יש לי קצת בעיה עם ההסברים.
אחרי הרבה דיבורים, שבהם הוא הסביר שהמקדמים בשני הצדדים הם קבועים, ולכן ניתן לסמן כל אחד מהם ב-C (למרות שהם שונים), הוא הגיע למשוואה Ci=Ca (שהיא שגויה, כי אפשר לצמצם את C ומתקבל i=a), ומכאן ל-i::a, שזה היה צפוי מראש.
זה כן היה נכון אם הוא היה משתמש בקבועים שונים: C₁i=C₂a, אבל בעצם C₂ פרופורציוני למסה m, שהיא קבועה, אז אפשר לכתוב את זה C₁i=C₃ma, כלומר a=C₁i/C₃m, או a=C₄i/m,.
כל הסיפורים האלה סך הכל אומרים שבכל רמקול, התאוצה פרופורציונית לזרם, אבל מקדם הפרופורציה שונה מרמקול לרמקול, ובכל רמקול המקדם הזה הוא ביחס הפוך למסה (הקבועה) של החלקים הנעים. זה גם אומר שאם ברמקול א' המסה גבוהה יותר מב-ב', עדיין ייתכן שהמקדם הכולל עבור א' יהיה קטן יותר, כך שזה לא נקבע ישירות ע"י המסה בלבד.
את המדידות לא כל כך הבנתי. הם גם הגדילו את המסה, אבל גם את ההשראות, במקום רק אחד מהם. אין לי הסבר לתוצאות, וגם אין לי הסבר למה בסאבים מוגברים יש צורך בהספק של אלפי ואטים אם לא לצורך שליטה גדולה יותר במסה.
דרך אגב, המודל הזה לא מתחשב בגורם נוסף, שהוא הזרם בכיוון הנגדי הנגרם ע"י תנועת הסליל יחסית למגנט, כפונקציה של המהירות (לא התאוצה), וביחס ישר להשראות.