הסבר אודיופילי המוצג בקיצוניות הפוכה

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
987
נקודות
113
רונן פתח את השרשור עם אותה השאלה וקיבל התייחסות עניינית.
ואז הגיע רוברטס וחוזר על אותה השאלה שרונן שאל בתום לב.
למה ?
כבר נכתב בתגובות הראשונות בפוסט שיש אפשרויות שונות להאזין , לא בהכרח דרך הטלפון הנייד.
אז למה לבלבל את המוח ?

וחוץ מזה יש תגובה שמסבירה שזה סרטון שנועד ליידע שקיים דבר כזה ואת הייעוד של זה.

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
רונן פתח את השרשור עם אותה השאלה וקיבל התייחסות עניינית.
ואז הגיע רוברטס וחוזר על אותה השאלה שרונן שאל בתום לב.
למה ?
כבר נכתב בתגובות הראשונות בפוסט שיש אפשרויות שונות להאזין , לא בהכרח דרך הטלפון הנייד.
אז למה לבלבל את המוח ?
כי אפשר היה לעשות זאת יותר נכון גם באמצעים שזה נעשה בפועל - מה לא ברור לך?.....למה להספק בבינוניות עם אפשר לעשות את זה טוב יותר?.....וכאמור "באותו כסף".

נערך לאחרונה ב:

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,931
נקודות
113
קראתי את השירשור הזה עכשיו לראשונה בעיון (כולל צפיה והאזנה לסרט),
@roberts צדק בתגובה הראשונה שלו , לא מבין למה @AK1 התקיף אותו...
אין כאן ויכוח אם רכיב כזה או אחר משפיעים על איכות השמע,
אם בסרט היה מצולם קהל והיה שואל המנחה אם הנוכחים שומעים את ההבדל אז ניחא,
אבל לשאול את הצופים בסרט (ללא קהל) אם הם שומעים הבדל אז פדיחה !!
אם זה פרסומת למוצר כזה או אחר אז סבבה , אבל לשפוט לפי הקלטה חובבנית ושידור ברשת באיכות של 137k של שמע דחוס זאת בדיחה מהלכת ברשת !!
זו בעליל פירסומת, שנועדה למשוך אנשים להתעניין במוצר, והפורמט שלה הוא כמו של הדגמה פיזית.
אם בעקבות זה אנשים יבקשו הדגמה אצלם בבית -- מה טוב. אם יתפתו לקנות את המוצרים -- עוד יותר טוב.

היא לא צריכה להיות ברמה מעבר למה שהיא -- עובדה שאנשים מתרשמים שהסאונד טוב במידה שמצדיקה תיאוריות קונספירציה.

ויוצא שאנשים פה מתיימרים להבין בשיווק יותר מהחברה הזו.

לי נראה שהם יודעים טוב מאוד מה שהם עושים, בטח בשיווק.

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
987
נקודות
113
כי אפשר היה לעשות זאת יותר נכון גם באמצעים שזה נעשה בפועל - מה לא ברור לך?

תזהר שהשתן שעולה לך לא יגיע לקנה הנשימה...
אם החלטת בביטחון (מופרז) ש"אפשר היה לעשות זאת יותר נכון גם באמצעים שזה נעשה בפועל" אז אתה טיפש גמור אם אתה לא יוצר קשר עם טד ומראה לו איך עושים את זה נכון.
במינימום תקבל כבל חינם ואולי תתבקש לאשר בעתיד כל סרטון או הדגמה (תמורת שכר, כמובן) על מנת ש"הפדיחה" הזאת לא תחזור על עצמה.

לעומתך נפוליאון נראה פתאום איש צנוע וענו...

arix

חבר משקיען
מעורבות
489
נקודות
83
זו בעליל פירסומת, שנועדה למשוך אנשים להתעניין במוצר, והפורמט שלה הוא כמו של הדגמה פיזית.
אם בעקבות זה אנשים יבקשו הדגמה אצלם בבית -- מה טוב. אם יתפתו לקנות את המוצרים -- עוד יותר טוב.

היא לא צריכה להיות ברמה מעבר למה שהיא -- עובדה שאנשים מתרשמים שהסאונד טוב במידה שמצדיקה תיאוריות קונספירציה.

ויוצא שהטכנולוגים פה מתיימרים להבין בשיווק יותר מהחברה הזו.

לי נראה שהם יודעים טוב מאוד מה שהם עושים, בכל הרמות.
כפרסומת סבבה , מתחיל כפרסומת ונגמר בפרסומת,
מסכים שאם אנשים יבקשו הדגמה או שילכו למקום שמציגים את זה גם סבבה,
ומסכים שאם יתפתו לקנות את המוצרים -- עוד יותר טוב

הטכנולוגים (אני גם סוג של טכנולוג וגם סוג של חובב איכות) רק אמרו את דעתם לפותח השרשור מבחינה טכנולוגית וזה בסדר, הרי זה מה ששאל פותח השרשור....
השרשור הרי לא דן אם המוצרים המוצגים בסרט טובים או לא...

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
תזהר שהשתן שעולה לך לא יגיע לקנה הנשימה...
אם החלטת בביטחון (מופרז) ש"אפשר היה לעשות זאת יותר נכון גם באמצעים שזה נעשה בפועל" אז אתה טיפש גמור אם אתה לא יוצר קשר עם טד ומראה לו איך עושים את זה נכון.
במינימום תקבל כבל חינם ואולי תתבקש לאשר בעתיד כל סרטון או הדגמה (תמורת שכר, כמובן) על מנת ש"הפדיחה" הזאת לא תחזור על עצמה.

לעומתך נפוליאון נראה פתאום איש צנוע וענו...
מדוע אתה מתייחס לגופו של אדם במקום לעניין עצמו?

לא ברור לך שעל הטרמינלים של הרמקולים הבדיקה היתה יותר נכונה מאשר עם מיקרופון מאחר וכך החדר לא מעורב ומשפיעה על הבדיקה ?

אתה מוכן להתייחס בבקשה לעניין זה בלבד ?

תוספת מאוחרת : @ארז_וחני הבנתי קצת מאוחר את המשחק המלוכלך שלך (בעצם מישהו היפנה את תשומת ליבי לפוסט שלך)....... אז אם אני (ציטוט ממך) : "טיפש גמור שאני לא יוצר קשר עם טד ומראה לו איך עושים את זה נכון", אז אתה אידיוט מושלם שגם אתה לא יוצר קשר עם טד ומברך אותו על הסרטון.

נערך לאחרונה ב:

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
987
נקודות
113
לא ברור לך שעל הטרמינלים של הרמקולים הבדיקה היתה יותר נכונה מאשר עם מיקרופון מאחר וכך החדר לא מעורב ומשפיעה על הבדיקה ?

אתה מוכן להתייחס בבקשה לעניין זה בלבד ?

אתה נטפל לפרט שולי שלא רלוונטי להדגמה.
זה ממש לא משנה אם החדר כן משפיע על ההדגמה (הדגמה, לא בדיקה ! תפנים כבר את העניין המהותי הזה ) או לא משום שרוב המאזינים (חוץ מאלה שעבדו בקול ישראל לפני 25 שנים ורגילים להאזין עם טרנזיסטור נייד בגינה) מאזינים ב....חדר (רחמנא ליצלן).
המטרה של הסרטון הייתה הדגמה של החלפת פריט בתנאים שווים, כולל באותו החדר....
אין פה שום "בדיקה" שבשמה היה עדיף לנטרל את השפעת החדר.

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
987
נקודות
113
מדוע אתה מתייחס לגופו של אדם במקום לעניין עצמו?
משום שאתה עף על עצמך ומנפנף בניסיון שלך בקול ישראל (שמסתמן כניסיון לא רלוונטי לתחביב) כצידוק להתבטאויות מתנשאות וכפי שעמיר כבר הדגים פעמים רבות, התבטאויות שגויות.

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
משום שאתה עף על עצמך ומנפנף בניסיון שלך בקול ישראל (שמסתמן כניסיון לא רלוונטי לתחביב) כצידוק להתבטאויות מתנשאות וכפי שעמיר כבר הדגים פעמים רבות, התבטאויות שגויות.
אתה מוכן להתייחס לעניין מיקום מכשיר ההקלטה - מיקרופון מול הטרמינלים של הרמקולים ?

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,769
נקודות
113
חברה , יש חדשות , לא להפריע !

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
987
נקודות
113
אתה מוכן להתייחס לעניין מיקום מכשיר ההקלטה - מיקרופון מול הטרמינלים של הרמקולים ?
התייחסתי בתגובה קודמת.

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
התייחסתי בתגובה קודמת.
אולי אני עיוור, אני לא מוצא זאת, איפה כתבת מה עדיף לדעתך - שמכשיר ההקלטה יחובר למיקרופון או על הטרמינלים של הרמקולים?

נערך לאחרונה ב:

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
987
נקודות
113
סתם שאלה , לא להקניט חס וחלילה,
אני תמיד רואה ארז_וחני ,
ארז_וחני זה ארז וחני , כאילו בני זוג ?

נכון.
התמזל מזלי ואשתי נהנית גם היא מהאזנה למוזיקה.
אין כמעט רכישה שעשיתי שלא השמעתי לה לפני ואחרי ויש לא מעט רכישות שבוצעו בזכותה כאשר אני הייתי לא בטוח בדעתי.

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
987
נקודות
113
אולי אני עיוור, אני לא מוצא זאת, איפה כתבת מה עדיף לדעתך - שמכשיר ההקלטה יחובר למיקרופון או על הטרמינלים של הרמקולים?
כתבתי קודם (תבדוק שוב, זה נמצא) :
אתה נטפל לפרט שולי שלא רלוונטי להדגמה.
זה ממש לא משנה אם החדר כן משפיע על ההדגמה (הדגמה, לא בדיקה ! תפנים כבר את העניין המהותי הזה ) או לא משום שרוב המאזינים (חוץ מאלה שעבדו בקול ישראל לפני 25 שנים ורגילים להאזין עם טרנזיסטור נייד בגינה) מאזינים ב....חדר (רחמנא ליצלן).
המטרה של הסרטון הייתה הדגמה של החלפת פריט בתנאים שווים, כולל באותו החדר....
אין פה שום "בדיקה" שבשמה היה עדיף לנטרל את השפעת החדר.

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
נכון.
התמזל מזלי ואשתי נהנית גם היא מהאזנה למוזיקה.
אין כמעט רכישה שעשיתי שלא השמעתי לה לפני ואחרי ויש לא מעט רכישות שבוצעו בזכותה כאשר אני הייתי לא בטוח בדעתי.
ההחלטה על הפיוז האודיופילי זה אתה או היא, או אולי במשותף? .....סתם ארז, הייתי חייב :)....לא נפתח דיון על הנושא.(ורד)

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
987
נקודות
113
ההחלטה על הפיוז האודיופילי זה אתה או היא ? .....סתם ארז, הייתי חייב.....
זה אני.
לכן כתבתי כמעט כל רכישה.
בעייתי לבצע החלפת פיוזים הלוך ושוב.
אז איך החלטתי ?
על סמך האזנה אצל אחרים שהחליפו.

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
(חוץ מאלה שעבדו בקול ישראל לפני 25 שנים ורגילים להאזין עם טרנזיסטור נייד בגינה)

גלי צה"ל, כפרון, גלי צה"ל.......עכשיו אני "כשר" מבחינתך?:)

ברוח טובה ארז..... הוכחה שאתה לא קורא את שאני כותב......... אני כותב 25 שנה מילואים ואתה משייך אותי לקול ישראל......אתה מכיר מישהו שעושה מילואים בקול ישראל?

נערך לאחרונה ב:

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,931
נקודות
113
בעצם כל הברדק התחיל כי אנשים לא הקשיבו להקדמת הסירטון, בה המנחה אומר שמה שהוא מתכוון להראות זה איך אתם יכולים להתאים (matching/voicing) את המוצרים של החברה למערכת שלכם, כבל אחר כבל, ובסיום תקבלו מצב מותאם ונכון למערכת שלכם. את זה, למי שלא מבין טקסט פתוח, תוכלו לעשות רק במערכת שלכם, לא במערכת המודגמת.

הוא אומר רק שאם אתם שומעים הבדל בהדגמה, אז אתם יכולים להבין איזה סוג שינויים המוצרים אמורים לעשות במערכת שלכם.

זה שיש גימיקים בפרסומת -- יש! האם זה צריך להפתיע מישהו?

חשבתי בהתחלה שהאינטרס שלהם הוא שהסאונד יהיה באיכות מקסימלית. אבל במחשבה שניה, כנראה שזה לא כל כך חשוב. כנראה שהאיכות שיש היא מספיקה למטרות הסירטון. כנראה שזה לא הותאם במיוחד ספציפית לצפיה דרך סמארטפון, אבל אין מניעה לצפות בזה דרך סמארטפון, עם או בלי אוזניות איכותיות. ברור גם שאפשר הייה לשפר את הסאונד על ידי הקלטה בלי תיווך מיקרופונים, בצורות שעדיפות גם על ההצעה של רוברט, אבל השיפור הזה לא נחוץ.

אז כן, הקליטו ב-24/96, אבל משמיעים לכם באיכות המוגבלת והמקומפרסת של Vimeo. אז מה?

אז כן, יש מערכת נוצצת ויקרה, שזו התדמית שרוצים לתת למוצרים, וכן, הוא חוזר שוב ושוב על אותם מסרים, ועל זה שההבדלים גדולים, ועל איזה הבדלים אמורים לשמוע, ויש סיכוי גבוה שהוא בונה על זה שזה יעבוד באמצעות סוגסטיה.

אותו דבר היה קורה גם אם הייתם נוכחים פיזית בהדגמה, והוא עושה סימולציה למצב הזה, כך שאין שום פדיחה בלשאול אם שומעים את ההבדל, אבל אני לא בטוח שהוא שאל, אני רק שמעתי אותו אומר ב-5:15 שהוא מקווה ששמענו את ההבדל.

בקיצור, אם זה נראה כמו פרסומת, ונישמע כמו פרסומת, ומכיל תכנים כמו של פרסומת, ומנסה להשפיע כמו פרסומת, וכו' וכו' כמו פרסומת, אז כנראה שזו פרסומת, ולא צריך להיות גאון בשביל להבין את זה.

גם לא צריך להיות גאון כדי שלא לעשות החלטות סאונד לגבי המערכת לפי איך שפרסומת נשמעת בסמארטפון או אפילו בדסקטופ או אפילו על המערכת לפי סרטונים באינטרנט. אז אין מה להצטעק על כך שחברה מכובדת עושה הדגמות סאונד שאפשר גם לצפות בהן בסמארטפון ולא מגבילה את הפרסומות שלה לאולמות תצוגה בנוכחות פיזית.

נערך לאחרונה ב:

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
ברור גם שאפשר הייה לשפר את הסאונד על ידי הקלטה בלי תיווך מיקרופונים, בצורות שעדיפות גם על ההצעה של רוברט, אבל השיפור הזה לא נחוץ.

.

תודה !!! (ורד):לב::בעד:.....לא ביזבזתי את היום הזה לריק....ושוב תודה.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור