ארז,
1. לא אמרתי כזה דבר מעולם.
2. למה הציניות?
מה שאמרתי זה כך:
1. אני לא שומע הבדלים בין כבלים.
2. נגן CD מכיל בתוכו טרנספורט ודאק. סטרימר מכיל בתוכו דאק.
מה שאמרתי זה שאני לא מבין (ולפיכך לא מאמין) שהאות הדיגיטלי היוצא מהדיוידי ונכנס לדאק של הסטרימר יכול להיות שונה מאות דיגיטלי של נגן יקר כלשהו שנכנס לדאק של אותו סטרימר.
לכן - כל עוד ההמרה מתבצעת באותו מכשיר, אין חשיבות מאיפה מגיעים האותות לממיר.
אבל - וזה אבל גדול - ברור שיש הבדל בין נגן CD כלשהו (כולל שלי, שאותו אני כן אתקן) העושה המרה פנימית ומעביר אנלוגית למגבר, לבין אותו נגן המעביר דיגיטלית לדאק חיצוני (לדוג' הסטרימר) והוא מעביר למגבר.
מסקנה - יש הבדל בין ממירים שונים אבל (לעניות עניות עניות דעתי) אין הבדל בין טרנספורטים שונים.
ולכן - אחבר הסידי אנלוגית למגבר ואשווה אל מול הדיוידי-דאק/סטרימר ואדווח לכבודו ואח"כ אחבר את הסידי אופטית לדאק ואדווח לכבודו האם ישנם הבדלים ברמת הטרנספורט בין הסידי לדיוידי.
רק קח בחשבון שהדיווחים שלי עלולים להיות מוטים/נגועים בהשאה עצמית כך שבכל מקרה, גם אחרי כל הווג'ארס הזה, לא עשינו כלום.
לא התכוונתי להיות ציני.
פשוט קראתי את ההודעה הקודמת שלך שכתבת ששמעת הבדל ("דרך אגב, החלפתי עכשיו את כבלי הרמקולים לכבלים בי ווירד וכן שמעתי הבדל, או ששכנעתי את עצמי ששמעתי הבדל...") וממנו משתמע שגם כאשר אתה שומע הבדל אתה לא מאמין שזה הבדל אמיתי....
אם זו הגישה שלך (וזו זכותך כמובן להחזיק בה) אז באמת, ללא ציניות, אני לא רואה טעם...
ציינת כעת שאתה מאמין שיש הבדל בין ממירים.
אם כך, מדוע הסתפקת בממיר צנוע יחסית? אתה יושב עם רמקולים מהדרג הבכיר שיש והגברה ברמה מתאימה אז יש היגיון , לפי תפיסתך, לבדוק ממירים אחרים.
לגבי הבדיקה שפירטת , לדעתי אתה עושה השוואה בין מספר רכיבים וזה בסדר גמור כל עוד אתה מתכוון לזה.
אם אתה רוצה להשווות ממיר מול ממיר או טרנספורט מול טרנספורט אז כל הרכיבים בבדיקה חייבים להיות זהים חוץ משני הטרנספורטים או הממירים הנבדקים.
בבדיקה שאתה מציע :
"אחבר הסידי אנלוגית למגבר ואשווה אל מול הדיוידי-דאק/סטרימר ואדווח לכבודו ואח"כ אחבר את הסידי אופטית לדאק ואדווח לכבודו האם ישנם הבדלים ברמת הטרנספורט בין הסידי לדיוידי."
אתה בודק למעשה טרנספורט + ממיר של הסידי מול הטרנספורט של ה DVD + ממיר אחר , כלומר, זו השוואה של מכלול מול מכלול.
אגב, האם האינטרקונקטים זהים בשני החיבורים? כי אם לא אז אתה מכניס עוד גורם להשוואה, גם אם לדעתך הוא לא אמור להשפיע.
הבדיקה השניה, חיבור הסידי באופטי לדאק מול חיבור ה DVD באופטי לאותו דאק, אכן עושה השוואה של רכיב אחד - השוואת הטרנספורט של שני מכשירים.
ארז