הסט אפ שלי ושאלת המקור או התרנגולת, מה יותר חשוב?

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
אצלי הטלוויזיה משמשת גם כמסך המחשב בסלון.......

אריה

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
עם הממיר של פיוניר אני לגמרי שלם ולגבי הדיוידי , כמו שבעז העיר לי למעלה, אני לא מבין, טכנולוגית, איך יכול להיות הבדל, אבל למען הסר ספק אני אתקן את נגן הדיסקים הישן שלי ואבדוק בעצמי.
דרך אגב, החלפתי עכשיו את כבלי הרמקולים לכבלים בי ווירד וכן שמעתי הבדל, או ששכנעתי את עצמי ששמעתי הבדל....
חבל על המאמץ שלך לתקן את הנגן הישן.
אתה בעצמך אומר שגם כאשר אתה שומע הבדל אז אתה משכנע את עצמך שזה לא הבדל אמיתי...אז מה הטעם?
ארז

איציק ירקוני

צוות האתר
צוות האתר
מעורבות
1,067
נקודות
113
הערה לגבי "כוכבים" *****

בדרך כלל ציוני הכוכבים מתייחסים לרמת המחיר של המכשיר הנבדק. כלומר, אם מכשיר של פיוניר שעולה 200 דולר מקבל 5 כוכבים, המשמעות היא שלדעת הכותב זה המכשיר הטוב ביותר שניתן לרכוש ב 200 דולר ואולי אפילו ב 500 דולר. אם מכשיר יקר שעולה 5000 דולר מקבל 5 כוכבים, זה לא אומר שהוא נשמע כמו מכשיר שעולה 200 דולר שקיבל חמישה כוכבים.

חוץ מזה, כדאי לשים לב וזה בדוק!!! כמה משקיע יצרן מסויים בפרסום בעיתון בו הוא מקבל הרבה כוכבים.

שורה תחתונה - כוכבים זה שטויות.

אריה

לפיוניר סטרימר דאק דגם N70A. מחירו כ 1200$. בחנו אותו מול דאקים שעולים פי כמה ממנו, והוא הניב תוצאות טובות יותר!!

במידה ולא היה מוטבע עליו המותג פיוניר, היו מתמכרים אותו תחת שם של איזה מותג בוטיק, פי 5 ויותר!!

23099733a5gls.jpg
Pioneer-N-70A-K-Noir_D_1200.jpg

תמונות מצורפות

• 23099733a5gls.jpg
    23099733a5gls.jpg
    KB 170.5 · צפיות: 473
  • Pioneer-N-70A-K-Noir_D_1200.jpg
    Pioneer-N-70A-K-Noir_D_1200.jpg
    KB 42 · צפיות: 413
נערך לאחרונה ב:

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,883
נקודות
113
חבל על המאמץ שלך לתקן את הנגן הישן.
אתה בעצמך אומר שגם כאשר אתה שומע הבדל אז אתה משכנע את עצמך שזה לא הבדל אמיתי...אז מה הטעם?
ארז
ארז,
1. לא אמרתי כזה דבר מעולם.
2. למה הציניות?
מה שאמרתי זה כך:
1. אני לא שומע הבדלים בין כבלים.
2. נגן CD מכיל בתוכו טרנספורט ודאק. סטרימר מכיל בתוכו דאק.
מה שאמרתי זה שאני לא מבין (ולפיכך לא מאמין) שהאות הדיגיטלי היוצא מהדיוידי ונכנס לדאק של הסטרימר יכול להיות שונה מאות דיגיטלי של נגן יקר כלשהו שנכנס לדאק של אותו סטרימר.
לכן - כל עוד ההמרה מתבצעת באותו מכשיר, אין חשיבות מאיפה מגיעים האותות לממיר.
אבל - וזה אבל גדול - ברור שיש הבדל בין נגן CD כלשהו (כולל שלי, שאותו אני כן אתקן) העושה המרה פנימית ומעביר אנלוגית למגבר, לבין אותו נגן המעביר דיגיטלית לדאק חיצוני (לדוג' הסטרימר) והוא מעביר למגבר.
מסקנה - יש הבדל בין ממירים שונים אבל (לעניות עניות עניות דעתי) אין הבדל בין טרנספורטים שונים.
ולכן - אחבר הסידי אנלוגית למגבר ואשווה אל מול הדיוידי-דאק/סטרימר ואדווח לכבודו ואח"כ אחבר את הסידי אופטית לדאק ואדווח לכבודו האם ישנם הבדלים ברמת הטרנספורט בין הסידי לדיוידי.
רק קח בחשבון שהדיווחים שלי עלולים להיות מוטים/נגועים בהשאה עצמית כך שבכל מקרה, גם אחרי כל הווג'ארס הזה, לא עשינו כלום.

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
לפיוניר סטרימר דאק דגם N70A מחירו כ 1200$ בחנו אותו מול דאקים שעולים פי כמה ממנו והוא הניב תוצאות טובות יותר!!

במידה ולא היה מוטבע עליו המותג פיוניר, היו מתמכרים אותו תחת שם של איזה מותג בוטיק פי 5 ויותר.

איציק,

אל תאמין לעיתונים בכלל כולל עיתוני סטריאו.

אריה

חומוס

חבר משקיען
מעורבות
402
נקודות
83
את המקור לא אוכלים - את התרנגולת כן.

איציק ירקוני

צוות האתר
צוות האתר
מעורבות
1,067
נקודות
113
איציק,

אל תאמין לעיתונים בכלל כולל עיתוני סטריאו.

אריה

אריה.

את הדאק סטרימר של פיוניר N70A בחנתי בעצמי מול דאקים יקרים ממנו משמעותית!
הוא מניב איכות שמע טובה יותר!
בנוי באיכות מעולה.
עשיר בכניסות ויציאות.
וכולל אפליקציה שליטה פנומנלית.

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
ארז,
1. לא אמרתי כזה דבר מעולם.
2. למה הציניות?
מה שאמרתי זה כך:
1. אני לא שומע הבדלים בין כבלים.
2. נגן CD מכיל בתוכו טרנספורט ודאק. סטרימר מכיל בתוכו דאק.
מה שאמרתי זה שאני לא מבין (ולפיכך לא מאמין) שהאות הדיגיטלי היוצא מהדיוידי ונכנס לדאק של הסטרימר יכול להיות שונה מאות דיגיטלי של נגן יקר כלשהו שנכנס לדאק של אותו סטרימר.
לכן - כל עוד ההמרה מתבצעת באותו מכשיר, אין חשיבות מאיפה מגיעים האותות לממיר.
אבל - וזה אבל גדול - ברור שיש הבדל בין נגן CD כלשהו (כולל שלי, שאותו אני כן אתקן) העושה המרה פנימית ומעביר אנלוגית למגבר, לבין אותו נגן המעביר דיגיטלית לדאק חיצוני (לדוג' הסטרימר) והוא מעביר למגבר.
מסקנה - יש הבדל בין ממירים שונים אבל (לעניות עניות עניות דעתי) אין הבדל בין טרנספורטים שונים.
ולכן - אחבר הסידי אנלוגית למגבר ואשווה אל מול הדיוידי-דאק/סטרימר ואדווח לכבודו ואח"כ אחבר את הסידי אופטית לדאק ואדווח לכבודו האם ישנם הבדלים ברמת הטרנספורט בין הסידי לדיוידי.
רק קח בחשבון שהדיווחים שלי עלולים להיות מוטים/נגועים בהשאה עצמית כך שבכל מקרה, גם אחרי כל הווג'ארס הזה, לא עשינו כלום.

לא התכוונתי להיות ציני.
פשוט קראתי את ההודעה הקודמת שלך שכתבת ששמעת הבדל ("דרך אגב, החלפתי עכשיו את כבלי הרמקולים לכבלים בי ווירד וכן שמעתי הבדל, או ששכנעתי את עצמי ששמעתי הבדל...") וממנו משתמע שגם כאשר אתה שומע הבדל אתה לא מאמין שזה הבדל אמיתי....
אם זו הגישה שלך (וזו זכותך כמובן להחזיק בה) אז באמת, ללא ציניות, אני לא רואה טעם...

ציינת כעת שאתה מאמין שיש הבדל בין ממירים.
אם כך, מדוע הסתפקת בממיר צנוע יחסית? אתה יושב עם רמקולים מהדרג הבכיר שיש והגברה ברמה מתאימה אז יש היגיון , לפי תפיסתך, לבדוק ממירים אחרים.

לגבי הבדיקה שפירטת , לדעתי אתה עושה השוואה בין מספר רכיבים וזה בסדר גמור כל עוד אתה מתכוון לזה.
אם אתה רוצה להשווות ממיר מול ממיר או טרנספורט מול טרנספורט אז כל הרכיבים בבדיקה חייבים להיות זהים חוץ משני הטרנספורטים או הממירים הנבדקים.

בבדיקה שאתה מציע :
"אחבר הסידי אנלוגית למגבר ואשווה אל מול הדיוידי-דאק/סטרימר ואדווח לכבודו ואח"כ אחבר את הסידי אופטית לדאק ואדווח לכבודו האם ישנם הבדלים ברמת הטרנספורט בין הסידי לדיוידי."

אתה בודק למעשה טרנספורט + ממיר של הסידי מול הטרנספורט של ה DVD + ממיר אחר , כלומר, זו השוואה של מכלול מול מכלול.
אגב, האם האינטרקונקטים זהים בשני החיבורים? כי אם לא אז אתה מכניס עוד גורם להשוואה, גם אם לדעתך הוא לא אמור להשפיע.
הבדיקה השניה, חיבור הסידי באופטי לדאק מול חיבור ה DVD באופטי לאותו דאק, אכן עושה השוואה של רכיב אחד - השוואת הטרנספורט של שני מכשירים.
ארז

נערך לאחרונה ב:

partner11

חבר משקיען
מעורבות
121
נקודות
63
ולגבי ההערה שלך על הציוד, מעט הופתעתי. חשבתי שתעיר לגבי הטרנספורט ולא לגבי הממיר.
לדעתי קרה פה לנמר, מה שקורה לרבים וטובים, למרות ניסונו הוא נפל במלכודת המותג.
אני מעריך בזהירות שהוא לא האזין מעולם לפיוניר הזה

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,678
נקודות
113
תהנה ותבלה.

מקנא באנשים שלא חשים בהבדלים.
היה לי יותר כסף בכיס היום.

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,678
נקודות
113
אריה.

את הדאק סטרימר של פיוניר N70A בחנתי בעצמי מול דאקים יקרים ממנו משמעותית!
הוא מניב איכות שמע טובה יותר!
בנוי באיכות מעולה.
עשיר בכניסות ויציאות.
וכולל אפליקציה שליטה פנומנלית.

אך אני אוהב הצהרות כאילו...
איציק שתף אותנו מול אילו ממירים בחנת את הפיוניר הזה.

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,678
נקודות
113
משהו שלמדתי בעיקר בשנים האחרונות.
על איכות משלמים.נקודה.

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
לדעתי קרה פה לנמר, מה שקורה לרבים וטובים, למרות ניסונו הוא נפל במלכודת המותג.
אני מעריך בזהירות שהוא לא האזין מעולם לפיוניר הזה

השאלה הרלוונטית יותר היא האם פותח השרשור בחן גם ממירים אחרים...אני התרשמתי שהבחירה נעשית לפי התבוננות בנתונים טכניים ולא לפי מבחן האזנה.
יתכן שלמחירו מדובר בממיר בעל VFM מצוין ולא התאים לפותח השרשור להשקיע יותר. לגיטימי לגמרי רק שייקח בחשבון שיתכן ויש אצלו פוטנציאל לא מנוצל לשיפור נוסף ולא בעלויות מטורפות, למשל ממיר של HEGEL דגם HD25 . אין לי מושג אם זה בכלל שיפור משום שאינני מכיר את הפיוניר אבל האפשרות קיימת.
ארז

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113

ואז עולה השאלה הבלתי ניתנת לפתרון - כמה משלמים עבור האיכות וכמה משלמים עבור המותג?....
התשובה כמובן סוביקטיבית...
ארז

איציק ירקוני

צוות האתר
צוות האתר
מעורבות
1,067
נקודות
113
אך אני אוהב הצהרות כאילו...
איציק שתף אותנו מול אילו ממירים בחנת את הפיוניר הזה.

איתי
מה זה משנה מול איזה ממירים השוויתי את הפיוניר N70A
הרי מה שאכתוב לא ישביע את רצונך ודעתך.
בנוסף אין לי שום כוונה, להפוך את השרשור הזה, מי יותר טוב.
הוא נבחן מול ההגל 25

ZEEV78

חבר משקיען
מעורבות
349
נקודות
83
במקומך הייתי משתמש בטרנספורט קצת יותר איכותי מנגן דיודי אבל אם אתה משתמש בעיקר בדאק לשמיעת מוזיקה מקבצים אז אולי הטרנספורט זניח, העיקר שאתה נהנה וזה מה שחשוב.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור