היום אני יספר לכם על שחזור של רמקול מאוד מיוחד שיצא לי לשפץ לאחרונה
מדובר ברמקול של חברת Technics היפנית.
בסוף שנות ה60 ביפן התחיל להתפתח תחום חדש ומבטיח של ציוד hi-fi והרבה מאוד חברות יפניות גדולות התחילו להציע את המוצרים שלהם לשוק החדש.
גם חברת Panasonic לא נשארה מאחור ופתחה מותג חדש בשם Technics שמטרת החברה היא מכירה של ציוד סטריאו,נגני, אודיו, וידיאו,, וכו'.
בתחילת שנות ה70 המון חברות התחילו להשקיע בפיתוח של דור חדש של רמקולים 3WAY.
המון חברות כמו Pionner, SONY וכו' פיתחו כול הזמן רמקולים חדשים ובטכנולוגיות חדשות וכול זה בגלל שבאותם שנים תחום הhi-fi ותחום ההקלטות ביפן היה בין הטובים בעולם ולכן חברות גדולות השקיעו משאבים מאוד גדולים כדי להיות תמיד מספר אחד בתחום הhi-fi.
גם חברת Technics לא רצתה להשאר מאחור והוציאה לאור סדרה חדשה בשם SB בין הדגמים הראשונים שלהם זה היה רמקול בשם SB7000 שנחשב לרמקול מאוד מאוד טוב ברחבי העולם.
היום אני ידבר על רמקול מסדרת ה SB מדגם 501 זה רמקול 3 WAY שהתחילו לתכנן אותו בשנת 70 והוא יצא למכירה רק בשנת 73 ורק לשוק היפני הפנימי זה רמקול בעל יחידת באס בגודל 12 אניץ שיורדת יחסית נמוך לשנים האלה ולדרישות השוק היפני.
המיד הוא דום מיד בגודל של 70 ממ עם סאונד חם במילה אחת ווינטג' יפני
הטוויטר הוא גם דום טוייטר בגודל 20 ממ עם סאונד נעים שנותן קצת יותר מודרניות לתמונה הכללית עם גבוהים צלולים ונקיים שמנגן יחסית גבוה
ככה הרמקול היה נראה בקטולוגים באמצע שנות ה70
הרמקול הגיע אלי במצב לא טוב בכלל למרות שהאלמנטים היו יחסית שמורים ומקוריים לחלוטין אבל התיבה עצמה לא ההיתה במצב טוב
אחריי שפורקו האלמנטים מהתייבה התחלתי בתהליך שיפוץ שיוף של הקירות מילוי בחומר מיוחד לייצירת שטח חלק במיוחד בפינות הרמקולים שלרוב הם סובלים יותר משאר החלקים.
המשך יבוא....