הסוף של ניים כפי שהכרנו אותה?

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
477
נקודות
83
אוסף שטויות במיץ,
יחכימנו הכותב על נסיונו בחקר המוח האנושי בנושא כיפיון/שיעבוד רגשי למול חברת אודיו?....
מאיפה היציאה הזו ? מעבר לכך על איזה "מעריצים מאוכזבים" כבודו מדבר?
מי מעריץ מקור שמע/קדם מגבר ומגבר הספק ורמקולים,האם מדובר כאן באל חדש או בדת חדשה שלא הייתי מודע לה?!
מי שרכש NAIM בשנות השבעים והשמונים רכש מערכת שנשמעה אז בליגה שונה לחלוטין ממה שהשוק הציע,לא שיעבוד ולא בטיח..גם היום בעלי מערכות מאותה חברה נהנים מאיכות מוזיקלית מצויינת שנובעת מהרבה פרמטרים כולל תכנון הגברה ומקורות נכונים ועוד כהנה וכהנה,ואינם נוטים לשדרג רכיבי מערכת שמע לחברות אחרות,דבר לכשעמו מקומם יצרנים אחרים וקהל אוהדיהם ודבר זה בא לידי ביטוח בפורום זה במהלך השנים...
לא מדובר כאן על חסידים שוטים וקהל שבוי ופנטים מסוממים ועוד כהנה וכהנה כפי שעלה בדיוני הפורום מספר פעמים. מדובר כאן על חברה שיודעת לייצר ציוד שמע מצויין הנותן תמורה הולמת לכספי הרוכש ותו לא! מי שרוצה ישמע ויחליט ומי שלא על הכיפאכ.
ולפותח הדיון- בכל חברה יש אנשים המסיימים את תפקידם עקב יציאה לגמלאות/מיזוג/רצונות אישיים וכו'
לא מקיר את האיש שעליו דברת ,ברם שרוי ג'ורג' -אחד המתכננים המוערכים בשוק האודיו העולמי,יצא לפנסיה מוקדמת,לא זעו אמות הסיפים...עולם כמנהגו נוהג והכל בסדר.
נ.ב
אל תבנה לעת זקנה על ה-82/250 OLIVE שלך.. הגיע הזמן להתקדם בסולם NAIM.
רק בריאות:D

תשמע חכם לא גדול וטיפש לא קטן,
יש לך הרבה מה להפסיד מהפוסט הדפוק
שלך,ואם אתה חושב שאתה לא מפסיד
אז תנגב את חלב מהשפתיים כי עדיין לא
התבגרת.

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
ולפותח הדיון- בכל חברה יש אנשים המסיימים את תפקידם עקב יציאה לגמלאות/מיזוג/רצונות אישיים וכו'
לא מקיר את האיש שעליו דברת ,ברם שרוי ג'ורג' -אחד המתכננים המוערכים בשוק האודיו העולמי,יצא לפנסיה מוקדמת,לא זעו אמות הסיפים...עולם כמנהגו נוהג והכל בסדר.
:D
הערה כללית, אני מתעב את המשפט "לכל אדם יש תחליף" ......אכן, בתאוריה, לכל אדם יש תחליף אבל במציאות אני מכיר כל כך הרבה מקרים ש"התחליף" השמיד מחלקות, אגפים ואף חברות שלמות........וכן, יש מספר מקרים שהתחליף דווקא היה טוב יותר .....מספר מקרים בודד......מהנסיון שלי בכל אופן.

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
הערה כללית, אני מתעב את המשפט "לכל אדם יש תחליף" ......אכן, בתאוריה, לכל אדם יש תחליף אבל במציאות אני מכיר כל כך הרבה מקרים ש"התחליף" השמיד מחלקות, אגפים ואף חברות שלמות........וכן, יש מספר מקרים שהתחליף דווקא היה טוב יותר .....מספר מקרים בודד......מהנסיון שלי בכל אופן.

הכוונה היא שלכל אדם יש מחליף בפוטנציה, אבל לא כל מחליף מהווה תחליף נאות...
זה באשמתם של אלו שבצעו את בחירת המחליף, ולא בהכרח במשפט שצוטט כאן.

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
הכוונה היא שלכל אדם יש מחליף בפוטנציה, אבל לא כל מחליף מהווה תחליף נאות...
זה באשמתם של אלו שבצעו את בחירת המחליף, ולא בהכרח במשפט שצוטט כאן.

המחליף בפוטנציה יכול להימצא בהונולולו והוא מרוצה מאוד מהעבודה שלו וממש לא מתכוון לעזוב אותה ....כפי שאמרתי המשפט הזה תאורטי לגמרי ובמבחן המציאות הוא בדרך כלל לא תופס מים....מנסיוני האישי, דגש אישי.

.....וכדבריך האשמה יכולה להיות בגלל אלה שקיבלו את ההחלטה מי המחליף, אבל מה זה משנה אם תכלס בדרך כלל המחליף נחות מהמקור.

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
הטענה של טאקר היא שהמנהלים החדשים הם לא אודיופילים. לדעתי, חברה כמו ניים לא יכול שתהייה מנוהלת על ידי לא אודיופילים.
מהנדס: יש לי רעיון לכבל חשמל שישפר את הצליל.
מנהל: מה רע בכבל של 2 אירו באייס?
מהנדס: עם המערכות שלנו אפשר לשפר את הביצועים עם כבלים איכותיים.
מנהל: כמה יעלה הכבל האיכותי?
מהנדס: נוכל למכור אותו בכ 400 אירו ליחידה.
מנהל: אתה צוחק עלי? איזה אידיוט ישקיע 400 אירו בכבל חשמל שעולה ב אייס 2 אירו?
מהנדס: אודיופילים, כדי לשפר את הצליל.
מנהל: כמה נרוויח על כבל כזה?
מהנדס: 20 אירו.
מנהל: בוא תלמד ממני, אודיופילי שמדיופילי, נקנה כבלים ב אייס ב 2 אירו לכבל, נשים על כל כבל לוגו של ניים, נמכור את הכבל ב 300 אירו, לא 400 כמו שאתה מציע ונרוויח על כבל 250 אירו ולא 20 אירו. קדימה.
מהנדס: אתה גאון! איך לא חשבתי על זה לבד!

אריה

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
הטענה של טאקר היא שהמנהלים החדשים הם לא אודיופילים. לדעתי, חברה כמו ניים לא יכול שתהייה מנוהלת על ידי לא אודיופילים.
מהנדס: יש לי רעיון לכבל חשמל שישפר את הצליל.
מנהל: מה רע בכבל של 2 אירו באייס?
מהנדס: עם המערכות שלנו אפשר לשפר את הביצועים עם כבלים איכותיים.
מנהל: כמה יעלה הכבל האיכותי?
מהנדס: נוכל למכור אותו בכ 400 אירו ליחידה.
מנהל: אתה צוחק עלי? איזה אידיוט ישקיע 400 אירו בכבל חשמל שעולה ב אייס 2 אירו?
מהנדס: אודיופילים, כדי לשפר את הצליל.
מנהל: כמה נרוויח על כבל כזה?
מהנדס: 20 אירו.
מנהל: בוא תלמד ממני, אודיופילי שמדיופילי, נקנה כבלים ב אייס ב 2 אירו לכבל, נשים על כל כבל לוגו של ניים, נמכור את הכבל ב 300 אירו, לא 400 כמו שאתה מציע ונרוויח על כבל 250 אירו ולא 20 אירו. קדימה.
מהנדס: אתה גאון! איך לא חשבתי על זה לבד!

אריה
מנהל לא צריך להיות אודיופיל. הוא צריך להיות מנהל. להכיר את השוק, להבין איך הוא עובד, לראות את הסביבה המסחרית שבה החברה שלו פועלת: מתחרים, מפיצים, לקוחות. אין שום קשר בין היותו אודיופיל או חובב מכוניות גדול לבין החברה שהוא מנהל.
להגיד שמנהל צריך להיות אודיופיל זה כמו להגיד שמנכ"ל IBM צריך לאהוב מאד מחשבים, או שמנכ"ל אוסם צריך לאהוב חטיפים.

יש שוק, יש מתחרים, יש ניהול חברה נכון. בזה צריך להבין מנהל.

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
מנהל לא צריך להיות אודיופיל. הוא צריך להיות מנהל. להכיר את השוק, להבין איך הוא עובד, לראות את הסביבה המסחרית שבה החברה שלו פועלת: מתחרים, מפיצים, לקוחות. אין שום קשר בין היותו אודיופיל או חובב מכוניות גדול לבין החברה שהוא מנהל.
להגיד שמנהל צריך להיות אודיופיל זה כמו להגיד שמנכ"ל IBM צריך לאהוב מאד מחשבים, או שמנכ"ל אוסם צריך לאהוב חטיפים.

יש שוק, יש מתחרים, יש ניהול חברה נכון. בזה צריך להבין מנהל.
אני מסכים אתך לחלוטין שניהול זה מקצוע, אני לא מסכים אתך שמנהל יכול להיות מנותק מתחום הפעילות של המפעל אותו הוא מנהל.
השאלה מה הארגון שם לו כמטרה. אם כסף לפני הכל, אז המנהל יכול להיות פחות מעורב. חברות סטריאו ולדעתי גם יצרני מכוניות לא יכולים לעבוד ככה.
מנהל שחושב שאין הבדל בין פיאט 500 ל מרצדס כי הן בסך הכל מכוניות שלוקחות את הנוסע מנקודה לנקודה, לעולם לא יוכל להיות מנהל ב מרצדס ואני בספק גדול אם יוכל לנהל בפיאט.
לגבי חטיפים אני לא יודע.

אריה

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
אני לא חושב שמנהל בניים חושב שהמגבר הכי יקר שלהם טוב בדיוק כמו המגבר הכי זול שלהם רק בגלל שהוא לא אודיופיל. אבל תשוקה לסאונד, בטח בחברה בסדר גודל של ניים (ולא שני הזויים ממונטה נגרו או קפריסין שעושים מגברים במחסן של המשפחה) היא לא ערובה וגם לא תכונה הכרחית להצלחה. *לדעתי* (כסתח)

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
בוודאי שתשוקה היא לא ערובה להצלחה.

אריה

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,883
נקודות
113
אני לא חושב שמנהל בניים חושב שהמגבר הכי יקר שלהם טוב בדיוק כמו המגבר הכי זול שלהם רק בגלל שהוא לא אודיופיל. אבל תשוקה לסאונד, בטח בחברה בסדר גודל של ניים (ולא שני הזויים ממונטה נגרו או קפריסין שעושים מגברים במחסן של המשפחה) היא לא ערובה וגם לא תכונה הכרחית להצלחה. *לדעתי* (כסתח)
תשוקה לסאונד זה בכלל לא קשור למנכ״ל בשום צורה. תשוקה לסאונד זה קשור אך ורק למחלקת השיווק.
שמתי לב לנתון המדהים הזה, מהסיבה הפשוטה שבכל הברושורים של חברות הסאונד, משתמשים במונח הזה, ללא יוצא מן הכלל.
&&לדעתי&&

חומוס

חבר משקיען
מעורבות
402
נקודות
83
אין "חייב" אך יש "כדאי" כי מי שאוהב את תחום העיסוק שלו יהיה טוב יותר בתחום העיסוק שלו - תשוקה היא רכיב חשוב. קרי: מנהל של חברת נישה בתחום כמו אודיו (להבדיל מחברת רוחב כמו פיוניר, יאמהה וכדומה), כדאי מאוד שיהיה אודיופיל, ואפילו אודיופיל לייט. הסיבה היא ש כלל היסוד של "הכר את הלקוחות שלך" איננו יכול להתמצות בנתונים בסטטיסטיים של הספרדשיטס אלא יורד עמוק מכך לתחום הלא בהכרח רציונלי, נקרא לזה "נפש".
מצד שני, לא די להיות אודיופיל על מנת לעמוד בקודקוד חברת נישה, כי עדיין צריך להיות מנהל.
אז כרגיל, התשובה היא סלט של שחור ולבן.

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
4
בוודאי שתשוקה היא לא ערובה להצלחה.

אריה
.....מתחום הרומנטיקה, תשוקה היא ערובה לקושי.

robo7

אוהב את התחום
מעורבות
86
נקודות
28
.....מתחום הרומנטיקה, תשוקה היא ערובה לקושי.
מתחום הסמנטיקה:
החיים הם לא יין, הם תמיד קשים.

** אפרופו מנהלים, מהיכרות עם מעט מנהלים, המנהל הוא איש שיווק מספר אחד של החברה.
למנהל בניים, אם הוא לא אודיופיל, אין מה למכור.

R
(ורד)

נערך לאחרונה ב:

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
מתחום הסמנטיקה:
החיים הם לא יין, הם תמיד קשים.
ובאותו נושא בדיחה מעט חבוטה, למה אנשים לא מסתובבים ביום יום עם ציידניות ברחוב? כי החיים זה לא פיקניק.

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,883
נקודות
113
אני נזכר בתערוכה האחרונה בכפר המכביה, שהחדר של ניים היה החדר היחיד (טוב אולי לא היחיד אבל כך אני חוויתי את זה) שהושמעה בו מוזיקה אמיתית, לא מתחנפת, מורכבת ומאתגרת. בקיצור, הכי רחוק שיש מסאונד תערוכות. רואים שהחברה ונציגה בארץ מאמינים ביכולת ולא מתביישים לחשוף את הקישקעס של המערכת. לטוב ולרע.
וזה לדעתי ״ה״מבחן להיותה חברה אודיופילית רצינית ובעלת DNA של אהבת מוזיקה אמיתית.
״מנהל בא ומנהל הולך והארץ לעולם עומדת״ (קהלת)

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
בהמשך לדיון שהתנהל כבר פה ...אז אתה אומר שאף פעם, מהנסיון שלך, לא ראית מנהלים מדרדרים מחלקות/אגפים ואף חברות שלמות?.......אגב,באותה מידה שמנהלים מוכשרים גם הצילו חברות כושלות......

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
אני נזכר בתערוכה האחרונה בכפר המכביה, שהחדר של ניים היה החדר היחיד (טוב אולי לא היחיד אבל כך אני חוויתי את זה) שהושמעה בו מוזיקה אמיתית, לא מתחנפת, מורכבת ומאתגרת. בקיצור, הכי רחוק שיש מסאונד תערוכות. רואים שהחברה ונציגה בארץ מאמינים ביכולת ולא מתביישים לחשוף את הקישקעס של המערכת. לטוב ולרע.
וזה לדעתי ״ה״מבחן להיותה חברה אודיופילית רצינית ובעלת DNA של אהבת מוזיקה אמיתית.
למיטב זכרוני החדר של ניים הציג מערכת יקרה להחריד והתגובות באתר היו שזה היה החדר המאכזב ביותר..

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
למיטב זכרוני החדר של ניים הציג מערכת יקרה להחריד והתגובות באתר היו שזה היה החדר המאכזב ביותר..
ומה התגובה שלך?

אריה

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
היה חדר גרוע, מערכות זולות בהרבה נשמעו יותר טוב...

leni

אוהב את התחום
מעורבות
130
נקודות
43
הוצגו 2 מערכות.1.aLL In one ATOM PLUS NEAT IOTA בעלות כוללת של פחות מ-15000 שקל וזכתה לשבחים מקיר לקיר ויעיד נמר.מערכת מס 2 יחסית יקרה אך לא יקרה להחרידניגנה ביום הראשון עם תקלה(אמת קצת טפשית אך מובנת בכל ההמולה)אך בשום פנים לא נשמעה יותר גרוע מהרבה חדרים אחרים שניגנו במקסימום פוטנציאל

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור