שלום לכולם.
פורמט ה-4K הגיע לבשלות מכל ההיבטים וזה הזמן הנכון מבחינתי לבצע את המעבר לפורמט. המעבר לפורמט מצריך את החלפת רכיבי הסטאפ בשלמותם, ממסך איכותי, רסיבר משובח, מקור איכותי, וכבלי .HDMI המהלך הזה אינו פשוט הוא דורש תאום נכון בין הרכיבים החדשים כדי שיהיו מסונכרנים היטב.
כבר תקופה די ארוכה אני נמצא עם סטאפ איכותי ומאוזן המתפקד בצורה פנטסטית בתצורה של 7.2.4 ערוצים, החל מאיכות התמונה, הסאונד, המקור, והסנכרון המצוין ביניהם. מסך הפלזמה האיכותי שהיה ברשותי פיוניר קורו 6090H שירת אותי במשך כמעט כעשור שנים באופן יוצא מן הכלל מסוג המוצרים שאין לך שום תלונה לגבם מה שהציב בפני רף גבוהה ברכישת מסך 4K איכותי, דיי ברור שהמחליף הטבעי של מסך הקורו האגדי אמור להיות מסך אולד משובח וגדול. מסכי האולד המשובחים ביותר מבית סוני ואל ג'י נבחנו אצלי לתקופה ארוכה והם שמו את חותמם כטכנולוגיה הראויה והטבעית ביותר כתחליף לטכנולוגית הפלזמה.
מסך
מרחק הצפייה שלי עומד על 440 ס"מ המעבר למסך 65 אינצ' לא תורם לי לשדרוג משמעותי כדי להעצים את חווית הצפייה, בסופו של דבר הגודל קובע. היה לי חשוב לבצע שדרוג משמעותי מבחינת גודל המסך וכמה שיותר גדול הרי לשם כך התכנסנו 4K, המטרה הראשונה ששמתי לעצמי רכישת מסך בגודל 85 אינצ' איכותי, הדגם המבוקש מסך סוני סדרה 9 דגם 9005. לאחר בדיקה קצרה הובהר לי שסוני העולמית אינה מייצרת את הדגם המתבקש לאירופה, לארה"ב כן. דיי התאכזבתי והבנתי שאני אמור להתכווץ בכמה אינצ'ים יפים למסכים הנעים בגדלים של 75-77 אינצ' החיבור שלי למסך הפלזמה הוביל אותי באופן דיי טבעי שוב לכיוון מסך אולד בגודל 77 אינצ', המסך שעמד מבחינתי על הפרק אל ג'י דגם C8, (נכון לרגע זה האופציה היחידה בגודל 77) התמונה האיכותית שנחרטה בזיכרוני ממסך האולד מבית אל ג'י דגם E8Y השאירה בי חותם איכותי ומשובח, הגעתי עם ציפיות דיי גבוהות ציפיתי לקבל איכות תמונה דומה גם מדגם ה-C8, אך גודל הציפיות כגודל האכזבות, לאחר צפייה בכמה קטעי וידיאו המוכרים לי היטב הבנתי שאין שום דמיון בינו לבין דגם E8Y, ואפשר לומר בלשון עדינה... דיי מאכזב. הפור נפל, החלטתי לרכוש את הסוני דגם KD-75XF9005 אומנם עשרה אינצ'ים פחות מהמטרה שהצבתי לעצמי אך האיכות שמציג מסך XF9005 מדהימה בכל אספקט, היא משלבת עימה תמונה מוארת מדויקת ועשירה בצבעים.
צפה בקובץ המצורף 42031
רסיבר
השדרוג השני בשרשרת הוא הרסיבר, במשך שנים החזקתי בגאווה רסיברי דגל מבית פיוניר, במשך שנתיים ויותר נבחנו אצלי מרבית רסיברי הדגל הטובים בעולם ובתוכם רסיבר הדגל מבית אינטגרה דגם DRX-R1.1 שהטביע את חותמו בצורה ברורה כטוב ביותר בכל פרמטר מול מתחריו, רסיבר הפיוניר המצוין SC-LX901 ששירת אותי נאמנה פינה את מקומו לטובת האינטגרה DRX-R1.1 החלומי.
מקור וידיאו 4K
כמקור וידאו חשוב היה לי לרכוש נגן 4K איכותי שישמש אותי גם כסטרימר 4K מלא, ה-X-800 של סוני הינו נגן אוניברסאלי משובח, מסוג הנגנים שמפתיעים אותך בכל אספקט, הוא מציג איכות תמונה משובחת ביותר בכל סוגי התכנים במיוחד ב-4K ובתכני 1080p , עם זמן טעינת כותר 4K מהירה, ותגובה די מהירה בהרצת קטעים, באשר ליכולותיו כסטרימר אודיו ווידיאו, הנגן קורא הכל ומהר, כולל קבצי HEVC 4K הכוללים את פורמטי אטמוס ו-DTS-X והכול דרך מחבר USB. (הנגן אינו תומך בפורמט (DOLBY VISION הנגן הוזמן דרך אמזון גרמניה.
רמקולי אטמוס ורמקולי סראונד B
השנה חברת קליפש שידרגה משמעותית בכל אספקט את כל סדרת רמקולי הרפרנס וביניהם רמקולי האטמוס, ארבעת רמקולי האטמוס דגם RP-140SAשהיו ברשותי הוחלפו בדגם חדיש וגדול יותר, הדגם החדש נקרא RP-500SA הדגם החדש כולל יחידת וופר של 5.25 אינצ', טוויטר 1 אינצ' השוכן בתוך שופר העשוי מסיליקון משודרג, הרמקול פותח ותוכנן בשיתוף עם מעבדות דולבי לפי התקנים המתאימים לפורמט אטמוס, הרמקולים החדשים מאפשרים שימוש בכמה מצבים, כרמקול אטמוס צמוד תקרה, כרמקול אטמוס שיורה לכיוון התקרה, בגב הרמקול ישנו מתג המאפשר שינוי בחיתוך הקרוסאובר ברמקול. המלצות אולפני דולבי, כאשר הרמקול מתפקד כרמקול אטמוס צמוד תקרה יש להעביר את המתג למצב אטמוס ולחתוך את הקרוס ברסיבר על 150Hz. בשימוש כרמקול סראונד, או סראונד אחורי יש לשנות את המיתוג מאחור למצב סראונד, ולחתוך ב-80Hz ברסיבר. הרמקולים נרכשו דרך מאמזון ארה"ב.
צפה בקובץ המצורף 42063
צפה בקובץ המצורף 42030
השדרוג הנוסף שבוצע הינו במערך הרמקולים האחורי, שהוחלפו לרמקולי קליפש חדישים מסדרת הרפרנס דגם RP-600M התואמים בגוון הסאונד לסדרת רמקולי האטמוס החדשים RP-500SA. הרמקול החדש ה-RP-600M הינו רמקולי מדפי איכותי הכולל יחידת וופר של 6.5 אינצ' עם יחידת טוויטר של 1 אינצ'. השוכן בתוך שופר העשוי מסיליקון משודרג.
בהזדמנות זאת ברצוני להודות לזוהר מהחנות המתמחה "ארמגדון". ברכישת המסך, הרסיבר, ורמקולי המדף.
סטאפ עדכני
אמצעי תצוגה מסך סוני SONY KD-75XF9005
רסיבר אינטגרה INTEGRA DRX-R1.1
מגבר אינטגרייטד מקינטוש McIntosh MA8000
נגן אופו OPPO BDP-105D
נגן 4K סוני SONY UBP-X800
רמקולי חזית TANNOY DC10TI
רמקול סנטר KLIPSCH KL-650THX ULTRA2
זוג רמקולי סראונד KLIPSCH RP-250S
זוג רמקולי סראונד אחורי KLIPSCH RP-600M
4 רמקולי אטמוס KLIPSCH RP-500SA
2 סאבוופרים KLIPSCH R-115SW