יהיה מיוצג במספר גדול מאוד של מדינות מערביות- אם הוא לא מיוצג כבר היום.

אם תרצה את רשימת היבואנים במדינות אחרות למותגים שאני מייצג- בשמחה אעביר לך, אולי תצליח להוציא איזה מוצר בתוספת עלות של כמנת פלאפל.

"הוא העובדה שאין כל מיני "ניג'סים" שיכולו לעשות יבוא במקביל, שאף אחד לא באמת יודע מה המחיר האמיתי של אותם מוצרים (מעבר למחיר מחירון )."

אני לא מתנגד או רואה פסול ביבוא מקביל- בעיקר של מוצרי תצוגה ו או יד שניה, אם קיימת עיסקה כדאית. כל אחד מהלקוחות הוא אדם בוגר שישקול את החלופות והסיכונים, ושיחליט מה טוב לו.

ככלל לא מרגיש מאויים כסוחר מיבוא מקביל על מוצרים חדשים, לניסיוני לא תצליח לקבל מחירים כך כך אטרקטביים ששווים את העיסקה. בכל מקרה אם לא תצליח נעמוד לרשותך בארץ.

"שאף אחד לא רוצה להתעסק עם הבירוקרטיה בקשר עם חברות סיניות כאילו (שלא לדבר על מה שנקרא שירות)"

אם תצטרך עזרה בהתעסקות איתם- העצה חינם על חשבוני, כל אימת שתפנה. אל תיבהל הכל פתיר.

"והכי חשוב הוא שאין ציוד יד שניה בשוק- שזה תמיד מתחרה באותו יצרן ולכן הם חייבים כל שנה שנתיים להוציא דגם חדש , עם סיפור יפה מסביב ורצוי גם כתבה בסטראופייל ב 7.5 ש"ח לחודש."

ואם יהיה ציוד יד שניה אז המחיר 'יתרסק'?- כדי שזה יקרה צריך שכמות המוצרים יד שניה תהיה כה גדולה. אז בוא נהיה רגועים לכמה שנים- אין מה להמתין למחירי הצפה בעתיד הקרוב.

il1

מושעה
מעורבות
0
נקודות
16
30K ש"ח עלות משלוח ומס? מעניין.
נכנסת לכובע של היבואן כמו שצריך :)

נתונים הם דבר פשוט, ללא כובעים מיוחדים.

משלוח מארה"ב + ביטוח 10% .
משלוח כסף + ביטוח כסף 3%
מס 15%
מע"מ 15.5%

תכפיל בטור ותספר לי מה יצא?

האשליה שמחיר זול כביכול בחו"ל משמעו מחיר זול בישראל נשען על ההנחה שניתן 'לסובב' מוכס פה ואיזה פקיד שם, מי שמסוגל לבצע זאת בהצלחה.

בקניה רגילה שבה אתה מבטח את המוצר בערכו- כדי לא להפסיד את כספך- העלות בארץ היא לצערנו יקרה לא משנה אם אתה יבואן או אדם פרטי.

Sonus

חבר משקיען
מעורבות
2
נקודות
0
נתונים הם דבר פשוט, ללא כובעים מיוחדים.

משלוח מארה"ב + ביטוח 10% .
משלוח כסף + ביטוח כסף 3%
מס 15%
מע"מ 15.5%

תכפיל בטור ותספר לי מה יצא?

האשליה שמחיר זול כביכול בחו"ל משמעו מחיר זול בישראל נשען על ההנחה שניתן 'לסובב' מוכס פה ואיזה פקיד שם, מי שמסוגל לבצע זאת בהצלחה.

בקניה רגילה שבה אתה מבטח את המוצר בערכו- כדי לא להפסיד את כספך- העלות בארץ היא לצערנו יקרה לא משנה אם אתה יבואן או אדם פרטי.

נסיון יפה אבל לא מדוייק.

המחיר של הרמקול 10500$
משלוח מארה"ב מבוטח 3% (315$)
העברת כסף וביטוח 3%.
סה"כ עד עכשיו 10815 $ לתשלום מיסים ועוד 315$ העברה כספית.

תוסיף 15 אחוז מיסים + 15.5 אחוז מעמ סה"כ 35.5 %
סה"כ יוצא 15K$ ובדולר של היום זה 48K~ ש"ח. ממש לא 58K
וזה בתנאי שאתה משלם את המחיר שהוא רוצה. (שזה מחיר פתיחה כמו בכל מוצר)

diz1

חבר משקיען
מעורבות
1
נקודות
0
החישוב שלך לא נכון -אבל מה זה משנה.
מי שמאוד רוצה יכול להביא את הרמקול הזה למשל בתוספת עלות כוללת של לא יותר מ 4000$ (עד היום שילמתי מיסים עבור מה ששילמתי ואם הרמקול משומש הוא לא שווה כחדש גם עבור המכס).
אגלה לך סוד. הבחור באודיוגון כבר שבועות רבים מנסה למכור את היצירה אבל ללא הצלחה.
הוא התחיל ב 16500$ ועכשיו ירד במחיר ואני אומר לך שהוא יסכים גם ב 8500$ אם תגיד לו שאתה אילן.

אותי דווקא מעניין האקזמפלר הסיני-נגיד תבוא ותטען שאתה מוכר רמקול שעלותו בציינה טאון היא $20,000 -על פי חישוביך של עלות הכסף משלוח ושאר תוספות(כמו הרמקול המשומש) אתה מוכר אותו כאן בארץ ב 30,000$.גם אם אתה קונה אותו בחצי ומגיע ל 20,000$ אני מניח שאתה צריך מרווח רווח נוסף.אני באמת לא רוצה להכנס לך לכיס. מקווה שתעשה מליונים בתעשיית החלומות הזו ותנשנש הרבה כסף מצרכנים עתידים. מגיע לך בגדול, כמו יבואנים אחרים בארץ שצרכים להתעסק עם צרכנים כפויי טובה שכמותינו.
אבל יש לי רק שאלה אחת:
למה לי לקנות משומש במחיר המתקרב ל 20,000$ כאשר אתה טוען שאתה מביא סיני חדש ב 20,000$ ששווה מליונים, כי בסין מייצרים דברים "זולים" בשביל אנשים שמחפשים מציאות?

נערך לאחרונה ב:

diz1

חבר משקיען
מעורבות
1
נקודות
0
והכי חשוב
אתה מסדר לי קוניאק וסיגרים בזמן ההדגמה העתידית?
מבטיח להשתדל לכתוב על מה שאשמע דברים טובים

truejoker

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
אני חייב להודות , שנהניתי מכול רגע , חייבים פוסט של IL כול שבוע כדי להנות מההומור המושחז של DIZ וה"מלחמה" שלו בIL (great)(great):D:D:D

מצב
הנושא נעול.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור